Τωρα που περασαν μερικες μερες,εχω ηρεμησει λιγο.Ας πουμε μερικα αλλα για τις αλλες περιοχες που επισκεφτηκαμε,εκτος Κωνσταντινουπολης.Στην Ανδριανουπολη,επισκεφτηκαμε το γνωστο τζαμι Σελιμιγιε του Σιναν,επιβλητικο.Μου αρεσε και το δημαρχειο που ηταν εκει διπλα.Την υπολοιπη ωρα την ξοδεψαμε σε ταβερνα,του δωσαμε και καταλαβε,πεινουσαμε πολυ!
Φευγοντας απο Κων-πολη,περασαμε απεναντι με καραβακι,για να συνεχισουμε για Προυσα.Οσο προλαβαμε να δουμε,ηταν μια μεγαλη πολη αμφιθεατρικα χτισμενη,με μεγαλους δρομους,μαλλον συγχρονη πολη.Αλλα σιγουρα εκτιμησαμε πολυ περισσοτερο την αγορα της!Η γυναικα μου εκανε πολλες αγορες μεταξωτων και λοιπων υφασματων!Πολυ καλυτερα απο Καπαλι Τσαρσι.Εκει ειναι να κατσεις αρκετες ωρες και κανεις προικα,με τετοιες τιμες που εχουν!Ειδαμε και το σπιτι και τον ταφο του Καραγκιοζη.Για τα τζαμια,δε μιλαω,τα ολα ειναι τα ιδια.
Στη συνεχεια,πηγαμε πιο ανατολικα,στην αρχαια Τροια.Οι πι οπολλοι δεν την επισκεφτηκαμε,γιατι ξαφνικα ειδαμε οτι η τιμη για την ξενγηση αυξηθηκε (αλλο ενα στραβο),οποτε αντιδρασαμε.Τελοσπαντων,η γυναικα μου πηγε και της αρεσε πολυ,οι αρχαιοτητες,καθως και το ομοιωμα του Δουρειου Ιππου (μπηκε στην κοιλια του αλογου κι εβγαλε φωτο!
Αργα το βραδυ,περασαμε τα συνορα,ευτυχως χωρις καθυστερηση που φοβομασταν και καταληξαμε Κομοτηνη,οπου και διανυκτερευσαμε
Την αλλη μερα,αναχωρησαμ για Αθηνα.
Ελπιζω την αλλη φορα,να αποζημιωθουμε για αυτα που περασαμε,αυτη δεν ηταν εκδρομη,ηταν ταλαιπωρια!