Αποστολέας Θέμα: Τα αστέρια της Ελβετίας (Λουκέρνη-Ζυρίχη-Ιντερλάκεν-Βέρνη-Λωζάννη-Γενεύη)  (Αναγνώστηκε 149001 φορές)

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Εμεις ειχαμε κανει το Αλπικο τρενο (Ζανκτ Μοριτζ),την ιδια μερα με το Νταβος.Και ηταν μια χαρα,απο πλευρας χρονου.Το τρενο ηταν σχεδον 2 ωρες προς Χουρ.Ανεβηκαμε και με το τελεφερικ.Πολυ ομορφα!

Δεν καταλαβα. Κανατε ζυριχη, καταρρακτες, Λιμνη Κωνσταντσα, Λιχτενσταιν και Νταβος και Σ.Μοριτς σε μια μερα??? ....??? και ποσο καθισατε
σε καθε μερος απο 1 ωρα?

Ή εννοεις σε μια μερα  το Νταβος και Σαντ Μοριτς μονο... ετσι  το καταλαβαινω.Ετσι σας τα προτεινω και εγω..
 Στην πρωτη περιπτωση κατι .....δεν κανατε δεν γινεται...

Ελβετια εκανα για 8 χρονια συνεχεια..ξερω ποσα λεπτα περπατημα θελει απο το α στο β ...αποκλειεται!! ....για ξανα-θυμισου...

Καναμε αλλο ειδος Αλπικου τρενου,δεν κανουν τα πρακορεια το ιδιο προγραμμα,προφανως.
Ξεκινησαμε απο Λουκενη και πηγαμε Σαιν Μοριτζ και Νταβος.Τις αλλες μερες καναμε καταρρακτες,Λουκερνη και Ζυριχη και τα αλλα του προγραμματος.Μποντενζεε και Λιχτενσταιν,δεν ειχαμε.

ααα, ετσι μαλιστα  γιατι ειπα και εγω τι εξπρες ξεναγησεις ηταν αυτες  :laugh: :laugh:... οκ  χαιρομαι τοτε γιατι θα μαθεις το Μποντενζεε-Κωνσταντσα και το Λιχτενσταϊν
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Μωρε εγω τα εχω μαθει απο τους οδηγους αλλα ποτε θα ξαναπαω  :laugh:
Παντως,να ξαναπω οτι η σειρα Swiis View ειναι φοβερη,αν και επικεντρωνεται στα τοπια και ελαχιστα στις κατοικημενες περιοχες.
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Και διασχιζοντας την Αουγκουστίνερ-στρασε φτανουμε στην παλια plateia  που λεγαται Muenzenplatz  Μίντσεν-πλατς.= { πλατεια νομισματων}

απο την αλλη πλευρα { αριστερα μας}  βρισκεται η εκκλησια Αουγκουστινερ-κίρχε { Augustinerkirche} Καθολοκος ναος πρωτοχτιστηκε το 1270,
 σαν μοναστηρι του ταγματος των Αυγουστινων εξ ου και το ονομα της οδου... με την θρησκευτικη αναμορφωση και την εξαπλωση των προτεσταντων { διαμαρτυρομενων} το 1596 , εκλεισε και εγινε ΧΡΗΜΑΤΟΚΟΠΤΕΙΟ.  Ετσι πηρε και το ονομα της η πλατεια .
  Τελευταια επανενταχθηκε στα θρησκευτικα της καθηκοντα και ειναι ναος βασιλικη!!

Ειναι πολυ ομορφα και γραφικα μετα απο καθε στενο να βγαινει μια πλατειουλα και αναποδα. Ετσι τωρα μπαινουμε παλι στην Βιντεργκασσε { Widdergasse},

της οποιας οι κατοικοι ειναι πολυ μερακληδες και συνηθιζουν να την στολιζουν...στην πορεια μας για το ψηλοτερο σημειο της περιοχης το πρωην καστρο και τωρα ταρατσα παρκο θεας, το Λιντενχοφ. και να βρουμε στην επομενη γωνια παλι μια ομορφη πλατειουλα

και φτασαμε στο επομενο στενο στην τελικη ευθεια για την ταρατσα... εδω εχουμε δυο δυνατοτητες ή παιρνουμε το πρωτο στενο με τα σκαλοπατια ισα πανω,

η παμε στο παραδιπλα  και  ανεβαινουμε τα λιγα αυτα μετρα  σε απλη ανηφορα... απο τη Pfalzgasse  {πφάλτς-γκασσε οπου γκασσε=δρομακι}

και ναμαστε φτασαμεεεεε....ουφ κουραστηκαμε λιγακι αλλα θα δειτε αξιζει τον κοπο..

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 18, 2011, 08:13:25 πμ by dk »
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Το σημερινο Λιντενχοφ καμμια σχεση δεν εχει πια με το αρχαιο ρωμαικο οχυρο καστρο που υπηρχε εκει, στην πολη που ονομαζοταν
 STA[tio] TURIC[ensis]. " Χαιδευτικα εμεινε να την φωναζουν s[ta]  turic με τον καιρο  εφυγε το ta  και εμεινε το s turic , για να γινει ο αναγραμματισμος αντι st= ts και νατο το tsuric και σημερα τσουριχ...
  Το ρωμαικο καστρο ειχε γινει επι γερμανικων εισβολων καρολιγνιακο και οθονικο  το παλατι, μαζι με τα τειχη που συνοδευσαν την οχυρωση της πολης. { Δυστυχως σημερα μονο στην βαση του βλεπουμε κομματια απο τα παλια τειχη.

Η οχυρωση της πολης ηταν μεγαλη και πολυπλοκη...ειναι περιεργο πως χαθηκαν ολα αυτα με αξαιρεση βεβαια τις ταφρους απο μεριας Ζιιλ που ειδαμε παραπανω.Σημερα κανενας πυργος απ ολους αυτους { μεχρι το 1560} δεν υπαρχει εκτος απο το πυργο νο ΙΙ σε κοκκινο χρωμα!!

Το συντριβανι Hedwig του (1688) συμβολιζει την πολιορκια της Ζυριχης (1292) απι τον Δουκα Albrecht I. των Αψβουργων. Το κρανοφορο γλυπτο , ειναι η αρχηγος των γεναιων γυναικων που συνεβαλλαν στην νικηφορα εκβαση της μαχης.
Κατα την εποχη του μπαροκ το Lindenhof το 1780 μετατραπηκε σε ενα αυστηρα γεωμετρικο παρκο.
 Το 1850  το μισοχαλασμενο καστρο αγοραστηκε απο την μασονικη στοα  Modestia cum Libertate (MCL)  και το μετετρεψε σε εντευκτηριο οικο τους με διακριτικο αετωματα του. Σημερα ειναι παρκο αναψυχης, ξεκουρασης ........εισβολης τουριστων και χωρος για σκακι

εδω γιορταζεται και η καυση του Boog {xιονανθρωπου} κατα την διαρκεια της μεγαλης γιορτης την ανοιξης Sechseläuten {Ζέχσεν-λόϊτεν} κατα τις 14 απριλιου. Μετα την μεγαλη παρελαση που γινεται κατα μηκος του Λιματ με ολες τις παραδοσιακες συντεχνιες {καλλιτεχνικοι συλλογοι πια}

ακολουθει η καυση του χιονανθρωπου...Η πιο εντυπωσιακη και αυτη που παιζει και τον ρολο του μετεωρολογου γινεται στο Λιντενχοφ.
Ο χιονανθρωπος αυτος εχει μεσα του καποια "ηπια" εκρηκτικα, και αφου αναψουν την φωτια που τον κατατρωει,περιμενουν ποτε θα φτασει στο
σημειο να πυροδοτησει τα εκρηκτικα και  να εκραγει . Μια συντομη διαδικασια με "καλη" και αποτελεσματικη εκρηξη σημαινει καλο και ζεστο καλοκαιρι.
Αν αργησει και δεν εκραγει αποτελεσματικα σημαινει βροχερο και κακο καλοκαιρι

Και μετα απο ολα αυτα , παιρνουμε παλι την κατηφορα για να παμε στο αλλο κομματι της παλιας πολης το Schipfe !

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
 Λιγο πιο κατω ειναι η oδοσ Στεελ που εχει ενα υπεροχο καφε με κατι γλυκαααααα,...... :shout: αααααχ Μπουκια και συγχωριο !!! ειδικα οι σοκολατινες
αλλα και οι φρουτοταρτες...απαπαπααααα. Εκει κανουμε υποχρεωτικα μια σταση για καφε και γλυκο

και αφου στυλωθηκε η ψυχουλα μας συνεχιζουμε ακαθεκτοι για το Σιπφε, ενω
λιγο πιο διπλα ειναι και ο ενας και μοναδικος πυργος των τειχων που εχει μετατραπει σε σπιτι !!!!!!!!!!!!!

Το Σιπφε ειναι κατα μηκος του ποταμου, η πρωτη πρωτη συνοικια της μεσαιωνικης Ζυριχης.
Το ονομα Σιπφε ξεκινα απο το 1292 οπου το schipf σημαινει σπρωχνω το πλοιο απο την μια και αλλη πλευρα του ποταμου. Εκει λοιπον ηταν οι βασεις
των εισε-εξερχομενων πλοιων που κουβαλουσαν ως επι το πλειστον εμπορευματα οχι μονο απ εξω μεσα στον ποταμο αλλα και απο την μια οχθη στην αλλη. Χειροκινητα εσπρωχναν μεχρι 1,5 τοννους... Επισης εδω ανθουσε και η μεταξοβιομηχανια. μεχρι τα μεσα του 1800 δουλευαν εδω 500 εργατες.
 Εκει εγκατασταθηκαν και ολες οι αποθηκες , μεχρι τις αρχες του 1900, οπου μετατραπηκαν  συντομα σε οικιες και κτηρια λεσχων.
 Σημερα ειναι μια τουριστικη ατραξιον.

Μπορει να παει κανεις ακολουθωντας την διαδρομη μας ή με τα νερο-ταξι...που κυκλοφορουν κατα μηκος του ποταμου Λιματ με στασεις ανα 500 μετρα { αποβαθρες}
Βεβαια τα κτηρια εκει μπροστα στο ποταμι μια υγρασια ......την εχουν  :laugh:

και η επικοινωνια με τον ....εξω ...κοσμο γινεται απο τις καμαρες κατα μηκος της ακτης

Γυριζουμε δεξια και συμφωνα με το προγραμμα μας κατευθυνομαστε στον πρωτο μεγαλο και εντυπωσιακο ναο, τον Αγιο Πετρο.Και γιατι ειναι
εντυπωσιακο ??? Γιατι εχει το μεγαλυτερο ρολοι εκκλησιας σ ολη την ευρωπη με μια διαμετρο 8, 7 μετρα !!!!!!!!!

Αλλα πριν παμε να δουμε την εκκλησια απο κοντα ηρθε η ωρα να πουμε κατι για τη τεχνη της ωρολογοποιειας, που εμεινε να εκπροσωπει την
Ελβετια αλλα......ηταν κατ εξοχην γαλλικη...
 Πολλα   "κλεψαν" και πασαραν μετα για δικα τους οι ελβετοι...πρωτα την σοκολατα { που ηταν κατ εξοχην ισπανικη-θα αναφερθω και σ αυτο}
και μετα και τα ρολογια....
 Βεβαια γυριζουμε πισω στην εποχη των μεγαλων θρησκευτικων πολεμων και διωγμων των διαμαρτυρομενων { προτεσταντων} και στην γαλλια
την νυφη την πληρωσαν οι Ουγενοτοι.........................

Αποσυνδεδεμένος wotan1975

• Hero Member
  • http://solareagle.blogspot.com/
Carmen,περιμενω τη συνεχειαααααααααα :bigr:
Θέλω να πάω σε κάθε χωριό και πόλη της Ευρώπης

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
 :fishing: :fishing: :indif: :indif:
Θα περιμένουμε πολύ ακόμα... :mad: :mad: :mad:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Χριστουγεννα ειναι... επεσε δουλεια... περιμενε κι εσυ λιγο... :pardon: :bigr:

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
Χριστουγεννα ειναι... επεσε δουλεια... περιμενε κι εσυ λιγο... :pardon: :bigr:

Σ ευχαριστω dk.
 Ετσι ειναι παιδια..πλακωσε δουλεια..σορρυ. Αυριο θα προσπαθησω να γραψω..

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Προηγείται το μεροκάματο!! :bigr: :bigr: