Αποστολέας Θέμα: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....  (Αναγνώστηκε 34518 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 08, 2011, 19:46:40 μμ »

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 08, 2011, 20:08:56 μμ »
Nομιζω πως τα λογια ειναι περιτα, βλεπετε μονοι σας μεσα στους ουρανοξυστες , πανεμορφα παρκα σαν τροπικα δαση.
Πως να το κανουμε, χορταινει το ματι σου, λιγο απ ολα... :yahoo:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 08, 2011, 21:09:44 μμ »
Nομιζω πως τα λογια ειναι περιτα, βλεπετε μονοι σας μεσα στους ουρανοξυστες , πανεμορφα παρκα σαν τροπικα δαση.
Πως να το κανουμε, χορταινει το ματι σου, λιγο απ ολα... :yahoo:

Οπως και στην Ελλαδα δηλαδη... :mocking:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 08, 2011, 22:06:07 μμ »
 Ααααααχχ dk, η Ελλαδα ειναι μια πανεμορφη χωρα που εχει γινει ενα ρημαδιο.
 Αν την προσεχανε και αξιοποιουσαν ολα αυτα που εχουμε...θαταν  υπεροχη.
 Αλλα τα λεφτα στην ελλαδα δεν πεφτουν στα παρκα ή στους δρομους αλλα
 στις τσεπες των πολιτικων , ταχουμε χιλιο-πει....
 Τοχεις δει αλλωστε και με την Βαρκελωνη. Τιποτα δεν εχει και το αξιοποιησαν τοσο
καλα , ωστε νομιζεις οτι εχει τα παντα. Και ο,τι δεν ειχαν ,το φτιαξαν ειτε κοπιαροντας
{αψιδα θριαμβου} ειτε εκ νεου, μαγικο συντριβανι... Αμα θελει ο κοσμος { οι ηγεσια}
 κανει μια πολη παραδεισο. Αυτο κανανε και στο Χ.Κ. Μια πολη ΥΨΙΣΤΟΥ βιοτικου
 επιπεδου !!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 21:47:43 μμ »
- Γιατι εγινε ο πολεμος του οπιου?
- Πως βρεθηκαν μπλεγμενοι οι εγγλεζοι σ αυτον.?
-Τωρα ποιοι διοικουν το Χονγκ Κονγκ?
...................................................
.................................................
...............................................  και το θεϊκο
- "Τι ειναι οπιο?"  :laugh: :laugh: ηταν αυτη η μαμαζελ, που ειχε ρωτησει και το "τι ειναι το κοαλα"..
-" Θα της απαντησω εγω!!, δηλωσε ο δικος της και αυτη πηρε κιτρινη καρτα  :-X
Υποθετω στην επομενη χαζομαρα να φει κοκκινη και να μην ξαναμιλησει μεχρι να φυγουμε  :mocking: :mocking:

Με την συζητηση , εφτασε και η ωρα να μπουμε μεσα στο τελεφερικ . Ανεβαινοντας στο Βικτωρια Πικ, περνουσαμε διπλα απο
καταπληκτικες βιλες, πλουσιων αγγλικων οικογενειων, και νεωτερων ντοπιων, οργιωδη βλαστηση και την κορυφογραμμη των
παμπολλων ουρανοξυστων που καθως απομακρυνομασταν πιο ψηλα , φαινονταν πια σαν παιχνιδακια.
 Τσακ, τσουκ...ακουγονταν οι καμερες που πηραν φωτια να φωτογραφιζουν τα τοπια και τα σπιτα..
 Το ιδιο σκηνικο επαναληφθηκε πανω , μολις φτασαμε. Ατελειωτες φωτογραφιες , ...δεξια, αριστερα, με φοντο τα σπιτια
 με φοντο την βλαστηση, χωρις φοντο :laugh: :laugh:
 Ειχαμε και την τυχη να πεσουμε σε ενα καταπληκτικο ηλιοβασιλεμα ..ονειρο. εκεινο το βαθυ πορτοκαλι να πεφτει στην θαλασσα
και να γινεται σιγα σιγα μωβ !!! :good:
 Εφτασε ομως η ωρα της επιστροφης και ο επομενος προορισμος μας ηταν η Lan Kwai Fong, λιγο πιο κατω απο το σταθμο του τελεφερικ
και το Soho, μια περιοχουλα με πλατεια και τρεις τεσσερεις δρομους που θεωρειται το κεντρο της "δυτικης" διασκεδασης.
 Γνησια αγγλικα μπαρ, αμερικανικα,ιταλικα, γερμανικα { το ξερατε οτι οι γερμανοι ειχαν επισης μια αποικια εδω κοντα στην κινα την
Tsingtau, που μαλιστα παραγει και μια απο τις καλυτερες μπυρες μεχρι σημερα? }, μεχρι και ισπανικα μαγαζια.
 Φαγαδικα,κλαμπ με μοντερνα, τζαζ, μπλουζ και ο,τι αγαπα η ψυχη σου μουσικη..
 Η ιστορια αυτης της 'δυτικης' γειτονιας οφειλεται σ εναν ιταλο επιχειρηματια που σε συνεργασια με τον διοικητη του Χ.Κ. στις αρχες του
 1900 που ειχε αρχισει την ανακατασκευη της ρυμοτομιας του κεντρο, ανοιξε καποια ησυχα ποιοτικα εστιατορια και καφετεριες τζελατεριες
 για να μπορουν να ερχονται οι επιχειρηματιες να τρωνε και να κουβεντιαζουν με την ησυχια τους. Γρηγορα εγινε η αγαπημενη
 συνηθεια της ελιτ και φυσικα της μοδας ,αφου ακολουθησαν και πολλα αλλα μαγαζια ολων των δυτικων αποχρωσεων...
 Τοπαμε, Ο,τι θελεις να βρεις στο Χ.Κ. , θα το βρεις.
   Κατεβηκαμε απο την μερια με τους κυλιομενους διαδρομους. Επαναλλαμβανω...ποιοτητα ζωης  ε  ??? Να μην σου βγαινει η γλωσσα να
 πας στο σπιτι σου μονο και μονο επειδη ειναι στην ανηφορα!!! { αυτο το ειδα και στην Βαρκελωνη ομως, οφειλω να ομολογησω} :yahoo:
 Και φτασαμε....
 Ολοι κοντοσταθηκαν..
-" Σαν σε κινηματογραφικο στουντιο "  :o
-" Σαν στην Αμερικη"
-"σαν να ειμαι στην ναπολη"...και πολλες αλλες δηλωσεις ακουγονταν η μια μετα την αλλη.
Αφου αρχισαν να συνηθιζουν το τοπιο 'εκπληξη', τους εξηγησα..
-" Πραγματι εχει σχεδιαστει ετσι η περιοχη εδω γιατι την χρησιμοποιουσε τακτικα ο Χ.κονεζικος κινηματογραφος για να γυρισει ταινιες, σκηνες
 που υποτιθεται εξελισσονται στην δυση, στα αντιστοιχα μερη και κρατη.., πανω απο 50  διαφορετικα μαγαζια ειναι στη διαθεση σας,
 :food: να φατε       να πιειτε  :drink:          και φυσικα να διασκεδασετε !!! :band:
  Μερικοι  αρσενικοι με ρωτησαν διακριτικα {οσο διακριτικα μπορει κανεις να ρωτησει κατι τετοιο}  αν θα βρουν γυναικεια συντροφια.
 Φυσικα τους ειπα οτι εδω ειναι 'οικογενειακη' περιοχη και οι κυριες ? θα δημιουργουσαν προβληματα στα σπιτια των οικογενειαρχων ? :frypan:
  Αυτο κανονιζεται απο το ξενοδοχειο μονο...εγω δηλωσα ουδετερη   :innocent:
  Εγω δεν θα καθομουνα  , να κανω τι αλλωστε και μαζι με αλλες 2 κυριες που επισης δεν ηθελαν να μεινουν εκει, ετοιμαστηκα να φυγω
 αφου συμφωνησαμε με την Κα Ολγα και την Ντινα, να παμε σε μογγολικο εστιατοριο να φαμε , που ηταν αλλωστε κοντα στο ξενοδοχειο μας.
   Ξαφνου μια τεραστια λιμουζινα Ρολς Ροϋς, με το νουμερο H K 1, εκανε την εμφανιση της.
 Θελεις δεν θελεις , ενα τετοιο αυτοκινητο σου αποσπα στην επιβεβαιωση θαυμασμου  :o
 Αφου χαζεψα και εγω..αστραφτε στην κυριολεξια, θυμηθηκα οτι το αυτοκινητο αυτο ανηκει στον πλουσιοτερο αντρα του Macau, τον
 Stanley Ho.
  ' The king of Gambling" ο βασιλιας του τυχερου παιχνιδιου , αποκαλειται και λενε οτι η περιουσια του ανερχεται σε κατι απο περισσοτερα
 απο 2 δις  :dizzy:... Αμα εχεις λεφτα να εχεις   :laugh: :laugh:
 Αν ηταν νεος θα τον ερωτευομουνα , αλλα ειναι κοντα 40 χρονια πιο μεγαλος απο μενα  :nea: και τελευταια εμαθα επαθε και εγκεφαλικο.
 Για να γλυτωσω και εγω και ο Κος....απο την ηλιθια ερωτηση που απειλουσε να βγει απο το χειλια της ...λουλους, προλαβα να
 συμπληρωσω. Το Μακάου, ηταν αποικια των πορτογαλλων πολυ πριν οι Αγγλοι καταλαβουν το Χ.Κ. και βρισκεται σχετικα κοντα  στο  Χ.Κ,
 μολις 60 χλμ. απο δω και σημερα λειτουργει και αυτο με ενα παρομοιο πολιτικο καθεστως οπως το Χ.Κ. αφου απο τα χερια των πορτογαλλων ,
περασε και αυτο επισημα στην Κινα.
- " Θα παμε και εκει? "...... ωχχχχχχχχ το πεταξε, δεν προλαβα
-" Γιατι μαρι , ειδαμε το Χ.Κονγκ και θελεις να πας και εκει?.".με προλαβε ο ...δικος της..και την παραμαζεψε.. :sorry:
 Κατι μουρμουρητα ακουγονταν κατι 'πνιχτες' γκρινιες και ενα
-" εεεεεεεεεεεεεε, δεν υποφερεσαι πια..." απο μερους του,  :pardon:  μας εκανε να αποφασισουμε οτι , πρεπει να προχωρησουμε  στα πλανα
μας...Οι μεν για διασκεδαση οι δε για φαγητο  :food:
   Παρεπιπτοντως, Ο Κος Ηο βγηκε απο το "αυτοκινητακι" του με εναν διμετρο  θεοκομματο ...αμαν αμαν.. δεν σας λεω τιποτα αλλο. :respect:
 Θαυμαζω το ωραιο ο,τι και αν ειναι και αυτη η γυναικα ηταν απιθανη σ ολα της. Ασιατικα χαρακτηριστικα , μεγαλα αμυγδαλωτα ματια γαλανα
 { μαλλον φακοι θατανε}, πανεμορφα σαρκωδη  κατακοκκινα χειλη, μαλλι καταμαυρο μεχρι τους καλοσχηματισμενους γοφους και ενα πολυ απλο κολητο  μινι φουστανι που αναδεικνυε  ολη την ομορφια της.Ποδι διμετρο ,ολοισιο και γοβα 10ποντη που την εκανε ακομα πιο ψηλη απ οτι ηδη
ηταν... Ηταν φανερο , τον ειχε αγαπησει για την ...ψυχη του  :kiss:.
  Καποιοι , αρσενικοι, ηταν ακομη κολημενοι στο θεαμα, απο θαυμασμο, καποιες γυναικες απο ζηλια,ενω εμεις ειχαμε αρχισει να απομακρυνομαστε.
 Πηγαινοντας για φαι και μετα απο αυτο που ειδα, την "θεα", σκεφτηκα...
Σκεψη Νο 1. πρεπει να κανω διαιτα μωρε, θαυμαζω το ωραιο αλλα χλαπακιαζω σαν αρκουδα...
Σκεψη Νο 2. Τωρα βρηκα να την δω και να την ζηλεψω { καλοπροαιρετα}??? τωρα που παω για φαγητο..???
Σκεψη Νο 3. Ολοι μου το λενε, εισαι πολυ ομορφη αλλα γεματουλα, αν εχανες καμμια 10 ρια κιλα θασουν μοντελλο  :sorry:
Σκεψη Νο 4. Ποτε θα ξαναερθω στο μογγολικο ???
Σκεψη Νο 5. Βρε δεν παει να πνιγει ο θεοκομματος !!!
Σκεψη Νο 6. Δικαιολογια..αλλωστε και μοντελλα να γινω, δεν θα μ αγαπησει ο Stanley Ho...
Σκεψη Νο 7. Τοσα στερηθηκα στην ζωη μου....ενα φαγητο μου  εμεινε να απολαμβανω...
Σκεψη Νο 8 και τελευταια. Καρμεν, απο δω το ειχες απο κει το ειχες , παλι βρηκες επιχειρηματα για να φας   :laugh: :laugh: :laugh:
 Φτασαμε στο Μογγολικο..
 Ολες οι τυψεις μου ειχαν φυγει, μια ζωη την εχουμε, δεν εχω διαθεση να πεθανω πεινασμενη... και ετοιμαζομουν να απολαυσω
 τις ιδιοτροπες λιχουδιες που απαρτιζουν την εξωτικη αυτη κουζινα.
Ειχε ενα τεραστιο παγκο, με ο,τι αγαπα η ψυχη σου σε ωμα και φρεσκα προιοντα. Κρεατα, ενα σωρο διαφορετικα χρωματα και κοψιματα.
Κιμα, λαχανικα , γνωστα και αγνωστα, φρουτα, λιγα τεμαχισμενα φιλετα ψαριων και ρυζι, νουντλ, ταπιοκα και κατι αλλα αλευρια...
 Η διαδικασια μου ηταν γνωστη πια, παιρνεις ο,τι θελεις , τα βαζεις σε μια πιατελλα, οσα μπορεις να φας, και τα δινεις στο μαγειρα
που σου τα κανει ενα 'αχταρμα' και στα μαγειρευει εκει μπροστα σου.. Συνηθως, ο,τι και να βαλεις , παει δεν παει { κατα την δυτικη
 νοοτροπια} μεταξυ του, γινεται ενα τουρλου , τοοοοσο νοστημο που το τρως και γλυφεις τα δαχτυλα σου.. :good:
  Αφου ειχα βεβαια ξεπερασει και το  θεμα της  "καθαριοτητος", που δεν πολυ φημιζονται τα κινεζικα μαγαζια, { εκει ειχα δει την προ προηγουμενη
 φορα 2 κατσαριδες στον τοιχο ισαμε αρουρια.. :laugh:, :nea: - δεν το ειπα αυτο στις κυριες γιατι σιγουρα δεν θαρχονταν}
 αλλα το φαγητο τους ειναι τοοοοοσο νοστημο που αξιζει να τα αψηφισεις ολα :mocking: :mocking:
  Δεν φαγαμε απλα, χλαπακιασαμε... ηπιαμε και ενα ρυζοπλυμμα που εμοιαζε με σακε, αλλα δεν ξερω τι ηταν ή πως το ειπε και
 σχεδον βαρυστομαχιασμενες, ξεκινησαμε για το ξενοδοχειο...
  Ιδιο σκηνικο. Απιθανη θεα, ποτακι στην πολυθρονα, { εν τωμεταξυ εμαθα και πως δουλευει η επιλογη μουσικης απο την τηλεοραση},
 εβαλα την αγαπημενη μου τραγουδιστρια Celine Dion και απολαμβανα !!!
 Τα καραβακια πηγαιναν και ερχονταν ακομα απεναντι στο Καουλουν. Μια συμφωνια φωτων και μουσικης κυριευσε το μυαλο μου...
 ....." I always think of youuuuuuu...." τραγουδουσε η Celine και εγω αρχισα να σκεφτομαι το δικο μου αλλο μισο...
  Γ@μωτ@ ...μου λειπει... :sorry: τι καλα ναταν εδω  :'(
 Η δουλεια μας εχει τα καλα της , αλλα εχει και πολλα ασχημα. Δυσκολη ,πολυ δυσκολη  αμα εχεις οικογενεια... Τα παιδια δεν τολμησα να
 τα σκεφτω...θα μ ετρωγαν οι τυψεις,... οπως παντα. Μανα εχουν και μανα δεν εχουν... Αιιιιιιιιιιιιι στο καλο, τι μ επιασε βραδυατικα....ουφ...
 Εφυγα απ το μπαλκονι και πηγα να βαλω καμμια κωμωδια στην Τηλεοραση. Μιστερ Μπιν... :laugh: :laugh: τι αλλο
 γνησιος εγγλεζος... σιγα μην ειχανε Τζερυ Λουις.
 Ευτυχως ξεχαστηκα. :wink:
 Χαιρομουν , αυριο εχει το νησι Λανταου και τον μεγαλο Βουδα ..Ουαου !!! Παντα με εντυπωσιαζε το τεραστιο αυτο
 αγαλμα... Κινα 100 %... :clap: :clap:
 Και με το χαμογελο στα χειλη , κοιμηθηκα

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 10, 2011, 22:02:58 μμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 22:34:42 μμ »

Lang Kwai Fong area, Δρομοι και μαγαζια δυσης..

Σαν σκηνικο ταινιας Λανγκ Κβαϊ Φονγκ

Σοχο, γνησια Χονκονεζικη γειτονια ..

Αποσυνδεδεμένος GEORGE KARALIS

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 22:55:12 μμ »
Ομολογώ ότι οι διηγήσεις σου είναι απολαυστικότατες... συνέχισε έτσι... :good:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 10, 2011, 23:58:13 μμ »
 :thank: :thank:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 15, 2011, 10:54:00 πμ »
 Ξημερωσε με το καλο και η επομενη μερα. Μια ωραια λιακαδα μας προδιεθετε για ατελειωτες βολτες.
Αυτες ομως θα αρχιζαν στις 4μμ οπως παντα. Σημερα θα πηγαιναμε στο νησι Λανταου, να επισκεφτουμε
τον μεγαλο Βουδα και το παρακειμενο μοναστηρι στο Po Lin στο Ngong Ping. :dance: :dance:
Το νησι απο μονο του ειναι
 πολυ ομορφο, με πολυ τροπικη βλαστηση και ενα ψαραδικο χωριο πολυ παραδοσιακο, το Tai O,φτιαγμενο
σχεδον ολοκληρωτικα πανω σε πασαλους.  :fishing:
Θα μπορουσαμε να παμε εκει με πολλους τροπους, μεταξυ αυτων και
το φερρυ, που τοσο μ αρεσει και το προτιμω, αλλα για την ανεση του κοσμου σκεφτηκα το λεωφορειο.
 Αλλωστε θα τους εβγαινε γυρω στα 10 ευρω το ατομο και γιαυτους ηταν σιγουρα αστειο ποσο.  :cool:
Πηρα λοιπον τηλ τον "χαρουμενο πρακτορα" και εκλεισα ενα διπλο "χαρουμενο" λεωφορειο, αφου ενημερωσα
τον κοσμο για το σχεδιο και την οικονομικη επιβαρυνση.
 Η μερα περασε με μεγαλη ανυπομονησια για το "σχολασμα", αφου ολοι εβρισκαν πια τις ξεναγησεις μου
ενδειαφερουσες   :good:  και δεν εβλεπαν την ωρα να δουν και  μαθουν για τις 2 πιο διαδεδομενες θρησκειες της
 Ασιας και του Χονγκ Κονγκ, τον Βουδισμο και Ταοισμο, αλλα και να επισκευτουν ακομα ενα ομορφο νησι
που φιλοξενει παρεπιπτοντως και την disneyland.
 Eμεις βεβαια, δεν θα πηγαιναμε εκει γιατι, πρωτον
δεν ειχαμε χρονο,  :pardon:  δευτερον ολοι ειχαν επισκευτει τουλαχιστον την μια Γιουροντισνευ, αν οχι και καποια
αμερικανικη  τριτον , ειχαμε πιο ενδειαφεροντα πραγματα να δουμε και τεταρτον θα πηγαιναμε την επομενη
μερα στο ocean park που εχει και λουνα παρκ , για οσους αισθανονταν ακρατη αναγκη να γκρεμοτσακιστουν
απο τα ψηλα στα χαμηλα με τραινα , αεροπλανα , πυραυλους και ο,τι ηθελε ακομα ευφευρεθει !!!  :dizzy: :dizzy:
 Ηδη απο τις 4 παρα τεταρτο οι περισσοτεροι ειχαν μαζευτει { οπως βλεπετε μια λαχταρα για ...δουλεια
την ειχαν ολοι χα χα χα }
και να οι πρωτες ερωτησεις.
-"Κα Καρμεν, θα μπουμε μεσα στο μοναστηρι?"
-"Φυσικα και θα μπουμε"
-" Πειραζει αμα φοραμε παντελονι"? :wacko:
-"Οχι. Δεν παμε στα Μετεωρα,  :mocking: :laugh:  ...στο Πο Λιν παμε. Αν θυμοσαστε οι παραδοσιακες στολες των απλων
κινεζων ειναι με παντελονι και για τις γυναικες."
-" Ειναι γυναικειο  η αντρικο το μοναστηρι ?"
-" Ολα τα μοναστηρια ειναι κατ εξοχην αντρικα."
-" Εισοδο θα πληρωσουμε"? ::)
-"Οχι, ειναι δωρεαν "
-" Θα μας εξηγησετε δυο πραγματα να ξερουμε τι θα δουμε"? αυτος ηταν ο 'εξυπνακιας' ο Γ.Γ.   :stup:  που παντα
ηθελε να το παιζει 'προστατης' του λαου του, αλλα οι αλλοι σημασια πια δεν το δινανε.
-" Σας αφησα ποτε Κυριε Γενικε στο σκοταδι και στην αβεβαιοτητα?" ανερωτησα.  :nea:
-"Οχι, προς Θεου!!! "δικαιολογηθηκε...και πριν το αφησω να συνεχισει , για να διασκεδασω την αντιδραση μου
 τον ρωτησα..
-" Ποιον Θεο να επικαλεστουμε τωρα? Τον Βουδδα που ειναι ντοπιος και στα κολπα, ή τον δικο μας που ειναι μεν
πανταχου παρων, αλλα δεν εχει πολυ πελατεια εδω?"  :laugh: :laugh:
 ..οσοι τ ακουσαν  γελασαν, ενω οφειλω να πω οτι υποψιαστικα οτι δεν καταλαβε το χιουμορ μου ο ΓΓ, γιατι τον
 ειδα μαλλον προβληματισμενο . :scratch:
 Ηρθε το λεωφορειο ανεβηκαμε επανω και ξεκινησαμε.
 Πηρα το μικροφωνο και αφου παρουσιασα τον οδηγο μας, {ειναι ντοπια συνηθεια} αρχισα να εξηγω στον κοσμο την
 διαδρομη.
 -" Πρωτα θα περασουμε απεναντι στην Καουλουν, μεσω του Κρος Χαρμπουρ Τουνελ. Ειναι ενα απο τα πρωτα υποθαλασσια
τουνελ που κατασκευαστηκα και συγκεκριμενα το 1972 , με συμβολαιο 30ετους εκμεταλλευσης απο την ομωνυμη
 κατασκευαστικη εταιρια.
 Εχει μηκος 1,8 χλμ. και 2 και 2 λοριδες με παρα πολυ κινηση φυσικα την ωρα αιχμης.
 Ηταν η πρωτη οδικη συνδεση μεταξυ Νησου Χονγκ Κονγκ και Καουλουν {χερσονησο}. Μεχρι τοτε η μεταφορα γινοταν
 μονο με τα φερρυ, τοσο για αυτ/τα οσο και για επιβατες ,σαν αυτο που πηραμε προχθες. :pardon:
 Το 1999 εληξε η συμβαση μετα την επεκταση της για 7 ακομα χρονια, περασε στο ΧΚνεζικο δημοσιο. :yahoo:
 Φυσικα τα διοδια παραμενουν με την ιδια τιμη {σχετικα χαμηλη, οπως με πληροφορισε ο οδηγος μας 25 ΧΚ δολλαρια.
 Μολις βγουμε στην Καουλουν θα παρουμε τoν παραλιακo αυτοκ/δρομο Tsing Sha ,που θα μας οδηγησει στο πρωτο
 μικρο νησι το Stonecutters. Την ιδια διαδρομη , καναμε αν θυμοσαστε  ερχομενοι και απο το αεροδρομιο,η
 πλειοψηφια ομως ειμαι σιγουρη δεν την ειδατε."
-"Σ αυτο νασαι σιγουρη"!! ακουστηκε η απο πισω μου χαχανιζοντας. :mocking:
-"Kοιμομσταν ορθιοι" πεταχτηκε καποιος απο πιο πισω. :indif:
-" Απο δω παει και για το Μακάου? "  :dash: η γνωστη και μη εξαιρετεα φιλη μουακουστηκε να λεει  επιμενοντας...
 { Ισως να ηθελε να αλλξει τον αντρα της με εναν νεο πολυεκατομμυριουχο :pardon: :pardon:}
 συνεχιζω χωρις απαντηση...
-" Το νησι αυτο ειναι πλεον ενωμενο στην λοριδα γης, αυτη που βλεπετε, απο το 1990 μετα απο ειδικα εργα επιχωματωσης
 εγγειων βελτιωσεων, οπως αλλωστε κανουν απο τοτε συνεχως, για να κερδιζουν απο την θαλασσα εδαφος.
 Το νησι αυτο, ονομαζεται Στοουνκάτερς, που σημαινει = αυτοι που κοβουν η σπαζουν πετρες, πετραδες δηλ. και ηταν
 φυσικα το επισημο νταμαρι του Χ.Κ. Εδω ηταν και η μεγαλη ναυτικη βαση του Αγγλικου βασιλικου Ναυτικου ενω σημερα
 στην θεση του, δεσποζουν οι υπερσυγχρονες εγκαταστασεις βιολογικου καθαρισμου, που καταστησανε την θαλασσα εδω
 και στον κολπο οπως ειδατε πεντακαθαρες αφου εξουδετερωθηκαν κατα 99% τα μικροβια e-coli. Ο κοσμος κανει τωρα
 μπανιο και στις κοντινοτερες παραλιες που ειχαν βρωμισει λογω λιμανιου { το Χ.Κ, ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα
 εμπορικα λιμανια στον κοσμο με μεταφορα τοναζ εκατομυριων  σε κοντεινερς}.Οπως βλεπετε, το μερος αυτο δεν
 θυμιζει σε τιποτα πια την παλια του ιδιοτητα , αφου αποτελλει πια θερετρο πολυτελειας του Χ.Κ.για ξεκουραση
 και θαλασσιων σπορ.
  { σημερα εχει τελειωσει ακομα μια μεγαλη γεφυρα και ενα τουνελ, που σ επιτρεπει να διασχιζεις το νησι , χωρις
  να μπαινεις μεσα στην κυκλοφορια του, αλλα τοτε κατασκευαζοντουσαν ακομα} :constr:

Σε λιγο θα περασουμε την Τσινγκ Μα Γεφυρα.
   Απλώνεται σε 1.350μ. πάνω από το πολυάσχολο κανάλι Ma Wan και το όνομα της προέρχεται από τη μίξη των νησιών
 που ενώνει, Tsing Yi και Ma Wan. Το ύψος της αγγίζει τα 206μ. και μεταφέρει αυτ/τα  καθώς και 2 τρενα  :good:.
 Λόγω των ισχυρών ανέμων της περιοχής, που μπορεί μεν να μην επηρεάζουν πολυ την κυκλοφορία των αυτοκινήτων,
επηρεάζουν όμως πολύ την ομαλή κυκλοφορία της σιδηροδρομικής γραμμής, η Tsing Ma Bridge παρακολουθείται από το
 WASHMS (Wind and Structural Health Monitoring System), ενα συστημα αξιολογησης ανεμων το οποιο βρισκεται και
σ ολα τα ψηλα κτηρια για την γρηγορη ενημερωση και απαγορευση κυκλοφοριας σε περιπτωση τυφωνων. :oops:
 Δοθηκε στην  κυκλοφορια μαζι με το νεο αεροδρομιο , αφου φτιαχτηκε αποκλειστικα για να εξυπηρετησει την προσβαση σ αυτο.
Και μετα το μικρο αλλα ηδη πυκνοκατοικημενο μικρο νησακι , περνώντας μια δευτερη εντυπωσιακη γεφυρα την
 Καπ Σουι Μουν, μπαινουμε στο νησι Λανταου.Και αυτη η γεφυρα φτιαγμενη βεβαια για την προσβαση στο αεροδρομιο με τις
ιδιες προδιαγραφες, μια απο τις μεγαλυτερες κρεμμαστες γεφυρες στον κοσμο με 6 λοριδες κυκλοφοριας αυτ/των στο
 πανω επιπεδο ενω απο κατων περνουν 2 γραμμες τραινων.
 Και μπαινουμε στο νησι Λανταου..Lantau

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 15, 2011, 11:27:23 πμ »

To αγαλμα του μεγαλου Βουδδα

Απο τα νησακια το "ντοπιο" ταξι-φερρυ" = καϊντο

Η εισοδος στο Μοανστηρι

Τμημα του ναου

Κηποι του μοναστηριου

Νυχτερινο σοου φωτων του Χ Κ.

Σοου φωτων , λειζερ και πυροτεχνηματα.... Καθε βραδυ στις 8 μμ καιρου επιτρεποντος
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 15, 2011, 11:34:43 πμ by carmen »