Part 3.
Ο γυναικειος πληθυσμος ηταν σιγουρα παρον.
Βεβαια ειδα και αρκετους κυριους, που μαλλον βαρεθηκαν να καθονται στα αδεια {απο πελατεια} σταντ.

Αλλωστε ο κρατος και εδω απουσιαζε παταγοδως και ας ηταν μαζι μας ο Γ.Γ. Δεν εγινε προωθηση και καταλληλη διαφημιση των ελληνικων προιοντων, ενω αντιστοιχα
τα ιταλικα σταντ "πουλουσαν μουρη" γιατι και ο τελευταιος σχιστοματης ηξερε το made in Italy.

Εμας ρωτουσαν, "που ειναι η ελλαδα"??

αστα...ακομα και οι περισσοτεροι βιομηχανοι, ηρθαν στο επιδοτουμενο
αυτο προγραμμα μονο και μονο για το ταξιδι και οχι γιατι πραγματικα ηθελαν να πουλησουν τα προιοντα

στο Χ.Κ....βεβαια αν τους εβγαινε {κατα λαθος} τιποτα, δεν θαλεγαν οχι φυσικα...
Ετσι βρεθηκα με τον "στρατο μου", να βαδιζουμε πρς την προκυμαια για να παρουμε το σταρ φερυ.
Δεν ηταν και κανενα ...κοτερο, αλλα μια συνηθισμενη "μαουνα" που κουβαλουσε κοσμο.
-" Μ άυτον τον 'σκυλοπνιχτη' θα παμε", ειπε καποια, που μετα εγινε και 'κολλητη' μου.
-" Ναι, κυρια μου, μ αυτο..οπως περνανε χιλιαδες Χονγκονεζοι και αλλες τοσες χιλιαδες τουριστες απεναντι χωρις να πνιγουν" της απαντησα. :pardon
- "Μια φορα γινεται το κακο!!!" ανταποκριθηκε θριαμβευτικα.

- "Ναι, και ο πολυτελεστατος Τιτανικος , μια φορα βουλιαξε"...απαντησα και την κερδισα στα σημεια.

Εφτασα μπροστα στον σχιστοματη που πουλουσε εισητηρια
-"γουό σιούαο μεμπσιάο σινγκ= θελω εισητηρια παρακαλω, του ειπα, μιας και τον αοριστο χρονο δεν τον θυμομουνα
-"ντοου σαο "=ποσα ? με ρωτησε
-"σσισHεπα = σαραντα οκτω απαντησα ,σιγουρα οχι καλα , οι αριθμοι δεν ειναι το δυνατο μου στοιχειο χα χα
αυτος βεβαια καταλαβε και εκανε την πραξη. 48 επι 2,5 μας κανουν 120 Χ.Κ δολλαρια μου ειπε, φυσικα ,
οχι στα ελληνικα

. { Τα κινεζικα ειναι μια πολυ φωνητικη γλωσσα με πολλες παρομοιες προφορες π.χ.των πολλων |σ|
αλλοτε παχυ , αλλοτε σιριστικο αλλοτε κοφτο αλλοτε μακρυ , με διαφορετικες εννοιες ισως σε μια ιδια λεξη.

εγω που μιλω εξη ξενες γλωσσες, βρηκα τα κινεζικα πολυ δυσκολα και για καποιον που δεν τα χρησιμοποιει συνεχεια
ειναι φυσικο να κανει φωνητικα λαθη!!} Ευτυχως συννενοηθηκαμε και πηρα τα εισητηρια μου. Ισως τα καταφερνα
και στ αγγλικα, αλλα ηθελα να πουλησω και λιγο μουρη στον "στρατο μου" ..
Ηταν σχεδον γαληνια η θαλασσα με την υπεροχη μυρωδια της, που γρηγορα ανακατευτηκε με την καπνιλα της μηχανης

που να παρει...αλλα και η αριστοκρατια μου τελικα το διασκεδασε..γρηγορα φτασαμε απεναντι..
-"Κυρια καρμεν, θα γυρισουμε παλι με το φερρυ?" ρωτησε μια κυρια,
-"Οπως θελει ο καθενας", απαντησα.
"Θα γυρισει ο καθενας, οποτε θελει και οπως θελει.Φυσικα οι επιλογες αν και
πολλες στην περιπτωση σας περιοριζονται στο ταξι η φερρυ μεχρι τις 10.30 το βραδυ!!Μας βολευει και το
λεωφορειο Νο 2 , 5 και 11 Α αλλα..." σταματησα να μιλω...{τι λες μωρη χαζοβιολα, ειπα στον εαυτο μου,

εδω
αυτοι δεν παιρνουν λεωφορειο στην ελλαδα, εδω θα παρουν!! }.
Αρχισα να δινω οδηγιες: "Επειδη δεν εχετε σιγουρα ορεξη ολοι να δειτε αξιοθεατα θα τα παρουμε με την σειρα,
μεχρι να καταληξουμε στη Ναθαν και Σαλισμπουρι Ροουντ, οπου βρισκονται ολα τα μαγαζια και τα μαλλς.
Θα περασουμε απ την οπερα, να αυτο το καταπληκτικο κτιριο εκει αριστερα μας, το διαστημικο μουσειο λιγο πιο περα
δεξια, να, φαινεται στο βαθος..μαζι με το μουσειο τεχνης.
-"θα μπουμε μεσα??" με ρωτησε με τρομο μια "λουλου"..
-"οχι καλη μου" την καθησυχασα.. Αχχχχ, ηρεμησε η ψυχουλα της το ενοιωσα..αλλωστε θα εχανε χρονο απο ψωνια, δεν
επιτρεπεται..

Βρηκε ευκαιρια μια αλλη να με διακοψει
-" Αρμανι, που θα βρω?"
-"συγνωμη να τελειωσω πρωτα,καιθα σας ενημερωσω , ενταξει ?" στραβομουτσουνιασε ,αλλα τι να κανω
.Εκεινη την στιγμη, επρεπε να πω το προγραμμα και οχι να το παιξω "χρυσος οδηγος".

Συνεχισα σε μια πιο συντομη περιγραφη του προγραμματος.
-" μετα το μουσειο , θα περπατησουμε την λεωφορο των αστερων της ασιατικης ως επι το πλειστον κουλτουρας
και απο εκει ..τσουπ στα μαγαζια.

Οσοι επιθυμειτε και επειδη εγω η ιδια δεν θα ψωνισω {τις εκοψα αυτες τις κακες συνηθειες στο εξωτερικο και ειδικα οταν δουλευω και δεν ειμαι διακοπες}, μπορειτε να ερθετε μαζι μου
στο παρκο Καουλουν. Ενα απο τα ομορφοτερα παρκα της ασιας!! Θα το ευχαριστηθειτε παρα πολυ.
Ετσι ξεκινησαμε..Πολυ ομορφη η θεα και απο εδω απεναντι, με το εκθεσιακο κεντρο στο φοντο να φανταζει σαν
μοντερνα χελωνα,και βεβαια καινουρια κτηρια , επισης μεγαθηρια να κανουν το ντεμπουτο τους πανω απο τα κεφαλια μας στο βαθος.

Οι χαρμπορ σιτυ ταουερς, οι γκεϊτγουεϊ ταουερς, οι βικτωρια ταουερς και πιο αριστερα, ο ιδιομορφος Αρτς ταουερ. Η αψιδα του Χονγκ Κονγκ.
Ενας ουρανοξυστης σαν πορτα, σαν αψιδα!!!
Πιο αριστερα παλι ξεχωρισε κι ας ηταν αρκετα μακρυα μας ο υπο-κατασκευη ψηλοτερος ουρανοξυστης του Χ.Κ. {σημερα εχει
τελειωσει εχει 108 πατωματα , τοτε χτιζοτανε ακομα.

}

Ηδη ειχαμε πλησιασει την οπερα και τον πυργο ωρολογιου.
το Πολιτιστικο κεντρο του Χονγκ Κονκ !!! ενα ακαθοριστο σχημα, ημικυκλικο-κυλινδικο-παραβολικο...Αλλα οπως
και αν το πουμε , μια φορα ειναι εντυπωσιακοτατο.82,231 τετρ, μετρα καταλαμβανει και φυσικα ειναι
τερρρααααστιοοο.Μπροστα του βεβαια ειναι και το σημα κατατεθεν του Καουλουν ο πυργος του ρολογιου. Με υψος
44 μετρα ηταν, τοτε που χτιστηκε το 1915 το ψηλοτερο κτηριο, σημερα βεβαια, ενας νανος μπροστα στους
τεραστιους ουρανοξυστες της περιοχης. Μια πανεμορφη πλατεια γεματη απο φοινικες και τροπικη βλαστηση!!!
Προσπερασαμε λοιπον το πολιτ. κεντρο με το ρολοι του Χ Κ και τωρα μπροστα μας ηταν το διαστημικο μουσειο
και λιγο πιο δεξια , διπλα στην θαλασσα το μουσειο τεχνης. Αφου τα θαυμασαμε μονο "απ εξω", οπως υποσχεθηκα

κατεθυνθηκαμε στην λεωφορο των αστερων..
Η κινηματογραφικη βιομηχανια της Ασιας, δικαια χαρακτηριζει το Χ.Κ. ως το Χολυγουντ της Ανατολης!!!

Φτιαχτηκε ως ενα μνημειο αναγνωρησης τοσο διασημων ηθοποιων οσο και ολων των παραγοντων που συμβαλουν στην
ολοκληρωση μιας κιν/φικης ταινιας. Καλυπτει μια ιστορια περιπου εκατο χρονων, Απ ολους τους ηθοποιους και
σκηνοθετες κλπ που εχει εμεις φυσικα μονο τον Μπρους Λη γνωριζουμε...Παρ αυτα η πολις του Χ.Κ. ειναι ενα μερος
οπυ γυριζονται πολλες ταινιες, ιδιαιτερα βεβαια κινεζικης καταναλωσης.
Εδω ριχνονται και τα χιλαδες πυροτεχνηματα στις γιορτες της φωτιας και στην αλλαγη του χρονου.
Και φτασαμε στην οδο Ναθαν , αφου κοψαμε μεσα απο το new world center.
Aμολυθειτε, μουρθε να ξεφωνησω,

αλλα κρατηθηκα, Εδω λοιπον εχουμε την πιο διασημη οδο με μαλλς και καταστηματα
εγω θα συνεχισω ισια μεχρι το παρκο. Θα ειναι περιπου στα 500-600 μετρα.!!!
Εκει θα απολαυσουμε ενα ποτακι

και θα σεργιανισουμε ανμεσα απο φανταστικα τοπια και παγοδες!!!!

Μετα ισως μπω στον πειρασμο να δω την Τεμπελ στρητ και την νυχτερινη αγορα, {night market} και ελπιζω
να βρω καποιον αγγλοφωνα fortuneteller , ελληνιστι= να σε πω το μοιρα σου να σε πω το ριζικο σου, να μου πει
την κινεζικη τυχη μου...

Αν σας πω {σημερα βεβαια το αναπολω}, οτι το βρηκε, ας το χαρακτηρισω συμπτωση καλυτερα....

Θα γελασετε, αλλα η πλειοψηφια των ανδρων ηρθε μαζι μου αλλα και καποιες κυριες ολως παραδοξως..
- " Μωρε μαγαζια βρησκεις παντου" ειπε η Κα Βικυ {συζυγος γουναρα }, "τετοια ομορφα πραγματα δεν θα ξαναδουμε.."

δεν πιστευα στ αυτια μου μ αυτα που ακουσα..Να και καποιοι που δεν ενδειαφερονται για ψωνια.

-"Μην βλεπεις χθες ειμασταν πτωματα, δεν κοιμηθηκαμε καθολου , σημερα ομως δεν μας ξεφορτωθεις," ειπε αποφασισμενη
να μου αποδειξει οτι υπαρχουν και ανθρωποι που εκτιμουν το καλο και το ωραιο!!

Τοσο αυτη με τον αξιοτιμο συζυγο της οσο και η Κα Αρτεμις γιναμε ας πουμε καλες φιλες και διατητουμε μεχρι και
σημερα επαφες μεσω "φατσοβιβλιου". Η δε Κα Βικυ ηρθε μαλιστα και με βρηκε στην Βαρκελωνη αργοτερα,

και της
εκλεισα σουιτα στο υπερ σπεσιαλ ξενοδοχειο μας το W {westin}
Ετσι πηραμε τον δρομο για το παρκο. Μεχρι τα μισα μ ακολουθησαν ολες, γιατι εκει τις ειπα βρισκεται η
Granville Road ο δρομος με ολες τις φιρμες κατι σαν την 5τη λεωφορο της νεας υορκης..
Μετα χωρισαμε.

Εμεις στριψαμε αριστερα για μπουμε στο παρκο.
Λες και αλλαξαμε ηπειρο !!! Ζουγκλα, μια ομορφη και περιποιημενη ζουγκλα.
Χτιστηκε στην περιοχη που λεγοτανε Kowloons walled city, ενα παλιο στρατοπεδο που εγινε πολη , παρανομων,

αντρο
ναρκωτικων και γυναικων ελευθεριων ηθων, και εφτασε να αριθμει 30.000 κατοικους.Μια περιοχη που δεν πατουσε
ποδι αστυνομικου. Μεχρι που παρθηκε η αποφαση της καθαρσης και συναμα της κατεδαφησης ολου του τεραστιου Μπλοκ,
και μετατροπης του σε παρκο, αλλα τι παρκο .Κατσε καλα...
Καλυπτει μια εκταση 31,000 m2 , ενω η κατασκευη του στοιχισε 10 εκατ. αμερικανικα δολλαρια
Ειναι μοντελου Jiangnan κηπων {περιοχων του ποταμου Γιανγκτσε} και κτισματων της δυναστειας των Qing {τσινγκ με τσ παχυ}
Χωριζεται σε 8 θεματικες ενοτητες,ενω στο κεντρο δεσποζει η ανακατασκευη ενος "Yamen" = συνολο γραφειων-κτηριων και
διαμερισματων ανωτεων δημοσιων υπαλληλων της εποχης της δυναστειας των Τσινγκ, κατι και σαν νομαρχια.. Πανεμορφο!!!

Τα μονοπατια και διαφορα περιπτερα του παρκου εχουν ονοματα απο τις οδους της walled city .
Iδιαιτερη εντυπωση κανει ο κηπος του σκακιου με τεσσερα σκακι 3 Χ 5 ...με λουλουδια και πιονια απο αγαλματα,
Ο κηπος των ζωδιων με αντιστοιχα αγαλματα απο τα κινεζικα ζωδια...
Ενας κηπος 300 τετραγ μετρα που λεγεται "οι τεσσερεις εποχες" με τα αντιστοιχα λουλουδια των 4 εποχων..αλλο να το περιγραφεις
και αλλο να το βλεπεις, περιπτερα μεσα σε λιμνες,γιεματες νουφαρα, λοτους, και παγοδες
-"Να μια ωραια κινεζικη καφετερια-ζαχαροπλαστειο.!!Ελατε να καθισουμε", φωναξα και προθημοι ολοι να ξεξουρασουν τα
ποδαρακια τους απο την καμποσουτσικη πεζοπορια κουρνιαξαν κονταμου."
Τι θα παραγγειλουμε εδω ομως?

με ρωτησαν μερικοι μ αγωνια. Εν τω μεταξυ ειδα στον καταλογο οτι επροκειτο για μια
κοινοτατη καφετερια με ολων των ειδων τουε δυτικους καφεδες, τσαγια και ποτα και ας εμοιαζε με παγοδα..
-"Εγω θα παρω ενα Μπακαρντι με φρεσκο χυμο πορτοκαλι " ειπα, " εσεις διαλεξτε , ο,τι αγαπατε" ..και με κοιτουσαν με
ενα τεραστιο ερωτιματικο πανω απο τα κεφαλια τους

..." δεν ειναι ολα κινεζικα εδω!!" συμπληρωσα," ειναι απλη κανονικη δυτικου
τυπου καφετερια..Πολλα μαγαζια εδω στην Κowloon ειναι international!

Ετσι τους εφυγε η απορια...