Ολες δυστυχως οι εκδρομες εχουν περιορισμενο αριθμο ημερων απο την μια και απο την αλλη, "περιορισμενος" ειναι και ο προυπολογισμος μας..
Ετσι , ως επι το πλειστον, βλεπουμε παντα τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραιτητα, τα "πατενταρισμενα" αξιοθεατα ενος τοπου.
Ειδικα στην Βαρκελωνη,που ειναι και μια τοοοσο μεγαλη πολη, τι να πρωτοδεις και τι να αφησεις..
Εγω εδω,δεν θα κανω μια ξεναγηση των "συνηθισμενων" αξιοθεατων που ηδη τοσοι καλοι φιλοι εχουν φωτογραφισει και περιγραψει.Εγω θα σας δειξω τις ΟΜΟΡΦΙΕΣ της Βαρκελωνης και των προαστειων της που ΔΕΝ προλαβαινετε να δειτε καιπου ισως ΠΟΤΕ δεν θα μπορεσετε να συμπεριλαβετε στο δυστυχως περιορισμενο χρονικο οριο επισκεψης στην ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ αυτη πολη.
Μια πολη που πρωτα απ ολα σε μαγευει με τα χρωματα της .
Ναι, το ηλιοβασiλεμα της Σαντορινης ειναι το ωραιοτερο στον κοσμο. Αλλα και εδω απο μερικα ηλιοβασιλεματα εχω παθει την πλακα μου,οπως και απο τις ανατολες...{ευτυχως δεν χρειαστηκε να δω πολλες...γιατι ενα θεμα με το πρωινο ξυπνημα το ..εχω

}
Τις προαλλες καλωσορισα κατι φιλους που ερχονταν νωρις το βραδυ.Απο την θεση {που διαθετει το νεο αεροδρομιο }που χαζευεις τα αεροπλανα ειδα την αφιξη πολλων αεροσκαφων σε ενα ηλιοβασιλεμα παραμυθενιο.Ειχε κοκκινησει ολος ο ουρανος..
Βenvinguts a Barcelona !!!
Στην ομορφη Βαρκελωνη , την πρωτευουσα της Καταλανιας,ή μαλλον της Καταλανικης αυτονομιας !!
Kαλως ηλθατε, στο νεο υπερσυγχρονο τεραααααστιο αεροδρομιο του El Prat de Llobregat!!

Ο στεγασμενος χωρος αντιστοιχει σε 30 γηπεδα ποδοσφαιρου.
Ο καταλανος αρχιτεκτονας του {Ricardo Bofil} ειχε φτιαξει και το παρομοιο αεροδρομιο του Σαν Φραντσισκο.
To μονο στην ευρωπη με τεραστιο παρκο {μετα τον ελεγχο check in} για καπνιστες..

Μ' οποιο τροπο και να διαλεξετε να πατε στην πολη με ταξι

με τραινο ή μετρο,που θα παρετε αφου το Shuttle bus {το δωρεαν λεωφορειο} σας παει στο Τερμιναλ 2

ή το Αerobus, το εξπρες λεωφορειο Αεροδρομιο-κεντρο {χωρις περιτες στασεις-μονο 2},
Σιγουρα δεν θα δειτε το υπεροχο Δελτα του ποταμου Λιουμπρεγκατ { Llobregat-που εδωσε και το ονομα του στο διπλανο χωριουδακι El Prat de Llobregat αλλα και στο αεροδρομιο,λογω τοποθεσιας} ,
τοσο απο την μια μερια του αεροδρομιου, με τα εντυπωσιακοτατα ελευθερα αγρια αλογα

και τα εξωτικα πουλια φλαμινγκο

...ουτε απο την αλλη {περιοχη Φιλιππινας-Γκαβα κλπ} που ειναι βιοτοπος,παλι γεματο κορμορανους,πελεκανους φλαμινγκο και πολλα αλλα ειδη ,

Ο ποταμος Λιουμπρεγκάτ, αποτελει τα φυσικα συνορα της αρχης της πολης και ηταν και ειναι η πηγη ζωης και πλουτου της ,αφου τον εκμεταλλευονται οσο δεν παει αλλο. Στα 120 χλμ περιπου στην ενδοχωρα, λειτουργει το υδροηλεκτρικο εργοστασιο της Καταλανιας που συνηθως μας αφηνει και τον βλεπουμε ...λιγοστο.{Εχουν φτιαξει ομως μια απιθανη τεχνιτη λιμνη,που μας αποζημιωνει στις εκδρομες μας}
Τον εχω συλλαβει ομως και στα...ντουζενια του

Αααα, παρεπιπτοντως , να και η τεχνητη λιμνη της Berga.Oι καταλανοι την αποκαλουν panta de la baells, στον δρομο για Ανδορρα !!

πανεμορφη, και μαλιστα με ενα ρωμανικου ρυθμου μοναστηρι του Αγιου Σωστη {Sant Salvador} στην μια μερια της.

Αλλα ας περασουμε την γεφυρα του Λιουμπρεγκάτ και να μπουμε στην πολη. Ακολουθουμε την λεωφορο Gran Via...