Αποστολέας Θέμα: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες  (Αναγνώστηκε 25228 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 00:33:11 πμ »
Δηλαδή για να καταλάβω:
1.Tην υπαρξή μας, ως κράτος την οφείλουμε στην πτώση της Πόλης; (υπάρχει μια εμμονή με αυτό το θέμα ή κάνω λάθος;)
2.Eσαι συγουρη ότι δεν είμαστε προτεκτοράτο;  :pardon:
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 00:35:14 πμ »
Παράθεση
Ομως ειναι αληθεια οτι το ελληνικο πνευμα, την εφευρηματικοτητα και την δημιουργια {για καλο και κακο συναμμα} δεν θα τα βρεις πουθενα.

Σε αυτό συμφωνώ απολύτως!! Έχουμε ήρωα τον Οδυσσέα που δεν κατέκτησε την Τροία με πόλεμο αλλά με πονηριά.Γι αυτό κιόλας τιμωρήθηκε να γυρνάει 10 χρόνια στα πελάγη! Είμαστε πολυμήχανοι ακόμα και τώρα, πονηροί και ραδιούργοι ( με την καλή και την κακή έννοια). Και το μεγαλύτερο κακό είναι η διχόνοια, βρες λαό με περισότερους εμφύλιους πολέμους  από εμάς!) Ακόμα και τώρα σε μια μεγάλη κρίση οι Έλληνες είναι διχασμένοι ( ο καθένας κοιτάει τα μικροπολιτικά του )

Αλλά ας γυρίσουμε στην Καταλωνία. Συγγνώμη αν σου κατέστρεψα το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 00:50:39 πμ »
Σπύρο,

Ποια είναι η δική σου γνώμη για την άλωση της Κωνστναντινούπολης το 1454; Εσύ τι πιστεύεις; Πες μας την γνώμη σου. Εγώ είπα την δική μου και πιστεύεις ότι έχω εμμονή. Κανένα πρόβλημα, ίσως τα 1000 βιβλία που έχω διαβάσει αναφορικά με το Βυζάντιο κλπ να μην με έχουν διαφωτίσει. Περιμένω την δική σου άψοπη.

Φυσικά και είμαστε προτεκτοράτο, πότε σου πέρασε από το  μυαλό όιτι είμαστε ελεύεθεροι να πολιτευτούμε. Και καλύτερα που δεν είμαστε ελεύθεροι.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 01:00:45 πμ »
Σπύρο,

Και καλύτερα που δεν είμαστε ελεύθεροι.

Εvi, δε πιστεύω να θέλεις να συμφωνήσω και με αυτό;  :sorry:

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 01:03:44 πμ »
εκ παραδρομης μαλλον εγραψες 1454
1453 ειναι το σωστο

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 01:29:56 πμ »
Παράθεση
Ομως ειναι αληθεια οτι το ελληνικο πνευμα, την εφευρηματικοτητα και την δημιουργια {για καλο και κακο συναμμα} δεν θα τα βρεις πουθενα.

βρες λαό με περισότερους εμφύλιους πολέμους  από εμάς!
  ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ... ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 1979 ΠΟΥ ΚΥΡΗΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ "ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ", ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ
  ΝΑ ΜΟΝΙΑΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΕΝΩ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ  ΑΠΟ 2000 ΠΧ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ...
  ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟΥ ΙΣΩΣ.

Αλλά ας γυρίσουμε στην Καταλωνία. Συγγνώμη αν σου κατέστρεψα το θέμα.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΑ !!!
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 14:22:35 μμ »
Παράθεση
Εvi, δε πιστεύω να θέλεις να συμφωνήσω και με αυτό;

Δεν θέλω να συμφωνήσεις σε τίποτα, δικαίωμά σου είναι να πρεσβεύεις αυτό που πιστεύεις.

Παναγιώτη μου ευχαριστώ για την διόρθωση στο εκ παραδρομής εσφαλμένο νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 15:51:40 μμ »
Το να πιστεύω ότι κάποιος είναι καλύτερα να είναι ελεύθερος δεν  είναι δικαίωμά μου είναι υποχρέωση!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 04, 2011, 00:05:45 πμ »
Παράθεση
Το να πιστεύω ότι κάποιος είναι καλύτερα να είναι ελεύθερος δεν  είναι δικαίωμά μου είναι υποχρέωση!

Άποψή σου. Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται αυτή η κουβέντα, δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ και ίσως είναι φυσικό μέσα από διαδιχτυακά μηνύματα. Μην δείχενις πάντως τόσο μεγάλη εμπάθεια, δεν με γνωρίζεις καν ούτε έχεις να μοιράσεις τίποτα μαζί μου. Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις και δικαίωμά μου να πιστεύω και εγώ ό,τι θέλω. Ας σταματήσει εδώ καλύτερα αυτή η κουβέντα. Καλό σου βράδυ. 

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 04, 2011, 00:14:30 πμ »
 Επομενο θεμα. Ετη 1500 εως 1700μΧ : το εκπαιδευτικο συστημα ισπανιας και ελλαδας...ομοιοτητες-διαφορες
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα