Benett,
Noμιζω πως κανεις εδω μεσα στο forum δεν αμφισβητησε οτι τουλαχιστον αυτην την στιγμη Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ σχεση και ευκαιριες οπουδηποτε εκτος
Ελλαδας ειναι φυσικα καλυτερες.Οπουδηποτε πας και βρεις δουλεια, ειναι καλυτερα απο ενα αβεβαιο και ανεργο μελλον στον τοπο σου.
Άλλο ομως το κινητρο "φευγω για να βρω δουλεια και να επιβιωσω γιατι εδω θα πεθανω της πεινας" και άλλο το κινητρο "φευγω γιατι ο πχ. Καναδας ειναι πιο ομορφος απο την Ελλαδα".
Το να δουλευω πχ. στον Καναδα ή στην Γερμανια και να ειμαι ευχαριστημενος απο την σχεση εργασια-απολαβες...μαλακωνει τον πονο της ξενιτειας , αλλα ΔΕΝ τον γιατρευει. Εκτος αν εισαι παιδι 2ης γενιας μεταναστων {οπως ελεγε και ο Dimosf} που δεν εχεις τιποτα που σε δενει με την χωρα σου.
Kαι φυσικα οσο πιο νεος φευγεις απο την χωρα σου..τοσο πιο ευκολα προσαρμοζεσαι. Για τους πιο μεγαλους ειναι πολυ δυσκολα.
κακα τα ψεμματα, αν δεν το ζεις δεν μπορεις να το καταλαβεις.
Εν κατακλειδι....Αν ειναι για να δουλεψετε με καλυτερες συνθηκες εργασιακες αλλα και μισθου...οσο ειναι νωρις φυγετε..Αυτο αλλωστε εκανα και εγω
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΕΝΟΥ.
θα ηταν ανοητο να μενετε πισω και να λυσσοψωματε μονο και μονο για να μην σας πιασει η νοσταλγια..
Προσεξτε μονο που θα πατε. Η κριση δεν περιοριζεται μονο στην Ελλαδα. Προβλεψτε!!! Πχ. και εδω στην Ισπανια τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα οσο
ακουγονται, οι Ισπανοι τεινουν να υπερβαλουν συνεχως, αλλα ο κοσμος αρχισε να ειναι προσεκτικος.. Ακομα και στην.... ελβετια,μια φιλη μου, μεγαλοστελεχος σε πολυεθνικη μου εξομολογηθηκε οτι οι περικοπες πανε συννεφο και φοβαται μηπως απολυθει... Η ΗΠΑ αντιμετωπιζει μεγαλη ανεργια
αλλα και εναν κακοηθη ανταγωνισμο στηνεργασια. Η γερμανια, εχει σχεδον κορεστει απο ....μεταναστες.
Το χειροτερο απ ολα ειναι να βρεθεις στο εξωτερικο , ανεργος!!!! Ποιος θα σε βοηθησει?? κανείς...καηκες !!
Μονο αμα εχεις γνωστους και συγγενεις. Γιαυτο και Benett σε καταλαβαινω απολυτα, αφου μιλας εκ του ασφαλους...
Αρα, πολυ προσεκτικη επιλογη του τοπου, με επαγγελματικα κριτηρια και οχι..γεωφυσικα και φυσικα αν ειναι δυνατον με εξασφαλισμενη
δουλεια.Γιατι και στο εξωτερικο μπορει να παιρνεις περισσοτερα χρηματα, αλλα ολα ειναι και ακριβοτερα.. Και αλλο να φυγεις σαν μοναδα {που μπορει και να σε φιλοξενησει καποιος στην αρχη μεχρι να βολευτεις } και αλλο οικογενειακα που θελεις σπιτι κατευθειαν γιατι ποιος θα σε ανεχτει και για ποσον καιρο, οταν ειστε 4 ή 5 ?? Στη θεωρια ολοι καλλοι ειναι, αλλα στη πραξη ολοι κολλανε.. Εμεις θυμαμαι με το που πρωτορθαμε στην Βαρκελωνη...να,το σπιτι να, το φαγητο, να καποια επιπλα που λειπανε,να, οι κρατικες διατυπωσεις-αδειες εργασιας αναγνωρισεις πτυχιων αφμ.κλπ} μας εφυγαν 5.000 ευρω, πριν καν αρχισουμε να δουλευουμε.
Για το σπιτι θελεις ενοικιο, εγγυηση, φωτα νερα τηλ...ΤΕΒΕ, κοινοχρηστα καποιον να εγγυηθει για σενα...δεν νοικιαζουν ετσι ευκολα σε μεταναστες σπιτια- δεν ειναι ευκολα λοιπον τα πραγματα, αν δεν εχεις καποιον να σε βοηθησει, καθοδηγησει και να σε φορτωθει για καποιο χρονικο διαστημα. Και για να μεταναστευσεις λοιπον θελει λεφτα!!! Θα μου πειτε..οπως τα καταφερες εσυ ή οι αλλοι, θα τα καταφερουμε και μεις. Συμφωνοι!!!! Αλλα, οσο γινεται πιο γρηγορα παιδια, γιατι τα πραγματα χρονο στο χρονο δυσκολευουν παντου...
Γιαυτο πολυ προσεκτικα παιδια, ιδιαιτερα αν ειναι να φυγει ολοκληρη η οικογενεια!!
Εμεις λεμε χαριτολογοντας καμμια φορα με τον Panpan, οτι στην πατριδα μας και χωρις λεφτα θα επιβιωναμε.Στο βουνο με ενα σουγιαδακι να μαζευουμε ραδικια και σαλιγκαρια. Εδω, δεν εχει ουτε ραδικια βρε γ@μ@τ@ !!!