Το google maps δίνει 306km με διάρκεια ταξιδίου 4h 30min για απόσταση Χαλκίδα - Ελάτη.
Τυχαίνει να έχω πάει και Ελάτη - Περτούλι και Λίμνη Πλαστήρα (και επειδή μιλήσατε για χιόνια Χριστούγεννα του 2007 είχε πολύ χιόνι στην περιοχή). Προσωπικά θα επέλεγα Ελάτη. Η λίμνη Πλαστήρα είναι πολύ όμορφη, αλλά μεγάλη και με αρκετά διασκορπισμένα χωριά. Αν δεν έχει καλό καιρό για δραστηριότητες, όπως ποδήλατο κτλ κατά τη δική μου άποψη και κατά τα δικά μου γούστα δεν έχει και πολλά να κάνεις τριγύρω.
Όσο για την Ελάτη πιστεύω θα ευχαριστηθείς. Οι δρόμοι είναι γενικά καλοί εν συγκρίσει με άλλες ορεινές περιοχές. Χαριτωμένο χωριό, έλατα προφανώς, μυρωδιά τζακιού. Καφέ και φαγητό στο κέντρο με αρκετές επιλογές για το μέγεθός του. Σίγουρα δε θα πεινάσεις. Θυμάμαι μάλιστα ένα μαγαζί, Δειπνοσοφιστής νομίζω, που είχε και κυνήγι. Απόσταση από Περτούλι 14km και κάνα 20λεπτο διαδρομή. Το χιονοδρομικό είναι πολύ μικρό, αλλά το χιόνι πάντα είναι ωραίο. Έχει και snowmobiles. Τα χωριά που επισκέπτεται κάποιος στην περιοχή είναι το Νεραϊδοχώρι και το Γαρδίκι. Μη φανταστείς κάτι συγκλονιστικό, να τα γυρίσεις για να έχεις μια εικόνα (είναι κοντά εξάλλου), όμως η Ελάτη κλέβει σίγουρα την παράσταση από τα υπόλοιπα.
Have fun!!