Αποστολέας Θέμα: Θα μετακομίζατε στο εξωτερικό?  (Αναγνώστηκε 7918 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Θα μετακομίζατε στο εξωτερικό?
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 16:08:13 μμ »
Κάτι ακόμα. Όταν το 2003 πήγα στους Δολομίτες και πριν 3 χρόνια στις Ελβετικές Άλπεις μου έκανε εντύπωση οτι δεν υπήρχαν μυρωδιές από τα φυτά όπως συμβαίνει στα δικά μας βουνά. Που είναι οι μυρωδιές του θυμαριού, της ρίγανης και τόσων άλλων. Όταν γύρισα και περιγράφαμε τα ταξίδια μας σε φίλους, ένας φίλος, καθηγητής στο Γεωπονικό, μου εξήγησε οτι οι μυρωδιές είναι έντονες σε εμάς λόγω της ξηρασίας (γνωστή η ευωδιά και η νοστιμιά των ξερικών). Η υγρασία στην Κεντρική Ευρώπη μειώνει τις μυρωδιές. Ο λόγος και ο αντίλογος που λέγαμε. Και έχω πολλά ακόμα παραδείγματα μιας και μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα ήρθα σε επαφή και μπήκα σε σπίτια ντόπιων από πολλές χώρες.

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 16:30:15 μμ »
Πίστεψε με, δεν το βλεπω καθόλου απο την πλευρα του τουριστα. Ξερω πολυ καλα πως ειναι η ζωή στο Τοροντο και  συγκρινοντας τη  με τη ζωή τη προτιμω χιλιες φορες.  Όπως προειπα, εργαζεσαι και αμοιβεσαι αναλόγως. Όλα μου τα ξαδερφια εχουν πολύ καλες δουλειες, εχουν αγορασει σπιτι ( και ενα καλο σπιτι στο Τοροντο κοστιζει πανω απο 500000+  δολάρια ανάλογα με την περιοχη), μιλωντας με την ξαδερφη μου πριν λιγες μερες μου ειπε ότι τωρα που εκλεισε 20 χρονια εργασιας εχει οκτω εβδομάδες αδεια το χρονο. Και μιλαμε για παιδια μεταναστων, που πηγαν εκει χωρις να γνωριζουν κανέναν.  Όλα αυτα περι ομορφιας της χωρας μας και μυρωδιες και θαλασσα, με αφηνουν παγερα αδιάφορη, οταν η φυση του Καναδα ειναι πανεμορφη, η Καραιβικη 3-4 ωρες με το αεροπλανο :good:, και μια εβδομαδα διακοπων για τετραμελη οικογενεια κοστιζει  2000 δολαρια. Πόσο κοστιζει μια εβδομαδα διακοπών για εναν Αθηναίο με την οικογενεια του στην Ελλάδα? Συγνωμη αν σας κουραζω δεν προσπαθω να πεισω κανεναν απλά λεω τα πράγματα όπως τα βλέπω, και σταματηστε με γιατι θα γραφω ωρες :bigr:
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 17:31:53 μμ »
μια εβδομαδα διακοπων για τετραμελη οικογενεια κοστιζει  2000 δολαρια. Πόσο κοστιζει μια εβδομαδα διακοπών για εναν Αθηναίο με την οικογενεια του στην Ελλάδα?

Το θεωρείς φτηνό το πακέτο; Μάλλον μιλάμε με άλλα δεδομένα. Πέρυσι δύο άτομα με το δικό μας αυτοκίνητο φτάσαμε μέσω Βαλκανίων σε Ουγγαρία και Σλοβακία (μέχρι τα Πολωνικά σύνορα), ένα μήνα (29 διανυχτερεύσεις) 3100 ΕΥΡΩ μέχρι και τα ρούχα που ψωνίσαμε (πάνω από 500 ΕΥΡΩ). 7500 χμ.!! Αν είχαμε 2 παιδιά μαζί δεν νομίζω να ξεπέρναγε τα 4000 ΕΥΡΩ

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 17:32:40 μμ »
 Benett,
 Noμιζω πως κανεις εδω μεσα στο forum δεν αμφισβητησε οτι τουλαχιστον αυτην την στιγμη Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ σχεση και ευκαιριες οπουδηποτε εκτος
 Ελλαδας ειναι φυσικα καλυτερες.Οπουδηποτε πας και βρεις δουλεια, ειναι καλυτερα απο ενα αβεβαιο και ανεργο μελλον στον τοπο σου.
 Άλλο ομως το κινητρο "φευγω για να βρω  δουλεια και να επιβιωσω γιατι εδω θα πεθανω της πεινας" και άλλο το κινητρο "φευγω γιατι ο πχ. Καναδας ειναι πιο ομορφος απο την Ελλαδα".

