Αποστολέας Θέμα: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....  (Αναγνώστηκε 34649 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 20:09:05 μμ »

μουσειο τεχνης και  μουσειο διαστηματος

παγοδες και ουρανοξυστες ...αυτο λατρευω σ αυτην την πολη!!!!!!!!!!

βικτωριανα-κλασσικα κτηρια και μοντερνες κατασκευες ΟΟΟΟνειρο!!!!!!!!!
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος vasilis_sta

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 16:28:33 μμ »
εντυπωσιακη οπλυ οντως...της αξιζει αυτος ο τιτλος.Μονο που βλεπεις αυτα τα κτιρια σε πιαει ενα δεος...
e-airtickets.gr | Μηχανή Αναζήτησης Αεροπορικών Εισιτηρίων

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 17:22:00 μμ »
Είσαι άκρως απολαυστική!!!! :clap: :clap: :clap:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 20:09:13 μμ »
merci  :blush:
 :kiss:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 05, 2011, 12:39:18 μμ »
Ξημερωσε η τριτη μερα.
 Η σκηνη στο πρωινο επαναλαμβανεται..
 Καλημερα Χ 30 φορες περιπου, γλυτωνα μερικες γιατι ερχονταν και ζευγαρια.Απο την αλλη ειναι ομορφο να καλημερι
 ζεσαι απο πολυ κοσμο, αρκει να το νοιωθουν και να μην το λεν απο συνηθεια. :good:
   Τα κουταλομαχαιροπιρουνα εχουν παρει φωτια!! Ο "μπουλης" ταιζεται αφειδως απο την "γραμματεα" και αυτη
 "ταιζεται" απο τα ψωνια που κανει με τις πιστωτικες του καρτες
   Η Κα Βικυ στο βαθος με τον αντρα της βρικαν μια  ωραια πανοραμικη θεση και μου κανει σινιαλο να παω να καθησω μαζι τους .
  Ευτυχως ταυτοχρονα με χαιρετησε και  και μου το ζητησε η Κα Ηλεκτρα με την παρεα της και ετσι διαλεξα να περασω απο καθε
  τραπεζι και να δηλωσω  ουδετεροτητα, δηθεν ταχαμ, δεν ξερω ποιον να διαλεξω, αρα καλυτερα μονη ... :pardon:
 Δεν ειναι σωστο, {εν ωρα υπηρεσιας}, να δειχνεις προτιμησεις και να 'τακιμιαζεις' με κανεναν.
 Ορος απαραβατος στην δουλεια μας
   Αλλωστε , μ αρεσει, τουλαχιστον τον καφε μου να το πινω μονη μου με την ησυχια  μου.  :respect:
  Σημερα εκανα μια εξαιρεση ..εφαγα μερικα 'τροπικα' φρουτα, απ αυτα που δεν κυκλοφορουν ευρεως στην ελλαδα,
  οπως παπαγια, γουάμπι, κοκκινη πιταγια,ασερολα {μικρα σαν βατομουρα, γλυκοξυνα} αλλα οχι πολλα γιατι ...τρεχεις
  ευκολα στην τουαλετα.!!!  :oops:
       Η ημερα κυλισε μια ηρεμια εκτος απο το σταντ καποιου πλεκτοβιομηχανου, που καλεστηκα να βοηθησω στην
  μεταφραση. Ηταν να κλειστει μια μεγαλη παραγγελια πλεκτων απο Ελλαδα και χρειαζοντουσαν πολλα δειγματα..Κατι
 δεν αρεσε στον βιομηχανο, αλλα ουτε και σε μενα. Με τα λιγα κινεζικα μου που δεν γνωριζανε οι 'πελατες' οτι
 μιλουσα, καταλαβα οταν συζητουσαν μεταξυ τους ανυποψιαστοι, οτι ζητουν τα δειγματα προκειμενου να τα 'κοπιαρουν'
 και να τα λανσαρουν για δικα τους!!! Ετσι η υποθεση 'σας κλεβουμε τα δειγματα' εληξε αδοξα και για τον
 Κο Γιαννη , εγινα η ηρωιδα της ημερας.. :yahoo: :yahoo:
   Σημερα μετα το μεσημερι θα πηγαιναμε στο Βικτωρια πικς, ολοι ηταν προετοιμασμενοι να δουνε την πιο αριστοκρατικη
 γειτονια του Χ.Κ. και μετα θα πηγαιναμε για περιπλανηση στην Lan Kwai Fong στρητ, το δυτικο-ποτισμικο
 κομματι της πολης. Πολλα 'western' εστιατορια  :chef: , μπυραριες, :drink:  κλαμπς για διασκεδαση ....ο,τι αγαπαει η ψυχουλα σας. :band:
  Αυτο αλλωστε ειναι που λατρευω στο Χ.Κ. Εχει απ οοοολα.  :good:
 Ανατολη, Δυση, ευρωπη, ζουγκλα, Μανχαταν στυλ με ουρανοξυστες, παγοδες απο κινα, αγγλια, τεχνολογικα τερατα
 παρκα εξωτικα, οοοοολα,οοοοολα , οτι μπορεις να φανταστεις.Θα μπορουσε κανεις να την χαρακτηρισει η μινιατουρα
 της γης χωρις υπερβολη
  Πισω απο το κτηριο-ταουερ της Κεντρικης τραπεζας της Κινας {αυτο με τις πολυγωνικες κατασκευες Feng shui,ειναι
 Ο χριστιανικος ναος Του Αγιου Παυλου. Εκει απεναντι ειναι και ο σταθμος για να παρουμε το τελεφερικ που
 ανεβαινει στο βουνο.Φυσικα και θα πηγαιναμε με το τελεφερικ, γιατι αυτο ειναι ολο το νοημα.
 Η διαδρομη ειναι αξεχαστη τοσο απο τη φυσικη ομορφια του τοπιου, των βικτωριανων επαυλεων οσο και το ιδιο το τραμ
 -τελεφερικ που λειτουργει απο το 1888.
 Λειτουργει με συρματοσχοινα και σ ανεβαζει απο τα 15 μετρα περπου στα 400!!!!!!!  
  θαρρεις και ανεβαινει κατακορυφα, και η κλιση φτανει τις 30 μοιρες περιπου   :dizzy:  .Μια μια οι βιλες των 'εχοντων'
 ξεπεταγονται στα δεξια σου και μεταφερεσαι στην αγγλια της εποχης του 19 ου αιωνα.
  Φυσικα ειχα κανει κρατηση σε ενα απο τα δυο βαγονια για να ειναι ολος ο στρατος μου μαζεμενος και ειχα μαζεψει τα
 χρηματα για τα εισητηρια .Κανονικα κανει 65 Χ.Κ. δολλαρια το πηγαινε-ελα. Για γκρουπ ειχα εκπτωση 20%.
 Θα πηγαιναμε με τα ποδια απο το εκθεσιακο κεντρο μιας και την ιδια διαδρομη την ειχαμε κανει προχθες..
  Μετα την γνωστη διαδρομη, φτασαμε μπροστα στο τελεφερικ.!!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 05, 2011, 21:22:07 μμ »
 Πριν φτασουμε στον σταθμο περασαμε παλι απο τα ομορφα παρκα μεσα στην καρδια της πολης. {παρεπιπτοντως βρηκα κατι
φωτο , που πρεπει πρωτα να επεξεργαστω και θα σας τις δημοσιευσω. Γιατι αλλο να το λες και αλλο να το βλεπεις.
Δεν μιλαμε για συνηθισμενα παρκα πολης μιλαμε για ολοκληρες ζουγκλες που φτιαχτικαν αναμεσα απο ουρανοξυστες,
ανισσοπεδες διαβασεις και διπατων λεωφορων..} :wink:
  Σημερα τα χαζεψανοι περισσοτεροι. Τα ποταμια τα νερα, τα εξωτικα πουλια και δεντρα!!! Σαν να βρισκεσαι στον
 παραδεισο..Ειναι βεβαια οτι καταλαγιασε και το πρωτο ωστικο κυμα ψωνιων. :good:
 {Η εμπειρια μου λεει, ενα κυμα αγορων αμα τη αφιξει και ενα λιγο πριν την αναχωρηση..Αναμεσα μονο,δοθεισης
  ευκαιριας}
Μπαινοντας μεσα στον σταθμο του τραμ-τελεφερικ περασαμε απο ενα μουσειο-εκθεση, οπου παρακαλουθεις την ιστορια
της πολης για τα τελευταια 150 περιπου χρονια. Πανεμορφο!! ενας ευχαριστος τροπος να παρακαλουθησει κανεις την
'βαρετη' ιστορια μιας πολης. Εκει βρηκα και εγω την ευκαιρια να τους πω λιγα πραγματα, που οφειλω να ομολογησω
 οι περισσοτεροι παρακολουθησαν με ενδειαφερον ,αφου , ειχαμε και τις 'ακαδημαικες' ερωτησεις μετα...
 :yahoo:
-"Κατα την διαρκεια της εξαπλωσης της βρετανικης αυτ/ριας μετα την καταληψη τησ Ινδιας η British East India Company
βρηκε ευκαιρια να μεγαλωσει το εμποριο της με την Κινα   :cool: εισαγοντας περισσοτερη πορσελανης, μεταξι ,αλλα και τσαι
που ειχε μπει για τα καλα στη βρετανικη συνηθεια.
Η δυναστεια των Τσινγκ, βρηκε ευκαιρια να κερδοσοπησει απο το εμποριο αυτο και επελεξε ως μονο μεσο πληρωμης το ασημι
 και περιορισε το εμποριο αυτο με νομο, σε "κρατικους αντιπρωσοπους" :scratch:
  Η βρετανοι για να ισοφαρισουν την απωλεια και αφου αγοραζανε συνεχεια ασημι απο τα υπολοιπα ευρωπαικα κρατη και
το Μεξικο, εισηγαγαν το εμποριο "οπιου" {ναρκωτικη-φαρμακευτικη ουσια} που παρηγαγαν σωρηδον στην Ινδια και το
πουλουσαν σε ιδιωτες στην κινα με ανταλλαγμα τσαι,γιατι εξαιρουνταν απο τον νομο. :pardon:
Γρηγορα, δυστυχως οι κινεζοι ξεφυγαν απο την φαρμακευτικη του μονο χρηση για να εχουμε ηδη το 1840 γυρω στα 2 εκατομυρια χρηστες. :wacko:
 Ακολουθησαν αυστηροι νομοι και απαγορευσης της εισαγωγης του οπιου που γρηγορα οδηγησε στο ξεσπασμα του 1ου
 πολεμου του οπιου το 1839 με 42 μεταξυ ΚΙνας και Αγγλιας.  :kill:
 Το νησι του Χ.Κονγκ καταληφθηκε απο τους Βρετανους το 1841 για να παραχωρηθει ολοκληρωτικα με την συνθηκη του
με την συνθηκη του Νανκινγκ στο Ην.Βασιλειο το 1842. :pardon:
 Οι βρετανοι ιδρυσαν μια πολη που ονομαστηκε Βικτωρια στο νησι τον αμεσως επομενο χρονο..
Το 1860 μετα την ηττα της Κινας εκ νεου στον 2ο Πολεμο Οπιου,περασαν στα χερια των Βρετανων και το Καουλουν και
το Στοουνκαττερς , περιοχες στην χερσονησο απεναντι, με την συνθηκη του Πεκινου. :yahoo: :yahoo:
Η πολις αρχισε να αναπτησεται τοσο απο τους ντοπιους που βιωναν μια οικονομικη ανθηση οσο και απο τους εκατονταδες
 εγγλεζους εποικους αριστοκρατες, που αρχισαν να διαλεγου ως γειτονια τους το Βικτωρια πικ.
 ο 1894 χτυπησε και εδω η βουβωνικη πανωλη αποδεκατιζοντας περιπου 100.000 Χονγκονεζους ... :o
 Τεσσερα χρονια αργοτερα με μια νεα συμφωνια επεκτασης των εδαφων του Χ.Κ. η Βρετανια αγορασε με 99χρονο
συμβολαιο το νησι Λαντάου με τα παρακειμενα εκατονταδες νησακια του και περιοχες βορειοτερα του Καουλουν
 που ονομαστηκαν Νιου Τεριτορις {New Territories}. :dirol:
  Περιοχες που παρεμειναν ως εχουν μεχρι σημερα.
 Οι βρετανοι εισηγαγαν τις δικες τους συνηθειες στην πολη τους ακομα και το δικο τους εκπαιδευτικο συστημα
που συνηθως οι ντοπιοι δεν ακολουθουσαν, παρα μονο οι πολυ πλουσιοι. :sorry:
 Το Hong Kong καταλαμβανεται απο τους Ιαπωνες στις 8.12. 1941, κατα την διαρκεια της κατοχης αυτης οι Χονγκονεζοι
υπεφεραν πολυ, οι ντοπιοι συνηθως απο ρατσιστικες εκδηλωσεις,  :frypan: πεινα απο αποκλεισμους λιμανιων και φυσικα
ενα τεραστιο πληθωριστικο κυμα, εξ αιτιας του πολεμου.
 Ο ηδη 1,5 εκατ. πληθυσμος , ειχε μειωθει δραστικα στα 600.000 εξ ολων αυτων των προβληματων, μεχρι το 1945 που
οι Αγγλοι επανεκτησαν τον ελεγχο του Χ.Κ  :sad:
 Ο Πληθυσμος γρηγορα ανεκτησε ρυθμους εξ αιτιας της αθροας μεταναστευσης απο την Λαικη κινα και τον εκει εμφυλιο
πολεμο που ξεσπασε εντωμεταξυ, ακομα και μετα το 1949 με την ιδρυση της Λαικης δημοκρατιας της Κινας, φοβουμενοι
αντιποινα και διωξεις απο τα αντιπαλα στρατοπεδα. :nea:
Μεγαλες εταιριες απο την Σανγγαη και το Γκουανγκζου μετεφεραν τις εδρες τους στο Χ.Κ.οπου αρχιζει και ανθει η βιομηχανια
 τεξτιλ {ετοιμου ενδυματος-υφασματων-νηματων-πλεκτων} :cool:
 Οι δουλειες πολλαπλασιαστηκαν το κοστος ζωης παρεμεινε φτηνο ,το βιωτικο επιπεδο ανεβηκε, γεγονοτα που βοηθησαν
στην οικονομικη ανθηση της πολης σαν ενα μεγαλο επιχειρηματικο κεντρο. :yahoo:
 Μια μεγαλη πυρκαγια το 1953, ηταν η αιτια της οικιστικης σε υψος αναπτυξης της πολης απο ενα προγταμμα δημοσιων
κατοικιων στην προσπαθεια να στεγασουν τους χιλιαδες αστεγους και μεταναστες που εν τωμεταξυ εισερεαν στην πολη.
 Η Κινα βεβαια πηρε την πρωτια στην βιομηχανια, με τα χαμηλοτερα κοστη παραγωγης γιαυτο το Χ.Κ. το γυρισε σε
παροχη υπηρεσιων. :good:
 Το 1983 οταν η Βρετανια  αναθεωρησε το καθεστως του Χ.Κ. απο στεμματικη αποικια σε εδαφος υπο βρετανικη εξαρτηση
{εν ειδη αυτονομιας } οι κυβερνητες της Κινας και Ην.Βασιλειου συζητουσαν ηδη την ολοκληρωτικη μεταφορα του
 Χ.Κ στην Κινα , εξ αιτιας βεβαια και της ωσονουπω ληξης του ενοικιαστηριου των νησιων Λανταου και νεων περιοχων,
που τελικα υπογραφηκε και ελαβε χωρα το 1997.
 Μεχρι και σημερα διοικηται υπο ενα ειδικο καθεστως "αυτονομιας" , που θα διαρκεσει τουλαχιστον 50 χρονια δηλαδη
μεχρι το 2047!! Μετα ...βλεπουμε. :scratch:
 Βομβαρδιστηκα απο ερωτησεις...εμεινα εκπληκτη !! :chok: :chok:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 05, 2011, 21:45:29 μμ »
To τραμ-τελεφερικ του Βικτωρια Πικ. Τα βαγονια φυσικα δεν ειναι τα ιδια απο το 1880!!!!

Η θεα βεβαια απο εδω ειναι καταπληκτικη. Ολο το Χ.Κ. ...στα ποδια σου

Και να ο σταθμος επανω στο βουνο και ο Πυργος του Βικτωρια. Επανω  απο την ταρατσα του εχεις
την καλυτερη θεα

Οι "πανω " γειτονιες , αυτες που βρισκονται στην ανηφορια του βουνου
{οπως το soho } εξυπηρετουνται με σκεπαστες κυλιομενες σκαλες ή διαδρομους αναλογα με την
 κλιση της ανηφορας..Ετσι ολοι εχουν ευκολη προσβαση στα ψηλα μερη ακομα και ηλικιωμενοι

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 05, 2011, 21:52:44 μμ by carmen »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 06, 2011, 08:19:59 πμ »

Τα κουταλομαχαιροπιρουνα εχουν παρει φωτια!! Ο "μπουλης" ταιζεται αφειδως απο την "γραμματεα" και αυτη "ταιζεται" απο τα ψωνια που κανει με τις πιστωτικες του καρτες...

Μ΄αρεσει ο τροπος που τα γραφεις... αλλα λυπαμαι και τον ''μπουλη''!!! :laugh: :rofl:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 06, 2011, 13:04:20 μμ »
 Τι μου δινεις να μαρτυρησω ποιος ειναι , σιγουρα τον ξερεις 'γνωστοτατος' βιομηχανος... :mocking: :mocking:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 08, 2011, 17:33:26 μμ »
Λυπαμαι, εργασιακο "απορρητο". :pardon: