Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στη Βασιλεύουσα… ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη!!  (Αναγνώστηκε 40656 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδι στη Βασιλεύουσα… ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη!!
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 17, 2009, 20:56:00 μμ »
Η γνωμη μου για την Πολη.

Φανταζομαι οτι θα ερθω σε συγκρουση με πολλους.Οι αποψεις που εκφραζω εδω δεν επηρεαζονται απο αυτα που συνεβησαν και περιγραφω σε αλλο ποστ.

Εδω δεν εχουμε συγκρουσεις...αποψεις εκφραζουμε και η προσωπικη αποψη του καθενος ειναι σεβαστη!!
Τωρα αν καποιος διαφωνει με κατι, το εκφραζει εδω και γινεται διαλογος. :smile_:
Συμφωνω με τα θετικα σου αλλα και με τα περισσοτερα αρνητικα σου...εκει που διαφωνω ειναι σε αυτο...

Παράθεση

ειναι η πρωτη φορα που παω σε μουσουλμανικη χωρα και με ξενισε το γεγονος οτι παντου βλεπω τουρκικες σημαιες, ισλαμικα συμβολα, η προσευχη των μουεζινηδων,σε σημειο που ολοι ανασαναμε ανακουφισμενοι οταν γυρισαμε Ελλαδα,Υπηρχε η αισθηση και ο οδηγος μας συνεχως ελεγε μην μπλεξουμε με τιποτα αστυνομιες,δεν θα ξεμπλεκαμε

Αγαπουν την πατριδα τους αλλα και την πιστη τους και εκφραζονται αναλογα...δε νομιζω να υπηρχε αισθηση οτι ''εδω ειναι Τουρκια...προσεχε'' γιατι θεωρω οτι οι Τουρκοι ειναι πολυ φιλικος λαος και μας αγαπουν...δεν ξερω αν εχω λαθος αποψη...περιμενω και τις γνωμες των αλλων.

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 18, 2009, 10:24:22 πμ »
Ισως φταιει βεβαια οτι οσο να ναι υπαρχει προκαταληψη.Η' οτι ηταν η πρωτη φορα που πηγα σε μουσουλμανικη χωρα.Μια δευτερη δοκιμη σε αλλη μουσουλμανικη χωρα ισως θα ηταν πιο καταλληλη.Παντως,πραγματικα,με οσους Τουρκους μιλησα,υπηρξε αψογη σχεση.Αρα το σχολιο μου μαλλον παει πιο πολυ στο επισημο κρατος τους.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 18, 2009, 11:01:19 πμ »
Όταν πήγα στην Τουρκία ήθελα να νοικιάσω αυτοκίνητο ... ευτυχώς που οι ντόπιοι μου είπαν "μην το διανοηθείς!"
Είναι πολύ επικίνδυνοι οδηγοί και τα ατυχήματα είναι πολλά. Τελικά δεν είχαν άδικο ...
Σε γενικές γραμμές εμένα μου άρεσε ... και για τα καλά και για τα κακά της. Είναι κάτι διαφορετικό που αξίζει να το δεις μια φορά.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 18, 2009, 18:49:39 μμ »

Αρα το σχολιο μου μαλλον παει πιο πολυ στο επισημο κρατος τους.

Συμφωνω απολυτα. :good:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 18, 2009, 18:53:52 μμ »

Όταν πήγα στην Τουρκία ήθελα να νοικιάσω αυτοκίνητο ... ευτυχώς που οι ντόπιοι μου είπαν "μην το διανοηθείς!"
Είναι πολύ επικίνδυνοι οδηγοί και τα ατυχήματα είναι πολλά. Τελικά δεν είχαν άδικο ...

Δεν ειναι και τοσο χαλια τα πραγματα...εγω πέρσι οδηγησα νοικιασμενο αυτοκινητο εκει και ολα ηταν μια χαρα...λιγο προσοχη στους ταξιτζηδες χρειαζεται...αλλα μηπως οι δικοι μας ειναι καλυτεροι? :wacko:

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 20, 2009, 22:06:00 μμ »
Τωρα που περασαν μερικες μερες,εχω ηρεμησει λιγο.Ας πουμε μερικα αλλα για τις αλλες περιοχες που επισκεφτηκαμε,εκτος Κωνσταντινουπολης.Στην Ανδριανουπολη,επισκεφτηκαμε το γνωστο τζαμι Σελιμιγιε του Σιναν,επιβλητικο.Μου αρεσε και το δημαρχειο που ηταν εκει διπλα.Την υπολοιπη ωρα την ξοδεψαμε σε ταβερνα,του δωσαμε και καταλαβε,πεινουσαμε πολυ!
Φευγοντας απο Κων-πολη,περασαμε απεναντι με καραβακι,για να συνεχισουμε για Προυσα.Οσο προλαβαμε να δουμε,ηταν μια μεγαλη πολη αμφιθεατρικα χτισμενη,με μεγαλους δρομους,μαλλον συγχρονη πολη.Αλλα σιγουρα εκτιμησαμε πολυ περισσοτερο την αγορα της!Η γυναικα μου εκανε πολλες αγορες μεταξωτων και λοιπων υφασματων!Πολυ καλυτερα απο Καπαλι Τσαρσι.Εκει ειναι να κατσεις αρκετες ωρες και κανεις προικα,με τετοιες τιμες που εχουν!Ειδαμε και το σπιτι και τον ταφο του Καραγκιοζη.Για τα τζαμια,δε μιλαω,τα ολα ειναι τα ιδια.
Στη συνεχεια,πηγαμε πιο ανατολικα,στην αρχαια Τροια.Οι πι οπολλοι δεν την επισκεφτηκαμε,γιατι ξαφνικα ειδαμε οτι η τιμη για την ξενγηση αυξηθηκε (αλλο ενα στραβο),οποτε αντιδρασαμε.Τελοσπαντων,η γυναικα μου πηγε και της αρεσε πολυ,οι αρχαιοτητες,καθως και το ομοιωμα του Δουρειου Ιππου (μπηκε στην κοιλια του αλογου κι εβγαλε φωτο!
Αργα το βραδυ,περασαμε τα συνορα,ευτυχως χωρις καθυστερηση που φοβομασταν και καταληξαμε Κομοτηνη,οπου και διανυκτερευσαμε
Την αλλη μερα,αναχωρησαμ για Αθηνα.
Ελπιζω την αλλη φορα,να αποζημιωθουμε για αυτα που περασαμε,αυτη δεν ηταν εκδρομη,ηταν ταλαιπωρια!
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 20, 2009, 22:35:54 μμ »
Στη συνεχεια,πηγαμε πιο ανατολικα,στην αρχαια Τροια.Οι πι οπολλοι δεν την επισκεφτηκαμε,γιατι ξαφνικα ειδαμε οτι η τιμη για την ξενγηση αυξηθηκε (αλλο ενα στραβο),οποτε αντιδρασαμε.Τελοσπαντων,η γυναικα μου πηγε και της αρεσε πολυ,οι αρχαιοτητες,καθως και το ομοιωμα του Δουρειου Ιππου (μπηκε στην κοιλια του αλογου κι εβγαλε φωτο!

Tι μου θυμησες τωρα!!! Ειμαι στο παραθυρο του Δουρειου Ιππου...πριν 19 χρονια :happy:

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 11, 2017, 19:01:18 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 16, 2010, 13:54:34 μμ »
Please advise a travel consultant!  :laugh:

Επειδή βλέπω πως πολλοί από εσάς έχετε πάει Κωνσταντινούπολη κι επειδή πλησιάζει η δική μου αναχώρηση...θέλω tips...καταλαβαίνετε...έκεινες τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και που σε κάθε τόπο μόνο αν έχεις πάει το γνωρίζεις...

Αποσυνδεδεμένος manelaki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ι ♥ London
    • Χειροποίητες Δημιουργίες ...
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 16, 2010, 14:06:36 μμ »
αμα πας για μπαχαρικα παρε λιγα....χαχα...η μαμα μου πηρε 4 κιλα και εδωσε 150 ευρω!!! ευτυχως με τα παζαρια εφτασε στα 100!!!
δεν εχω παει αλλα περιμενα πως και πως να μου φερουν σιροπιαστα γλυκα....απογοητευτηκααααα!!!! κι ας ειναι τα αγπημενα μου γλυκα...δεν μου αρεσαν καθολου! δοκιμασε πριν παρεις και για το σπιτι  :blum: δε ξερω να δωσω συμβουλες αλλα αυτα ηθελα να σας τα πω καιρο να μου πειτε τη γνωμη σας...
Η ευτυχία δεν έρχεται έτσι. Η ευτυχία είναι συνέπεια προσωπικής προσπάθειας.
Παλεύεις, αγωνίζεσαι, επιμένεις και, καμιά φορά, κάνεις ακόμα και το γύρο του κόσμου για να τη βρείς !

Αποσυνδεδεμένος Kicky

• Sr. Member
  • "πες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι..."
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 16, 2010, 14:13:48 μμ »
Manelaki δεν ξέρω να μαγειρέψω ούτε αυγό, τι να τα κάνω τα μπαχαρικά?!?! :laugh: :laugh: :laugh: