Αποστολέας Θέμα: Περτούλι ή Λίμνη Πλαστήρα?  (Αναγνώστηκε 21033 φορές)

Αποσυνδεδεμένος efan

• Newbie
  • *
    • Λίμνη Πλαστήρα
Απ: Περτούλι ή Λίμνη Πλαστήρα?
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 05, 2010, 00:08:40 πμ »
Δυστυχώς η λίμνη Πλαστήρα είναι δύσκολα προσβάσιμη με τα ΜΜΕ. Υπάρχουν λεωφορεία αλλά με ελάχιστα δρομολόγια και δεν θα μπορέσεις να δεις τα αξιοθέατα της περιοχής. :(

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 11, 2010, 13:34:48 μμ »
Έχω πάει αρκετές φορές και Ελάτη-Περτούλι και Λίμνη Πλαστήρα. Αν πας χωρίς αυτοκίνητο να προτιμήσεις Ελάτη ή Περτούλι. Αν έχεις αυτοκίνητο θα σου πρότεινα να μείνεις Ελάτη και να πας μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Πλαστήρα (περίπου 2 ώρες αν θυμάμαι καλά), Περτούλι (χιονοδρομικό κέντρο) ακόμα και Μετέωρα. Πιστεύω να διάβασες την σχετική εκδρομή που είχα κάνει.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος efan

• Newbie
  • *
    • Λίμνη Πλαστήρα
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 11, 2010, 17:10:44 μμ »
Έχω πάει αρκετές φορές και Ελάτη-Περτούλι και Λίμνη Πλαστήρα. Αν πας χωρίς αυτοκίνητο να προτιμήσεις Ελάτη ή Περτούλι. Αν έχεις αυτοκίνητο θα σου πρότεινα να μείνεις Ελάτη και να πας μονοήμερη εκδρομή στην Λίμνη Πλαστήρα (περίπου 2 ώρες αν θυμάμαι καλά), Περτούλι (χιονοδρομικό κέντρο) ακόμα και Μετέωρα. Πιστεύω να διάβασες την σχετική εκδρομή που είχα κάνει.

Πολύ σωστή σε βρίσκω  :good:

Αποσυνδεδεμένος κερκυραια

• Full Member
  • τρελα με την Κερκυρα!!!
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 13:56:28 μμ »
Παιδια Πεμπτη παω για 3ημερο Ελατη.Θα ηθελα την βοηθεια σας,επειδη δεν νομιζω να προλαβω για 3 μερες να δω πολλα,να μου πειτε τι αξιζει να δω & τις καλες προτασεις για φαγητο,καφε,ποτο.Θα μεινω μεσα στην Ελατη.Το Περτουλι ποση ωρα ειναι απο εκει?Περιμενω......& σας ευχαριστω! :help:

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 15:22:23 μμ »
To Περτούλι είναι πολύ κοντά στην Ελάτη κανένα τεταρτάκι νομίζω.Εκεί αξίζει μόνο το χιονοδρομικό,μη φανταστείς κάτι εξαιρετικό αλλά αν σου αρέσει το χιόνι καλό είναι.Πιο ωραία είναι η Πύλη,θα περάσεις πηγαίνοντας όπου κι εκεί έχει πολλά καφέ και ταβέρνες.Σου συνηστώ εάν προλαβαίνεις να πας οπωσδήποτε Καλάμπάκα κι από κει Μετέωρα,είναι πανέμορφη διαδρομή και η θέα των μοναστηριών σκαλωμένα πάνω στους πανύψηλους βράχους μοναδική.Στην Ελάτη όπου και να φας είναι πολύ ωραία,οι ταβέρνες είναι πολύ προσεγμένες όπως και τα καφέ και σερβίρουν συνήθως ντόπια προιόντα.Δυστυχώς δε θυμάμαι κάποιο όνομα να σου πώ γιατί ποτέ δεν προσέχω.Είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις υπέροχα!!!

• Full Member
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 17:41:22 μμ »
Ποσες ωρες κανεις μεχρι Ελατη?(εγω θα ξεκινησω απο Χαλκιδα)Fei,σ ευχαριστω!

• Full Member
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 17:57:36 μμ »
Το Νεραιδοχωρι εχω ακουσει οτι ειναι ωραιο,αξιζει να παω?

Αποσυνδεδεμένος marizaki

• Sr. Member
    • http://timefortrips.blogspot.com/
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 20:17:59 μμ »
Το google maps δίνει 306km με διάρκεια ταξιδίου 4h 30min για απόσταση Χαλκίδα - Ελάτη.
Τυχαίνει να έχω πάει και Ελάτη - Περτούλι και Λίμνη Πλαστήρα (και επειδή μιλήσατε για χιόνια Χριστούγεννα του 2007 είχε πολύ χιόνι στην περιοχή). Προσωπικά θα επέλεγα Ελάτη. Η λίμνη Πλαστήρα είναι πολύ όμορφη, αλλά μεγάλη και με αρκετά διασκορπισμένα χωριά. Αν δεν έχει καλό καιρό για δραστηριότητες, όπως ποδήλατο κτλ κατά τη δική μου άποψη και κατά τα δικά μου γούστα δεν έχει και πολλά να κάνεις τριγύρω.
Όσο για την Ελάτη πιστεύω θα ευχαριστηθείς. Οι δρόμοι είναι γενικά καλοί εν συγκρίσει με άλλες ορεινές περιοχές. Χαριτωμένο χωριό, έλατα προφανώς, μυρωδιά τζακιού. Καφέ και φαγητό στο κέντρο με αρκετές επιλογές για το μέγεθός του. Σίγουρα δε θα πεινάσεις. Θυμάμαι μάλιστα ένα μαγαζί, Δειπνοσοφιστής νομίζω, που είχε και κυνήγι. Απόσταση από Περτούλι 14km και κάνα 20λεπτο διαδρομή. Το χιονοδρομικό είναι πολύ μικρό, αλλά το χιόνι πάντα είναι ωραίο. Έχει και snowmobiles. Τα χωριά που επισκέπτεται κάποιος στην περιοχή είναι το Νεραϊδοχώρι και το Γαρδίκι. Μη φανταστείς κάτι συγκλονιστικό, να τα γυρίσεις για να έχεις μια εικόνα (είναι κοντά εξάλλου), όμως η Ελάτη κλέβει σίγουρα την παράσταση από τα υπόλοιπα.
Have fun!!

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 13, 2010, 23:13:19 μμ »
Συμφωνώ με το Μαριζάκι,η Ελάτη είναι σαφώς το πιο ωραίο από όλα τα χωριά της περιοχής!Αλλά και τα υπόλοιπα έχουν τις ομορφιές τους,ούτως η άλλως η ευρύτερη περιοχή έχει πολύ πράσινο και πολλά όμορφα τοπία.Πάρτε σίγουρα αλυσίδες γιατί χτές με ενημέρωσαν ότι χιόνιζε και επειδή κάποια σημεία στη διαδρομή μετά την Πύλη είναι στενά και ανήλιαγα μπορεί να τις χρειαστείτε.Από Χαλκίδα είναι περίπου 4 ώρες ανάλογα με την κίνηση και την ταχύτητα που ταξιδεύει κανεις βέβαια.

• Full Member
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 14, 2010, 16:33:31 μμ »
Κοριτσια σας υπερ ευχαριστω!!Θα σας πω εντυπωσεις οταν γυρισω! :happy: