Αποστολέας Θέμα: Μήπως έχουμε τάσεις φυγής;  (Αναγνώστηκε 12283 φορές)

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Μήπως έχουμε τάσεις φυγής;
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 23:27:28 μμ »

Θελω να τα πουλησω ολα και να κανω τον γυρο του κοσμου με μηχανη  :yahoo:...................αλλα........ :sad:

Τι αλλά... μια αποφαση ειναι!!! :laugh:

Πως την παίρνεις όμως???Εδώ σε θέλω!
Χωρίς πλάκα για κάποιον που δεν έχει παιδιά και υποχρεώσεις είναι πιο ευκολο να αλλάξει ρότα στη ζωή του αλλά για τους γονείς πολύ δύσκολο νομίζω!
Οπότε Δημήτρη απελπίσου εμείς εδώ θα μείνουμε να κλαίμε τη μοίρα μας! :laugh:
Μηπως οι γονεις μπορουν να περιμενουν να μεγαλωσουν τα παιδια τους? :bigr:

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 16, 2011, 23:36:11 μμ »
Ο γιος μου αποφάσισε να φύγει στην Αυστραλία για σπουδές και ότι άλλο προκύψει. Παρόλο που πέρασε εφέτος στο Πολυτεχνείο στη Κρήτη και μάλιστα σε σχολή που τον ενδιέφερε. Είναι απόφαση ζωής, πονάει το ξέρω, αλλά του βγάζω το καπέλο για την ωριμότητα που δείχνει και τα κότσια που έχει τελικά. 13 Νοέμβρη πετάει...
Εγώ παρατείνω τη δική μου απόφαση για μετανάστευση για ένα χρόνο ακόμα...
Γιωργο κατ αρχη ευχομαι στο γυιο σου καλο ταξιδι και καλες σπουδες.
Ειναι μια του αποφαση που θα στοιχισει και συναισθηματικα αλλα και οικονομικα.
Πως εγινε η επιλογη της Αυστραλιας,εχετε γνωστους η συγγενεις εκει?

Αποσυνδεδεμένος GEORGE KARALIS

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 17, 2011, 20:42:41 μμ »
Είναι Αυστραλός υπήκοος. Υπάρχουν άμεσα συγγενικά πρόσωπα που θα μείνει μαζί τους και τον περιμένουν ήδη. Τα έξοδα όπως έχουν υπολογιστεί είναι πάνω κάτω όσα θα δίναμε και στα Χανιά εάν έμενε εκεί τελικά. Το θετικό επίσης είναι ότι έχει όλα τα προνόμια ενός Αυστραλού πολίτη. Βέβαια δεν παύει να είναι τόοοοοοοοοοοοσο μακρυά. :sad:

Αποσυνδεδεμένος vasilis_sta

• Sr. Member
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 18, 2011, 03:46:43 πμ »
Εγω παλι θελω να τα αφησω ολα και να παω να ζησω Ολλανδια καπου που να εχει παρκα λιμνες τουλιπες και χαλαρους ρυθμους ωστε να μην σε επηρεαζει τιποτα γυρω...Απλα να ξυπνας και οταν ανοιγεις τα ματια σου να αδειαζει το κεφαλι σου...
e-airtickets.gr | Μηχανή Αναζήτησης Αεροπορικών Εισιτηρίων

Αποσυνδεδεμένος avantgarde

• Newbie
  • *
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 19, 2011, 15:08:15 μμ »
Κώδικας: [Επιλογή]
Θα ήθελα όχι απλά να ταξιδέψω γιατί έχω τάσεις φυγής αλλά να αλλάξω χώρα διαμονής απεγνωσμένα!Συνεχώς ονειρέυομαι ότι ζω σε μια χώρα με πολιτισμένους κατοίκους,με αξιοπρέπεια,αξιοκρατία,δωρεάν και αξιόλογη παιδεία και υγεία,που ο καθένας αμοίβεται σύμφωνα με αυτά που προσφέρει,χωρίς εγκληματικότητα που θα είναι ασφαλή κι ευτυχισμένα τα παιδάκια μου και πάνω απ'όλα θα έχουν μέλλον!Ξέρεις κανείς καμία που να τα έχει όλα αυτά?Fei, έχω ζήσει σε 2 διαφορετικές χώρες μέχρι στιγμής και μπορώ να πω ότι ναι μεν σίγουρα απο ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερα σε πολλά θέματα, μη ξεχνάμε όμως ότι είμαστε ξενοι σε εκείνη τη χώρα και σίγουρα θα συναντήσουμε πολλά πρόβληματα. όποτε καλό είναι να μην μυθοποιούμε το εξωτερικό, δυστυχώς η σημερινή εποχή είναι δύσκολη παντου  :smile_:
Παρ΄ολα αυτά θα πρότεινα σίγουρα την Ολλανδία, αρκετές ευκαιρίες για δουλειά, φτηνή και εξαιρετική εκπαίδευση, κοινωνικές παροχές, υψηλοί μισθοί, και αρκετά πολυπολιτισμικό περιβάλλον που δεν νιώθεις παρείσακτος όπως ίσως σε περισσοτερο κλειστές κοινωνίες..

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 01:05:23 πμ »
Βρε μην ακούς τι λέω η μάλλον μην διαβάζεις τι γράφω,την αγαπάω την Ελλαδίτσα μας !Σε ομορφιά είναι αξεπέραστη!Απλά για την ποιότητα ζωής διαμαρτύρομαι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και ιδίως τους τελευταίους μήνες.Υπάρχει κάποιος που δεν πονά με την κατάντια της χώρας μας?
Υπάρχει κάποιος που αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του,στη γειτονιά του,στην πόλη του?Για να μη μιλήσω για παιδεία,υγεία,κοινωνική μέριμνα γιατί εκεί μιλάμε πια για τριτοκοσμικές καταστασεις.Το ξέρω πολύ καλά ότι όπου κι αν πάμε θα είμαστε ξένοι κι ότι αυτή τη στιγμή παντού αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά πες μου για το θεό πόσο θα αντέξουμε ακόμη και ποια είναι η καλύτερη λύση???

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 01:22:57 πμ »
Βρε μην ακούς τι λέω η μάλλον μην διαβάζεις τι γράφω,την αγαπάω την Ελλαδίτσα μας !Σε ομορφιά είναι αξεπέραστη!Απλά για την ποιότητα ζωής διαμαρτύρομαι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και ιδίως τους τελευταίους μήνες.Υπάρχει κάποιος που δεν πονά με την κατάντια της χώρας μας?
Υπάρχει κάποιος που αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του,στη γειτονιά του,στην πόλη του?Για να μη μιλήσω για παιδεία,υγεία,κοινωνική μέριμνα γιατί εκεί μιλάμε πια για τριτοκοσμικές καταστασεις.Το ξέρω πολύ καλά ότι όπου κι αν πάμε θα είμαστε ξένοι κι ότι αυτή τη στιγμή παντού αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά πες μου για το θεό πόσο θα αντέξουμε ακόμη και ποια είναι η καλύτερη λύση???
Εγω ενα ξερω.."οπου γης=πατρις". Μετα βεβαιοτητος σου λεω οτι ενοιωθα "ξενη" στον τοπο μου με ολη αυτη την αδιαφορια και κακιια που κυκλοφορουσε τελευταια. Μετακομισα την Βαρκελωνη σε ενα προαστειο, οπου "οι ξενοι", μου χαμογελουσαν , με καλοδεχτηκαν και μου καναν την
ζωη οσο πιο απλη και ευκολη γινεται. Οσον αφορα την περιφημη "ισπανικη γραφειοκρατια", ειναι πταισμα μπροστα στην ααυνεργασια και αδιαφορια
που εβρισκα στις δημ υπηρεσιες στην ελλαδα. Ισως συμβαλλει οτι εδω δεν ειναι μονιμοι και πολυ πιο καλα ηλεκτρονικα οργανωμενοι.
 Με λιγα λογια, νοιωθω επιτελους "πολιτης" και οχι παιχνιδι η ζωο, απολαμβανω την ταξη και την οργανωση και με ολα αυτα ΔΕΝ μου λειπει η
 Ελλαδιτσα ΚΑΘΟΛΟΥ. Εχω 3 χρονια να γυρισω και δεν σκοπευω..Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν την αγαπω. Αλλα τι να αγαπησει κανεις απο χωματα
 και θαλασσες, οταν δεν σ αγαπανε οι ανθρωποι της. Και ελλαδα δεν ειναι μονο οι συγγενεις μας....
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 01:31:32 πμ »
Κανείς δεν έχει υπερεκτιμήσει το εξωτερικό, πολύ απλά όσοι έχουμε ζήσει εκτός Ελλάδας κάνουμε συγκρίσεις αναγκαστικά και ανακαλύπτουμε θέλοντας και μη ότι η χώρα μας υστερεί σε πάρα πολλά και βασικά. Κακά τα ψέματα: η Ελλάδα είναι καλή για συνταξιούχους αλλοδαπούς που πίνουν του ουζάκι τους στα νησιά , που δεν έχουν να κάνουν με ΙΚΑ, ΔΟΥ, Δήμους, απεργίες και συντάξεις. Η Ελλάδα - καλή σαν ιδέα και σαν παραποιημένη ιστορία για αυτούς που έχουν διαβάσει λίγο παραπάνω- είναι λίγο κρασί , λίγο θάλασσα και το αγόρι μου!!!!

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 01:43:08 πμ »
Κακά τα ψέματα: η Ελλάδα είναι καλή για συνταξιούχους αλλοδαπούς που πίνουν του ουζάκι τους στα νησιά , που δεν έχουν να κάνουν με ΙΚΑ, ΔΟΥ, Δήμους, απεργίες και συντάξεις.

Aκριβώς!Για διακοπές ότι πρέπει,η καθημερινότητα φρικτή!

ΥΓ Μας έλειψες!!!!!!! :kiss:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 20, 2011, 05:23:34 πμ »

ΥΓ Μας έλειψες!!!!!!! :kiss:

Μου το φυλαγε για δωρο γενεθλιων!! :mocking: