Αποστολέας Θέμα: Κι εγώ για Βερολίνο  (Αναγνώστηκε 18031 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Κι εγώ για Βερολίνο
« στις: Νοέμβριος 22, 2010, 17:27:07 μμ »
Αποφάσισα σιγά σιγά να ξεκινήσω τα ταξιδάκια μου στην Ευρώπη και είπα να ξεκινήσω με τετραήμερο στο Βερολίνο.Επειδή πρώτη φορά οργανώνω μόνη μου ταξίδι χρειάζομαι την βοήθεια σας συμφορουμίτες μου.Βρήκα οικονομικά εισιτήρια με easyjet 110euro με βαλίτσα αλλά την τέλευταία μέρα την χάνω εντέλώς γιατί φέυγει νώρίς το πρωί.Έχει κανείς υπόψη του κάτι κάλύτερο αλλά εξίσου οικονομικό?Επίσης σκέφτομαι να κάνω καμία μονοήμερη Πότσδαμ η Δρέσδη?Περιμένω απόψεις καθώς και αν γνωρίζετε κάνένα κάλο ξενοδοχείο κοντα σε συγκοινωνία και εννοείται φθηνό.

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Κι εγώ για Βερολίνο
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 22, 2010, 17:31:42 μμ »
Δεν έχω πάει για να σου πώ τι πρέπει να δεις εκεί...Σίγουρα πιο φθηνό εισιτήριο δύσκολα θα βρείς...Θα προτιμούσα Πότσνταμ γιατί είναι πιο κοντά...Τη Δρέσδη τη συνδυάζεις και με Πράγα...
Βέβαια πολλοί συμφορίτες θα έχουν πάει και θα σε κατατοπίσουν...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 22, 2010, 17:44:40 μμ »
Πολυ καλη επιλογη fei και καλη τιμη... γι΄αυτο και γυριζεις πισω νωρις το πρωι... το ιδιο κι εμεις κατα την επιστροφη μας απο Λονδινο.
Αν εχεις ψαξει και αλλου καλυτερα να κλεισεις το συντομοτερο γιατι καθε λεπτο που περναει τα εισιτηρια ακριβαινουν.
Για εκδρομη θα σου προτεινω Δρεσδη... 195 χλμ... μολις δυο ωριτσες απ' το Βερολινο.
Θα επανελθω με προτασεις ξενοδοχειων. :smile_:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 22, 2010, 19:31:49 μμ »
Τα δύο πρώτα είναι όντως οικονομικά αλλά τα δωμάτια τους βρε παιδί μου είναι ακατάλληλα για μενα που είμαι κλειστοφοβικη!!!Τά υπόλοιπα είναι όμορφα αλλα λίγάκι πιο ακριβά από αυτό που ψάχνω,μέχρι 50 ευρώ.Κοιτάζω και μπούκινγκ αλλά δεν ξέρω σε ποια περιοχή είναι καλύτερα να κλείσω από αποψη μετακίνησης.Το Πότσδαμ που είναι πιο κοντά δεν αξίζει???

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 22, 2010, 19:45:57 μμ »
Κατω απο 50 ευρω το δικλινο δεν προκειται να βρεις καλυτερο απο τα παραπανω.
Εγω εμεινα στην Potsdamer platz... πολυ καλη περιοχη, κεντρο θα ελεγα αλλα και Alexander platz να βρεις ειναι καλα.
Η πολη του Πότσδαμ βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου και είναι γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο "Σανσουσί, (Sanssouci), που έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που αποτελεί σήμερα "μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς" κατά την ΟΥΝΕΣΚΟ.
Περασα νυχτα και δεν μπορεσα να δω τιποτα... τη Δρεσδη ομως που την ειδα, στην προτεινω γιατι ειναι υπεροχη. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 22, 2010, 20:41:33 μμ »
Για τετραημερο,αφου θες εκδρομη,πηγαινε Ποτσνταμ με το υπεροχο ιστορικο κεντρο και το παρκο-ανακτορο Σαν Σουσι.Μου αρεσε πολυ.
Εκτος αν θες να παρεις μια απλη γευση,οποτε να συμπεριλαβεις και τη Δρεσδη.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 23, 2010, 15:02:57 μμ »
Για όποιο και να διαλέξω τελικά χρειάζεται να έχω κλείσει θέσεις με το τρένο η βρίσκω επιτόπου?Επίσης ότι ξέρετε για καλό φαγητό η κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δω καταθέστε το!!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 23, 2010, 18:18:06 μμ »
Για τρενο δεν γνωριζω... για φαγητο ομως αλλα και σαν λατρης των ζυμαρικων προτεινω αυτο http://www.vapiano.de/frame.php?section=locations&lang=deen&sub=deb2 ειναι super... και απο τιμες... λογικοτατες!!

Επισης εδω http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,4373.0.html θα βρεις κι αλλες πληροφοριες για το Βερολινο. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 23, 2010, 18:50:41 μμ »
δεν ξέρω αν την γνωρίζεις αλλά η σελίδα αυτή έχει πολλές πληροφορίες για Γερμανία,μεταξύ των οποίων και
τη ιστοσελίδα των γερμανικών σιδηροδρόμων...αν θέλεις να μετακινηθείς με τρένο,είναι καλό
να κλείσεις μέσω internet το εισιτήριο (από 90 μέρες νωρίτερα)γιατί όσο πιο νωρίς τόσο πιο φτηνά..
μη το αφήσεις ούτε κατά διάνοια για τελευταία ώρα..ακριβαίνουν πάρα πολύ!
http://europa.eu/youth/travelling_europe/index_de_el.html
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!