Αποστολέας Θέμα: Μπάρι-Μόναχο  (Αναγνώστηκε 7834 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μπάρι-Μόναχο
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 18:31:15 μμ »
΄Συγγνώμη, Carmen, αλλά ποια θα είναι η ερώτηση προ το προξενείο; Αν έχουν... παπάρες αστυνομικούς στα σύνορα της χώρας τους;  :pardon: Αν βρεθεί παπάρας που θέλει να του τη σπάσει το κάνει και με το Διαβατήριο! Το Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας, νέου τύπου, είναι και ταξιδιωτικό έγγραφο για τις χώρες που έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία.

H ερωτηση φυσικα γινεται γραπτη, ή και με e-mail. Αν σου κανει νουμερα κανενας συνοριακος του δειχνεις την απαντηση. Αυτα...
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος George T.

• Newbie
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 19:23:52 μμ »
Τελικά  δεν θα τα αποφύγω τα 170€ των διαβατηρίων........ας έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 19:38:26 μμ »
Γιατί απλά πράγματα τα κάνουμε δύσκολα; Ο άνθρωπος θέλει να αποφύγει την δαπάνη των 170 ευρώ + φώτο έγγραφα διάφορα (κανά διακοσάρι δηλαδή), και μια και το ταξίδι το έχω κάνει, πολλές φορές, και το γνωρίζω το θέμα από πρώτο χέρι!
Και καλά στο Σερβικό προξενείο να στείλει email, στη Διπλωματική αντιπροσωπεία της FYROM τι να στείλει και τι να λάβει; Ξέρεις σε τι κυκεώνα θα μπλέξει ο άνθρωπος:  
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 23:33:33 μμ »
Γιατί απλά πράγματα τα κάνουμε δύσκολα; Ο άνθρωπος θέλει να αποφύγει την δαπάνη των 170 ευρώ + φώτο έγγραφα διάφορα (κανά διακοσάρι δηλαδή), και μια και το ταξίδι το έχω κάνει, πολλές φορές, και το γνωρίζω το θέμα από πρώτο χέρι!
Και καλά στο Σερβικό προξενείο να στείλει email, στη Διπλωματική αντιπροσωπεία της FYROM τι να στείλει και τι να λάβει; Ξέρεις σε τι κυκεώνα θα μπλέξει ο άνθρωπος:  

To Fyrom δεν χρειαζεται σιγουρα και απο το εδω προξενειο της Σεβριας μου απαντουν επισημα οτι ΔΕΝ χρειαζεται επισης.

{Εγω απλα το ανεφερα για την Σερβια ...με επιφυλαξη γιατι εμενα μου εκανε ενας συνοριακος νουμερα...Ηθελε σωνει και καλα διαβατηριο. Δεν αναγνωριζε κανεναν νομο..μου ελεγε.Αντε τωρα να παραπονεθεις..που? σε ποιον? Για να μην μαλωσω μαζι του , περιμενα να αλλαξει βαρδια { 4 ωρες} για να με περασει τελικα ο επομενος, ο οποιος μου ειπε
αυτο το μυστικο για την απαντηση στο μεϊλ. Αλλα ηταν και μολις που ειχε αλλαξει ο νομος...τωρα ισως να το ...πηραν αποφαση}
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 02, 2012, 23:43:05 μμ by carmen »
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 00:34:21 πμ »
Τελικά  δεν θα τα αποφύγω τα 170€ των διαβατηρίων........ας έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Ήσυχο θα το έχεις το κεφάλι σου,George T., ... και 200 ευρώ στο πορτοφόλι σου! Και με το δεδομένο ότι οι πιθανότητες τα επόμενα 4και μισό χρόνια να ταξιδέψετε  σε χώρα που θα χρειάζεστε Διαβατήριο είναι μικρές (προσωπικά εύχομαι το αντίθετο) βγάζεις τότε ένα καινούργιο που εν πάση περιπτώσει βγαίνει και σχεδόν αμέσως.
Οι χώρες που μπορείς να πας με την ταυτότητά σου μόνο είναι πολλές (Αλβανία, Τουρκία, Κροατία, Ελβετία, Νορβηγία κ.λ.π. εκτός τις χώρες της ΕΕ που θεωρητικά δεν χρειάζεσαι καν ταξιδιωτικά έγγραφα) χρόνο  την υγειά σου και κυρίως χρήματα να έχεις !!!

• Newbie
  • *
Απ: Απ: Μπάρι-Μόναχο
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 00:50:32 πμ »
Ήσυχο θα το έχεις το κεφάλι σου,George T., ... και 200 ευρώ στο πορτοφόλι σου! Και με το δεδομένο ότι οι πιθανότητες τα επόμενα 4και μισό χρόνια να ταξιδέψετε  σε χώρα που θα χρειάζεστε Διαβατήριο είναι μικρές (προσωπικά εύχομαι το αντίθετο) βγάζεις τότε ένα καινούργιο που εν πάση περιπτώσει βγαίνει και σχεδόν αμέσως.
Οι χώρες που μπορείς να πας με την ταυτότητά σου μόνο είναι πολλές (Αλβανία, Τουρκία, Κροατία, Ελβετία, Νορβηγία κ.λ.π. εκτός τις χώρες της ΕΕ που θεωρητικά δεν χρειάζεσαι καν ταξιδιωτικά έγγραφα) χρόνο  την υγειά σου και κυρίως χρήματα να έχεις !!!

Να 'σαι καλά.....σ' ευχαριστώ για την βοήθεια!!

Όπως τα λες......υγεία χρόνος και χρήμα να υπάρχει και όλα θα γίνουν.

Θα είναι (μακάρι) το πρώτο μου ταξίδι εξωτερικό και δη με τ' αυτοκίνητο.........δεν γνωρίζω πολλά πράγματα "απ' έξω"....το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να το κάνω!!

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 03, 2012, 01:03:48 πμ »
Και εσύ να είσαι καλά!!! Καλό Ταξίδι και να περάσετε τέλεια!!!  :smile_:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Απ: Μπάρι-Μόναχο
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 09:00:18 πμ »

Θα είναι (μακάρι) το πρώτο μου ταξίδι εξωτερικό και δη με τ' αυτοκίνητο.........δεν γνωρίζω πολλά πράγματα "απ' έξω"....το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να το κάνω!!

Και θα το κανεις και θα το ευχαριστηθεις... καλο ταξιδι σου ευχομαι!!

Αποσυνδεδεμένος fei

• Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 04, 2012, 16:38:19 μμ »
Καλό ταξίδι κι από μένα και βεβαίως εύχομαι να είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν!

• Newbie
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 30, 2012, 18:25:43 μμ »
Και το ταξίδι εγένετο…..

Σήμερα ξημερώματα επιστρέψαμε……

Διασχίσαμε 7 κράτη, Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία-Γερμανία-Σλοβενία-Κροατία, γράψαμε 3690 χιλιόμετρα, κάψαμε 225 λίτρα βενζίνη.

Απίστευτη Βουδαπέστη…..όμορφο και ήσυχο Μόναχο….Αυστριακές  Άλπεις….....πανέμορφη η λίμνη στο Bled της Σλοβενίας…......Βελιγράδι μια άλλη «Ελλάδα»

Ήταν μια όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία ……

Σκόπια....τα περνάς με μια ανάσα.....δεν είναι για περισσότερα.

Σερβία……ατελείωτες ευθείες στην Σέρβικη πεδιάδα, πολύ φιλικοί με τους Γκρέκο (Έλληνες)- δεν είχα  προβλήματα στις συναλλαγές μου με euro στους σταθμούς βενζίνης.
Πολύ καλός αυτοκινητόδρομος το κομμάτι Βελιγράδι-Νόβι Σαντ.

Βουδαπέστη…..έχω μείνει άφωνος από την ομορφιά στην Βούδα και στην Πέστη καθώς και από την ζωντάνια της νυχτερινής ζωής της πόλης!!
Ουγγαρία…..μακράν οι καλύτεροι αυτοκινητόδρομοι……μην κάνετε το λάθος όμως να πληρώσετε με euro στα βενζινάδικα…(με κατακλέψανε)

Μόναχο……Γερμανική πειθαρχία σε όλα…..έως βαρεμάρας.
Όμορφη πόλη, έντονο το αθλητικό στοιχείο, ωραίες μπύρες.
Η καρδιά της BMW…...οι ‘Έλληνες είναι αυτοί που δίνουν ζωντάνια στην πόλη 

Αυστρία……φανταστική ύπαιθρος,  πανέμορφοι αυτοκινητόδρομοι στις Αυστριακές ¨Άλπεις.

Σλοβενία….ίσως και καλύτερα από Αυστρία…..υπέροχη η λίμνη στο Bled…..