Αποστολέας Θέμα: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες  (Αναγνώστηκε 624606 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Θεατρικές - Μουσικοχορευτικές παραστάσεις - Πίστες
« Απάντηση #90 στις: Δεκέμβριος 21, 2011, 07:28:23 πμ »
Σωτηρία Μπέλλου - Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας στο Θέατρο Κάππα

Κυψέλης 2, Κυψέλη
Τηλ.: 2108831068

Βιογραφία βασισμένη στο κείμενο της Σοφίας Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Αθ. Καραγιαννοπούλου
Ερμηνεύουν: Ντ. Κώνστα, Έφη Κόντα.

Η ζωή και το έργο της σπουδαίας ερμηνεύτριας Σωτηρίας Μπέλλου, παίρνει σάρκα και οστά στη θεατρική σκηνή του «Κάππα», με την Ντίνα Κώνστα στον επώνυμο ρόλο.

Σ' αυτή την καταπληκτική παράσταση... που είδαμε χθες... συναντήσαμε τη Σωτηρία Μπέλλου, το τελευταίο βράδυ, στο νοσοκομείο, πριν την εγχείρηση που θα της στερούσε τη φωνή. Η ζωή της όλη πέρασε μπροστά από τα μάτια της μέσα σ' ένα βράδυ... είδαμε στιγμές τραγικές αλλά και κωμικές από την ζωή και την καριέρα της. Η ερμηνεία της κυρίας Κώνστα ήταν συγκλονιστική!!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #91 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 09:32:17 πμ »
Συμβολαιογράφος στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού - Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254 Τηλ.: 2122540000

Τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη
Σκηνοθεσία: Γ. Καραμίχος
Ερμηνεύει: Υρώ Μανέ. Θεατρ. διασκ.: Εμμ. Αλεξίου, Γ. Καραμίχος. Σκην.: Χρ. Κωστέα. Κοστ.: Έλ. Παπανικολάου. Φωτ.: Κ. Μαραγκουδάκη.

Η εξομολόγηση μιας χήρας, εγκλωβισμένης στα ήθη μιας επαρχιακής κοινωνίας, σε ένα μονόλογο με σπαρακτική κορύφωση.

Πολύ καλή παράσταση με καλό κείμενο, εξαιρετική σκηνοθεσία και καταπληκτική ερμηνεία απο την Υρώ Μανέ σ' ενα δύσκολο μονόλογο!! Αρνητική η αίθουσα, πολύ άβολα καθίσματα και όχι καλή οπτική.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 22, 2018, 20:12:59 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #92 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 10:00:16 πμ »
Μαντάμ Φλο στο Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ.: 2105242211

Κοινωνικό του Στίβεν Τεμπερλέι
Σκηνοθεσία: Γ. Καραμίχος
Ερμηνεύουν: Αντ. Βαλάκου, Γ. Χρανιώτης. Μετάφρ.: Μ. Δαλαμάγκα-Καλογήρου. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Έλ. Παπανικολάου.

Η Αντ. Βαλάκου μεταμορφώνεται στην «πιο παράφωνη γυναίκα στον κόσμο», ένα υπαρκτό κωμικοτραγικό πρόσωπο των '30s.

Πολύ καλή παράσταση με συναισθηματικές  εναλλαγές αλλά και κωμικά στοιχεία.
Η κ. Αντιγόνη Βαλάκου παρά την ηλικία της δεν έχει ξεχάσει τις καλές ερμηνείες... ο Γ. Χρανίώτης πολύ καλός στο ρόλο του πιανίστα.

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 14, 2017, 21:48:15 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #93 στις: Δεκέμβριος 24, 2011, 12:26:24 μμ »
Σιωπηλές φωνές... στις 6.00 τα ξημερώματα στο Παλαιό Βυρσοδεψείο

Ορφέως 174, Βοτανικός

Κοινωνικό της Μαρούλας Κλιάφα
Από την ομάδα Ασίπκα

Ηταν προκληση για μενα αυτη η πολυ πρωινη παρασταση που και μονο για την εμπειρια δεν την εχανα με τιποτα!!! Οι προσδοκιες μου δεν ηταν μεγαλες, γιατι απλα δεν ηξερα τι με περιμενε... ομως σε αυτη την «παρασταση-ντοκουμεντο» οι ηθοποιοι ξεδιπλωνουν τις αναμνησεις τους και μεσα απο τα προσωπικα τους βιωματα, τις εμπειριες και τις περιπετειες τους, αποτυπωνουν γεγονοτα που σημαδεψαν τον τοπο μας. Το χρονικο ουσιαστικα ξεκινα απο τις εμπολεμες περιοδους καπου στην Θεσσαλικη ενδοχωρα με ανταρτες, πολυ ΕΑΜ και λιγοτερο Αρη Βελουχιωτη. Δεν μετανιωσα που ξυπνησα στις 5.00 το πρωι για να το δω... αλλωστε δεν εκανα κατι διαφορετικο, τοσο πρωι ξυπναω καθε μερα... ομως δεν θα σας προτεινα να το κανετε κι εσεις.

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 14, 2017, 21:49:22 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος GEOPAPAV

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #94 στις: Δεκέμβριος 24, 2011, 16:29:57 μμ »
"ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ"
Για να πω την αλήθεια όταν πάω να δω μια παράσταση δεν διαβάζω τίποτα γι’αυτήν, για να μην επηρεαστώ και να δω και να νιώσω το έργο από την δική μου οπτική γωνία.. όμως στην περίπτωση αυτή όφειλα να ξέρω κάποια πράγματα.. και είχα διαβάσει και το περίμενα κάπως έτσι.. είναι δύσκολο έργο.. και η αλήθεια είναι πώς πρέπει να είσαι πολύ προσηλωμένος σε αυτό.. αν με ρωτήσει κανείς εγώ αν ήμουν, θα πω πώς ήμουν το 80%.. μερικές φορές ανατρίχιασα.. άλλες αφαιρέθηκα.. άλλες έκανα διάφορες σκέψεις.. άλλες φορές με ταξίδεψε η μουσική και άλλες είδα την προχειρότητα και την αγαρμποσύνη του μουσικού Κώστα Κουτσικούρη που έκανε διάφορες κινήσεις στο άτομο που ήταν στα φώτα, και γενικά με τους μουσικούς που γέλαγαν, που μιλούσαν μεταξύ τους, που κάθονταν σταυροπόδι, που έκαναν κινήσεις.. αυτά με αποσυντόνιζαν.. και θα μπορούσαν να λείπουν σε μια σοβαρή παράσταση.. επίσης ήταν το ίδιο από την αρχή έως το τέλος, τι να έβλεπες 10’ λεπτά τι τα 100 λεπτά ήταν περίπου το ίδιο.. ίδιο στυλ, ίδια επαναλαμβανόμενη μουσική, εικόνες με την ίδια θεματική, ίδιος τόνος φωνής.. είναι δύσκολη παράσταση και ήθελα να την δω για την εμπειρία, μου άρεσε και δεν το μετάνιωσα που είχα μια γενικότερη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις και λόγω καιρού.. αλλά θα πρέπει κάποιος να ξέρει που πηγαίνει και όχι να λένε και ειδικά οι γυναίκες είναι ο Καραμίχος, έχω και την πρόσκληση πάμε, γιατί πίσω μου στην τρίτη σειρά υπήρχαν γυναίκες που γελούσαν που μιλούσαν στα κινητά και έλεγαν Χριστέ μου (αυτό μέσα στο κλίμα, δεν λέω!) θέλω να φύγω.. και σκέφτομαι αφού θέλει τόσο να φύγει κάποιος γιατί τελικά μένει; Άβυσσος η ψυχή μας! Εν κατακλείδι, δύσκολο έργο, όχι τόσο καλή μετάφραση, ο Καραμίχος καλός αλλά έδειχνε λίγο αμήχανος και μπέρδεψε λόγια παρ’ όλου που τα διάβαζε, οι μουσικοί όταν έπαιζαν και ήταν σοβαροί ήταν καλοί.. οι εικόνες στο βίντεο μέσα στο κλίμα, και οι φωτισμοί καλοί.. μια παράσταση όμως που την περίμενα πολύ καλύτερη.. και να νιώσω πολλά πράγματα..

Αποσυνδεδεμένος GEOPAPAV

• Newbie
  • *
« Απάντηση #95 στις: Δεκέμβριος 24, 2011, 16:31:57 μμ »
«Αυτή κι Αυτή» της Φανής Γέμτου στο Αγγέλων Βήμα
Μόλις γύρισα.. σκέφτομαι στην διαδρομή αν μου άρεσε, ναι μου άρεσε πραγματικά αλλά κάπου λίγο προς το τέλος με κούρασε, ίσως γιατί σχεδόν τα πάντα λέγονταν τραγουδιστά και κάπου αυτό λίγο κουράζει αλλά και οι δύο ήταν εξαιρετικές με ωραίο παίξιμο και ωραίες πραγματικά φωνές. Μην πω καταπληκτικές φωνές γιατί μπορεί να φανώ υπερβολική. Η υπόθεση είναι αυτή που βλέπω και άνωθεν.. Η Αλίκη Γεωργίου, μια «απόλυτη» ντίβα, και η Μαίρη Παναγιωταρά, μια «αφελής» νοικοκυρά, συναντιούνται όλως τυχαίως σε ένα παγκάκι για να ανακαλύψουν, τελικά, πως μοιράζονται τον ίδιο άντρα, το Νίκο. Τα πάντα ακροβατούν μέσα σε ένα pop art περιβάλλον ανάμεσα στο γκροτέσκο και το ρεαλιστικό. Τον Νίκο όταν τον δείτε στην φωτογραφία θα πέσετε ξεροί και ξερές! Έχει και τόνο χιουμοριστικό, έχει χρώματα, αρώματα, τραγούδι, όνειρα και πραγματικότητα.. ωραία γραφή, ωραία σκηνοθεσία που όλα ανήκουν στην Φανή Γέμτου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια (Αλέξανδρος Κομπόγιωργας) μου άρεσαν πάρα πολύ, κάτι από παραμύθι βγαλμένα! Να πω ότι έπαιξαν εξαιρετικά τα πολύ όμορφα αλλά και ταλαντούχα κορίτσια της ορχήστρας «Nick’s Big Band»: Πόπη Μάλφα (πιάνο), Σίσσυ Βλαχογιάννη (πλήκτρα, σαξόφωνο, κλαρινέτο, πιανίκα), Έλλη Δαδήρα (κοντραμπάσο). Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, κάτι σαν μια ιστορία σαν παραμύθι αλλά με δόσεις αλήθειας και μιούζικαλ, είναι το ιδανικό, όμως μπράβο για τις καταπληκτικές φωνές και για το στήσιμο της όλης παράστασης γιατί στην ουσία επί δύο ώρες τραγουδούσαν.. μια εναλλακτική άποψη, λύση.. δεν είναι κακό.. δεν είναι υπέροχο αλλά βλέπεται μια χαρά και σου φτιάχνει την διάθεση!

Αποσυνδεδεμένος GEOPAPAV

• Newbie
  • *
« Απάντηση #96 στις: Δεκέμβριος 24, 2011, 16:36:45 μμ »
‎"ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ-Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΡΕΜΠΕΤΙΣΣΑΣ".. μια παράσταση υπέροχη.. μια Κώνστα μοναδική.. με αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς.. δεν λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα.. τόσο γεμάτη η ψυχή.. σαν ν'ακουμπάς το αυτί του Θεού..

Αποσυνδεδεμένος GEOPAPAV

• Newbie
  • *
« Απάντηση #97 στις: Δεκέμβριος 24, 2011, 16:39:53 μμ »
«ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ: Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΜΟΥ»
Δεν κρατιέμαι θα γράψω δυο λόγια (αναλυτικότερη κριτική προσεχώς και η αλήθεια είναι πώς έχουν μαζευτεί πολλά..). Κατ’αρχήν ότι είχα ακούσει και διαβάσει, ισχύουν.. όντως τα πάντα είναι προσεγμένα, από το ταμείο, το φουαγιέ, η ίδια η παράσταση.. είναι μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά απ’ όλες τις πλευρές.. και φαίνεται ότι έχουν δουλέψει όλοι πάρα πολύ γι’αυτό το αποτέλεσμα.. από τον συγγραφέα, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς αλλά και όσοι έχουν συμβάλλει σε αυτή την καλοστημένη παράσταση.. δουλειά ποιοτική και επιμορφωτική.. οι ηθοποιοί ζουν την ιστορία αλλά κι εσύ την ζεις μαζί τους.. να σταθώ τούτη την στιγμή στην γνωριμία μου, κατ’ αρχήν με τον κα Γιούλη Ζήκου, καταπληκτική «δυνάστρια» μάνα του Χαλεπά, που εκτός από καταπληκτική ηθοποιός, είναι μια αγκαλιά η ίδια, δεν είναι μόνο ότι σε αγκαλιάζει στην πραγματικότητα αλλά σε αγκαλιάζει η ίδια η ψυχή της, θετική και χαμογελαστή, χάρηκα πάρα πολύ που την γνώρισα από κοντά και που μιλήσαμε γιατί είναι έξω καρδιά, μην ξεγελιέστε από τον ρόλο και η ψυχή της ομάδας! Γνώρισα τον κο Πέτρο Αποστολόπουλο και μιλήσαμε, που είχε και γενέθλια και μας κέρασαν ένα εκπληκτικό γλυκό! Και συζητήσαμε πάρα πολύ και συμφωνήσαμε ότι η κρίση είναι ηθική παρά οικονομική, πολύ καλός και σεμνός και τέλος γνώρισα τον κο Γιάννη Μόρτζο, λίγος βαρύς όπως τον έχετε στο μυαλό σας και λιγομίλητο αλλά στο τέλος του είπα για τον πατριώτη μου τον Πέτρο Ξεκούκη που συνεργάστηκε πέρσι και έτσι έσπασε ο πάγος!.. με την κα Ζήκου και τον κο Αποστολόπουλο, είπαμε πολλά πράγματα και για την σελίδα και για την παράσταση και χάρηκα πάρα πολύ που τους γνώρισα όλους από κοντά και τους ευχαριστώ και από εδώ που έχουν στηρίξει την σελίδα μας αλλά και εμείς στηρίζουμε την παράσταση αυτή, γιατί όντως αξίζει. Σε αυτή την δύσκολη εποχή, γίνονται αξιόλογες δουλειές όπως είπα στον κο Μόρτζο κι αυτό είναι ελπιδοφόρο κι αυτή όντως ανήκει σε αυτές.. στον κο Αποστολόπουλο, ευχήθηκα αυτά που έγραψα και στον τοίχο του, υγεία, δημιουργία και πάντα να κάνει ποιοτικές τέτοιες δουλειές και συνεργασίες.. ευχαριστώ την κα Ζήκου για τις υπέροχες αγκαλιές που μου χάρισε γιατί ήταν πραγματικά ζεστές και είχαν μεγάλη αξία για μένα.. σκέφτομαι ότι μερικές φορές ότι δίνεις παίρνεις.. το λέει και ο Χαλεπάς: γεμάτη η τσέπη, άδεια η ψυχή! Και θα κλείσω με αυτό που κλείνει το έργο.. «Κοιτάξτε ψηλά. Δυο γλάροι. Δεν είναι υπέροχοι; Να... να… πετούν πίσω απ’ το καράβι. Είναι ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος. Πόσο ελεύθεροι φαίνονται.. Όμορφοι που είναι κι οι δυο μαζί…»

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #98 στις: Δεκέμβριος 26, 2011, 11:20:42 πμ »
''Δύσκολα τα πράγματα'' στο Θέατρο Παραμυθίας

Stand up Comedy με τον Γιώργο Χατζηπαύλου

Ένας μονόλογος για τη ζωή που γίνεται κάθε μέρα πιο περίεργη αλλά και πιο κωμική.

Ο Χατζηπαυλου αποδειχτηκε φοβερο ταλεντο, βγαζει πολυ γελιο, εχει εξυπνες ατακες και γενικα περνας ευχαριστα μαζι του!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #99 στις: Δεκέμβριος 26, 2011, 12:25:57 μμ »
Birdy στο Altera Pars

Μ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός
Τηλ.: 2103410011

Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα του Ουίλιαμ Γουόρτον

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Λοχίας ΑΛ: Πέτρος Νάκος

Νεαρός Αλ: Ορέστης Τρίκας

Μπέρντυ: Γεράσιμος Πετικάρης

Νεαρός Μπέρντυ: Παναγιώτης Ασημακόπουλος

Ψυχίατρος Βάϊς: Γιώργος Σουξές

Ρενάλντι: Σίμος Κυπαρισσόπουλος

Το "Birdy" γράφτηκε το 1978, είναι το πρώτο μυθιστόρημα του William Wharton, ενώ το 1984 ο Alan Parker σκηνοθέτησε την κινηματογραφική του εκδοχή με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage.
Είναι ένα παραμύθι απόδρασης, η ιστορία δύο παιδικών φίλων, του Al και του Birdy, που βλέπουν τα όνειρα και τις ελευθερίες τους να γκρεμίζονται μέσα στη δίνη του Β' Παγκόσμιου.

Πολυ καλο εργο, αρκετα συγκινητικο, με εξαιρετικες ερμηνειες απ' ολους... ειδικα του ενηλικα Βirdy που κλεβει την παρασταση χωρις να πει κουβεντα... πολλες εικονες, καλη σκηνοθεσια και φοβερη μουσικη (παλια ιταλικα τραγουδια).
Πολυ καλος και ο χωρος του Altera Pars... ειναι ετσι φτιαγμενος που μπορεις να πινεις το ποτο σου στο φουαγιε και παραλληλα να παρακολουθεις την παρασταση!!!