Αποστολέας Θέμα: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες  (Αναγνώστηκε 25267 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 01:11:03 πμ »
Παράθεση
Ως Αναγεννηση  αναφερεται ιστορικα ενα  πολιτιστικο
 κινημα που κρατησε  απο τον 14 εως το 17 αιωνα.

Συμφωνούμε απόλυτα, αυτό ακριβώς είπα και εγώ ότι η αναγέννηση είναι μια ιστορική πραγματικότητα που έλαβε χώρα σε διαφορετικές περιόδους ανά την Ευρώπη. Δεν γνώρισαν την αναγέννηση όλες οι χώρες ταυτόχρονα.

Παράθεση
Ακομα και κατα την διαρκεια της αναγεννησης  πολλοι ελληνες επιστημονες και
 λογιοι διεφυγαν προς την δυση οπου συνεχισαν να διαδιδουν το ελληνικο πνευμα.

Μεμονωμένες σχετικά περιπτώσεις, ίδε Βισσαρίωνα.

Παράθεση
Το εκαπιδευτικο συστημα στην Ελλαδα , αρχισε ουσιαστικα να λειτουργει καπως απο το 1960 !!!!
 Και αυτο που καταφερανε μεχρι σημερα ΗΔΗ ,να διακρινονται  παγκοσμιως, ειναι ΑΘΛΟΣ.

Εδώ δεν θα συμφωνήσω, η τουρκοκρατία στην Ελλάδα παρήλθε εδώ και 200 χρόνια. Δεν γίνεται μια ζωή ό,τι στραβό συμβαίνει σε αυτήν την χώρα να καλύπτεται πίσω από τους "κακούς Τούρκους" και τους γενίτσαρους. Από το 1821 που έγινε η επανάσταση μέχρι τώρα να μην υπάρχει σωστή εκπαίοδευση δεν είναι άθλος αλλά κατάντια!! Να πληρώνουν οι γονείς ιδιωτικά φροντιστήρια και να μην υπάρχουν βιβλία. να μην υπάρχουν αίθουσες διδασκάλίας κλπ. Και υτά δεν είνα φαινόμεα της κρίσης αλλά υπήρχαν εξ ανέκαθεν.

Δεν μου απάντησες ακόμα με ποιον πολεμούσαν εκείνη την εποχή οι Άγγλοι, άσχετο βέβαια. Αλλά όταν πιάνεις θέματα ιστορίας - που προφανώς σου αρέσουν - αρπαζομαι και μου αρέσει και εμένα.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 01:24:52 πμ »
ένα τελυεταίο σχόλιο , μην κάνουμε το λάθος να συγκρίνουμε την αρχαία Ελλάδα του Περικλή, του Σοφοκλή κλπ με την τουρκοκρατία και πιο πριν τα βυζαντινά χρόνια. Επί βυζαντινών χρόνων δεν υπήρχε Ελλάδα με την σημερινή έννοια, ήταν απλά ένα σχετικά ασήμαντο προτεκτοράτο της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Επί τουρκοκρατίας, δεν υπήρχε καν η έννοια του γένους. Για όποιον θέλει να διαβάσει σε μυθιστορηματική μορφή σχετικά ας καταφύγει στους "Μαυρόλυκους" του Πετσάλη. ( ελαφρό μυθιστόρημα για την ιστορία του τόπου μας) .

Οι αλήθειες και οι αρχές που άφησε η αρχαία Ελλάδα είναι ανεξίτηλες και σπουδαίες. Αλλά μετά από την κατάκτηση της από τους Ρωμαίους άρχισε μια παρακμή και μια επιμειξία λαών απερίγραφτη. Συμπέρασμα: οι σημερινοί Έλληνες πόσο σχέση έχουν με τον Αισχύλο π.χ.; Ο καθένας απαντά όπως θέλει - και όπως ξέρει!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 09:07:58 πμ »
ένα τελυεταίο σχόλιο , μην κάνουμε το λάθος να συγκρίνουμε την αρχαία Ελλάδα του Περικλή, του Σοφοκλή κλπ με την τουρκοκρατία και πιο πριν τα βυζαντινά χρόνια. Επί βυζαντινών χρόνων δεν υπήρχε Ελλάδα με την σημερινή έννοια, ήταν απλά ένα σχετικά ασήμαντο προτεκτοράτο της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Επί τουρκοκρατίας, δεν υπήρχε καν η έννοια του γένους. Για όποιον θέλει να διαβάσει σε μυθιστορηματική μορφή σχετικά ας καταφύγει στους "Μαυρόλυκους" του Πετσάλη. ( ελαφρό μυθιστόρημα για την ιστορία του τόπου μας) .

Οι αλήθειες και οι αρχές που άφησε η αρχαία Ελλάδα είναι ανεξίτηλες και σπουδαίες. Αλλά μετά από την κατάκτηση της από τους Ρωμαίους άρχισε μια παρακμή και μια επιμειξία λαών απερίγραφτη. Συμπέρασμα: οι σημερινοί Έλληνες πόσο σχέση έχουν με τον Αισχύλο π.χ.; Ο καθένας απαντά όπως θέλει - και όπως ξέρει!

Βλεπε σχολιο Νο 17
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 10:22:53 πμ »
......Οι ιστορικοί πάντως εκφράζουν διάφορες απόψεις για το αντικείμενό τους, θεωρώντας το άλλοι επιστήμη και άλλοι τέχνη. Επίσης διαφορετικές απόψεις εκφράζονται και για την δυνατότητα της ιστορίας να είναι αντικειμενική, όπως γενικά και για τη φιλοσοφία της ιστορίας.
Βraudel F. 2001, 46

......Η σύγχρονη ιστορία απέρριψε τις παλιές δοξασίες και στη θέση των παλαιών σκοπών ενός λαού, όπως π.χ. του ιουδαϊκού, του ελληνικού, του ρωμαϊκού,  έβαλε τους δικούς της σκοπούς, δηλαδή την ευημερία του γαλλικού, του γερμανικού, του αγγλικού λαού και στην πιο αφηρημένη της έννοια την ανάπτυξη του πολιτισμού όλης της ανθρωπότητας
Έντουαρντ Γκίμπον (Gibbon), 1776 Η ιστορια του ευρωπαικου πολιτισμου

.....Αντικείμενο της ιστορίας είναι η ζωή των λαών και της ανθρωπότητας. Το να συλλάβει κανείς άμεσα και να εκφράσει με λέξεις, δηλαδή να περιγράψει τη ζωή όχι μόνο ολόκληρης της ανθρωπότητας μα ενός μόνο λαού, μας φαίνεται ακατόρθωτο.
Λέων Τολστόι Πόλεμος και Ειρήνη, Τόμος Β' Επίλογος.

.....Κατά συνέπειαν ποια γεγονότα πρέπει να αποσιωπήσει ο ιστορικός και σε ποια να επιμένει, πόσα είναι καλύτερα να τα περάσει στα γρήγορα και πως να τα εκφράσει και να συνδέσει μεταξύ τους[5] είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Όστις ιστορεί και τα κατορθώματα και τα αμαρτήματα με τόσην ακρίβειαν, ώστε μήτε τα πρώτα να μεγαλύνει μήτε τα δεύτερα να σμικρύνει ή να σιωπά παντάπασιν. Πράγμα δυσκολώτατον δια τον έμφυτον εις όλους μας φιλαυτίαν
Αδαμαντίου Κοραή Χρυσά Έπη, Ακαδημία Αθηνών σελ.9 1934

.......Geschichte kann einerseits wissenschaftlich erforscht werden, andererseits wird mitunter vorgeschlagen, die Darstellung der Ergebnisse und Zusammenhänge als eine künstlerische Tätigkeit zu betrachten. Der Historiker soll dem Leser auf eine nachvollziehbare, objektive und überzeugende Weise den Gang der Ereignisse sowie deren Ursachen und Wirkungen darlegen=παντα ειναι υποκειμενικες οι ιστορικες  διηγησεις
Marc Bloch; Peter Schöttler; Jacques Le Goff; Wolfram Bayer: Apologie der Geschichtswissenschaft oder der Beruf des Historikers.

........The task of historical discourse is to identify the sources which can most usefully contribute to the production of accurate accounts of past. Therefore, the constitution of the historian's archive is a result of circumscribing a more general archive by invalidating the usage of certain texts and documents (by falsifying their claims to represent the 'true past')
Professor Richard J. Evans (2001). "The Two Faces of E.H. Carr". History in Focus, Issue 2: What is History?. University of London. Retrieved 10 November 2008.

Thucydides, unlike Herodotus, regarded history as being the product of the choices and actions of human beings, and looked at cause and effect, rather than as the result of divine intervention.[20] In his historical method, Thucydides emphasized chronology, a neutral point of view, and that the human world was the result of the actions of human beings. Greek historians also viewed history as cyclical, with events regularly recurring
ποσο λοιπον αντικειμενικοι και ουδετεροι ειναι οι συγγραφεις που μελεταμε?
Lamberg-Karlovsky, C. C. and Jeremy A. Sabloff (1979). Ancient Civilizations:

.....Nella Grecia  esistevano i λογὸγραφοι (logògrafoi, letteralmente scrittori di discorsi), autori di narrazioni che solitamente raccoglievano la storia di aree ristrette come città o piccole regioni (il primo dei quali fu Ecateo di Mileto): questo tipo di storie comunque aveva basi confuse e miste al mito, tanto da non poter essere considerate propriamente didattiche.= τα περισσοτερα εχουν απορριφθει ...
 P. Pierotti, Introduzione all'ecostoria, Milano, Franco Angeli, 1982

......Chi la DEscrive la storia? Anche fosse chi ne é tra gli autori di spicco, il Napoleone delle Memorie, la sua testimonianza diretta non sarebbe di obiettività assoluta.
Tosh, John, The Pursuit of History, Pearson Education Limited, 2006.

....Elles  se limitent pas aux sources narratives c'est-à-dire à celles qui rendent compte directement de ce qui s'est passé (les chroniques médiévales ou un article )
L'histoire se fait avec des documents écrits, sans doute.
. Mais elle peut se faire, elle doit se faire sans documents écrits s'il n'en existe point. Avec tout ce que l'ingéniosité de quelque historien greque peut  permettre d'utiliser pour fabriquer son miel, à défaut des fleurs usuelles.= καποοι ελληνες ιστορικοι δεν χρησιμοποιησαν αξιολογες πηγες
Henri-Irénée Marrou, De la connaissance historique, Paris, Seuil, 1954, p. 73.
.....................και πολλα αλλα.....

Κανεις λοιπον δεν μπορει να πει, η δικη μου ιστορια ειναι καλη ή σωστη και εσυ πχ τα ξερεις λαθος.
Ποτε και κανενας ιστορικος δεν ηταν αντικειμενικος ιδιαιτερα οταν επρεπε να ιστορισει για την πατριδα του. Το βλεπετε αλλωστε ,ποσες
αντιφατικες ιστορικες διηγησεις και αποψεις κυκλοφορουν στην ελλαδα για την ελλαδα.. Γιατι να ειναι ο ταδε σωστος και οχι ο δεινα?
Επειδη υποκειμενικα συμφωνουμε μαζι του??
 Εγω προσωπικα, εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα σχετικα με ορισμενες ιστορικες περιοδους που αφορουν την Ελλαδα {με την
οποια εννοια}, μετα απο αναγνωση πολλων και διαφορων Τομων πολλων και διαφορων συγγραφεων απο πολλες και διαφορες
χωρες. Απερριψα ακραιες διηγησεις και 'μοναδικα' γεγονοτα και κρατησα αυτα που η πλειοψηφια συμφωνουσε και που δεν ειχαν ιδιαιτερο
ωφελος να τα διαστρεβλωσουν { πχ η καταληψη της ελλαδος απο την compania catalana}.
 Δεν ωφελει λοιπον να επιχειρηματολογουμε για να πεισει ο ενας τον αλλον για την ορθοτητα των αποψεων του.Ματαιος κοπος.
Μπορει τα δικα σου βιβλια να ειναι σωστα , μπορει και τα δικα μου.Απο την στιγμη που δεν ειμασταν παρουσες , δεν μπορουμε να το
ισχυριστουμε
 Ειναι ομως πολυ ωραια και υγειης η παραθεση διαφορων αποψεων προς εμπλουτισμο των γνωσεων μας.
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 10:47:49 πμ »
Παράθεση
Ως Αναγεννηση  αναφερεται ιστορικα ενα  πολιτιστικο
 κινημα που κρατησε  απο τον 14 εως το 17 αιωνα.

Δεν μου απάντησες ακόμα με ποιον πολεμούσαν εκείνη την εποχή οι Άγγλοι, άσχετο βέβαια. Αλλά όταν πιάνεις θέματα ιστορίας - που προφανώς σου αρέσουν - αρπαζομαι και μου αρέσει και εμένα.

Κυριοτεροι αγγλικοι πολεμοι κατα την περιοδο 1400-1700

The Hundred Years' War was a series of battles waged from 1337 to 1453

Wars of the Roses (1455–1485) - in England and Wales; Richard III was the last English king to die in combat

Anglo-Scottish Wars  1377 -1575

War of the Holy League  1508-1516

Eighty Years' War 1566-1648 {αποτελεσμα Peace of Munster, independent Netherlands}

The Anglo-French war of 1627-1629, was part of the Thirty Years' War

English Civil War (1642–1651)

First Anglo-Dutch War (1652–1654)

Anglo-Spanish War (1654–1660)

Second Anglo-Dutch War (1665–1667)

Third Anglo-Dutch War (1672–1674)

Franco-Dutch War (1672-1678)

Nine Years' War (1689–1697) (England/Scotland, Germany, Holland, Savoy, Spain, and Sweden v France)
νομιζω πως αυτοι φτανουν  :laugh:

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 11:47:12 πμ »
1. Ο πόλεμος του 1878.

Κατά το 1877-1878 διεξαγόταν Ρωσοτουρκικός πόλεμος, που κατέληξε υπέρ των Ρώσων στη συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Αρχικά η Ελλάδα δεν αναμείχτηκε στον πόλεμο, η κυβέρνηση όμως Α. Κουμουνδούρου, που διαδέχτηκε τον Κανάρη, κήρυξετον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας και ο ελληνικός στρατός εισέβαλε στις παραμεθόριες τουρκικές επαρχίες. Αναγκάστηκε όμως να επιστρέψει, όταν η Ρωσία και η Τουρκία έκαναν ανακωχή.

Τα επαναστατικά κινήματα που είχαν οργανωθεί στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Κρήτη καταπνίγηκαν στο αίμα από τον τουρκικό στρατό.

2. Ο πόλεμος του 1897.

Είχε ως αφορμή τη συνεχή παραβίαση του καταστατικού Χάρτη της Χαλέπας από την πλευρά της Τουρκίας. Οι Κρητικοί κήρυξαν επανάσταση και την ένωσή τους με την Ελλάδα, ενώ τμήματα του ελληνικού στόλου έπλεαν προς το νησί με τη διαταγή του πρωθυπουργού Δηλιγιάννη.

Τότε ο σουλτάνος κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και τον Απρίλιο άρχισαν οι συγκρούσεις των στρατών Ελλάδας και Τουρκίας στα σύνορα των δύο χωρών. Ο ελληνικός στρατός, λιγότερος και πιο ανοργάνωτος, γρήγορα τράπηκε σε φυγή και, υποχωρώντας άτακτα, έφτασε μέχρι τα Φάρσαλα και την Ταράτσα, κοντά στη Λαμία. Με την επέμβαση του τσάρου υπογράφτηκε η ανακωχή της Ταράτσας.

Η συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (Νοέμβριος 1897) υποχρέωσε το σουλτάνο να αποσύρει τα στρατεύματά του από τα ελληνικά εδάφη και την Ελλάδα να πληρώσει για αποζημίωση 100.000.000 φράγκα.

3. Ο πόλεμος του 1912-1913 (Βαλκανικός πόλεμος).

Οι συνεχείς μεμονωμένες εξεγέρσεις των διάφορων εθνοτήτων που βρίσκονταν κάτω από τον τουρκικό ζυγό, αδυνάτισαν αισθητά τη δύναμη της Τουρκίας, πράγμα που οδήγησε τους βαλκανικούς λαούς σε κοινό αγώνα κατά των Τούρκων. Έτσι, στις 25 Σεπτεμβρίου 1912 κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας το Μαυροβούνιο, στις 4 Οκτωβρίου κήρυξαν πόλεμο οι Σερβοβούλγαροι και ακολούθησε η Ελλάδα στις 5 Οκτωβρίου 1912.

Επικεφαλής του ελληνικού στρατού ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Πρώτη σημαντικότατη μάχη έγινε στο Σαραντάπορο, όπου ο ελληνικός στρατός στεφανώθηκε με τη νίκη. Μετά κατευθύνθηκε προς τη Θεσσαλονίκη, στην οποία μπήκε θριαμβευτικά απελευθερωτής στις 26 Οκτωβρίου.

Αργότερα ο ελληνικός στρατός κατέλαβε τη Φλώρινα και την Κορυτσά. Στις 20 Φεβρουαρίου 1913 ο Κωνσταντίνος κατέλαβε και τα Ιωάννινα. Παράλληλα με το στρατό ξηράς και το ναυτικό πραγματοποίησε επιτυχείς επιχειρήσεις. Στις 17 Μαΐου 1913 υπογράφτηκε η ειρήνη του Αγίου Ιακώβου.

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στα πλαίσια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Στις 6 Απριλίου 1941 οι γερμανικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον της Ελλάδας, στα οχυρά της Μακεδονίας. Οι Γερμανοί, βλέποντας τις αποτυχίες των συμμάχων τους Ιταλών, ήθελαν, πριν επιτεθούν στη Ρωσία, να εξασφαλίσουν τα μετόπισθέν τους, κατακτώντας την Ελλάδα.

Τρεις μέρες ο ελληνικός στρατός αγωνίστηκε ηρωικά για να κρατήσει την οχυρωμένη γραμμή των συνόρων, όμως ο οργανωμένος φασιστικός στρατός, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα όπλα και μεγάλη αεροπορική δύναμη, διέσπασε τη γραμμή άμυνας και μπήκε στην Ελλάδα. Στις 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην Αθήνα και σε λίγες μέρες έφτασαν στη Ν. Πελοπόννησο.

Όμως ο πόλεμος συνεχίστηκε στην Κρήτη· και αργότερα, μετά την ολοκληρωτική κατοχή της Ελλάδας, οι Έλληνες δε σταμάτησαν να πολεμούν τους κατακτητές με τα λαϊκά σώματα αντίστασης και με δυνάμεις που είχαν διαφύγει στην Αφρική.

ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στα πλαίσια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. πρώτη προκλητική ενέργεια της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδας έγινε στις 15 Αυγούστου 1940, με τον τορπιλισμό του ελληνικού πολεμικού πλοίου "Έλλη" από ιταλικό υποβρύχιο. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 έγινε η πρώτη ιταλική επίθεση στην Πίνδο, ύστερα από το ιστορικό τελεσίγραφο και την αρνητική απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην αρχή οι ελληνικές δυνάμεις υποχώρησαν, αλλά από τις 14 Νοεμβρίου και μετά εξαπέλυσαν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν τα ελληνικά εδάφη. Οι Ιταλοί υποχώρησαν στο εσωτερικό της Αλβανίας, αφήνοντας πίσω τους 9.000 περίπου αιχμάλωτους. Όμως η πείνα και το χιόνι ανέκοψαν την προέλαση του ελληνικού στρατού. Στις 9 Μαρτίου 1941 ο Ιταλοί ανασυνταγμένοι εξαπέλυσαν καινούρια επίθεση, η οποία συνάντησε σθεναρή αντίσταση και απέτυχε.

Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος
Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος είναι μια ένοπλη σύγκρουση που έγινε στην Ελλάδα μεταξύ του "Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας" που αποτελούνταν από κομμουνιστές, και του Ελληνικού Στρατού που ήταν υπό τον έλεγχο της κεντροδεξιάς κυβέρνησης των Αθηνών. Διήρκεσε από τον Μάρτιο του 1946 εώς τον Οκτώβριο του 1949 και είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των κομμουνιστών. Θεωρείται διεθνώς ως η πρώτη πράξη του ψυχρού πόλεμου.
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 12:17:00 μμ »
 Ναι, ετσι ειναι..
 καταλαβαινεις τωρα οτι μεχρι τα μεσα το 1950 ηταν δυσκολο σε ενα τοσο "εμπολεμο" κρατος να ανασυνταχθει η παιδεια τοσο γρηγορα
 και μαλιστα σ ενα τοσο φτωχο κρατος που κανεις ή ελαχιστοι νοιαζοντουσαν για μορφωση και οι περισσοτεροι μεταναστευαν για να
 βρουν ενα καλο  μεροκαματο, στην αμερικη στην αυστραλια  την γερμανια κλπ

Εγω ετσι νομιζω και το δικαιολογω, γιατι την στιγμη που δεν υπαρχουν "βασεις" διδακτικες...βιβλια και υλικο προ παντως, επρεπε να
 συνταχθει και να "μαγειρευτει" βεβαια τουλαχιστον οσον αφορα τα  βιβλια ιστοριας απο την εκαστοτε κυβερνηση...

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 02:50:31 πμ »
Ευχαριστώ για την παράθεση γαλλικών, αγγλικών, γενικά ξενόγλωσσων κειμένων για το νόημα της ιστορίας. Πολύ ενιδαφέρουσες οι απόψεις όλων. Φυισκά και η ιστορία του ενός διαφωνεί με την ιστορία του άλλου. Ο καθένας κρίνει τα γεγονότα διαφορετικά και ανάλογα με τις θέσεις του και τις απόψεις του και με αυτό που θέλει να αποδείξει τα βλέπει διαφορετικά. Δεν είναι ανάγκη να μου παραθέτεις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις ( τις βρίσκουμε όλοι στο google πλέον, δυστυχώς ούτε καν τις εγκυκλοπαίδιες και τα βιβλία δεν χρειαζόμαστε). Και για να ξέρει κάποιος την ιστορία της ίδιας της πατρίδας του δεν χρειάζεται να ξέρει ακριβείς ημερονηνίες και ονόματα.
Ούτε χρειάζεται να εντυπωσιάσουμε με τις ιστορικές και τις λοιπές γνώσεις μας. Σκατά είμαστε και σκατά ξέρουμε τελικά όλοι μας. Αντιγράφουμε και παπαγαλίζουμε τα ίδια και τα ίδια ( όλοι μας. και εγώ!)
Όπως παραδέχτηκες και εσύ καλό είναι , όταν το αντέχουμε, να ακούγονται διαφορετικές απόψεις.

Και ένα τελευταίο: κανείς δεν αγαπάει την Ελλάδα περισσότερο από τους ίδιους τους Έλληνες. Για αυτόν τον λόγο οι Έλληνες την κρίνουν και την βρίζουν! Γιατί οι Έλληνες πιυ ζουν κάθε μέρα στην Αθήνα και σε όλες τις άλλες πόλεις και χωριά ζουν το δράμα της. Αγαπώ και ευχαριστώ πολύ τους φιλέλληνες όπου κι αν υπάρχουν αλλά δεν ζείτε εδώ, δεν είσαστε Έλληνες ( ακόμα και αν έχετε παντρευτεί δέκα χιλιάδες Έλληνες!) , ακόμα κι αν έχετε πάρει ελληνική υπηκκότητα κάπως , δεν είστε Έλληνες ( δεν μπορείτε να καταλάβετε πολλά -πράγματα). Γνώμη μου πάντα, αντιπαθητική ( αλλά δεν με νοιάζει!) 

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 02:52:21 πμ »
Παράθεση
Βλεπε σχολιο Νο 17

Ποιο είναι το σχόλιο Νο 17;;; Άσχετη η φίλη σου!!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 03:04:14 πμ »
Παράθεση
Ναι, ετσι ειναι..
 καταλαβαινεις τωρα οτι μεχρι τα μεσα το 1950 ηταν δυσκολο σε ενα τοσο "εμπολεμο" κρατος να ανασυνταχθει η παιδεια τοσο γρηγορα
 και μαλιστα σ ενα τοσο φτωχο κρατος που κανεις ή ελαχιστοι νοιαζοντουσαν για μορφωση και οι περισσοτεροι μεταναστευαν για να
 βρουν ενα καλο  μεροκαματο, στην αμερικη στην αυστραλια  την γερμανια κλπ

Εγω ετσι νομιζω και το δικαιολογω, γιατι την στιγμη που δεν υπαρχουν "βασεις" διδακτικες...βιβλια και υλικο προ παντως, επρεπε να
 συνταχθει και να "μαγειρευτει" βεβαια τουλαχιστον οσον αφορα τα  βιβλια ιστοριας απο την εκαστοτε κυβερνηση...

Η νεώτερη Ελλάδα πέρασε όντως μεγάλες δοκιμασίες - και περνάει ακόμα- τι σημαίνει αυτό; Ότι δικαιολογείται το 2011 να μην έχει βιβλία και αίθουσες για τους μαθητές. Ότι δικαιολογείται  ένα κράτος να υφίσταται στην Ευρώπη και να μην έχει καν τα απαραιτητα να λειτουργήσει;

Ας μιλήσουμε λίγο για τα βιβλία ιστορίας που είχαν μέχρι τώρα τα παιδάκια με παραποιημένη ιστορία που να αρέσει στους Έλληνες. Ας μιλήσουμε για το λεγόμενο κρυφό σχολειό!