Αποστολέας Θέμα: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....  (Αναγνώστηκε 34113 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Hong Kong η μόνη πόλις που είπα.... ουάαααααααου.....
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 15, 2011, 17:26:29 μμ »
 Πρωτα θα παμε στο μοναστηρι και στον Βουδδα και μετα στο ψαραδικο χωριο και εναν ινδουιστικο ναο.
  Ας μαθουμε ομως με πολυ περιληπτικες εννοιες τι ειναι ο Βουδδισμος.
 { Δεν τους τα ειπα  σ αυτους τοσο φιλοσοφικα, γιατι δεν θα το καταλαβαιναν με τιποτα. :scratch: :scratch:
Εκει τα ειπα  οσο γινοταν  πιο απλα,   :beee:  μονο που το δικο σας επιπεδο το θεωρω πιο ανεβασμενο   :good:  γιαυτο ξαναδινω
  τις βασικες εννοιες του Βουδδισμου λιγο πιο επιστημονικα}

Ο Βουδδισμος εχει να κανει με τα αισθανόμενα όντα που λαχταρούν την ευχαρίστηση ενω αποστρέφονται τον πόνο
 από τη γέννηση τους μέχρι το θάνατο. :blum:
 Βασει αυτων των αρχων διακατεχονται απο αδυναμιες και πεφτουν σε καταστασεις ψυχικης και σωματικης φθορας
 που πρεπει να δαμαστουν. :pardon:
Ο Βουδισμός, αναφέρεται συγκεκριμένα στις δράσεις αυτές (του σώματος, του λόγου, και του μυαλού),
που πηγάζουν από την ψυχική πρόθεση και η οποία επιφέρει μια συνέπεια ή αποτέλεσμα που ονομαζεται ΚΑΡΜΑ.
Κάρμα (από τα σανσκριτικά = "δράση, το έργο"), στον Βουδισμό είναι η δύναμη που κινεί τον κύκλο του βασανισμου
 και της ενσαρκωσης για κάθε ύπαρξη. Καλες και εναρετες ή κακές και αδέξιες ενέργειες παράγουν "σπόρους"
 στο μυαλό που θα αποδώσουν αντιστοιχους καλους η κακους καρπούς, είτε σε αυτή τη ζωή ή σε μεταγενέστερη .

Οι κακες ενεργιες οδηγουν στη ΜΗ ικανοποιηση της ψυχης του ανθρωπου και και περιλαμβανει
 την  λύπη,την θλίψη, το άγχος, την δυσαρέσκεια, την  δυσφορία, αγωνία, την μιζέρια, και την απογοήτευση.  :sorry:  :'(  :cray:
Αν και ο όρος συχνά μεταφράζεται ως "δεινά",η  φιλοσοφική σημασία του είναι ανάλογη της "ανησυχίας",
ή κατάσταση της 'αποσταθεροποίησης'. Ως εκ τούτου, τα"δεινά" οδηγουν σε "αρνητική συναισθηματική
 χροιά" που πρεπει να υπερνικηθει. :mad:
 Ο Βουδισμός δεν επιδιώκει την αισιόδοξια, αλλά τον ρεαλισμό.
 Δεν νοιαζεται για τον πλησιον αλλα για τον εαυτο σας. :frypan:
{Ο Βουδισμός απορρίπτει την έννοια της μιας και μόνιμης  ή αμετάβλητης, αιώνιας ψυχής, όπως αποκαλείται στον
 Ινδουισμό και τον Χριστιανισμό.}
Μετεμψυχωση, ειναι η κυρια εννοια του Βουδδισμου και αναφέρεται σε μια διαδικασία κατά την οποία τα όντα περνούν
από μια διαδοχή  ζωής { από τη σύλληψη μεχρι τον  θάνατο} σε διαφορες μορφες, αναλογα με την, καλη η κακη
   προς τον ιδιο τον εαυτο τους ζωης τους, αδιαφοροντας για τις επιπτοσεις σε τριτους. :angel:  :diablo:
Η μετεμψυχωση, στις επόμενες υπάρξεις πρέπει να εκληφθεί ως η συνέχεια  μιας δυναμικής, συνεχώς μεταβαλλόμενης
διαδικασίας του καρμα,{που καθορίζεται από τους νόμους της αιτίας και του
αποτελέσματος}  και την προοδο της εξαλειψης των κακων αιτιων που συνδεουν την ψυχη μας με τον πονο και το αγχος.
την μη ικανοποιηση της  :clap:
Πρεπει να μαθουν να ελέγχουν και οχι να ελεγχοντται από αυτές τις συμπεριφορές, που διαιωνίζουν τον κύκλο
της γνωστης ζωης και παράγουν την αίτια και τις συνθήκες για την  επόμενης αναγέννησης σε καλυτερο η χειροτερο
 επιπεδο. :good:
  Κάθε αναγέννηση επαναλαμβάνει αυτή τη διαδικασία σε εναν ακούσιο κύκλο,
τον οποίο οι Βουδιστές προσπαθούν να τελειώσουν με την εξάλειψη αυτών των αιτιών και συνθηκών,
 εφαρμόζοντας τις μεθόδους που ορίζονται από τον Βούδα για τους πιστους του,  σωματικες
 αλλα και πνευματικες ασκησεις μεχρι και τον διαλογισμο. :wacko:  :dizzy:

{Στο Βουδισμός δεν υπάρχει η εννοια της σωτηρίας ή θεία συγχώρεσης για το κάρμα του καθε ανθρωπου,
 δεδομένου ότι είναι μια καθαρά απρόσωπη διαδικασία που είναι ένα μέρος της κατασκευης του σύμπαντος.}

Ο στοχος ειναι η απελευθερωση απο ολα αυτα. :yahoo:

Η έννοια της απελευθέρωσης,το Nirvana, είναι στενά συνδεδεμένος με τη σωστή
κατανόηση του πώς το μυαλό νικα και αδιαφορει για ο,τι προκαλει άγχος και δυσαρεστα για τον εαυτο μας συναισθηματα.
δηλ. την αφυπνηση!!   :indif:
 { Καπου εδω οσοι δεν ενδειαφερεστε για αντολικες φιλοσοφιες και θρησκειες  , εχετε ψιλοκοιμηθει.. :laugh: :laugh: :laugh:
  υπομονη τελειωνω  :laugh: :laugh:

Μετά από πολλούς πνευματικους αγωνες στις διαδοχικες ζωές τους έχουν φτάσει στο τέλος του κύκλου της αναγέννησης,
 δεν είναι πλέον μετενσαρκωμένοι ως ανθρώποι, ζώα, φάντασματα, ή άλλα οντα αλλα γινονται διδασκαλοι ή  Βουδδες.
Βούδας δεν  σημαίνει πια ανθρώπινο ον, αλλά  η γήινη προβολή ενός άναρχου και ατελείωτου, πανταχού παροντος οντος,
 πέρα από το εύρος και την επίτευξη της σκέψης. Ταυτοποιουνται με τον αιώνιο τον ιδιο τον Βούδα
.

Είναι άτομα που δεν υπάρχουν πια στο υλικό επίπεδο της ύπαρξης, αλλά τα οποία εξακολουθουν να ενισχύουν με τη
 φώτιση τους όλα τα υπολοιπα γηινα όντα. :innocent:
 Οπως βλεπετε, ειναι περισσοτερο μια φιλοσοφια και οχι θρησκεια, απαγγιστρωσης και ανεξαρτητοποιησης του
 ειναι μας απο τις γηινες καταστασεις. Ελεγχω και δεν ελεγχομαι. Φερω και δεν αγομαι...

...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 15, 2011, 17:54:53 μμ »
 Ειχαμε κατεβει απο το bus και στην ακρη της πλατειας του Ngong Ping, ειχα ξεκινησει να τους εξηγω
 τι ειναι ο Βουδδισμος...  :dizzy:
 ΩΩΩΩΩ ρε Παναγια μου !!! με κοιταζαν με κατι ματια ναααα.  :o :o
 Ξαφνικα με κατελαβε πανικος.
 Λες να τα ειπα στα κινεζικα ????
 Και ενας χειμαρρος λογικων και τρελων  ερωτησεων με κατεκλυσε .
-" Και πως συγχωρουνται"?  :pardon:
-" δεν συγχωρουνται, γιατι δεν υπαρχει αμαρτια...το μονο κακο που κανουν ειναι στον εαυτο τους"
-" ΑΑΑΑ, " φωναξε μια αλλη," εμενα μ αρεσει αυτη η θρησκεια που δεν εχει αμαρτιες" :clap: :clap:
  γελασαν ολοι.. :laugh: :laugh: :laugh:
-" δεν εχεις παρα να μυηθεις στα κολπα μολις μπουμε μεσα" της απαντησε ο συζυξ..
-"εγω ξερω γιατι σ αρεσει που δεν εχει αμαρτιες " ακολουθησε κλεισιμο ματιου πονηρο   :wink:  και εγινε χαμος
  στο πληθος απο τα υπονοουμενα πασης σεξουαλικης φυσης και δρασης..μετα  πολλων χαχανιτων... :mocking: :laugh: :mocking:
-" Προσεξε" της ειπα, " η ακολασια και οι πασης φυσεως παρανομες επιθυμιες προκαλουν ψυχικες
 παρενεργιες  :crazy: και σε βλεπω στην επομενη ζωη σου να γεννιεσαι γουρουνι η   :zorro: πιθικος "  :laugh: :laugh:
 και την αποτελειωσα ... :kill:
Στα μισα της πεζης διαδρομης {καπου 800 μετρα} μεχρι να φτασουμε στα 240 σκαλια που οδηγουν στον Βουδδα,
 οι μισοι γελουσαν και πειραζοντουσαν  :rofl: :laugh: :mocking:  και οι αλλοι μισοι προσπαθουσαν να καταλαβουν ακομα
 :scratch: :scratch: τι ειναι Βουδδισμος.
 Πως να καταλαβεις μια φιλοσοφια που οι αλλοι κανουν μια ζωη να κατανοησουν ??? :pardon:
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 10:50:59 πμ »
To τοπιο εκλεψε ομως την παρασταση. Απο μακρυα, ο Βουδδας φαινοταν μικρος αλλα ξαφνηλα αρχισαν να συνειδητοποιουν
ποσο τεραστιος ειναι...

Αποσυνδεδεμένος ChristosGk.

• Sr. Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 13:04:28 μμ »
.................... Απο μακρυα, ο Βουδδας φαινοταν μικρος αλλα ξαφνηλα αρχισαν να συνειδητοποιουν ποσο τεραστιος ειναι...

Ασφαλώς είναι ο Βούδας της φωτογραφίας που έβαλες χθες. Δεν έχεις καμιά φωτογραφία από ανφάς, που να φαίνεται στη βάση και κάποιος άνθρωπος, για να συγκρίνουμε και να συνειδητοποιήσουμε και εμείς το μέγεθος;

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 15:34:54 μμ »

Oπως βλεπετε ειναι αρκετα μεγαλυτερος απο τους ανθρωπους που φαινονται σαν μυρμιγκια μπροστα του
 μονο το αγαλμα ειναι 35 μετρα και ζυγιζει 250 τονους !!!!!!! μεσα ειναι κουφιο και ειναι ναος !!!

Ομορφα φωτισμενος το αποβραδο ο μεγαλος μας φιλοσοφος
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 16, 2011, 15:51:26 μμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 15:42:34 μμ »
To τοπιο εκλεψε ομως την παρασταση. Απο μακρυα, ο Βουδδας φαινοταν μικρος αλλα ξαφνηκα αρχισαν να συνειδητοποιουν
ποσο τεραστιος ειναι...

σορρυ παιδια, αλλα με πηραν τηλ για μια ξαφνικη ξεναγηση και παρατησα το αρθρο και αντι να πατησω ακυρωση , πατησα δημοσιευση..
 Ξανθια γαρ  :mocking: :mocking:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #46 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 19:22:10 μμ »

