Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στην Ευρώπη με το αυτοκίνητό μου  (Αναγνώστηκε 31105 φορές)

Αποσυνδεδεμένος TeoAlmal

• Newbie
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Ταξίδι στην Ευρώπη με το αυτοκίνητό μου
« στις: Ιανουάριος 13, 2010, 11:57:41 πμ »
Καλημέρα σε όλους σε αυτό το υπέροχο φόρουμ. Με αφορμή την αγορά του αυτοκινήτου μου σε λίγες μέρες αλλά με αιτία την αγάπη μου για τα ταξίδια ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη με το ΙΧ μου. Στόχος μου είναι ένα 10ήμερο ταξίδι ταξίδι σε Ιταλία-Αυστρία-Γερμανία-Ολλανδία. Δύο άτομα, ενήλικοι, οδηγούμε και οι δύο. Με ένα πρόχειρο σχεδιασμό διαθέτουμε 1000-1200 ευρώ και θέλουμε να επισκεφθούμε Ρώμη-Βιέννη-Φρανκφούρτη-Άμστερνταμ.Είναι άραγε πολύ δύσκολο. Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις σας καθώς και ενδεχόμενες ( μικρές βέβαια ) τροποποιήσεις προορισμών που θα βοηθούσαν αυτό το πρώτο ταξίδι μας στην Ευρώπη με αυτοκίνητο. Σημειωτέον ότι δεν έχω επισκεφθεί καμία από τις παραπάνω πόλεις στο παρελθόν.  :unsure:
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Απ: Ταξίδι στην Ευρώπη με το αυτοκίνητό μου
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 13, 2010, 12:41:59 μμ »
 :welcome: TeoAlmal στο forum και σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
Πολύ καλή η επιλογή σου για να "στρώσεις" το καινούργιο σου αυτοκίνητο. Εγώ δυστυχώς δεν έχω ταξιδέψει ποτέ εξωτερικό οδικώς για να μπορέσω να σου πω περισσότερα πράγματα.
Σίγουρα όμως ο dk, ο ChristosGk και άλλα μέλη που έχουν κάνει οδικώς πολλά χιλιόμετρα θα σου δώσουν όσες πληροφορίες θες.
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 13, 2010, 13:40:52 μμ »
 :welcome: κι από μένα!! Πραγματικά ωραία η ιδέα σου να ξεκινήσεις τη "νέα σου σχέση" με αυτό τον τρόπο. Είμαστε κάποιοι εδώ που έχουμε κάνει οδικά στην Ευρώπη (εγώ μόνο τρία) αλλά ο καθένας το βλέπει κάπως διαφορετικά. Εγώ είμαι του πιο slow motion. Το 10ήμερο που λες έχει μέσα και πλοίο για Ιταλία; Αν ναι τότε μιλάμε για μια εβδομάδα. Οι πόλεις που θες να δεις, κατά τη γνώμη μου, θέλουν κάποιες μέρες η κάθε μια (με εξαίρεση τη Φρακφούρτη που μπορείς να της αφιερώσεις μόνο μια μέρα). Η γνώμη μου λοιπόν είναι λιγότερες αποστάσεις και πόλεις που αξίζουν να τις δεις. Και μόνο η Ιταλία είναι από μόνη της πολλά μα πάρα πολλά ταξίδια. Όπως και νάχει πάντως εδώ είμαστε για περισσότερη βοήθεια

Αποσυνδεδεμένος TeoAlmal

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 13, 2010, 14:38:48 μμ »
Καλώς σας βρήκα και θα ήθελα να σας πω ότι το ταξίδι με το αυτοκίνητο με εξιτάρει πραγματικά, ειδικά στους σύγχρονους ευρωπαικούς δρόμους. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι προσανατολίζομαι στη διαδρομή Ηγουμενίτσα - Μπάρι για μικρότερο κόστος ακτοπλοικών εισητηρίων. Γνωρίζω ότι η Ιταλία είναι πολύ ακριβή στα διόδια αλλά και στη βενζίνη και θα προτιμούσα να περιηγηθώ κάποια άλλη στιγμη μόνο εκεί! Σε περίπτωση που δεν ''βγαίνουν" οι ημέρες μπορώ να παρακάμψω τη Ρώμη και να επισκεφθώ τα Βορειότερα Φλωρεντία ή Βενετία που βολεύουν περισσοτερο για την πορεία προς την Βιέννη. Επίσης στο θέμα ποια γερμανική πόλη να επισκεφθώ στην πορεία προς Αμστερνταμ δέχομαι ήδη εισηγήσεις απο φίλους για άλλες πόλεις.  :dizzy:  Έχω σκοπό να κλείσω ξενοδοχεία από το ebooking.com ( το γράφω αν και δε ξέρω αν επιτρέπεται στο φόρουμ ) καθώς πρόσφατα έμαθα από συναδέλφους ότι ταξιδέψαν ( αεροπορικώς μεν ) Βαρκελώνη κι έκλεισαν από εκεί οικονομικά. Εννοείται ότι εάν ξέρετε και άλλα τέτοια sites δοκιμασμένα είναι καλοδεχούμενα!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 13, 2010, 15:59:59 μμ »
 :welcome: κι απο μενα TeoAlmal :smile_:
Εισαι τυχερος φιλε μου γιατι...ειμαστε αρκετοι εδω μεσα που γνωριζουμε την ''τεχνη'' του road trip!!
Eισαι τυχερος επισης γιατι το ιδιο ταξιδι που θελεις να κανεις, το εκανα το 2006 με περισσοτερες μερες (περιπου 18 μερες)...Ίνσμπουργκ, Μόναχο ,Νταχάου, Βαντούζ, Ζυρίχη, Σαφχάουζεν (καταρράκτες Ρήνου), Φράιμπουργκ (Black forest), Στρασβούργο, Λουξεμβούργο, Βατερλώ, Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπρύζ, Αμβέρσα, Ρότερνταμ, Χάγη, Άμστερνταμ, Χάαρλεμ, Βόλενταμ, Μάρκεν, Βερολίνο, Δρέσδη, Τερεζίν, Πράγα, Μπρατισλάβα, Βιέννη, Γκρατς, Μάριμπορ, Ζάγκρεμπ, Νόβο Μέστο, Λουμπλιάνα, Τεργέστη, Μέστρε και Βενετία οι πολεις που επισκεφθηκα.
Στο Αμστερνταμ βρεθηκα την 7η και 8η μερα...και δυο μερες να γυρισεις Ελλαδα να οι 10 μερες...αρα ειναι εφικτο...οχι ομως χορταστικο οπως αφηνει να εννοηθει και ο dimosf.
Εδω μπορεις να διαβασεις το δικο μου ταξιδι http://www.travelchat.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=165&Itemid=53 και να κανεις το σχολιο σου!!

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 02, 2010, 20:51:32 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος TeoAlmal

• Newbie
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 13, 2010, 18:34:54 μμ »
Μπορώ να πω ότι ατομα όπως εσύ και κάποιοι άλλοι ( λίγοι ) ενθαρρύνουν την πραγμάτωση ενός οδικού ευρωπαικού ταξιδιού. Απλά θέλω να πιστεύω ότι επειδή είμαι πολύ οργανωτικός άνθρωπος θα φροντίσω μέχρι τότε να συλλέξω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και σημειώσεις ώστε να μη χάσω μέρα από τους προορισμούς μου. Το σίγουρο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα με τέλη Μαρτίου. Ο χειμώνας θα έχει μαλακώσει στον Ευρωπαικό Βορρά και θα είναι πιο εύκολη η οδήγηση για πρωτάρηδες στους Ευρωπαικούς δρόμους.  :cool: Η αλήθεια είναι πως επειδή κατάγομαι από τη Μακεδονία έχω συγγενείς που έχουν πάει οδικώς Αμστερνταμ στις πόλεις που θέλω πλην Ιταλίας αλλά μέσω Σκοπια ή Βουλγαρίας ( πράγμα που με παρότρυναν να κάνω και για οικονομία ) αλλά θέλω να δω και κάτι από Ιταλία..  :good: Βέβαια έμεναν πολύ σε μοτέλ των αυτοκινητοδρόμων πράγμα το οποίο σκέφτομαι να κάνω μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 13, 2010, 20:11:07 μμ »
Kαι βεβαια ενθαρρυνω την προσπαθεια σου γιατι ξερω οτι το αποτελεσμα θα σε αποζημιωσει!! :smile_:

Μερικα απο τα ξενοδοχεια ηταν κλεισμενα απο το www.booking.com και καποια αλλα βρεθηκαν επιτοπου πανευκολα.Μονο στο Αμστερνταμ δυσκολευτηκα λιγο (βρηκα μα ηταν πανακριβα) και αυτο γιατι ηταν Σαββατο και σχεδον ολα τα hotels ηταν γεματα απο Αγγλους (πηγαινουν Σ/Κ για τα γνωστα coffee shops και για μπυρες).
Δεν απογοητευτηκα ομως...εκανα μερικα χλμ παραπανω και βρηκα ξενοδοχειο στο Haarlem...πολυ καλο και φτηνο...πρωι πρωι ημουν και παλι στο Αμστερνταμ.

Παντως εχουν δικιο οι συγγενεις σου για το ταξιδι μεσω των Βαλκανικων χωρων, κερδιζεις χρονο και χρημα.Εγω το εκανα απο εκει το 2007 και εφτασα μεχρι Πολωνια.

Εδω http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,2534.msg15352.html#msg15352 σου εχω χρήσιμα links για να φτιαξεις το προγραμμα σου, χλμ, αποστασεις, καιρος κλπ.
Διαβασε το αρθρο μου, δες τους προορισμους μου και επελεξε να συμπεριλαβεις καποιους απο αυτους.

Μεχρι το Μαρτη εχουμε να πουμε πολλα...για οτι χρειαστεις εδω θα ειμαι. :smile_:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 13, 2010, 21:12:19 μμ »
Επανέρχομαι με μιερικά πράγματα που είδα εγώ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η Ιταλία έχει διόδια αλλά η βενζίνη ήταν περίπου 0,20 ΕΥΡΩ φτηνότερη από τη Γερμανία που δεν έχει διόδια. Ίδια περίπου τιμή με Ιταλία είχε και η Γαλλία. Η φθηνότερη ήταν στην Ελβετία (κάτι ψιλά ακριβώτερη από εδώ). Για τις πόλεις: Πήγα το καλοκαίρι στη Φρανκφούρτη. Αν θέλεις να δεις λίγο Ν.Υ (εννοώ ψηλα κτίρια) καλώς. Έχει ένα μικρό, όμορφο παλιό κέντρο αλλά ως εκεί. Η πόλη έχει και άλλα να δεις αλλά θέλει χρόνο γιατί τα έχει κυρίως στα μουσεία της. Σε αυτή τη διαδρομή κατά τη γνώμη μου απέιρως καλύτερη η Χαϊδελβέργη. Να σου προτείνω όμως κάτι διαφορετικό; Μπάρι-Φλωρεντία-Κολμάρ(μια μικρή γαλλική κούκλα) ή Στρασβούργο(και αυτή Γαλλία)-Άμστερνταμ-Νυρεμβέργη-Βιέννη-Μπάρι. Με βάση το Auto Route περίπου 4620 χμ. Για μένα πολλά για 10 μέρες αλλά αυτό έχει να κάνει με σένα. Από τις πόλεις που σου προτείνω έχω πάει στις δύο της Γαλλίας και τις δύο της Γερμανίας και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τα λέμε και πάλι.

Αποσυνδεδεμένος TeoAlmal

• Newbie
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 14, 2010, 23:56:22 μμ »
Το Στρασβούργο υπήρχε ως ιδέα επειδή είναι διπλα στην Γερμανία και αν πάω απο αυτοκινητόδρομο που είναι κοντά στα σύνορα με Γαλλία μπορώ να το επισκεφθώ. Η Βιέννη είναι το μεγάλο θέμα.. Συζητώντας με τη θεία μου που πήγε οδικώς Βιέννη μου πρότεινε να την αφήσω για άλλη φορά σε μια εκδρομή Ουγγάρία-Αυστρία-Τσεχία που είναι όμορα και δε θα με βγάλει σε πολλά χιλιόμετρα ανατολικότερα από τους άλλους προορισμούς μου.  :unsure: Ίσως έχει δίκιο και θα το σκεφτώ μήπως πάω στο Λινζ που είναι πραγματικά πάνω στο δρόμο μου για Γερμανία - Ολλανδία. Είναι όμορφη πόλη με αξιοθέατα κι αυτή, έτσι δεν είναι?

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 15, 2010, 01:28:12 πμ »
Στο Λιντς πήγα πέρυσι. Ενδιαφέρουσα πόλη χωρίς όμως κάτι το εξαιρετικό. Μήπως για να μη βγεις πολύ ανατολικά να διάλεγες Σάλτσμπουργκ ή Ίνσμπρουκ;