Αποστολέας Θέμα: Οτιδήποτε για Βερολίνο  (Αναγνώστηκε 8398 φορές)

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
Οτιδήποτε για Βερολίνο
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 13:27:32 μμ »
Οχι δεν ηρθε ακομα η ωρα του δικου μου ταξιδιου...προς το παρον εχω αναλαβει καθηκοντα ταξιδιωτικου πρακτορα για την αδερφη μου.
Βρηκαμε εισητηρια για 27/12-03/01 με 320 ευρω τα δυο ατομα με επιστροφη και ξενοδοχειο easyhotel για 7 νυχτες 210 ευρω.

-Ξερετε λοιπον αν εκεινες τις μερες ειναι κανονικα ανοιχτα ολα τα αξιοθεατα του βερολινου? μουσεια, ζωολογικος κηπος, ενυδρειο, παλατια κτλ??

-Για μονοημερη εκδρομη τι προτεινετε? Δρεσδη ή Αμβουργο ή μηπως κατι αλλο?  Ειναι καλυτερα να πανε με τρενο ή μηπως να νοικιασουν αυτοκινητο για να δουν κατι παραπανω?

-Το κρυο θα'ναι ιδιαιτερα τσουχτερο εκεινη τη περιοδο.... Χρειαζεται κατι ιδιαιτερο οσον αφορα τα ρουχα που πρεπει να παρουν μαζι τους?

Και φυσικα οποιαδηποτε πληροφορια-tip εχετε μας ενδιαφερει πολυ... οπως καποιο αξιοθεατο που δε πρεπει να χασουν ή καποιο μερος για φαγητο ή ποτο?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 02, 2010, 13:36:23 μμ by manelaki »
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
Απ: Οτιδήποτε για Βερολίνο
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 17:24:28 μμ »
50-60 ευρω ημερησιως το ατομο πιστευετε φτανουν? για να μπορεσουμε να κανουμε εναν προυπολογισμο...
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 17:34:38 μμ »
50-60 ευρω ημερησιως το ατομο πιστευετε φτανουν? για να μπορεσουμε να κανουμε εναν προυπολογισμο...

Εξαρταται απο το προγραμμα της ημερας.

ΥΓ.Θα επανελθω αργοτερα στο θεμα με απαντησεις σε ολα σου τα ερωτηματα... μια manelaki_sister εχουμε, να μην την εξυπηρετησουμε... :bigr:

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 17:43:38 μμ »
 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ειναι και γι'αυτη το πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο αν εξαιρεσουμε μερικες ωρες στο κουσαντασι τουρκιας.
ευχαριστω πολυ. περιμενω... :smile_:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 19:52:15 μμ »

-Ξερετε λοιπον αν εκεινες τις μερες ειναι κανονικα ανοιχτα ολα τα αξιοθεατα του βερολινου? μουσεια, ζωολογικος κηπος, ενυδρειο, παλατια κτλ??

Ο οδηγος DK δινει καποια (οχι ολα) κλειστα στις 31 Δεκ. και 1 Ιαν.

Παράθεση
-Για μονοημερη εκδρομη τι προτεινετε? Δρεσδη ή Αμβουργο ή μηπως κατι αλλο?  Ειναι καλυτερα να πανε με τρενο ή μηπως να νοικιασουν αυτοκινητο για να δουν κατι παραπανω?

Βερολίνο-Δρεσδη      195 χλμ
Βερολίνο-Αμβουργο  290 χλμ

Προτεινω Δρεσδη που την ξερω... ειναι υπεροχη!!! Δεν εχω επισκεφτει το Αμβουργο.
Προσωπικα θα νοικιαζα αυτοκινητο γιατι μου αρεσει να απολαμβανω τη διαδρομη και να σταματω οπου μου αρεσει.Αλλα και τα τρενα τους ομως ειναι πολυ καλα.

Παράθεση
-Το κρυο θα'ναι ιδιαιτερα τσουχτερο εκεινη τη περιοδο.... Χρειαζεται κατι ιδιαιτερο οσον αφορα τα ρουχα που πρεπει να παρουν μαζι τους?

Σιγουρα θα εχει πολυ κρυο και χιονι... να προτιμησουν χοντρα ρουχα.

Παράθεση
Και φυσικα οποιαδηποτε πληροφορια-tip εχετε μας ενδιαφερει πολυ... οπως καποιο αξιοθεατο που δε πρεπει να χασουν ή καποιο μερος για φαγητο ή ποτο?

Σαν λατρης των ζυμαρικων προτεινω αυτο http://www.vapiano.de/frame.php?section=locations&lang=deen&sub=deb2 ειναι super... και απο τιμες... λογικοτατες!! :smile_:

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 00:51:09 πμ »
οοοο ευχαριστω πολυ! δρεσδη λοιπον ωραια...περιπου δυο ωρες δρομος δηλαδη ε? αυτοκινητο απο που μπορουν να νοικιασουν και ποσο κοστιζει περιπου?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2010, 01:09:11 πμ by manelaki »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 18:57:16 μμ »

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 23:09:35 μμ »
το προλαβα το προλαβα! το κοιταξα... απλα εμεις θελουμε χριστουγεννα  :bigr:

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
    • NoName
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 15:12:53 μμ »
Kαλησπέρα.
Έχω ένα πολύ φίλο που ζεί και εργάζεται μόνιμα στο Βερολίνο. ( http://nonamegr.blogspot.com/2010/02/blog-post.html )
Με 'εχει καλέσει επανειλημένως να με φιλοξενήσει (άσχετα αν δν έχω πάει ακόμα) αλλά αυτό που μου λέει πάντα είναι:
'' Έλα όποτε θέλεις εκτός από τέλη Νοέμβρη μέχρι αρχές Μάρτη. ''
Πολύ το κρύο πολύ το χιόνι δεν θα μπορέσεις να δεις και να κάνεις πράγματα.
Επειδή δέν έχω πάει δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά δεν έχω λόγο να μην τον πιστεύω.
Αλλά ψάξτο λίγο
Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Ι ♥ London
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 15:16:41 μμ »
Nαι το εχω ακουσει κι αυτο.... απλα επειδη ηταν χριστουγεννα οσο να'ναι θα'ταν ιδιαιτερο το κλιμα. ετσι κι αλλιως ομως λογω οικονομικων το ταξιδι μαλλον θα το αναβαλουν για το πασχα... οποτε τοτε μπορει να μην εχει φωτακια και δεντρακια αλλα θα ευχαριστηθουν βολτες και ποδηλατο  :bigr: θα επανελθω καποια στιγμη. οποιαδηποτε πληροφορια ομως ειναι χρησιμη.