Την παρασταση , λοιπον αρχισε να κλεβει ο Βουδδας, που φανταζε τεραστιος επανω στον βωμο του διαλογισμου του. :chok:
 Οπως και παρα πολλες οι σκαλες που οδηγουν στα ποδια του.
- " Μην μου πεις οτι θα ανεβουμε ολα αυτα τα σκαλοπατια ??? " με ρωτησε η Κα Ντινα.
-"....................."!!!
-" Λοιπον, θα μου πεις"? επιμενει...
-" Να πω, ή να μην πω ?" ρωτησα με την σειρα μου χαριτολογοντας "  :blum:
-"Καταααααααααααλαβα" σφυριξε απελπισμενα, δηλωνοντας στους αλλους κατι που ηδη ειχαν καταλαβει πολυ
  πριν απ αυτη...
Ναι, οσοι ηθελαν να πανε επανω επρεπε να ανεβουν 240 σκαλια.. Η θεα βεβαια ειναι απιθανη και φυσικα μονο στα ποδια
του μεγαλου φιλοσοφου καταλαβαινεις ποσο τεραααααααααααστιος ειναι οχι μονο εις υψος αλλα και σε πλατος   :laugh: :laugh:..
{ Φαινεται το φαγητο ηταν το μονο πραγμα που δεν απαρνηθηκε στον ματαιο τουτο κοσμο...μπραβο του... και γω
 γιαυτο ειμα καλοφαγου   :laugh: :laugh:}
-" εχει απο την πισω πλευρα και εναν ανηφορο για οσους δεν μπορουν να ανεβουν σκαλια αλλα η παρακαμψη ειναι τοσο
 μεγαλη που καλυτερα να κανετε υπομονη να τ ανεβετε. Δεν ειναι αλλωστε κουραστικα ή αποτομα με 2 ,3 στασεις
 ολοι θα τα καταφερουμε...δεν βιαζεται κανει αλλωστε." προσθεσα.. :roll:
 Μετα απο λιγα λεπτα ειμασταν στην κορυφη...Υπεεεεεροχα. Ολοτο νησι στα ποδια μας, πιο κατω τα χωριουδακια, τα
 σπιτια , στο βαθος ο ειρηνικος, η νοτια θαλασσα Κινας.!!!  :fish:

Σαν μαζευτικαν ολοι και ξαναβρηκαν την ανασα τους και εχοντας τελειωσει τα 'κλικ'. 'κλικ'....παρε  με απο δω
 'παρε με απο κει', 'μαζι με τον Κωστα', 'χωρις τον Κωστα', 'μεση πάνω ', 'μεση κατω'...., :bigr:
τους φωναξα για καποιες τελευταιες πληροφοριες.

-"Το άγαλμα ονομαστηκε  Tian Tan Βούδα, επειδη η βάσις του είναι ένα μοντελο του Βωμου των Ουρανων
ή του Γήινου Όρους Tian Tan,οπου βρισκεται ο Ναός του Ουρανού στο Πεκίνο. Είναι ενα από τα πεντε μεγαλυτερα
 αγάλματα του Βούδα στην Κίνα.  :good:
 Το άγαλμα του Βουδα καθεται σε θρονο λωτου στην κορυφη ενός βωμου τριών διαζοματων.
 Είναι περιτριγυρισμενο από εξι μικροτερα χαλκινα αγαλματα που ειναι γνωστα ως "Η προσφορά των Έξι Ντέβα" και
που του προσφερουν οπως βλεπετε λουλουδια, θυμιαμα, λαμπα, αλοιφη,  φρουτα, και μουσικη .
 Αυτες οι προσφορες  συμβολιζουν την  φιλανθρωπια, την ηθικη,
{ το ειπα τονιζοντας την λεξη και κοιτοντας την σουρλουλού, που της αρεσε ο
βουδδισμος γιατι δεν εχει αμαρτιες...γελακια αντιχησαν ξανα .   :mocking: :mocking:..}.."την υπομονη, το ζηλο,
την περισυλλογη και τη σοφία,
 αξιες που πρεπει να αποκτηθουν και  είναι απαραίτητες για να τεθει κανεις  σε κατασταση νιρβάνα. :dizzy:
 Το αγαλμα αυτο σε μερα με καθαρη ορατοτητα φαινεται ακομα και απο το Μακαου...." , ειχα πει την μαγικη λεξη
 και η ...κολλημενη συμπεθερα με το μερος αυτο εριξε μια δολοφονικη ματια στον αντρα της. :agre:
-"Το αγαλμα του Tian Tan Βούδα φαίνεται ήρεμο και αξιοπρεπες.Το δεξί του χέρι υψώνεται,ως ενδειξη της απομάκρυνσης
της θλίψης,ενω το αριστερό χέρι του Βούδα ακουμπα πάνω στα γόνατά του σε μια χειρονομία που συμβολιζει την
παροχη της  κοινωνικης συνειδησης. ::)
 υπάρχουν 3 διαζωματα κάτω από το άγαλμα του Βούδα: Η αίθουσα του Σύμπαντος, Η Αίθουσα της Φιλανθρωπιας, και την
 αίθουσα της Μνήμης.
 Ένα από τα πιο σημαντικα κειμηλια της είναι μια τεφροδοχος του Γκαουτάμα Βούδα, που συντηρει
  μερικα από τα υποτιθεμενα αποτεφρωμένα λείψανα του. Μόνο οι επισκεπτες-προσκυνητες επιτρέπεται να δουνε τα
 λείψανα, για να αφήσουν την προσφορα τους εκει διπλα. Υπάρχει μια τεραστια σκαλιστη καμπανα με πολυ ωραια
 σκαλισματα. Είχε σχεδιαστεί για να χτυπαει καθε επτα λεπτα, 108 φορές την ημερα και συμβολίζει την απελευθερωση
 από τα 108 γεγραμμενα ειδη της ανθρώπινης ταλαιπωριας.!!!  :oops:
 { εχω μπει με κινεζο προσκυνητη και τα ειδα...}"
 Ομως εδω σταματησα την διηγηση μου γιατι το ξυπνητηρι μου χτυπησε , θυμιζοντας με το ραντεβου με τους μοναχους
 του μοναστηριου..
  Θελοντας να μαθω το ωραριο επισκεψης του μοναστηριου, { εδω ειναι λιγο ιδιοτροποι με την φιλοξενια απλων περιεργων
  τουριστων και οχι προσκυνητων} αντιμετωπισα στην απιστευτη προταση να μας παραθεσουν ενα παραδοσιακο
 απογευματινο τσαι στον ειδικο κηπο τσαγιου οταν δικαιολογηθηκα, οτι δηθεν ταχα, οι πελατες μου θα θελανε να γνωρισουν απο κοντα τις
 αληθειες του Βουδδισμου. Απιστευτη ευκαιρια και εμπειρια που θα την θυμουνται χρονια... :drink:
 Δεν ειχα φανερωσει την εκπληξη στον κοσμο, γιατι, να πω την αληθεια ηταν κατι απιστευτο και για μενα και δεν
 φανταζομουνα οτι θα μπορουσε να πραγματοποιηθει...
  Πραγματι φτασαμε στο μοναστηρι και αφου το ειδαμε εξω-μεσα , ενας μοναχος μας οδηγησε στους κηπους τους...
 πανεμορφοι, δεν σας λεω τιποτα, ειδικα το τμημα νε τις λιμνες των λωτους νουφαρων, που θεωρουνται τα ιερα φυτα
 του βουδδισμου...,
 φτασαμε τελικα στον κηπο του τσαγιου...
  Καθισαμε γυρω απο τα ομορφα τραπεζια και ο κοσμος με το στομα σχεδον ανοιχτο ΄τρελλαθηκε' στην κυριολεξια, με την
 απιστευτη διαδικασια προσφορας και διαβασματος του τσαγιου.
 Πρωτα απ ολα , μας καλωσορισε, μας ειπα ενα συντομια την ιστορια του μοσταριου που ιδρυθηκε το 1924 απο 3 μοναχους
 δασκαλους του ΖΕΝ, και ξεκινησε με τις βασικες αρχες του βουδδισμου. Τα 'τσακαλια ' μου , ανθυποχαμογελουσαν
 ικανοποιημενα, γιατι ακουγοντας τα για 2 φορα , αρχισαν κατι να καταλαβαινουν..και γιατι ηδη μαζι με ενα αλλο
 μοναχο , ειχαν αρχισει τις 'ψαλμωδιες' και τα στικακια απο λιβανι για να 'ευλογησουν' την προσφορα του τσαγιου.
 Σερβιριστηκε σε πολυ μικρα πορσελανινα φλυτζανακια, σαν παιχνιδια {οπως τα αποκαλεσανε}, σκετα, ΘΕΟΠΙΚΡΑ...
 κατι μεταξυ κινινου και χολης  χα χα χα.. :spit:
 Ομως ολα ηταν πανεμορφα και παραμυθενια, και ετσι εν ειδει  φαρμακου, καταποθηκε και το δηλητηριο, και αφου
 ευχαριστησαμε με πολλες υποκλισεις τους 2 μοναχους, τραβηξαμε για το ψαραδικο χωριο. :fishing:
  Κατεβηκαμε πριν την γεφυρα που ενωνει το παλιο με το καινουριο, και αφου τριγυρισαμε τα παραδοσιακα σπιτια
 και σοκκακια του χωριου,θαυμασαμε και απορισαμε με τα πασαλωτα σπιτια, συγκριναμε το παλιο με το καινουριο
 την φτωχια με τον πλουτο....
 περασαμε στην φαση 2, που ονομαζεται 'μασινγκ'. Οπως βλεπετε, ειναι διεθνης λεξη,
την χρησιμοποιουν τοσο στην Ανδορρα, οσο και στην Κινα μιας και οι περισσοτερες λεξεις ληγουν σε -ινγκ...
 Βρηκαμε την ωραια ταβερνα οπου ο καθενας διαλεγε το ζωντανο φαγητο του και το ψηναν επιτοπου.
 { ειχα κανει βεβαια κρατηση απο το πρωι, γιατι ευκολα δεν βρισκεις 50 θεσεις μαζεμενες...}
 Ομολογω οτι καποιες κυριες ειχαν ενδειασμο στο να το συναινεσουν να τερματισει την ζωη του το ζωντανο εξ
  αιτιας τους, αλλα συνειδητοποιωντας οτι αν δεν το κανει αυτη θα το κανει ο επομενος
  και αφου τα στομαχια ειχαν αρχισει να
 διαμαρτυρονται, διαλεχτηκαν κατι ψαρουκλες νααααα { μετο συμπαθειο} , οστρακοειδη και γαριδες, αστακοι και
 ατελειωτα μεζεδακια και εριξαν ενα τρικουβερτο τσιμπουσι!!!
 { ευτυχως βρηκα αρκετες φωτο, γιατι αλλο να το περιγραφεις και αλλο να το βλεπεις} :wink:
 Κατα τις  9 γυρισαμε πισω,δεν  προλαβαμε  να χαζεψουμε την Lights Symphony, χορογραφια φωτων με μουσικη
 στην Παραλια του Καουλουν που ηταν στις 8  :pardon:  {θα το καναμε την επομενη} και οι περισσοτεροι συνεχισαν την βραδυα
 στο κλαμπ του ξενοδοχειου με ποτο και μουσικη,  :band:  αλλοι πηγαν βολτα, αλλοι για υπνο, :indif:
εγω οπως παντα, αραξα  μπροστα στη τζαμαρια μου να χαζευω το λιμανι... Μηπως να επαιρνα ναυτικο???

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #47 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 19:44:20 μμ »

Ο δρομος που οδηγει στον μεγαλο βουδδα.

οι εξη Ντεβα που περιτριγυριζουν τον Βουδδα με τις προσφορες

ο κηπος του μοναστηριου που ηπιαμε τσαι

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #48 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 20:07:07 μμ »

ναμαστε λοιπον στην εισοδο του παραδοσιακου χοριου Ται Ο.

και επειδη τα παντα εχουν και την οικονομικη χροια, τα σχετικα μαγαζια για τουριστικα ψωνια

θελω να πιστευω,, οτι μεχρι και σημερα οι ντοπιοι ευλογανε το ελληνικο γκρουπ. Το τι "φουσκοψαρα"
και αλλα τετοια σουβενιρ ψωνισαν οι κυριες ...δεν λεγεται... Αφου πηγαμε πισω στο λεωφορειο να
'ξεφορτωσουμε'...και συνεχισαμε ακαθεκτοι  :laugh:

Η αγορα ειχε και τα περιεργα της. Πολλα αποξηραμενα ψαρια οχι διακοσμητικα , προς καταναλωση
τυπου ρεγγας , ας πουμε , αλλα και τεραστιων διαστασεων , ενα μεγαλο λαυρακι και ενα stingray-σαλαχι

και να που περναμε την γεφυρα που μας οδηγει στο παλιο παραδοσιακο οικισμο χτισμενο  πανω σε πασσαλους

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 20:15:05 μμ »

Πολυ εντυπωσιακες απλες παραδοσιακες  ψαραδικες γειτονιες

Σημερα ειναι παρα πολυ λιγοι που ασχολουνται πραγματι με την αλιεια

Λενε οτι ξεκινησαν να τα χτιζουν σε πασαλους γιατι οι φουσκοθαλασσιες πλημμυριζαν τα σπιτια
που επρεπε να ειναι διπλα στα νερα