Αποστολέας Θέμα: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες  (Αναγνώστηκε 25225 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες
« Απάντηση #70 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 01:01:05 πμ »
- Σε αυτό το συμπέρασμα  οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανoί ειδικοί ότι
"Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες."

{ γιαυτο ειμαστε ολοι πρωθυπουργοι!!!} και τα ξερουμε ολα καλυτερα απ τους αλλους   :bigr: :bigr: }
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #71 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 02:05:49 πμ »
έχω να μπω εδώ μέσα πολύ καιρό, μόλις τώρα είδα τα σχόλια που έγιναν πιο πάνω. Όχι πως έχει καμία σημασία, απλά για διευκρίνιση του θέματος. Τα λόγια μου ήταν ακριβώς αυτά

Παράθεση
Ούτε χρειάζεται να εντυπωσιάσουμε με τις ιστορικές και τις λοιπές γνώσεις μας. Σκατά είμαστε και σκατά ξέρουμε τελικά όλοι μας. Αντιγράφουμε και παπαγαλίζουμε τα ίδια και τα ίδια ( όλοι μας. και εγώ!)
Όπως παραδέχτηκες και εσύ καλό είναι , όταν το αντέχουμε, να ακούγονται διαφορετικές απόψεις

Με λίγα λόγια είπα ότι σκατά ξέρουμε όλοι μας,. γιατί κακά τα ψέματα όλοι μας έχουμε έλλειψη γνώσεων σε πολλά. όπως είπε και ο Σωκράτης τίποτα δεν ξέρω. Φυσικά και αντιγράφουμε και παπαγαλίζουμε τα ίδια και τα ίδια. Αδαείς είμαστε και θα μείνουμε.

Δεν είπα ποτέ ότι είσαι σκατό όπως αναφέρεις!!!!ιΓια όνομα του Θεού,δεν μιλάω ποτέ έτσι ( σε αυτό το φόρουμ γράφω 2 χρόνια περίπου και δεν ε΄χω αναφερθεί σε κανέναν έτσι, ακόμα και σε άτομα που θα έπρεπε)  τα μηνύματα είναι όλα εδώ ακόμα για όποιον θέλει να τα διαβάσει. 

Μπράβο για τα πτυχία που έχεις και για τις γενικές σου γνώσεις!!

Δεν απάντησες ακόμα σε κανένα από αυτά που έλεγα και ρωτούσα, ούτε περιμένω να απαντήσεις. Ούτως ή άλλως μαζί μου δεν επιθυμείς να έχεις καμία κουβέντα.

Ένα τελευταίο : την Ελλάδα την αγαπάνανε πρωτα από λα οι Έλληνες.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #72 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 12:01:09 μμ »
 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!!!!!!!
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #73 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 01:30:58 πμ »

Η Ναυμαχια του Λεπαντο { ή ελληνικα Ναυπακτου}   7. Οκτωβριου 1571
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ηταν μια απο τις σημαντικοτερες ναυμαχιες που δοθηκε σε ελληνικο { βυζαντικο} εδαφος διοτι απωθησε και σταματησε την απο θαλασσα
επεκτατικη διαθεση των τουρκων οθωμανων.
ελαβαν μερος
απο την μια μερια                                                                                και απο την αλλη η
O στόλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας                       Αγια Συμμαχιiα: της Ισπανίας, της Ενετίας, της Γένουας, της Νεάπολης
                                                                                   και Σικελίας  τωνΠαπικων κρατιδιων και των ιπποτων της Μαλτας.

Αρχηγοί
 Αλή Καπουδάν πασάς                                                  Δον Χουαν της  Αυστριας  { Νοθος-αναγνωρισμενος, γιος  του βασιλια της
                                                                                    Ισπανιας και ταυτοχρονα   Αυτ/ρα της Αγ.Ρωμαικης ΑΥτ/ριας γερμαν.
                                                                                       εθνοτητων και των Αψβουργων}

Αν και οι Δυτικοι ακουγονται πολλοι οι Τουρκοι Οθωμανοι υπερτερουσαν αριθμητικα.

Τουρκοι                                               Δυνάμεις                                                Δυτικοι
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 251 γαλλερες                                                                                                  208 γαλλερες
    6 ναυαρχιδες                                                                                                    4 ναυαρχιδες
31.490 στρατιωτες και                                                                                       22.840 στρατιωτες και
50.000 κωπηλατες                                                                                             40.000 κωπηλατες
1.340 οπλα {υπολογιζεται}                                                                                        750 οπλα {περιπου}

Απώλειες
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20.000  νεκροι                                                                                                   7.500 νεκροι
 137 πλοια βυθισμενα                                                                                              17 πλοια βυθισμενα

Οι Τουρκοι χασανε μεσα σε 5 ωρες πολυ στρατο και καραβια και ο Αλη Πασας σκοτωθηκε στην ναυμαχια. Οι Δυτικοι, σωσανε την Ιταλια και την
Ισπανια απο το μεχρι τοτε αηττητο στολο των οθωμανων και γλυτωσαν την ευρωπη απο τα επεκτατικα σχεδια τους αφου ειχανε απο ξηρας φτασει
να πολιορκουν την Βιεννη!!!!!!!
  Ελληνες πολεμισαν στην ναυμαχια αυτη και απο τις δυο πλευρες, τοσο των τουρκων οσο και των δυτικων . Με τους δυτικους ειχαν ταχθει περισσο
τερο οι Κρητες και των Ιονιων νησων, πιο πολυ απο την κεφαλλονια. Ο Αλη Πασας υποσχεθηκε στους χριστιανους την ..ελευθερια τους  {αν νικουσαν
στην ναυμαχια, ο Δε Δον Χουαν ειπε λακωνικα: "δενυπαρχει παραδεισος για τους ανανδρους"

Το καραβι που χρησιμοποιησε ο Δον Χουαν { Ιωαννης} της Αυστριας {αυτον το τιτλο του εδωσε ο Ισπανο-αψβουργος πατερας του} ηταν ενα
απο τα ωραιοτερα καραβια της μεσογειο. Ρεπλικα σε φυσικο μεγεθος εκτιθεται {ειναι πελωριο} στο Ναυτικο μουσειο της Βαρκελωνης, αφου ναυπηγηθηκε στα βασιλικα ναυπηγεια της Βαρκελωνης. Το λεγαν το ολοχρυσο καραβι της μεσογειου.
Στη ναυμαχια  ελαβε μερος σαν αξιωματικος   της γαλερας Μαρκεσα ), ο μετεπειτα διασημος ισπανος συγγραφεας Μιγκελ ντε Θερβαντες. Αν και αρρωστος με πυρετο την ημερα εκεινη, ο Θερβαντες αρνηθηκε να μεινει κατω, και παρεκαλεσε να του επιτραπει να λαβει μερος στη μαχη. Πολεμησε και πληγωθηκε τρεις φορες απο σφαιρα, δυο στο στηθος και μια που του αφησε μονιμη αναπηρια στο αριστερο (ευτυχως) χερι, πραγμα που αναφερει στο εργο του «Ταξιδι στον Παρνασσο». Ο Θερβαντες παντα ενοιωθε υπερηφανος για τη συμμετοχη του στη Ναυμαχια, πιστευε οτι «ειχε λαβει μερος σε ενα γεγονος που θα διεμορφωνε την πορεια της ευρωπαϊκης Ιστοριας», (που οπως αποδειχθηκε ιστορικα δεν είχε αδικο), ενω συπληρωνε σε κειμενο του γι΄ αυτην: "την ημερα εκεινη διαλυθηκε σε ολοκληρο τον κοσμο η μεχρι τοτε υφισταμενη πεποιθηση, οτι οι Τουρκοι ηταν στη θαλασσα αηττητοι".

..... Όταν απαντηθήκανε οι δυό χοντρές αρμάδες
βροντοκοπούν οι κανονιές γίνεται η μέρα νύχτα
 πλώρη με πλώρη σμίγουνε κατάρτι με κατάρτι
 λαμποκοπάνε τα λαμιά (=τα σπαθιά)
 βροντάνε τα τρομπόνια (= τα κανόνια)
ποδάρια χέρια και κορμιά γιομίζουν τα καράβια
 σκοτώθη κι ο Αλή Πασάς (= ο ναύαρχος) το άξιο παλικάρι
 κι ο Ρήγας τη γαλεότα του (του Αλή) τη σέρνει από τη πρύμνη.
 ......
Απόσπασμα από δημοτικό τραγούδι της Πάργας