Αποστολέας Θέμα: Η Βαρκελώνη με τα μάτια της carmen!!  (Αναγνώστηκε 33000 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Η Βαρκελώνη με τα μάτια της carmen!!
« στις: Μάιος 04, 2012, 21:30:06 μμ »
 Ολες δυστυχως οι εκδρομες εχουν περιορισμενο αριθμο ημερων απο την μια και απο την αλλη, "περιορισμενος" ειναι και ο προυπολογισμος μας..
  Ετσι , ως επι το πλειστον, βλεπουμε παντα τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραιτητα, τα "πατενταρισμενα" αξιοθεατα ενος τοπου.
Ειδικα στην Βαρκελωνη,που ειναι και μια τοοοσο μεγαλη πολη, τι να πρωτοδεις και τι να αφησεις..
Εγω εδω,δεν θα  κανω μια ξεναγηση των "συνηθισμενων" αξιοθεατων που ηδη τοσοι καλοι φιλοι εχουν φωτογραφισει και περιγραψει.Εγω θα σας δειξω τις ΟΜΟΡΦΙΕΣ της Βαρκελωνης και των προαστειων της που ΔΕΝ προλαβαινετε να δειτε καιπου ισως ΠΟΤΕ δεν θα μπορεσετε να συμπεριλαβετε στο δυστυχως περιορισμενο χρονικο οριο επισκεψης στην ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ αυτη πολη.
Μια πολη που πρωτα απ ολα σε μαγευει με τα χρωματα της .
Ναι, το ηλιοβασiλεμα της Σαντορινης ειναι το ωραιοτερο στον κοσμο. Αλλα και εδω απο μερικα ηλιοβασιλεματα εχω παθει την πλακα μου,οπως και απο τις ανατολες...{ευτυχως δεν χρειαστηκε να δω πολλες...γιατι ενα θεμα με το πρωινο ξυπνημα το ..εχω  :pardon:}

Τις προαλλες καλωσορισα κατι φιλους που ερχονταν νωρις το βραδυ.Απο την θεση {που διαθετει το νεο αεροδρομιο }που χαζευεις τα αεροπλανα ειδα την αφιξη πολλων αεροσκαφων σε ενα ηλιοβασιλεμα παραμυθενιο.Ειχε κοκκινησει ολος ο ουρανος..

Βenvinguts a Barcelona !!!
Στην ομορφη Βαρκελωνη , την πρωτευουσα της Καταλανιας,ή μαλλον της Καταλανικης αυτονομιας !!
Kαλως ηλθατε, στο νεο υπερσυγχρονο τεραααααστιο αεροδρομιο του El Prat de Llobregat!!

Ο στεγασμενος χωρος αντιστοιχει σε 30 γηπεδα ποδοσφαιρου.
Ο καταλανος αρχιτεκτονας του {Ricardo Bofil} ειχε φτιαξει και το παρομοιο αεροδρομιο του Σαν Φραντσισκο.
To μονο στην ευρωπη με τεραστιο παρκο {μετα τον ελεγχο check in} για καπνιστες..

Μ' οποιο τροπο και να διαλεξετε να πατε στην πολη με ταξι

με τραινο ή μετρο,που θα παρετε αφου  το Shuttle bus {το δωρεαν λεωφορειο} σας παει στο Τερμιναλ 2

ή το Αerobus, το εξπρες λεωφορειο Αεροδρομιο-κεντρο {χωρις περιτες στασεις-μονο 2},
Σιγουρα δεν θα  δειτε το υπεροχο Δελτα του ποταμου Λιουμπρεγκατ { Llobregat-που εδωσε και το ονομα του στο διπλανο χωριουδακι El Prat de Llobregat αλλα και στο αεροδρομιο,λογω τοποθεσιας} ,
τοσο απο την  μια μερια του αεροδρομιου, με τα εντυπωσιακοτατα ελευθερα αγρια αλογα

και τα εξωτικα πουλια φλαμινγκο

...ουτε απο την αλλη {περιοχη Φιλιππινας-Γκαβα κλπ} που ειναι βιοτοπος,παλι γεματο κορμορανους,πελεκανους φλαμινγκο και πολλα αλλα ειδη ,

Ο ποταμος Λιουμπρεγκάτ,   αποτελει τα φυσικα συνορα της αρχης της  πολης  και ηταν και ειναι η πηγη ζωης και πλουτου της ,αφου τον εκμεταλλευονται οσο  δεν παει αλλο. Στα 120 χλμ περιπου στην ενδοχωρα, λειτουργει το υδροηλεκτρικο εργοστασιο  της Καταλανιας που συνηθως μας αφηνει και τον βλεπουμε ...λιγοστο.{Εχουν φτιαξει ομως μια απιθανη τεχνιτη λιμνη,που μας αποζημιωνει στις εκδρομες μας}
Τον εχω συλλαβει ομως και στα...ντουζενια του

Αααα, παρεπιπτοντως , να και η τεχνητη λιμνη της Berga.Oι καταλανοι την αποκαλουν panta de la baells, στον δρομο για Ανδορρα !!

πανεμορφη, και μαλιστα με ενα ρωμανικου ρυθμου μοναστηρι του Αγιου Σωστη {Sant Salvador} στην μια μερια της.

Αλλα ας περασουμε την γεφυρα του Λιουμπρεγκάτ και να μπουμε στην πολη. Ακολουθουμε την λεωφορο Gran Via...

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2012, 21:37:32 μμ by carmen »
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
Απ: Η Βαρκελώνη με τα μάτια της carmen!!
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 04, 2012, 21:35:06 μμ »
Πολύ καλη ιδέα Carmen  :good: Και η λιμνη πανεμορφη!
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 04, 2012, 22:03:23 μμ »
Η Gran Via ειναι οπως το  λεει και το ονομα η μεγαλη οδος που διασχιζει οοοολη την Βαρκελωνη οριζοντια {δηλαδη παραλληλα με την θαλασσα}
 Περναμε πρωτα απ το προαστειο Belvitge-Μπελβίτσε και το Hospitalet de Llobregat.Ηταν  παλια μικρα χωριουδακια που γρηγορα ενωθηκαν με την μανα πολη και εγιναν δημοι.Ομως εδω στις παρυφες της πολης "καταδικαστηκαν" να γινουν εργατο-γειτονιες.
Να τι βλεπουμε περνωντας απ την Γκραν Μπία...

Μια ...ασχημη εικονα θα ελεγα, που μας προϊδεάζει για φτωχεια και κακομοιρια..
Η θεληση ομως των κατοικων για κατι καλυτερο, η αγαπη για τον συνανθρωπο , ο σεβασμος προς τον πολιτη ...και οι ολυμπιακοι αγωνες  του 1992, μεταμορφωσαν οσο μπορουσαν την εργατο-περιοχη σε μια αξιοπρεπη γειτονια..Τα παλια μεγαθηρια δεν μπορεσαν να γκρεμιστουν..ομως προστεθηκαν πολλα  ομορφα νεοτερα...και  ωραιες πλατειες

Και ομορφα παρκα

και σχολεια και  ενα τμημα  του Πανεπιστημιου Βαρκελωνης ...η ιατρικη σχολη, αφου εκει γυρω εχουμε πολλα νοσοκομεια και το πανεπιστημιακο..

και παιδικες χαρες...

και μια καταπληκτικη δημοτικη βιβλιοθηκη

και ωραιες δημοτικες αγορες .και συγχρονες αθλητικες εγκαταστασεις...

Η γειτονιες αυτες ...μεταμορφωθηκαν.Η απ τον δρομο πρωτη εικονα ειπαμε, μας απογοητευει..αλλα απο μεσα {που δεν παει κανεις} τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα..
Δεν ειναι ο παραδεισος επι γης, αλλα ειναι πλεον αξιοπρεπεστατες γειτονιες με σεβασμο στον πολιτη

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 04, 2012, 22:17:19 μμ by carmen »
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος vagantos

• Sr. Member
  • kavouras12.blogspot.gr
    • καβουροζούμι
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 04, 2012, 22:17:19 μμ »
Ωραιο θέμα
Οταν ξαναβρεθώ εκεί - μετά της vagantαινας αυτή τη φορά-  θα χουμε να δούμε πολλά καινουργια πράγματα (και πρόσωπα)
Κόκκαλο ρίξε στο σκυλί, το μαύρο που αλυχτά
και στείλε τη φιγούρα μας στον πειρατή ρεγάλο...

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 04, 2012, 22:19:02 μμ »
Ωραιο θέμα
Οταν ξαναβρεθώ εκεί - μετά της vagantαινας αυτή τη φορά-  θα χουμε να δούμε πολλά καινουργια πράγματα (και πρόσωπα)
Σας αναμενω με πολυ χαρα  :clap:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 04, 2012, 22:31:38 μμ »
Εκει, χτιστηκε και το εντυπωσιακο ξενοδοχειο Hesperia Tower...με το εκπληκτικο ξενοδοχειο UFO στην ταρατσα του το Εvoις..

Το εντυπωσιακο αυτο και σχετικα "φτηνο"  ξενοδοχειο,λογω του οτι δεν βρισκεται κοντα στο κεντρο,με πολυ καλη ομως συνδεση με ΜΜΚ {μετρο-λεωφορεια},το αναφερω για οσους θελουν να απολαυσουν λιγακι πολυτελεια, χωρις να χρειαστει να ...σηκωσετε ολες τις υπαρκες ή ανυπαρκτες πια οικονομιες σας..

Αλλα στο εστιατοριο αυτο....μην πατε  να φατε,  μονο να το δειτε..Διαθετει 3 αστερια Μισελεν και σερβιρει γκουρμε πιατα, ξερετε αυτα που ειναι σχεδον σαν ταψι και εχει 3 κουτσουλιες στο κεντρο και μια πιτσιλια απο σως και στιχοιζουν 250 ευρω το ενα  :nea:
 Η θεα το βραδυ ιδιαιτερα απο εκει πανω ειναι καταπληκτικη...Ισως ενα ποτακι μονο, να μην ηταν κακη ιδεα..

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 04, 2012, 23:01:25 μμ »
Συνεχιζοντας την Γκραν Μπια, στα δεξια μας θα μισο-δουμε κατι τεραστιους πυργους ουρανοξυστες και πινακιδες που μας ενημερωνουν οτι αν θα βγαιναμε,  θα βρισκομασταν στην γειτονια που ονομαζεται Ciutat de la justicia- σιουτατ ντε λα χουστιθια,
η πολη  της δικαιωσυνης δηλαδη. Τα δικαστηκα μεγαρα.
Γυρω απ τις υπηρεσιες αυτες, που μετακομισαν εκει, για να αποσυμφωρησουν το κεντρο, σχεδιαστηκε και η προεκταση της εκθεσης της Βαρκελωνης {Fira de Barcelona} και πολλα εντυπωσιακα ξενοδοχεια.
Οπως το Οτελ Πορτα Φιρα ,μαζι με το αλλο μεγαρο, που τα αποκαλουν χαιδευτικα Τζιντζερ και Ροτζερς, επειδη λικνιζονται σαν να χορευουν ...{αντιγραφοντας την ιδεα απ τα κτηρια στην Πραγα} :wink:

Και να η ...Τζιντερ, ή πιο σωστα, το Ξενοδοχειο Πορτα Φιρα {φιρα=εκθεση..οχι...φιρα οπως το εννοουμε στα ελληνικα  :laugh:}

Στα εκατο μετρα πιο κατω, στην Πλατεια Ευρωπης  εχουμε διαφορα εμπορικα κεντρα,

εντυπωσιακα κτηρια εταιριων,αντιπροσωπειων\

και  διαφορους εκθεσιακους χωρους ,πολυ ομορφους, πολυ μοντερνους...

Βεβαια απ ολα αυτα, απ ολη αυτη την περιοχη ,που καθε μερα επεκτεινεται με κατι νεο και εντυπωσιακο, εσεις βλεπετε πολυ  λιγα πραγματα,ελαχιστα κτηρια, αφου ηδη εχει πολλα υπογεια σημεια η Γκραν Μπια και ψηλα τειχη..

Παμε ομως παρακατω...

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 04, 2012, 23:19:12 μμ »
Σε ακολουθώ κατά πόδας τρώγοντας το παγωτό μου.Ωραία βόλτα κάνουμε απόψε!Να μας γράφεις και τα κλασσικά αξιοθέατα παρέα με τα όχι τόσο γνωστά γιατί εγώ είμαι τελείως άσχετη και θα ήθελα μια ολοκληρωμένη άποψη της πολης αφού κάνεις τον κόπο.Δε ζητάω πολλά,ε? :bigr:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 04, 2012, 23:28:17 μμ »
Σε ακολουθώ κατά πόδας τρώγοντας το παγωτό μου.Ωραία βόλτα κάνουμε απόψε!Να μας γράφεις και τα κλασσικά αξιοθέατα παρέα με τα όχι τόσο γνωστά γιατί εγώ είμαι τελείως άσχετη και θα ήθελα μια ολοκληρωμένη άποψη της πολης αφού κάνεις τον κόπο.Δε ζητάω πολλά,ε? :bigr:

μονο αν μου δωσεις και μενα λιγο παγωτο  :blum:

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 04, 2012, 23:39:43 μμ »
μονο αν μου δωσεις και μενα λιγο παγωτο  :blum:

Αν είναι να μου κάνεις σούπερ ξενάγηση όσο θές!!!Τελικά το travelchat μας παχαίνει!