Bγηκαμε , δοξα τον Θεο, { ενα κλειστοφοβικο το εχω δυστυχως} απο το τουνελ και φυσικα , βγηκαμε και στο αλλο καντονι το Ουρι.
Και νασου μπροστα μας σε λιγο εμφανιζεται μια λιμνη. Ειναι η πολυ μεγαλη λιμνη της Λουκερνης ή επι το πιο επισημο, ενα ονομα σιδηροδρομος
Vierwaldstaettersee= Φιρ-βαλντ-στετερ-ζεε , που σημαινει η Λιμνη των τεσσαρων χωρων και συτο επειδη οχι μονο συνορευει με καθε ενα απο
τα τεσσερα καντονια , αλλα και την μοιραζονται.
Επιπλεον, το καθε καντονι εχει δωσει και ενα επιμερους ονομα στην "δικια του" λιμνη. Αλλα το λιμνη Λουκερνη προς το παρον μας φτανει

Ειμαστε με λιγα λογια σε ενα κεντρικο σημειο που μας περιτριγυριζουν 4 καντονια, Του Ουρι , του Νιντβαλλντεν Του Σβιτς και της Λουκερνης.
Αυτο που βλεπουμε ειναι το κομματι που αλλιως το λενε και Ουρνενζεε..

Αλλα αμα συνεχισουμε θα εχουμε σε λιγο την πιο ομορφη θεα της ευρυτερης περιοχης της λιμνης,
δεν θα πω τιποτα , τα λεει ολα η φωτογραφια ....αχχχχ ελβετια , ειμαι ερωτευμενη μαζι της..

Δεν σας ειπα ομως ενα μυστικο. Δεν θα παμε να μεινουμε μεσα στην Λουκερνη..γιατι..παρ ολο που ειναι σχετικα φτηνοτερη απο την Ζυριχη, τα
καλα ξενοδοχεια, με θεα ή σε κεντρικα μερη ειναι ακριβα. Τα "κακα" ξενοδοχεια, ειναι χωμενα μεσα σε στενα με μηδεν θεα...
Αφου αυτοκινητο εχουμε , αλλα κι αν δεν εχουμε εχει λεωφορεια με τακτικοτατη συγκοινωνια , καθε μιση ωρα το πιο απομακρο.. θα παμε να μεινουμε
σ ενα απο τα προαστεια σε μια ακτινα μεχρι 20 χλμ απο την πολη που ειναι το πιο μακρυνο. Εγω θα σας δωσω τρεις εναλλακτικες λυσεις και οποια
θελετε παιρνετε. Κι αν παλι δεν θελετε και προτιματε να χωθητε στην πολη. εσεις θα χασετε

Και να το πρωτο απ ολα το {Beckenried } Μπεκενριντ, το οποιο μαλιστα επανω στο βουνο προσφερει Α Π Ι Θ Α Ν Ε Σ δυνατοτητες εκδρομων
βολτας με το τελεφερικ αλλα και τον χειμωνα απο τα καλα αλλα προ παντος "φτηνα" χειμερινα θερετρα σκι.

Ενα πανεμορφο χωριουδακι , πεντακαθαρο με την μπαροκ εκκλησια του { κρεμμυδωτο καμπαναριο= μπαροκ εκκλησια}, με την ομορφη παραλια του
και τα πολυ γλυκα μικρα ξενοδοχειακια με τα καθαρα πουπουλενια κρεββατια τους και τις ροδοκοκκινες ιδιοκτητριες να κανουν ολες τις δουλειες,
ρεσεψιονιστ, καμαριερα, σερβιτορα καθαριστρια κλπ...Αλλωστε δεν παμε να φαμε οολα μας τα λεφτα στο υπνο ? ετσι δεν ειναι??
Αλλα και το {Buochs} Μπουοχς, ειναι πολυ ωραιο. Εγω συνηθως , εκει μενω..

Και μαλιστα αν ειναι καλοκαιρι , δεν δισταζω να τραβηξω στην "παραλια"...και μπαινει εντος εισαγωγικων διοτι καταπρασινη , ολο χλοοταπητα
παραλια εχετε δει?? . Ναι...στο Μπουόχς. Τα νεα της λιμνης πετακαθαρα, δροσερα κομματακι, αλλα το καλοκαιρι ολα ειναι ανεκτα.

αχχχχ, δροσιστηκαμε λιγακι... Και να απεναντι τα κρουαζιεροπλοια να κανουν ενα σωρο βολτες πανω κατω στην λιμνη, απο μερος σε μερος το πρωι
το μεσημερι ακομα και το βραδυ μα ρομαντικο δειπνο για δυο

{ την οποια εγω συνηθως, οταν ειμαι με γκρουπ την κανω ή μονη μου ή με τον οδηγο

}
Και αν παμε ακομα λιγο πιο κατω στο {Stansstad} Στάνσταντ, θαμαστε ακομα πιο κοντα , αλλα και λιγακι πιο ακριβα { αυτο παλι εξαρταται απο την εποχη και τις προσφορες κλπ}
Το Στανσταντ, χωριζεται σε διαφορες γειτονιες γιατι ειναι σκορπισμενο στο παραλιμνιο βουνο , πιο ωραια απ ολες ειναι η {Kehsitten}, Kέεζιτεν.

Αυτη ειναι η "περα " γειτονια , παμε να δουμε και την "δωθε " γειτονια... το κεντρο