Καλησπέρα σε όλους. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος μου έχει περιοριστεί σημαντικά γι αυτό κιόλας και η παρουσία μου στο forum είναι απειροελάχιστη. Το τελευταίο τρίμηνο ασχολούμαι πολύ με την επικείμενη μετανάστευσή μου στην Αυστραλία. Επρεπε μέσα σε αυτό το διάστημα να συγκεντρώσω όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που πιστέψτε με δεν ειναι λίγα, τουλάχιστον 30, στη συνέχεια να μεταφραστούν και πάλι να μην έχω τελειώσει. Ολα αυτά για να πάρω τη μόνιμη βιζα, και ακόμα περιμένω.
Επρεπε να προετοιμάζω τον εαυτό μου, τον γιο μου, τη μάνα μου, τα αδέρφια μου, τους φίλους. Ανακοίνωσα στη δουλειά ότι φεύγω. Νοίκιασα το σπίτι μου και είμαι στη φάση της μετακόμισης στο σπίτι της μητέρας μου. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο ένα γραφείο σε ένα άδειο σπίτι από όπου και σας γράφω. Μοιράζω τα πράγματα μου σε φίλους και σε κόσμο που έχει ανάγκες. Κρατάω μόνο προσωπικά αντικείμενα και αλμπουμς γιατί θα φύγουμε μόνο με τρεις βαλίτσες. Πακετάρω πράγματα που θα χρειαστώ στην Αυστραλία όταν καταφέρω να βρω σπίτι εκεί και μετά από έναν χρόνο τουλάχιστον. Μιλάω μέσω email με σχολεία που θα πάει ο γιος μου όταν φτάσουμε εκεί. Κοιτάω για δουλιές ώστε να είμαι προετοιμασμένος για το τι θα βρω εκεί.
Ολα αυτά βέβαια με αγωνία, πόνο για ότι αφήνω πίσω, ανησυχία αλλά τουλάχιστον με αισιοδοξία για το μέλλον μας εκεί. Τα ξαναλέμε. Εξάλλου φεύγω τον Ιούλιο...