Το να δουλευω πχ. στον Καναδα ή στην Γερμανια και να ειμαι ευχαριστημενος απο την σχεση εργασια-απολαβες...μαλακωνει τον πονο της ξενιτειας , αλλα ΔΕΝ τον γιατρευει.  Εκτος αν εισαι παιδι 2ης γενιας μεταναστων {οπως ελεγε και ο Dimosf} που δεν εχεις τιποτα που σε δενει με την χωρα σου.
 Kαι φυσικα οσο πιο νεος φευγεις απο την χωρα σου..τοσο πιο ευκολα προσαρμοζεσαι. Για τους πιο μεγαλους ειναι πολυ δυσκολα.
 κακα τα ψεμματα, αν δεν το ζεις δεν μπορεις να το καταλαβεις.
  Εν κατακλειδι....Αν ειναι για να δουλεψετε με καλυτερες συνθηκες εργασιακες αλλα και μισθου...οσο ειναι νωρις φυγετε..Αυτο αλλωστε εκανα και εγω
 ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΕΝΟΥ.
θα ηταν ανοητο να μενετε πισω και να λυσσοψωματε μονο και μονο για να μην σας πιασει η νοσταλγια..
Προσεξτε μονο που θα πατε. Η κριση δεν περιοριζεται μονο στην Ελλαδα. Προβλεψτε!!! Πχ. και εδω στην Ισπανια τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα οσο
ακουγονται, οι Ισπανοι τεινουν να υπερβαλουν συνεχως, αλλα ο κοσμος αρχισε να ειναι προσεκτικος.. Ακομα και στην.... ελβετια,μια φιλη μου, μεγαλοστελεχος σε πολυεθνικη μου εξομολογηθηκε οτι οι περικοπες πανε συννεφο και φοβαται μηπως απολυθει... Η ΗΠΑ αντιμετωπιζει μεγαλη ανεργια
αλλα και εναν κακοηθη ανταγωνισμο στηνεργασια. Η γερμανια, εχει σχεδον κορεστει απο ....μεταναστες.
Το χειροτερο απ ολα ειναι να βρεθεις στο εξωτερικο , ανεργος!!!! Ποιος θα σε βοηθησει?? κανείς...καηκες !!
Μονο αμα εχεις γνωστους και συγγενεις. Γιαυτο και Benett σε καταλαβαινω απολυτα, αφου μιλας εκ του ασφαλους...

Αρα, πολυ προσεκτικη επιλογη του τοπου, με επαγγελματικα κριτηρια και οχι..γεωφυσικα και φυσικα αν ειναι δυνατον με εξασφαλισμενη
 δουλεια.Γιατι και στο εξωτερικο μπορει να παιρνεις περισσοτερα χρηματα, αλλα ολα ειναι και ακριβοτερα.. Και αλλο να φυγεις σαν μοναδα {που μπορει και να σε φιλοξενησει καποιος στην  αρχη μεχρι να βολευτεις } και αλλο οικογενειακα που  θελεις σπιτι κατευθειαν γιατι ποιος θα σε ανεχτει και για ποσον καιρο, οταν ειστε 4  ή 5 ??  Στη θεωρια ολοι καλλοι ειναι, αλλα στη πραξη ολοι κολλανε.. Εμεις θυμαμαι με το που πρωτορθαμε στην Βαρκελωνη...να,το σπιτι να, το φαγητο, να καποια επιπλα που λειπανε,να, οι κρατικες  διατυπωσεις-αδειες εργασιας αναγνωρισεις πτυχιων αφμ.κλπ} μας εφυγαν 5.000 ευρω, πριν καν αρχισουμε να δουλευουμε.
 Για το σπιτι θελεις ενοικιο, εγγυηση, φωτα νερα τηλ...ΤΕΒΕ, κοινοχρηστα καποιον να εγγυηθει για σενα...δεν νοικιαζουν ετσι ευκολα σε μεταναστες σπιτια- δεν ειναι ευκολα λοιπον τα πραγματα, αν δεν εχεις καποιον να σε βοηθησει, καθοδηγησει και να σε φορτωθει για καποιο χρονικο διαστημα. Και για να μεταναστευσεις  λοιπον θελει λεφτα!!! Θα μου πειτε..οπως τα καταφερες εσυ ή οι αλλοι, θα τα καταφερουμε και μεις. Συμφωνοι!!!! Αλλα, οσο  γινεται πιο γρηγορα παιδια, γιατι τα πραγματα χρονο στο χρονο δυσκολευουν παντου...
 Γιαυτο πολυ προσεκτικα παιδια, ιδιαιτερα αν ειναι να φυγει ολοκληρη η οικογενεια!!
 Εμεις λεμε χαριτολογοντας  καμμια φορα με τον Panpan, οτι στην πατριδα μας και χωρις λεφτα θα επιβιωναμε.Στο βουνο με ενα σουγιαδακι να μαζευουμε ραδικια και σαλιγκαρια. Εδω, δεν εχει ουτε  ραδικια βρε γ@μ@τ@ !!!
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 17:50:44 μμ »
 Δεν με ρωτησες, γιατι προτιμησα την ισπανια και δεν πηγα στην 2η πατριδα μου -Γερμανια- που θα δικαιουμουν αλλωστε και επιδομα κοινωνικης προνοιας σε μια φαση ανεργειας...θα ειχα μια σιγουρια βρε παιδακι μου...
  Γιατι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ζησω μακρια απο τον ηλιο της μεσογειου. Ενα χρονο στην γερμανια σχεδον αρρωστησα,πρωτα ψυχικα και μετα σωματικα...
Γιατι νομιζεις μεθανε οι Αγγλο-γερμανο-σκανδιναυοι? Γιατι αυτοκτονανε? γιατι εχουν τα μεγαλυτερα ποσοστα καταθλιψης? Αφου ειναι κοινωνικα και οικονομικα ευημερεις χωρες??? Και μολις κανει μια  μερα λιακαδα...ολοι βγαινουν στα  γρασιδια, σαν σαλιγκαρια!!!
Ειναι και κατι αλλο.Στην Ελλαδα,ΔΕΝ μπαινουμε σε καλουπια και οσο μπορουμε αγνοουμε τους  νομους και τους κανονες. Στο εξωτερικο σκυβουμε το κεφαλι και υπακουμε σ ολα!!! [Και στις διαβασεις σταματαμε με το αυτ/το, και προτεραιοτητες δινουμε στον πεζο, και δεν παρκαρουμε παρανομα και πολλα αλλα. Στην πατριδα μας αισθανομαστε ελευθεροι  να κανουμε ο,τι θελουμε.Εξω...υπακουμε..σκυβουμε το κεφαλι.Πεταει ο γαιδαρος σου λενε
και απαντας ...μαζι μετο σαμαρι!!!
 Βλεπετε, ειναι πολλα, παρα πολλα αυτα που πρεπει να βαλει κατω καποιος πριν αποφασισει να ...μεταναστευσει καπου. Θυμηθειτε, δεν πατε ταξιδι..
 Πατε μεταναστες. Καπου που θα μεινετε μονιμα!!!
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος benett

• Full Member
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 18:53:28 μμ »
Carmen συμφωνώ με αυτα που λες, και εννοείται ότι τιποτα δεν σου δινεται απλόχερα, κανείς δεν πηγε κάπου και να τον υποδεχτηκαν με ανοιχτες τις αγκαλες, και εσυ το ξερεις βεβαια καλυτερα απο όλους μας εδω μεσα. Εγω πάντα μιλαω για τον εαυτο μου, συμφωνα με τα δεδομενα της ζωής μου.

dimosf αλλο το ταξιδι που μου περιγραφεις εσύ, και αλλο αυτο που σου λεω εγω.  2000 δολαρια Καναδα, ειναι με τα τωρινα δεδομενα 1500 ευρω.  Νομιζεις ότι αεροπορικα εισητηρια για τεσσερα άτομα, ξενοδοχειο all inclusive στην Καραιβική για τεσσερα άτομα για μια εβδομάδα δεν ειναι καλή τιμή? Ρίξε μια ματια στις περσινες τιμες των εβδομαδιαίων διακοπων στην Ελλάδα των πρακτορείων και θα καταλαβεις τι εννοω. Εδω θελουμε 450 ευρω τεσσερα ατομα με αυτοκινητο να ανεβουμε στην Αθηνα...

Τέλος πάντων, οπως ειπα μιλαω για τον εαυτο μου.  Ο καθενας ειναι διαφορετικος και σκεφτεται διαφορετικά.  Οποτε για να τελειωνουμε, ναι katsav, θα μετακομιζα.
The World is a book, and those who do not travel read only a page.

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 19:17:16 μμ »
Eγω,παιδια ξερω ενα πραγμα!Οτι αν δεν ειχαμε τον ηλιο εδω στην Ελλαδα,που τον θεωρουμε δεδομενο,αλλα ειναι τοσο μα τοσο ευεργετικος για το σωμα μας κ την ψυχολογια μας,θα ειχαμε ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΕΙ με ολα αυτα τα απανθρωπα μετρα που μας αναγκαζουν να δεχθουμε!!!Η αληθεια ειναι αυτη..Λιγο θα παμε μια βολτα στην παραλια,λιγο σ'ενα βουνο,θα παρουμε τον αερα μας τον καθαρο κ καπως θα παρουμε λιγη δυναμη για να δουμε πως θα αντιμετωπισουμε τις δυσκολιες που ολοι μας εχουμε!Τωρα,ο καθενας ας πραξει οπως νομιζει καλυτερα γι'αυτον κ την οικογενεια του.Ολες οι αποψεις ειναι δεκτες γιατι ο καθενας μας ειναι διαφορετικος κ οι επιθυμιες,επισης!!! Κ εγω για να φυγω απο την Ιεραπετρα ειναι πολυ δυσκολο!Τι να λεμε τωρα!Πρεπει να εχεις τα προσοντα π.χ. γλωσσες,πτυχια,μεταπτυχιακα κ παλι μπορει να δυσκολευτεις να βρεις δουλεια...Θα'θελα ομως να μπορουσα να το κανω το βημα!!!Θα δειξει η κατασταση κ ο καιρος τι θα φερει,ομως.... Αλλα αφηστε με να ονειρευομαι αυτο το σπιτακι στο λειβαδι..................Ευτυχως,τα ονειρα ειναι τζαμπα.........

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 20:38:30 μμ »
Πατριωτισσα katsav,σα να ακουω τη γυναικα μου!''Να ειχαμε διπλα στη θαλασσα το σπιτι μας,10 μετρα απο την παραλια...!''
Και μετα, ''ασε με να ονειρευομαι,τζαμπα ειναι''.  :laugh:

Δημο,εισαι βιολογος οποτε εχεις ενα παραπανω ενδιαφερον για βοτανα κτλ αλλα,εμενα ειναι το τελευταιο που θα με ενδιεφερε ,που λες  :laugh:
Εχει πολλες ομορφιες η Ελλαδα αλλα τα πολυ ωραια της Ευρωπης δεν τα εχει,κατα τη γνωμη μου και για τα δικα μου γουστα.

Τελικα,πιστευω οτι πολλοι θα μετακομιζαμε,αν υπηρχε εξασφαλισμενη εργασια αλλα αφου,δε γινεται αυτο,θα μεινουμε εδω να το παλεψουμε.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος katsav

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 27, 2012, 22:24:59 μμ »
Καλε,δεν θελω σπιτι διπλα στη θαλασσα!Θα εχω υγρασια!Τον χειμωνα θα ειναι δραμα!χα!χα!χα! Εννοειται πως θα το παλεψουμε το πραγμα οπως μπορουμε εδω κ αν ερθουν ετσι τα πραγματα που αναγκαστουμε να φυγουμε,καλως να 'ρθει κ θα το παλεψουμε κ αυτο...Ελληνες ειμαστε!Κ δε Κρητικοι!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 01, 2012, 05:50:17 πμ »

Το χειροτερο απ ολα ειναι να βρεθεις στο εξωτερικο , ανεργος!!!! Ποιος θα σε βοηθησει?? κανείς...καηκες !!
Μονο αμα εχεις γνωστους και συγγενεις.

Aντε λοιπον... βγαλτε ενα tourist bus εκει να ερθω οδηγος... :dance: