Αποστολέας Θέμα: Κι εγώ για Βερολίνο  (Αναγνώστηκε 18053 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Κι εγώ για Βερολίνο
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 20:12:02 μμ »
επίσης αν θες σουβενίρ, πήγαινε στο Check point Charlie, με 2 ευρώ ανά άτομο ( ταρίφα!) βγάζεις φωτογραφία με την δική σου μηχανή με τον υποτιθέμενο Αμερικάνο φαντάρο, επίσης με 2.50 ευρώ σου βάζουν σφραγίδες στο διαβατήριό σου από Ρωσικά, Αμερικάνικα, Αγγλικά και Γαλλικά σύνορα Βερολίνου και την σφραγίδα του Βερολίνου με το σύμβολο της πόλης: την αρκούδα.

Εγω εχω ενα τετοιο... μου στοιχισε 2 ευρω :bigr:

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 22:43:53 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις πληροφορίες,θα τις αξιοποιήσουμε δεόντως  :food:!!!Επειδή φτιάχνω τώρα το πρόγραμμα δώστε μου τα φώτα σας.Την πρώτη μέρα φτάνουμε στο ξενοδοχείο στην αλεξάντερ πλατζ στις 7 περίπου.Ποια διαδρομή μπορούμε να κάνουμε με τα πόδια δεδομένου ότι θα έχει νυχτώσει ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση και να τη συνδιάσουμε με δείπνο?Και κάτι ακόμη αν και διάβασα ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι άριστες,πολλοί προτείνουν τα οργανωμένα τουρ,ποια η γνώμη σας?

Έυη μήπως θυμάσαι ώρες λειτουργίας του μουσείου της Περγάμου για σαβ/κο?Είχε μεγάλη ουρά?

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 18, 2011, 23:27:12 μμ »

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 19, 2011, 00:27:45 πμ »
Καθόλου μεγάλη ουρά δεν είχε, και το ωράριο είναι αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω. Υπολόγισε περίπου ένα δίωρο να το δείτε με την ησυχία σας. Ανάλογα πόση ώρα θα χρειαστείτε στα διάφορα εκθέματα, δεν είναι πολύ μεγάλο ( όπως το Βρετανικό ή το Μητροπολιτικό) αλλά δεν είναι και πολύ μικρό. Τα δε εκθέματα είναι εντυπωσιακά. Οι φωτογραφίες επιτρέπονται χωρίς φλας. Το εισιτήριο κατ΄άτομο είναι 12 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 19, 2011, 09:54:23 πμ »
Το καλοκαίρι του 2008 που πήγα εγώ η ουρά έφτανε στο δρόμο και μέσα απαγορεύονταν οποιαδήποτε φωτογραφία στο τμήμα με τη Μεσοποταμία. Στα υπόλοιπα χωρίς φλας. Στην είσοδο να ζητήσετε τη συσκευή με την ξενάγηση στα ελληνικά. Υπάρχει και βοηθάει πάρα πολύ.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 20, 2011, 09:09:28 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις πληροφορίες,θα τις αξιοποιήσουμε δεόντως...

fei αν βρεθει χρονος να πατε κι εδω, αξιζει. :smile_:
http://www.berlin.de/mauer/gedenkstaetten/berliner_mauer/index.en.php#

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 20, 2011, 09:31:26 πμ »
της περγαμου το μουσειο ειναι απο τα λιγα μουσεια που εχει ξεναγηση ακουστικη στα ελληνικα..και μαλιστα πολυ καλη.....και ειναι με πολυ καλη ελληνικη αρθρωση..ο κυριος που μιλαει...
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 24, 2011, 15:55:37 μμ »
Aυριο πετάμε για Βερολίνο και θέλω μια τελευταία βοήθεια  :help:.Φτάνουμε αν όλα πάνε καλά με την πτήση στις 6 παρά στο αεροδρόμειο οπότε κατά τις επτά υπολογίζω να είμαστε στο ξενοδοχείο κοντά στην Αλεξάντερ πλάτζ στην περιοχή Μίττε.Έχετε καμία ιδέα τι μπορούμε να δόυμε σε ακτίνα 5 χλιομέτρων με τα πόδια που να είναι ανοικτό εκείνη την ώρα ώστε να μην πάει τελείως χαμένο το πρώτο απόγευμα?

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 24, 2011, 17:56:09 μμ »
Το Check point Charlie σιγουρα αλλα και το Topography of Terror http://www.wikimapia.org/#lat=52.5062828&lon=13.3833647&z=16&l=14&m=b

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 25, 2011, 00:01:22 πμ »

Για φαγητό πήγαινε σετην αλυσίδα Curry 36 ( η πιο παλιά για λουκάνικα) και δοκίμασε άσπρα λουκάνικα με γλυκιά μουστάρδα ( weist wurst) , συνόδεψέ τα με μπύρα μαγιάς.
διάβασα ότι είναι το νούμερο ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να φάει στην Γερμανία γενικά!!!Θα το κάνω μιαμ-μιαμ :food:!!!
dk ωραία ιδέα να πρπατήσουμε ως το τσεκποιντ τσαρλι την πρώτη μέρα!
Σας χαιρετώ όλους,τα ξαναλέμε την τρίτη με ιστορία από την πρώτη μας ευρωπαική εμπειρία!!!