Αποστολέας Θέμα: Μπάρι-Μόναχο  (Αναγνώστηκε 7831 φορές)

Αποσυνδεδεμένος George T.

• Newbie
  • *
Μπάρι-Μόναχο
« στις: Ιανουάριος 15, 2012, 23:13:18 μμ »
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους σας!!

Με λένε Γιώργο και είμαι νέο μέλος στο forum, θα ήθελα παρακαλώ τις πολύτιμες συμβουλές σας όσον αφορά το ταξίδι με το αυτοκίνητο που ετοιμάζουμε  με την σύζυγο για Ηγουμενίτσα –Μπάρι-Μόναχο.
Θα είναι(μακάρι να μας βγει) το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό και δη με αυτοκίνητο……

Έχουμε μία εβδομάδα άδεια, τελικός προορισμός μας είναι το Μόναχο όπου και θα μένουμε, είναι στο μυαλό μας όμως και μια διανυκτέρευση  Ιταλία (πάντα μες στο δρομολόγιό μας ή με μικρή απόκλιση.)

Τι μου προτείνετε να δούμε σ’ αυτή μας τη διαδρομή και που θα ήταν καλύτερα να επιλέξουμε για μια ίσως διαμονή μας;

Επίσης μιας και το ταξίδι θα είναι τον άλλο μήνα(Φλεβάρη) τι γίνεται με τυχόν χιόνια και την νομοθεσία που ισχύει σ’ αυτά τα κράτη για λάστιχα κλπ;

Χάρτες που μπορώ να βρω στο inernet;

Ευχαριστώ!!     

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μπάρι-Μόναχο
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 00:35:36 πμ »
Kαλως ηρθες στην παρεα μας  :welcome: George T.
 Πολυ ευχαριστως να σε βοηθησουν ολοι οσοι εχουν ξανακανει την διαδρομη αυτη, και εγω μαζι ..που την εφαγα με το κουταλι επι 25 χρονια  :laugh:
{ κρυβουμε και κανενα για να μην υπολογιζουν οι  'πονηροι' την ηλικια μου  :mocking:}
 Λοιπον. Θελεις 5 διανυχτερευσεις  Μοναχο και 1+1 ιταλια στο πηγαινε και ελα?
 Πρεπει να ειναι μεσα στο μοναχο ή παιζουν και τα περιχωρα , αφου διαθετεις και αυτοκινητο?
 Θελεις να μεινει και καμμια νυχτα αλλου, προκειμενου να δεις κατι καλο?
 Και τελευταια ερωτηση. Μπαρι, ειναι πολυ χαμηλα σε μια διαδρομη που δεν λεει και πολλα. Εχεις λογο που βγαινεις εκει? Εγω δεν θα το εκαμνα
 αυτο παρα μονο αν ηθελα να κατεβω σικελια.
  Η  Ανκονα ειναι πολυ πιο βολικο λιμανι για να βγεις και κερδιζεις 465  χιλιομετρα, που για μενα δεν λενε και τιποτα .Γιατι πλακα πλακα εχεις απο Ανκονα αλλα 786 χλμ μεχρι μοναχο. Αν θελεις μια νυχτα στην Ιταλια θα σου συνιστουσα ή την Μπολωνια ή την Βερονα, { να μην βγεις και πολυ εκτος της ποριας σου} , εγω θα προτιμουσα την Βερονα του Ρωμαιου και της Ιουλιετας  :wink:
Λοιπον, περιμενω τις  απαντησεις σου και τα ξαναλεμε
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος panpan

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 01:31:30 πμ »
Δυο σαιτς που σιγουρα θα βοηθησουν ειναι
http://www.viamichelin.com/
http://maps.google.gr/maps?hl=el&tab=wl

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 16, 2012, 22:19:22 μμ »
Kαλως ηρθες στην παρεα μας  :welcome: George T.
 Πολυ ευχαριστως να σε βοηθησουν ολοι οσοι εχουν ξανακανει την διαδρομη αυτη, και εγω μαζι ..που την εφαγα με το κουταλι επι 25 χρονια  :laugh:
{ κρυβουμε και κανενα για να μην υπολογιζουν οι  'πονηροι' την ηλικια μου  :mocking:}
 Λοιπον. Θελεις 5 διανυχτερευσεις  Μοναχο και 1+1 ιταλια στο πηγαινε και ελα?
 Πρεπει να ειναι μεσα στο μοναχο ή παιζουν και τα περιχωρα , αφου διαθετεις και αυτοκινητο?
 Θελεις να μεινει και καμμια νυχτα αλλου, προκειμενου να δεις κατι καλο?
 Και τελευταια ερωτηση. Μπαρι, ειναι πολυ χαμηλα σε μια διαδρομη που δεν λεει και πολλα. Εχεις λογο που βγαινεις εκει? Εγω δεν θα το εκαμνα
 αυτο παρα μονο αν ηθελα να κατεβω σικελια.
  Η  Ανκονα ειναι πολυ πιο βολικο λιμανι για να βγεις και κερδιζεις 465  χιλιομετρα, που για μενα δεν λενε και τιποτα .Γιατι πλακα πλακα εχεις απο Ανκονα αλλα 786 χλμ μεχρι μοναχο. Αν θελεις μια νυχτα στην Ιταλια θα σου συνιστουσα ή την Μπολωνια ή την Βερονα, { να μην βγεις και πολυ εκτος της ποριας σου} , εγω θα προτιμουσα την Βερονα του Ρωμαιου και της Ιουλιετας  :wink:
Λοιπον, περιμενω τις  απαντησεις σου και τα ξαναλεμε

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

Ο λόγος που θέλω να βγω στο Μπάρι και όχι «ψηλότερα» είναι για να δω όσο περισσότερα μπορώ από Ιταλία….
Επίσης προτιμώ με διαφορά να οδηγώ το αυτοκίνητο παρά να είμαι «εγκλωβισμένος» στο καράβι.
Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν πρέπει για να μπω Γερμανία -Ιταλία να «φοράω» χειμερινά λάστιχα στ’ αμάξι (που δεν έχω…..)

Μόναχο θα μας φιλοξενούν συγγενής της συζύγου…….οι οποίοι θα αναλάβουν και τις βόλτες στα πέριξ του Μονάχου….και όχι μόνο!!
Λογικά θα κάνουμε 5 διανυχτερεύσεις  Μόναχο……αν όμως τα οικονομικά μας το επιτρέπουν θα γυρίσουμε Ιταλία μία μέρα νωρίτερα.

Σαν τόπους διαμονής θα προτιμούσα μικρά τουριστικά παραθαλάσσια χωριουδάκια……μ’ αρέσουν περισσότερο  απ’ τις μεγαλουπόλεις…….

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 01, 2012, 22:11:55 μμ »
Να κάνω ακόμα μια ερώτηση........

Σκέφτομαι και το σενάριο να γυρίσουμε από την πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία…..

Το ερώτημα είναι  μπορώ να διασχίζω τις χώρες αυτές  χωρίς διαβατήριο;

Οι γνώμες διίστανται…….φιλικό ζευγάρι μου είπε ότι περάσανε τώρα χωρίς επίδειξη διαβατηρίου….άλλοι  ότι χρειάζεται.

Ο λόγος που ρωτάω είναι το κόστος έκδοσης των διαβατηρίων….170€ (για δύο άτομα)που θέλω να αποφύγω.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 00:21:51 πμ »
Για να μπεις Σερβια χρειαζεσαι διαβατηριο.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 01:12:36 πμ »
Για τη Σερβία, και FYROM, αρκεί και Αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου (και με λατινικούς χαρακτήρες).
Σπύρος  :)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 01:41:32 πμ »
Getting into Serbia does not constitute a problem for most European nationals. You then need to obtain no visa for entering Serbia. Citizens of USA, Canada, Israel, Singapore, Japan,Australia and some other nations do not need visas either for stays up to 90 days.
Citizens of the EU, Bosnia, FYR Macedonia and Montenegro need only an ID card.
Check with your nearest Serbian embassy for current and detailed information.

Αποσπασμα απο προχθεσινη  ταξιδιωτικη οδηγια. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ  δεν χρειαζεσαι . Αλλα καλο ειναι να εχεις την επισημη απαντηση απο το προξενειο γιατι ...ΤΙ θα κανεις αν ενας ...παπαρας συνοριακος επιμενει μονο και μονο για να σου την σπασει???
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 02:08:23 πμ »
΄Συγγνώμη, Carmen, αλλά ποια θα είναι η ερώτηση προ το προξενείο; Αν έχουν... παπάρες αστυνομικούς στα σύνορα της χώρας τους;  :pardon: Αν βρεθεί παπάρας που θέλει να του τη σπάσει το κάνει και με το Διαβατήριο! Το Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας, νέου τύπου, είναι και ταξιδιωτικό έγγραφο για τις χώρες που έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία.
Σπύρος  :)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 02, 2012, 10:37:17 πμ »
Το Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας, νέου τύπου, είναι και ταξιδιωτικό έγγραφο για τις χώρες που έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία.

Αυτο δεν το ηξερα... το 2007 χρειαστηκε διαβατηριο για Σερβια... μια χαρα λοιπον τα πραγματα!! :good: