Αποστολέας Θέμα: Περτούλι ή Λίμνη Πλαστήρα?  (Αναγνώστηκε 21190 φορές)

Αποσυνδεδεμένος simouliss

• Newbie
  • *
Περτούλι ή Λίμνη Πλαστήρα?
« στις: Νοέμβριος 01, 2010, 03:31:36 πμ »
 :welcome: Ο χειμωνας ειναι προ των πυλων..
 'Ηδη καποιες ορεινες περιοχες της μακεδονιας εχουν γευθει μια πρωτη γευση του τι επεται να ακολουθησει με ενα ισως πρωιμο πασπαλισμα του χιονιου την 28
 του οκτωβρη.Ισως τελικα ο χειμωνας φετος καταφθασει  πιο αγριος κ απειλητικος. Συνεπως τι καλυτερο απο το να μας βρει προετοιμασμενους κατα την αφιξη
 του και εννοω ευρισκομενους καπου μαγευτικα ομορφα, προπαντως ζεστα και με  μυρωδια χωριου..
 Αν το σημειο αναφορας μας ηταν η ευρυτερη περιοχη της θεσσαλιας τοτε τι θα προτεινατε?  Ελατη και Περτουλι ,λιμνη Πλαστηρα ή κατι αλλο.. Νίωθω
 μπερδεμενος.. θελω πολλες γνωμες ειτε απο κατοικους των γυρω περιοχων ειτε απο απλους ταξιδιωτες που ειχαν την τυχη να βρεθουν κατα κει το χειμωνα.
 Ενημερωστε με :reading: για δυνατοτητες περιηγησης, χιονοδρομικο κεντρο,ταβερνες ,διαμονη,προσβαση,διασκεδαση.. Περιμενω απαντησεις !! :cool:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Περτούλι ή Λίμνη Πλαστήρα?
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 06:41:00 πμ »
Καποιες  ιστοριες των μελων μας που μπορουν να βοηθησουν ειναι οι παρακατω...

Λίμνη Πλαστήρα… η γαλάζια πινελιά που δημιούργησε η φύση!!

Καρπενήσι - Λίμνη Πλαστήρα με 4Χ4

Ελάτη - Περτούλι - Μετέωρα - Λίμνη Πλαστήρα

... αλλα και δυο χρησιμοι οδηγοι των περιοχων που επελεξες.

http://elatipertouli.touristikosodigos.gr/

http://www.odigoslimnisplastira.gr/

Τωρα απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι επισκεφτηκα Ελάτη - Περτούλι πριν πολλα πολλα χρονια, τουλαχιστον 30 και δεν θυμαμαι τιποτα... Λιμνη Πλαστηρα ομως ημουν τις μερες των Φωτων, δηλαδη τον προηγουμενο Γεναρη και μπορω να βοηθησω αρκετα γιατι καθησα 3 μερες και γυρισα ολη τη λιμνη σπιθαμη προς σπιθαμη.

Οι παραπανω ιστοριες αλλα και οι οδηγοι ακομη περισσοτερο, θα σε βοηθησουν πολυ στο ταξιδι σου... ριξε μια ματια και εδω ειμαστε για να βοηθησουμε.

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 09:57:49 πμ »
Επειδή τυγχάνω Λαρισαία,έχω επισκευτεί τόσο τη λίμνη όσο και την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων πάμπολλες φορές!Αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ των δύο για χριστούγεννα θα διάλεγα Ελάτη Περτούλι με διαμονή στην Ελάτη και βόλτες στο χιονοδρομικό.Η λίμνη προσφέρεται για πολύ περπάτημα,ποδηλασία και γενικά δραστηριότητες στη φύση,δεν είναι σίγουρο ότι θα δείτε χιόνι άν αυτό είναι το ζητούμενο και εγώ προσωπικά την προτιμώ άνοιξη!!!Εκτός από τις δύο αυτές επιλογές θα σου θέσω μία τρίτη που για μένα είναι η καλύτερη!Πήλιο με κλειστά μάτια αν δεν το έχεις ήδη επισκευτεί!!!!Διαμονή στην Πορταριά,έχω ήδη πει ξενοδοχείο σε άλλο τόπικ αλλά έχω κι άλλα πολλά να σου προτείνω αν τελικά σε ενδιαφέρει.Το χιονοδρομικό στα Χάνια είναι πολύ κόντά και γύρω πανέμορφα χωριά!Αν χρειαστεις περαιτέρω πληροφορίες εδώ είμαστε!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 10:07:18 πμ »
Αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ των δύο για χριστούγεννα θα διάλεγα Ελάτη Περτούλι με διαμονή στην Ελάτη και βόλτες στο χιονοδρομικό.Η λίμνη προσφέρεται για πολύ περπάτημα,ποδηλασία και γενικά δραστηριότητες στη φύση,δεν είναι σίγουρο ότι θα δείτε χιόνι άν αυτό είναι το ζητούμενο και εγώ προσωπικά την προτιμώ άνοιξη!!!

Συμφωνω μαζι σου... περσυ ημουν στη λιμνη 7-8-9 Ιανουαριου και δεν ειχε καθολου χιονι... ψιλοχιονισε λιγο την ημερα που εφευγα αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 13:23:22 μμ »
Πηλιο.. :dizzy: Καλο  σαν ιδεα αλλα θεωρω οτι ισως οι πιθανοτητες να χει καπου χιονι ειναι περισσοτερες στο Περτουλι. Οσο για την λιμνη Πλαστηρα ο βασικος μου ενδοιασμος ειναι η πιθανη ελλειψη χιονιου ποσο μαλλον στα μεσα γεναρη..

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 19:36:41 μμ »
και εγω ελατη περτουλη θα διαλεγα....
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος efan

• Newbie
  • *
    • Λίμνη Πλαστήρα
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 19:37:31 μμ »
Πολλές πληροφορίες για την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα μπορείτε να βρείτε και στο www.plastiras-lake.gr

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 19:56:42 μμ »
παιδια πολυ ωραιο μερος για χριστουγεννα πρωτοχρονια ειναι και ο αγ.αθανασιος... στο καιμακτσαλαν... παραδοσιακο χωριο .. πολλα καταπληκτικα εστιατορια...  4 ντισκο... τοτε ελπιζω να υπαρχουν ακομα...
 και δεν ξερω αν σας ενδιαφερον το groupon.gr  για θεσνικη [αλλα μπορει να την παρει ο οποιοδηποτε ] εχει βαλει προσφορα για 2 μερες στο καλυτερο χοτελ  mountain  voras resort σε εκεινα τα μερη [καιμακτσαλαν]...  με σπα και τετοια με 119 ε  απο 240ε ......
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 03, 2010, 08:13:41 πμ by famek »
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

• Newbie
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 03, 2010, 00:37:00 πμ »
 :clap:οντως.. πολυ ωραιο χωριο ο παλιος αγ.αθανασιος αλλα εχω παε ηδη δυο φορες. :pardon: Στην κεντρικη ελλαδα σιγουρα το πηλιο αποτελει εγγυημενη λυση αφου οπως φανταζομαι θα χει περισσοτερες επιλογες απο το περτουλι ή τη λιμνη ειδικα για βραδινη διασκεδαση.Ωστοσω κ οι 3 προορισμοι ειναι εξισου ελκυστικοι(πλαστηρα,περτουλι,πηλιο) ποσο μαλλον οταν δεν εχω επισκεφτει κανεναν..οποτε μαλλον η τελικη επιλογη θα ναι σχεδον τυχαια.

:help:και μια βασικη απορια..με τοπικη συγκοινωνια μπορω να προσεγγισω τα μερη ?

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 03, 2010, 09:15:24 πμ »
Η λίμνη Πλαστήρα χρείαζεται οπωσδήποτε αυτοκίνητο γιατι για να τη γυρίσεις οι αποστάσεις είναι μεγάλες και επειδή σε ένα χωριό εκεί κοντά ζουν οι παππούδες μου ξερω ότι έχει δύο φορές την ημέρα λεωφορείο για να εξυπηρετει τα παιδιά που πάνε σχολείο και μόνο καθημερινές.Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό ισχύει για όλα τα χωριά.Περτούλι δε γνωρίζω,μπορείς ευκολα να μάθεις με ένα τηλέφωνο στο κτελ Τρικάλων.Όσο για το Πήλιο το καλοκαίρι που ήμουν στην Πορταριά είδα ότι είχε πολυ συχνά λεωφορείο για Μακρυνίτσα και Χάνια.