Συμφωνώ ότι η κατάσταση δεν θα άλλαξει εύκολα δυστυχώς. Αυτά που με συγκλόνισαν εμένα είναι 1. η κατάσταση στην συγκεκριμένη χώρα που υποθετικά έχουν φτιάξει τα πράγματα από το τέλος του απαρτχάιντ, 2. τυπικά δεν υπάρχει απαρτχάιντ με την έννοια ότι δεν χρειάζονται πλέον πάσο για να ταξιδέψουν και μπορούν να μπαίνουν στα λεωφορεία μαζί με τους λευκούς, πρακτικά οι συνθήκες της ζωής τους ελάχιστα έχουν καλυτερέψει, 3. είναι η πατρίδα τους και όχι η πατρίδα των λευκών ( είτε αυτοί είναι Ολλανδοί είτε Άγγλοι κλπ) , αυτό σε εξοργίζει, 4. είναι εντελώς διαφορετικά να ξέρεις γενικά και αόριστα ότι στην ΑΦρική πεινάνε και εντελώς διαφορετικά να το βλέπεις από κοντά, 5. και τελευταίο με ενοχλεί και ας ακούγεται ίσως υποκριτικό ότι όλοι εμείς ( εννοώ τους δυτικούς λέυκούς γενικά ) πάμε σε αυτά τα μέρη , και συζητάμε μετά μόνο για τα όμορφα τοπία, τα καλά κρασιά κλπ. Ξέρω φίλο που έχει πάει πολλές φορές στην συγκεκριμένη χώρα και σε πολλές άλλες αφρικανικές και δεν έχει δει αυτήν την κατάσταση ηθελημένα για να μην μαυρίσει τις διακοπές του. Θα μου πεις και εσύ που την είδες τι κέρδισες; ή πού τους βοηθάς; Απλά πιστεύω ότι αν δεν ξέρεις κάτι δεν μπορείς και να το αντιμετωπίσεις και να το σκεφτείς και ίσως με ένα μικρό λιθαράκι να κάνεις κάτι. Πάντα η γνώμη μου.