JohnBo

στην παρεα μας!!
Αυτά που θέλω να μάθω είναι:
Χρειάζεται να κάνω κάτι με την ασφάλεια του αυτοκινήτου;
Υπάρχει κάποιο κόστος στην ασφάλεια;
Όσον αφορά τα μέρη που θα επισκεφθούμε αρχής γενομένης από Ιταλία.
Τι μέρη αξίζουν;
Ξέρετε χωριουδάκια (παραλιακά αν είναι εφικτό) που να αξίζει να μείνεις;
Στις μεγάλες πόλεις βρίσκεις να παρκάρεις και να μείνεις χωρίς να σε γδάρουν; Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι εύκολη;
Μήπως αξίζει να μένουμε κάπου πιο έξω και βλέπουμε το κέντρο με ΜΜΜ;
Έχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο;
Στη Σλοβενία εκτός από την Λιουμπλιάνα τι άλλα μέρη αξίζουν;
Έχετε να προτείνετε διαμονή και φαγητό εκεί;
Στην Κροατία αξίζει το Ζάγκρεμπ ή να πάμε προς παραλία;
Στο Βελιγράδι είναι εύκολη η μετακίνηση. Άκουσα ότι οι δρόμοι έχουν πάτα πολύ κίνηση. Μήπως να πηγαίναμε να δούμε κάτι άλλο εκεί;
Στη Βουλγαρία και την Σόφια τι αξίζει να δει κάποιος;
Έχει επιχειρήσει κάποιος από εσάς κάτι παρόμοιο και αν ναι ποιες ήταν οι εντυπώσεις; Πόσο κουραστικό είναι; Θα προλάβουμε να απολαύσουμε το ταξίδι;
*Η ασφαλεια του αυτοκινητου σου ειναι υποχρεωμενη να σου εκδωσει πρασινη καρτα για ενα μηνα... ειναι δωρεαν... καποιες ομως ζητανε περιπου 20 ευρω.
*Καποιες φορες αξιζει να μην ''περπατησουμε'' σε αυτοκινητοδρομους αλλα να ακολουθησουμε διαδρομες σε μικρα οδικα δικτυα που περνουν μεσα απο χωριουδακια... μαγεια!
*Στις περισσοτερες μεγαλες πολεις βρισκεις να παρκαρεις... ομως υπαρχουν παρκομετρα... ελευθερα ειναι δυσκολο... επισης μπορεις να μεινεις, παντα υπαρχουν φτηνες επιλογες. Επισης ποτε μου δεν δυσκολευτηκα με τις μετακινησεις.
*Σε καποιες πολεις που ειναι δυσκολο το παρκιν αξιζει να μην μετακινησεις το οχημα και να μετακινηθεις με τα ΜΜΜ
*Εχω κανει δυο μεγαλα road trips... ενα το 2006 που μπορεις να το διαβασεις εδω
http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,344.0.html και ενα το 2007 που δεν εγραψα ακομη

*Στη Σλοβενια μη χασεις το Νόβο Μέστο... θα με θυμηθεις.
*Δεν εχω να σου προτεινω κατι στη Σλοβενια γιατι δεν διανυκτερευσα εκει και φαγητο οπου εβρισκα.
*Στην Κροατια αξιζει και το Ζαγκρεμπ αλλα οι Δαλματικες ειναι ολα τα λεφτα... μην χασεις Σπλιτ, Ντουμπροβνικ.
*Στο Βελιγραδι οντως εχει κινηση αλλα αυτο το ζουμε καθημερινα και στην Αθηνα... οποτε ολα καλα. Εχει αρκετα αξιοθεατα να δεις και αν θελεις να βγεις και πιο εξω να πας Νοβισαντ... θα το λατρεψεις.
*Και η Βουλγαρια εχει πολλα να δεις αλλα δεν νομιζω να τα προλαβεις... αν τελικα πας περιορισου στη Σοφια... εχει πολλα.
*Οπως προανεφερα το εχω επιχειρησει και μαλιστα δυο συνεχομενες χρονιες, που σημαινει οτι... αν δεν ημουν ευχαριστημενος απο την πρωτη, δεν θα ακολουθησε δευτερη. Ηθελα και τριτη χρονια, ετοιμασα προγραμμα αλλα κατι προεκυψε και δεν πραγματοποιηθηκε ποτε. Κουραση ειχε, δεδομενου οτι οδηγουσα μονος... η γυναικα μου δεν οδηγαει και τα παιδια μου ηταν μικρα (16 και 11 ετων)... ομως το απολαυσαμε... γιατι το αυτοκινητο ηταν καινουργιο και μεγαλο, μολις 3 ετων (Μazda 6 μοντελο 2003).
*Και τα δυο μου road trips ηταν απο 17-18 μερες περιπου.
Ελπιζω να σε καλυψα λιγο με τις απαντησεις μου. Καλο ταξιδι