Αποστολέας Θέμα: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες  (Αναγνώστηκε 25227 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 22:55:32 μμ »
Παράθεση
Μη τα υπεραπλουστεύομαι!
Σίγουρα, αν ο πατέρας δεν είχε συνατήσει τη μητέρα μου εγώ δε θα υπήρχα τώρα!
Υπάρχω όμως!

Εξήγησέ μου φίλε μου ποια είναι η υπεραπλούστευση, γιατί αδυνατώ να παρακολουθήσω το παράδειγμα με την μαμά και τον μπαμπά σου. Από όλους τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες η μοναδική που μπορεί να χαρακτηριστεί Ελληνίδα είναι η Ειρήνη η Αθηναία.

Η Γραικοί είναι όρος που τον υιοθέτησαν οι Ρωμαίοι όταν κατέκτησαν την Ελλάδα και χρησιμοποιείτω μόνο υποτιμητικά. Πρώτα κατακτήθηκε η Έλλάδα ( τα ανεξάρτητα ελληνικά κράτη από την Ρωμαική Αυτοκρατορία ) και δημιουργήθηκε η Ρωμαική Αυτοκρατορία. Έκτοτε άρχισε να χρησιμοποιείται ο όρος "Γραικός" , ο οποίος υποτιμιτικά έγινε "Γραικύλος".

Φυσικά και οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση στο DNA τους με τους Αχαιούς και τους Ίωνες. Όπως δεν έχουν και καμία σχέση με τους Παφλαγόνες Βυζαντινούς Αυτοκράτορες.

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 23:02:11 μμ »
καλα εγω γιατι νομιζω οτι το ονομα γραικος προερχετε απο πολυ παλια.
Συμφωνα με την μυθολογια μας ο Γραικος ηταν γυιος του Δια και της Πανδωρας.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 23:13:40 μμ »
Παράθεση
καλα εγω γιατι νομιζω οτι το ονομα γραικος προερχετε απο πολυ παλια.
Συμφωνα με την μυθολογια μας ο Γραικος ηταν γυιος του Δια και της Πανδωρας.

Εγώ γνωρίζω ότι ο Έλληνας ήταν γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας. Και είχε τρεις γιους: τον Ξάνθο, τον Ιώνα και τον Αχαιό , εξ ού και οι τρεις ονομασίες των τριών φύλων.

Αλλά ξεφύγαμε λίγο από το Βυζάντιο και την περιβόητη ελληνικότητά του.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 23:19:23 μμ »

Φυσικά και οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν καμία σχέση στο DNA τους με τους Αχαιούς και τους Ίωνες. Όπως δεν έχουν και καμία σχέση με τους Παφλαγόνες Βυζαντινούς Αυτοκράτορες.
[/quote]

εγω δεν μπορω να καταλαβω που ειναι η διαφωνια μας... αφου συνφωνουμε οτι το βυζαντιο ΔΕΝ ηταν ελλαδα. ΔΕΝ παει ομως στο βυζαντιο
 να ζουσαν ελληνες  που επισημα ήταν  ρωμαιοι πολιτες , αλλα δεν επαυαν να ειναι ελληνες , ετσι δεν ειναι???
 στην επικεφαλλιδα το τοποθετω χρονολογικα , αν ειναι αυτο το θεμα διαφωνιας μας, δεν εννοω οτι το βυζαντιο ειναι ελληνικο, αυτο νομιζω ειναι
 προφανες. Αρα που ειναι η διαφωνια μας????
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 23:29:42 μμ »
Και συγγνώμη που θα το πω, αλλά αν δεν είχε γίνει η άλωση της Κωνταντινούπολης ίσως να μην υπήρχε ελληνικό γένος σήμερα.
Μη τα υπεραπλουστεύομαι!
Σίγουρα, αν ο πατέρας δεν είχε συνατήσει τη μητέρα μου εγώ δε θα υπήρχα τώρα!
Υπάρχω όμως!
Σε αυτή τη φράση αναφέρεται το παράδειγμα με τους γονείς μου.
Εγινε η άλωση της Κωσταντινούπολης και το ελληνικό γένος υπάρχει σήμερα. Δική σου η φράση.
Γιατί αδυνατείς να το παρακολουθήσεις;
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 23:40:40 μμ »
Δεν διαφωνώ με κανέναν, στην Ελλάδα επί σειρά ετών τα ελληνόπουλα μαθαίνουν απλά μια πλασματική ιστορία. Νιώθουμε περήφανοι για το Βυζάντιο ξεχνώντας ή με γνωρίζοντας ότι οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες δεν ήταν Έλληνες. , ότι ήταν απόγονοι της Ρωμαικής αυτοκρατορίας που κατέκτησε τα εδάφη που βρίκονταν τα ανεξάρτητα ελληνικά κρατίδια, που από τότε βρίσκονταν σε διχόνοια και πόλεμο μεταξύ τους ( όπως και τώρα!!). Έχω την αίσθηση ότι καταλαβαίνεις απόλυτα τι λέω. Και επειιδή ακριβώς δεν γεννήθηκες εδώ αλλά επέλεξες να νιώθεις Ελληνίδα και να αγαπάς την Ελλάδα, είσαι πιο αντικειμενική από τους γηγενείς Έλληνες - που καμιά φιορά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Απλά είναι καιρός -γενικά μιλάω- αν θέλει αυτή η χώρα να δει άσπρη μέρα να σταματήσει να αυτοβαυκαλίζεται, να σταματήσει να μαθαίνει πλασματική ιστορία στα λύκεια, να σταματήσει να πιστεύει παν μη Έλλην βάρβαρος. Να μάθει τις βαρβαρότητες του Βυζαντίου, να μάθει για την 4η σταυροφορία και την πρώτη άλωση, να μάθει για τον Νοταρά που όταν έγινε η τελική άλωση το 1454 φώναζε "καλύτερα φέσι τούρκικο παρά καθολική τιάρα" , να μάθει για τον Βισσαρίωνα που φυγάδευσε όλα τα πολύτιμα αντικείμενα στην Βενετία. Και επειή ανέφερες το νέο ελληνικό κράτος, να μάθει για τους κοτσαμπάσηδες Έλληνες που δεν ήθελαν με τίποτα την επάνάσταση, να μάθει ότι δεν υπήρχαν κρυφά σχολειά, να μάθει για την παραχαράκτρια Μπουμπουλίνα και τις περιβόητες "μπουμπουλίνες", να μάθει για τους κλέφτες - αρματωλούς και κλεφτοκωτάδες.

Χαίρομαι πάρα πολύ που αγαπάς την Ελλάδα και νιώθεις Ελληνίδα. Χαίρομαι που ξέρεις ιστορία. Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου. Απλά θα το ξαναπώ και όποιος θέλει το ακούει και το ψάχνει πριν πει την οτιδήποτε, το Βυζάντιο δεν ήταν Ελλάδα και θα το ξαναπώ αν δεν έπεφτε η Κωνστνατινούπολη, ίσως σήμερα να μην μιλάγαμε για Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 02, 2011, 23:52:54 μμ »
Ευχαριστώ για την επεξήγηση, όντως δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις. Παρ' όλα αυτά , δεν νομίζω ότι είναι υπεραπλούστευση η ροή των γεγονότων. Όπως λες και εσύ αν οι γονείς σου δεν γνωριζόντουσαν δεν θα υπήρχες εσύ σήμερα. Αν η βυζαντινή αυτοκρατορία δεν έπεφτε δεν θα υπήρχε Ελλάδα σήμερα. Απλά ροή γεγονότων. Όχι υπεραπλούστευση. 

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 00:04:42 πμ »
Σύμφωνοι!Η ροή των γεγονότων δεν είναι υπερπλου
στευση, αλλά αμα πω εγώ: Δίκιο είχε ο Νοταράς ("καλύτερα φέσι τούρκικο παρά παπική τιάρα") τότε είναι υπεραπλουστευση.
Αυτό λέω!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 03, 2011, 00:15:41 πμ by Σπύρος »
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 00:11:53 πμ »
Χαίρομαι πάρα πολύ που αγαπάς την Ελλάδα και νιώθεις Ελληνίδα. Χαίρομαι που ξέρεις ιστορία. Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου. Απλά θα το ξαναπώ και όποιος θέλει το ακούει και το ψάχνει πριν πει την οτιδήποτε, το Βυζάντιο δεν ήταν Ελλάδα

Σ ευχαριστω Ευη. Χαιρομαι που και εσυ γνωριζεις την αληθινη ελληνικη ιστορια. :clap:
{Προς στιγμη στενοχωρεθηκα και αναρωτηθηκα , αφου της εγραψα οτι συμφωνω απολυτα μαζι της γιατι διαφωνουμε και που???} :sorry:
 Γιατι οποτε  τα λεω εγω , μου απαντουν οτι εμαθα διεστρευλωμενη ιστορια απο ξενα κιταπια που τα παρουσιαζουν αλλιως...
 Ειναι πολυ κακη η αυτοδικαιωση και η διεστεβλωμενη αληθεια να γαλουχει γενειες και γενειες..
 Ομως ειναι αληθεια οτι το ελληνικο πνευμα, την εφευρηματικοτητα και την δημιουργια {για καλο και κακο συναμμα} δεν θα τα βρεις πουθενα. :good:
 Λες και πραγματι εχουν αλλο DNA οι ελληνες....
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 03, 2011, 00:21:58 πμ »
Παράθεση
Σύμφωνοι!Η ροή των γεγονότων δεν είναι υπερπλου
στευση, αλλά αμα πω εγώ: Δίκιο είχε ο Νταράς ("καλύτερα φέσι τούρκικο παρά παπική τιάρα") τότε είναι υπεραπλουστευση.

Δεν υπάρχουν υπεραπλουστεύσεις φίλε μου στην ιστορία- αν την βλέπεις αντικειμενικά. Φυσικά ο καθένας μας κατανοεί την δική του ιστορία άμα θέλει. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να διαβάζει και να κατανοεί τα γεγονότα και να βγάζει συμπεράσματα. Δυστυχώς στα σχολεία μας δεν μας προσφέρεται η πλήρης γνώση. Είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου να ψάχνει και να αναλύει και να αμφισβητεί πάντα για αυτά που ξέρει.

Η Ελλάδα ως κράτος όπως είναι σήμερα δεν υπήρχε ( αυτό ΄το ξέρουμε όλοι), αλλά και ως γεωγραφικός χώρος ήταν μια κουκίδα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας - που το μόνο ελληνικό που είχε μετά από κάποια χρόνια - ήταν η γλώσσα ( που δεν έχει και μεγάλη σχέση με την σημερινή! Ξέρεις πολλά ελληνόπουλα που γνωρίζουν να διαβάσουν Όμηρο;;) Η ΑΘήνα ήταν ένα χωριό, πιο σημαντική ήταν η Θεσσαλονίκη για αυτούς λόγω των μακεδοινικών πολέμων. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα εξελίσσονταν τα γεγονότα αλλά αν δεν είχε πέσει η Πόλη η Αθήνα και η λοιπή Ελλάδα σήμερα να ήταν ένα προτεκτοράτο .