Αποστολέας Θέμα: Θα μετακομίζατε στο εξωτερικό?  (Αναγνώστηκε 7914 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Θα μετακομίζατε στο εξωτερικό?
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 02, 2012, 00:21:18 πμ »
Το θέμα αυτό συζητείται ευρέως στις μέρες μας μιας και η ανεργεία χτυπάει κόκκινο και η ανασφάλεια μπορντώ!!!Να πω την ταπεινή μου άποψη κι εγώ ήμουν πολύ θετική στο να μετακομίσω στο εξωτερικό μάλιστα το επιδιώκω με κάποιον τρόπο.Πρόσφατα όμως μίλησα με ένα ζευγάρι γνωστών μας που μετακομίσανε στο Μόναχο πέρισυ.Εργάζονται σε μια ελληνική ταβερνα από το πρωί ως τη νύχτα και φιλοξενούνταν σε ράντζα μέσα στο ίδιο εστιατόριο γιατί δεν είχαν χρήματα για ενοίκιο!!!Φέτος η κοπέλα βρήκε καλύτερη εργασία σε νοσοκομείο και με τα χρήματα που κερδίζουν πια έχουν την δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι.Έλα όμως που κανείς δεν νοικιάζει σε Έλληνες!!!!!!!!!!
Έπαθα πλάκα όταν μου το είπαν αλλά είναι πέρα για περα αλήθεια.Μέχρι και η ελληνική κοινότητα επιστρατεύτηκε για να εγγυηθεί αλλά μόλις ακούνε τον τόπο καταγωγής τους κλείνουν την πόρτα.
Οπότε συμφωνώ εν μέρη με όλους.Σιγουρα υπάρχουν χωρες που εχουν καλύτερη οργάνωση από μας,καλύτερες συνθήκες διαβίωσης,καλύτερη οικονομία,περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες αλλά...υπάρχει αυτό το αλλά...δεν καταγόμαστε από καμία τέτοια!!!
Αφήνω στην άκρη τον ήλιο,το πράσινο,τις ομορφιές κλπ γιατί οταν πεινάς και σε πνίγουν τα χρέη δε σε σώζει ο ήλιος αλλά μια αξιοπρεπή εργασία.Δεν είναι όμως τίποτε ρόδινο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο το επαγγελμα που ξερεις να κάνεις.Φέυγει πολύς κόσμος ανειδίκευτος να πάει που και να κάνει τι?Έχουν κάποιοι την εντύπωση ότι εκεί έξω υπάρχει δουλειά για όλους?Δεν είναι έτσι και το ξέρουμε καλά.Για μένα και ιδίως όταν υπάρχει οικογένεια από πίσω πρέπει να οργανωθεί καλά το βήμα.Σαφώς κάποιες ειδικότητες ζητούνται αρκετά από κάποιες χώρες όπως το δικό μου πχ,αλλά πρέπει να τσεκάρεις πολύ καλά με τι όρους πας,ποια θα είναι η εργασιακή σχέση και πολλά άλλα.Αν μελετηθούν όλα καλά από εργασιακής πλευράς και βεβαίως και η χώρα που θα πας τότε καλό δρόμο σε όποιον το αποφασίσει.Αλλιώς φέυγω κι όπου με βγάλει ο δρόμος νομίζω ότι λίγοι,ελευθεροι και τολμηροί θα το έκαναν μόνο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 02, 2012, 00:32:06 πμ by fei »

Αποσυνδεδεμένος efth

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 02, 2012, 09:15:48 πμ »
Οπως το είπες fei είναι. Πουθενά δεν είναι πλέον ρόδινα τα πράγματα. Παντού υπάρχει κρίση και αν δεν έχει φτάσει ακόμα θα φτάσει. Και στο κάτω κάτω ας είμαστε και λίγο δυνατοί να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σ΄ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Εγώ παντως δεν θα έφευγα από την Ελλάδα, όχι γιατί είμαι πατριώτισα αλλά γιατί πρέπει να δοκιμαζόμαστε και στα δύσκολα. Εχουμε οικογένεια , ανθρώπους που μας αγαπάνε και θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.
Η μεγαλύτερη ανθρώπινη αναζήτηση αφορά στη γνώση του τι πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει άνθρωπος.

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 02, 2012, 13:26:43 μμ »
Μολις εμαθα για 3 περιπτωσεις,απο το μερος μου,που φευγουν για εξωτερικο!Οι 2 πανε Ντουμπαι κ η αλλη οικογενεια Αυστραλια,Τασμανια!Τους ξερω ολους κ μαλιστα οι τελευταιοι ειναι συγγενεις...Απο την πολη μου εχουν φυγει ηδη πολλοι...ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ τους ευχομαι για το νεο τους ξεκινημα!Να πετυχουν ο καθενας στον τομεα του κ στο μερος που επελεξαν να ζησουν.....

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 02, 2012, 14:11:17 μμ »
και από αυτό το φόρουμ φεύγει ο GEORGE KARALIS για Αυστραλία.

Αποσυνδεδεμένος GEORGE KARALIS

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 03, 2012, 18:54:22 μμ »
       Καλησπέρα σε όλους. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος μου έχει περιοριστεί σημαντικά γι αυτό κιόλας και η παρουσία μου στο forum είναι απειροελάχιστη. Το τελευταίο τρίμηνο ασχολούμαι  πολύ με την επικείμενη μετανάστευσή μου στην Αυστραλία. Επρεπε μέσα σε αυτό το διάστημα να συγκεντρώσω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που πιστέψτε με δεν ειναι λίγα, τουλάχιστον 30, στη συνέχεια να μεταφραστούν και πάλι να μην έχω τελειώσει. Ολα αυτά για να πάρω τη μόνιμη βιζα, και ακόμα περιμένω.
       Επρεπε να προετοιμάζω τον εαυτό μου, τον γιο μου, τη μάνα μου, τα αδέρφια μου, τους φίλους. Ανακοίνωσα στη δουλειά ότι φεύγω. Νοίκιασα το σπίτι μου και είμαι στη φάση της μετακόμισης στο σπίτι της μητέρας μου. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο ένα γραφείο σε ένα άδειο σπίτι από όπου και σας γράφω. Μοιράζω τα πράγματα μου σε φίλους και σε κόσμο που έχει ανάγκες. Κρατάω μόνο προσωπικά αντικείμενα και αλμπουμς γιατί θα φύγουμε μόνο με τρεις βαλίτσες. Πακετάρω πράγματα που θα χρειαστώ στην Αυστραλία όταν καταφέρω να βρω σπίτι εκεί και μετά από έναν χρόνο τουλάχιστον. Μιλάω μέσω email με σχολεία που θα πάει ο γιος μου όταν φτάσουμε εκεί. Κοιτάω για δουλιές ώστε να είμαι προετοιμασμένος για το τι θα βρω εκεί.
       Ολα αυτά βέβαια με αγωνία, πόνο για ότι αφήνω πίσω, ανησυχία αλλά τουλάχιστον με αισιοδοξία για το μέλλον μας εκεί. Τα ξαναλέμε. Εξάλλου φεύγω τον Ιούλιο...

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 03, 2012, 19:33:26 μμ »
Σε κάθε περίπτωση σου ευχόμαστε ότι καλύτερο!!!
Καλή τύχη!!!
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 03, 2012, 21:04:35 μμ »
       Καλησπέρα σε όλους. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος μου έχει περιοριστεί σημαντικά γι αυτό κιόλας και η παρουσία μου στο forum είναι απειροελάχιστη. Το τελευταίο τρίμηνο ασχολούμαι  πολύ με την επικείμενη μετανάστευσή μου στην Αυστραλία. Επρεπε μέσα σε αυτό το διάστημα να συγκεντρώσω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που πιστέψτε με δεν ειναι λίγα, τουλάχιστον 30, στη συνέχεια να μεταφραστούν και πάλι να μην έχω τελειώσει. Ολα αυτά για να πάρω τη μόνιμη βιζα, και ακόμα περιμένω.
       Επρεπε να προετοιμάζω τον εαυτό μου, τον γιο μου, τη μάνα μου, τα αδέρφια μου, τους φίλους. Ανακοίνωσα στη δουλειά ότι φεύγω. Νοίκιασα το σπίτι μου και είμαι στη φάση της μετακόμισης στο σπίτι της μητέρας μου. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο ένα γραφείο σε ένα άδειο σπίτι από όπου και σας γράφω. Μοιράζω τα πράγματα μου σε φίλους και σε κόσμο που έχει ανάγκες. Κρατάω μόνο προσωπικά αντικείμενα και αλμπουμς γιατί θα φύγουμε μόνο με τρεις βαλίτσες. Πακετάρω πράγματα που θα χρειαστώ στην Αυστραλία όταν καταφέρω να βρω σπίτι εκεί και μετά από έναν χρόνο τουλάχιστον. Μιλάω μέσω email με σχολεία που θα πάει ο γιος μου όταν φτάσουμε εκεί. Κοιτάω για δουλιές ώστε να είμαι προετοιμασμένος για το τι θα βρω εκεί.
       Ολα αυτά βέβαια με αγωνία, πόνο για ότι αφήνω πίσω, ανησυχία αλλά τουλάχιστον με αισιοδοξία για το μέλλον μας εκεί. Τα ξαναλέμε. Εξάλλου φεύγω τον Ιούλιο...

Αν και ξέρω πως θα είσαι "κοντά" μας από εκεί που θα πας (όταν τακτοποιηθείς), θα μας λείψει η φυσική σου παρουσία στις συναντήσεις μας. Καλό κατευόδιο και καλή εγκατάσταση!

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 03, 2012, 22:09:53 μμ »
Eυχομαι,ολα να πανε δεξια κ να ειναι τα πραγματα εκει τοσο καλα οσο τα ονειρευεσαι...Να σκεφτεσαι θετικα κ ειδικα για το παιδι σας θα ειναι νομιζω ο,τι καλυτερο εχετε αποφασισει...Οπως κ να το κανουμε το συστημα λειτουργει αλλιως εκει..Αν κ θα ειναι λιγο δυσκολη η προσαρμογη στην αρχη,θα δειτε πως ηταν τελικα για το καλο σας!!!Εγω αυτο πιστευω...ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!Κ οπως ειχα πει κ παραπανω κανεις δεν μπορει να τα εχει ολα!Σ'αυτη τη ζωη κατι χανεις κατι κερδιζεις!Ετσι ειναι!Δειτε το σαν μια μεγαλη ευκαιρια που σας δινετε,αλλα κ σαν μια μεγαλη περιπετεια!Ο αντρας μου παντως ζηλευει..Θελει κ αυτος  πολυ να μπορουσαμε να φευγαμε απο 'δω...Τελος παντων...το μελλον κανεις δεν μπορει να το ξερει...Καλη δυναμη σας ευχομαστε.........

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 04, 2012, 00:06:44 πμ »
GEORGE KARALIS,ο αντρας μου ρωταει πως την παιρνεις την μονιμη βιζα?Κ τι δικαιολογητικα χρειζονται?Σου'χει κανει καποιος προσκληση?Κ αν γνωριζεις καποιο σαιτ σχετικο,στα ελληνικα...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 04, 2012, 06:36:35 πμ »
Ευχομαι να πανε ολα καλα Γιωργο!! :good: