Αποστολέας Θέμα: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες  (Αναγνώστηκε 25259 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Απ: Η Ισπανία σε σχέση με τους Έλληνες
« Απάντηση #60 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 03:42:18 πμ »
Παράθεση
νομιζω πως αυτοι φτανουν 

Η παράθεση στα αγγλικά που έχεις κάνει είναι πολύ καλή!  Κάποιος που δεν ξέρει βλέπει πολλούς πολέμους. Δύο εμφύλιους έιχαν οι 'Άγγλοι έκτοτε: τον λεγόμενο πόλεμο των Ρόδων και του Κρόμγουελ. Ας πάμε πιο πίσω έχουμε την κατατροφή της ισπανικής αρμάδας ( συγγνώμη που το αναφέρω). 

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #61 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 10:57:39 πμ »

Ούτε χρειάζεται να εντυπωσιάσουμε με τις ιστορικές και τις λοιπές γνώσεις μας. Σκατά είμαστε και σκατά ξέρουμε τελικά όλοι μας. Αντιγράφουμε και παπαγαλίζουμε τα ίδια και τα ίδια ( όλοι μας. και εγώ!)

Σπουδασα ιστορικος επι 6 χρονια..Εχω γραψει πολλες εργασιες ακομα και δικα μου βιβλια. ΔΕΝ κανω επιδειξη γνωσεων  σε κανεναν. Μεταφερω τις γνωσεις μου σε οποιον ενδειαφερεται να διαβασει κατι διαφορετικο ή παραπανω
 Σε κανεναν δεν εχω αναφερει ποσα πτυχια εχω και ποσες γλωσσες μιλω, κυκλοφορω σαν απλη ξεναγος, δεν κανω την "καμποσα"
Δεν παπαγαλιζω, απλα την ιστορια καποιοι την εγραψαν .... οχι παντως εχω.

ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΣΚΑΤΟ,  ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ  ΣΚΑΤΑ .... {οπως αναφερεις}

συγνωμη Ευη, αλλα εχω την εντυπωση οτι απλα θελεις να με προσβαλλεις,δεν ξερω για πιο λογο, δεν σου εχω κανει τιποτα!!!
 Δεν θελω να συζητησω κανενα θεμα μαζι σου.
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #62 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 22:46:29 μμ »
 Το επομενο θεμα, Η μοναρχια της Ισπανιας και η ex μοναρχια της Ελλαδος.
 Αν εχετε σχολια, ευχαριστως να τα παραθεσετε.
 Θα κανω μονο μια μικρη εισαγωγη..
 Η βασιλικη οικογενεια σημερα του Juan Carlos de Burbon και της Sofia de Grecia , με τα τεσσερα παιδια τους,
 ειναι παρα πολυ αγαπητη στην Ισπανια και μαλιστα σ ολες τις πολιτικες αποχρωσεις....
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #63 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 22:58:21 μμ »
η μεγαλυτετρη υποκρισια στην ελλαδα.
ολους τους βασιλεις των αλλων χωρων και τις οικογενειες τους τους υποδεχονται και στοχ κωνσταντινο φερονται σαν σκουπιδι.
αν ειχαν ελαχιστο μυαλο θα εκμεταλλουοταν η ελλαδα τις γνωριμιες του και την επιροη του σε ολη την ευρωπη προς οφελος της
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 23:04:25 μμ »
 Αχχχχ συμφωνω απολυτα μαζι σου στο θεμα αυτο...
 Ας αναρωτηθουν ολοι , ποσα εισητηρια εχουμε πληρωσει για να δουμε τα αντιστοιχα παλατια... { Βιεννης, Λονδινο, Μαδριτης, Γερμανιας??}
 Και δεν εχω ακουσει ΚΑΝΕΝΑΝ να λεει εγω ειμαι ...ταδε παραταξης και δεν παω να το δω !!!
 Μας πειραζε να εισπρατουμε και απο το Τατοϊ , αντι να ρημαζει?????? και ποσα αλλα!!!

Αποσυνδεδεμένος koyrsaros_gr

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • εχω μια πελωωωρια λαχταρα για ΤΑΞΙΔΙΑ
    • koyrsaros-gr blog
« Απάντηση #65 στις: Νοέμβριος 20, 2011, 23:11:10 μμ »
το εχω περπατησει το τατοι
τα βασιλικα κτηματα, (και ειναι και μια προταση για εναν παρειστικο περιπατο εκει)
και ειναι οντως κριμα ενα τετοιο μερος της ελληνικης ιστοριας να μενει ετσι ανεκμεταλευτο
Όμορφη πόλη, με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε
πως θα φύγουμε από δω κι ας είναι πίσω να γυρνάμε....

http://koyrsaros-gr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #66 στις: Νοέμβριος 24, 2011, 00:30:40 πμ »
 To 1975 , oταν πεθανε με το καλο {επιτελους} ο Φρανθισκο Φρανκο,  :yahoo: :yahoo:
μη εχοντας υποδειξει κανεναν αλλο  διαδοχο και οντας σε πληρη πολιτικη 'αποσυνθεση', η Ισπανια καλει τον νομιμο διαδοχο του θρονου που ζουσε εξοριστος στην Ρωμη, αφου ο αυτοεξορισθεις παππους του { Αλφονσο 13ος} ποτε δεν παραιτηθηκε του θρονου.
  Ο Χουαν Καρλος, μολις ανελαβε το "μη χειροτερα" ισπανικο κρατος, ξεκινησε ενα σωρο δημοκρατικες  αλλαγες και προσπαθησε να συμμαζεψει
 τα "ασυμμαζευτα". :dizzy:
  Ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα της χωρας και απο πολυ παλια, ηταν η συνεχης διενεξη βορειων και νοτιων, :frypan:
  Μαδριτης και Βαρκελωνης   :agre:
 { απο πολυ παλια κραταει αυτη  η σκουφια- τρια μεγαλα τραγικα γεγονοτα διαιωνισαν αυτην την εχθρα},
 και τις μεγαλες ανισσοτητες που αντιμετωπιζαν και εκτονωναν με συνεχεις εμφυλιους πολεμους και δολοφονιες πολιτικων. :kill:
 τα διαφορα διοικητικα διαμερισματα της χωρας καλη ωρα οπως Μακεδονια , Αττικη , ή Ηπειρος και Θρακη..κλπ.

Πολυ εξυπνα λοιπον ο Βασιλιας, ζητα τροποποιηση του Ισπ. συνταγματος με την πιο σπουδαια αλλαγη.
 Καθε μια απο τις διοικητικες περιφερειες αποκτα την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ της.  :wink:
 Ετσι λοιπον οι 17 περιφερειες γινονται τα 17 αυτονομα κρατιδια  ή  καντονια.
 Πολλα απο αυτα διατηρισαν την κρατικη δομη με  Προεδρο δημοκρατιας , βουλευτες κλπ,  μερικα απο αυτα διατηρησαν τις
 χουντες "juntas" , ή αλλιως επιτροπες, η συλλογικο σωμα . { Απο το ισπανικο επιρρημα juntos= μαζι , ομου, οπου αποφασεις λαμβανονται απο
 συλλογικα σωματα , πολλων μελλων μαζι} :pardon:
 Ετσι λοιπον απο το 1978, {τεθηκε σε ισχυ απο το 1979}, η Ισπανια λειτουργει περιπου σαν τις Η.Π.Α. { με τις πολιτειες}  ή την  ελβετια { με τα καντονια}  :good:
  Η Καταλωνια λοιπον υιοθετει το συστημα της προεδρευομενης  δημοκρατιας και εχει δικο της προεδρο κυβερνησης  , βουλη με 135 βουλευτες
 { σε 7.600.000  περιπου κατοικους }  και φυσικα δικα της υπουργεια και υπηρεσιες τελειως ανεξαρτητα απο την Μαδριτη. :dance:
 -Τα μονα κοινα υπουργεια ειναι το "εθνικης αμυνας" και "εξωτερικων". -
 Σημερα η 'απλη΄ Ισπανια, αποκαλειται επισημα Βασιλειο της Ισπανιας ή Iσπανικο κρατος των αυτονομιων { estado de las autonomias}
Στις 17 αυτονομιες , που εξελιχθηκαν σταδιακα μεχρι σημερα, συγκαταλεγονται
H  Μαδριτη  ως πολη , εγινε πολις- αυτονομια  μονη της
η Ανδαλουσια με πρ την Σεβιλλη
η Αραγωνια με πρ. την Θαραγοθα {Σαραγοσα}
το Πριγκιπατο του Αστουριας με πρ. το Οβιεδο { πριγκιπας ειναι ο Φελιππε , ο γιος του Χουαν Καρλος}
οι Βαλεαριδες Νησοι με πρ, την Παλμα ντε Μαγιορκα
η Βαλενθια με πρ. την Βαλενθια
η Επαρχια Βασκων με πρ. την Βιττορια-Γκαστεϊθ
τα Καναρια Νησια με 2 πρ. Την Σαντα Κρουθ της Τενεριφης και την Λας Παλμας  του Γκραν Καναρια
την Κανταβρια με πρ. το Σανταντερ
την Καστιλλη Λα Μαντσα, παλι με 2 πρωτευουσες το Τολεδο και την Αλμπαθετε
την Καστιλλη Λεον  χωρις πρωτευουσα .3 πολεις  μοιραζονται τις διοικητικες υπηρεσιες , Mπουργκος, Βαγιαδολιδ και Λεον
την Καταλωνια με πρ, την Βαρκελωνη
την Εστρεμαδουρα με πρ. την Μεριδα
την Λα Ριοχα με πρ. το Λογκρονιο
την Μουρθια με 2 πρ. την Μουρθια και Καρταχενα
και την Ναβαρρα με πρ. την Παμπλονα !!!
και η Γαλλικια με πρ. το Σαντιαγκο ντε Κομποστελλα
και 2 αυτονομες  πολεις που βρισκονται σε μαρροκινο  εδαφος αλλα παραμενουν ισπανικες Η Θεουτα και η Μελιγια

:good:

Ετσι λοιπον , χωριζοντας τους , καταφερε να  μονοιασει ο Βασιλιας Χουαν Καρλος τους Ισπανους, που δεν εχουν να χωρισουν πια τιποτα μεταξυ τους,
αφου ειναι χωρισμενοι :laugh: :laugh: :laugh:

Ακολουθησαν και αλλες αλλαγες που θα πω παρακατω.
Ηδη, αυτος ηταν ενας πολυ σημαντικος λογος για την αποδοχη των "φιλικων" , "δημοκρατικων" και "λαικων" διαθεσεων του βασιλια και
να ανελθει πολλα σκαλοπατια στην εκτιμση των απανταχου ισπανων, ανεξαρτητου πολιτικης χροιας  :clap: :clap:

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2011, 00:45:44 πμ by carmen »

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #67 στις: Νοέμβριος 27, 2011, 21:29:24 μμ »
 Μια ακομη μεγαλη αλλαγη που συνετελεστικε με την τροποποιηση του συνταγματος το 1978, ηταν
 η προστασια της "εντοπιοτητος" του τοπικου εμποριου δηλαδη μεταξυ των αυτονομιων, ουτως ωστε να μην υπαρχει
 η παραμικρη αιτια για να τσακωθουν μεταξυ τους οι Ισπανοι.

Οπως ειδατε παραπανω εχουμε διαφορετικα κρατιδια πλεον στα οποια κουμαντο για σχεδον ολα τα πραγματα κανει η τοπικη
 βουλη που εχει και την εξουσια να νομοθετει για τοπικους νομους  
    Πχ. Η καταλωνια , η γαλλικια και η επαρχια των Βασκων ψηφισαν ως επισημη  γλωσσα ή
 διαλεκτο ξανα την τοπικη τους και μαλιστα οι Καταλανοι την διδασκουν και στα σχολεια!! , αφου Ο Φρανκο ειχε απαγορευσει να ομιλουνται οι διαλεκτοι στις περιοχες τους και επεβαλλε τα Καστιγιανικα ισπανικα, :sad:
 { αυτα που ομιλουνται στην Μαδριτη}.
Στην Καταλωνια μαλιστα που ηταν χοντροκεφαλοι και επεμεναν στα Καταλανικα , επι ποινης θανατου !!! :hang:
 Γιαυτο λοιπον οι αυτονομιες με δικη τους διαλεκτο επεστρεψαν πλεον και ΝΟΜΙΜΑ στις ριζες τους , ασχετα αν αυτο ιδιαιτερα με την Καταλωνια
 δημιουργει καποια προβληματα. Πχ, τα καταλανικα , ειναι αρκετα διαφορετικα απ τα καστιγιανικα , μοιαζοντας περισσοτερο με τα Γαλλικα.
 Παιδια λοιπον που ερχονται {λογω μεταθεσης των γονεων τους, στην Βαρκελωνη, αδυνατουν να παρακολουθησουν τα μαθηματα !!!} :pardon:
 Πχ. στην μαδριτη λενε για το παρακαλω.. ΠΟΡ ΦΑΒΟΡ   por favor
      στην Βαρκελωνη  λενε                       ΣΙ ΟΥΣ ΠΛΑΟΥ   si us plau   { μποιαζει με το σι βου πλε το γαλλικο}

Ετσι λοιπον , οι αυτονομιες-κρατη, ζουν υπο ενα τελειως τοπικο συμφερον και το εμποριο και η παραγωγη τους επρεπε να προστατευτει
αυστηρα , για να ειναι επιβιωσιμες.
  {παραυτα, ξεχωρισαν οι πλουσιες και οι φτωχες αυτονομιες , με την αναπτυξη  του εμποριου και της βιομηχανιας...} :mad:
Ξεκινησαν λοιπον , απο το τι παραγει περισσοτερι ή αποκλειστικα μια περιοχη. Πχ.
 Η ανδαλουσια παραγει λαδι και ελιες , γιατι δεν την ευνοει το κλιμα για τιποτα αλλο. Αυτη λοιπον εχει τον πρωτο λογο στο να θεσει τις
 τιμες πωλησης λαδιου και ελιας στις ισπανικες εξαγωγες.
 Απαγορευεται να την ανταγωνιστει αλλη αυτονομια με φτηνοτερες τιμες, αλλα  ουτε και με ιδιες. :unsure:
  Κατα ενα σεντ ακριβοτερες πρεπει να ειναι οι υπολοιπες τιμες πχ. της Καστιλλης Λα Μαντσα.
Η Βαλενθια παραγει πορτοκαλια. Αυτη ειναι η πρωτη που θα καθιερωσει την τιμη εξαγωγων πορτοκαλιων στην παγκ. αγορα
τοσο στα επιτραπεζια οσο και στους χυμους  :drink:
και οι αλλες   αυτονομιες ακολουθουν με ακριβοτερες τιμες... κ ο κ.
 Υπαρχουν περιοχες που δεν παραγουν τιποτα ιδιαιτερο , οπως η καταλωνια, και σ αυτες οι βασιλικη οικογενεια, ιδιαιτερα το βασ. ζευγος
 που εργαζονται στο υπ. εξωτερικων στο τμημα δημοσιων σχεσεων , καταφερε απο το ΤΙΠΟΤΑ , να δημιουργησει μια απιστευτη
 εισροη τουριστων , με καποια κοπλα προωθησης της βαρκελωνης, της Κοστα Μπραβα  { και με τους ολυμπιακους αγωνες}, ωστε
 η Βαρκελωνη σημερα να κατατασσεται ΔΕΥΤΕΡΗ πανευρωπαικα στην εισροη τουριστων αμεσως μετα το Παρισι .. :good:
  { Το ιδιο καναν και με τις Βαλεαριδες νησους, που η Μαγιορκα μονο δεχεται τουρισμο σε μια σαιζον οσο η Ελλαδα σ ολο τον χρονο!!!}

Ετσι , η Βαρκελωνη , τοσο με τον τουρισμο οσο και με την βιομηχανια -βαρια και μη, διοτι διαθετει και χαλυβουργιες και αυτοκινητοβιομηχανια
και βιοτενιες και απ ολα , καταταχθηκε ως η δευτερη πιο πλουσια αυτονομια της Ισπανιας μετα την Επαρχια των Βασκων,
 που θεωρουνται οι πλουσιοτεροι. :cool:
Απ την μια μερια λοιπον οι πλουσιες αυτονομιες, απ την αλλη οι φτωχες { που δεν παραγουν σχεδον τιποτα πχ εστρεμαδουρα}
δεν εχουν παραυτα κανεναν λογο να τσακωνονται πια μεταξυ τους. Η συνεισφορα ομως στο ΚΟΙΝΟ ταμειο για διακρατικα εργα και
σκοπους πληρωνονται αντιστοιχα με το κεφαλαιο της καθε αυτονομιας , Ετσι η Βασκοι πληρωνουν την μεγαλυτερη συνεισφορα, ακολουθουν
οι καταλανοι και οι Μαδριλεζοι και ουραγοι ειναι η εστρεμαδουρα...

Ομως η βασιλικη οικογενεια προχωρησε και σε αλλες σπουδαιες δημοκρατικες αλλαγες... Την εργασια τους...

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Νοέμβριος 29, 2011, 19:43:56 μμ »
 Οταν τελικα ανελαβε τον θρονο, δηλαδη την ηγεσια ο Χουαν Καρλος, στην αναθεωρηση του συνταγματος συμπεριελαβε καποιες
 πολυ δημοκρατικες αλλαγες..
Ενω το συνταγμα του 1978 επιβεβαιωνει το ρολο του βασιλια της Ισπανιας, σαν  προσωποποιηση και ενσαρκωση του ισπανικου κρατους και ενα συμβολο της διαρκους ενοτητας και της μονιμοτητας της Ισπανιας, και ενω
 συνταγματικα, ο βασιλιας ειναι η κεφαλη-του-κρατους και διοικητης-in-chief των ισπανικων Ενοπλων Δυναμεων,και ενω
   αναλυει και απαρριθμει το βασιλικο πρωτοκολλο  και τα  τιμητικα  βασιλικα προνομια,την  κληρονομικη διαδοχη στο στεμμα, την αποζημιωση, καθως και μια αντιβασιλεια-κηδεμονια εκτακτης αναγκης σε περιπτωσεις ανηλικου διαδοχου ή  ανικανοτητας του μοναρχη και ενω
  συμφωνα με το συνταγμα, ο μοναρχης ειναι επισης ο υπευθυνος για την προωθηση των Ιβηρο-αμερικανικων σχεσεων, και διαπραγματεσεων,

ο βασιλιας Χουαν Καρλος εργαστηκε προς την κατευθυνση "γεφυρωση του χασματος" μεταξυ των αντιπαλων πολωμενων πολιτικων κομματων της Ισπανιας για την αναπτυξη μιας ενιαιας στρατηγικης για την αντιμετωπιση πολιτικων και οικονομικων προβληματων.
  Αποποιηθηκε ολων των οικονομικων τιτλων και κληρονομικων καθεστωτων και ζητησε απο τον λαο και την βουλη να του αναθεσουν εργασιακο
πεδιο που αυτο καθοριστηκε στα εξης καθηκοντα.
 Εργασιακη θεση. Υπουργιο εξωτερικων, δημοσιες σχεσεις. Εκπροσωπει νομιμα και μονιμα την Ισπανια σε διεθνεις τελετες και εκδηκωσεις.
 Εργαζεται στον τομεα δημοσιων σχεσεων για την τουριστικη προωθηση και αναπτυξη της χωρας για ολες τις αυτονομιες, ανεξαρτητα απο τις
 τοπικες πρωτοβουλιες.
 Ο μοναρχης "διαιτητευει και καθοδηγει την τακτικη λειτουργια των οργανων" σε οσους τομεις του ζητηθει, με λιγα λογια ο μοναρχης ασκει τα καθηκοντα  που ρητα του ανατιθενται απο το Συνταγμα και τους νομους. Επιπλεον ως καταλυτικος παραγων στην κυβερνηση
εχει χρεος:
  α. Να περιφρουρει την επιβολη  και τηρηση των νομων.
  β. Να καλει και να διαλυει την Cortes Generales {βουλη} και να ζητησει εκλογες συμφωνα με τους ορους που προβλεπονται στο Συνταγμα.
  γ. Να απευθυνει εκκληση για δημοψηφισμα στις περιπτωσεις που προβλεπονται απο το Συνταγμα.
  δ. Να διοριζει και να απολυει μελη της κυβερνησης  μετα απο προταση προς τον προεδρο  της Κυβερνησης.
  ε. Να  εκδιδει  διαταγματα που εγκριθηκαν απο το Συμβουλιο των Υπουργων, να απονεμει αστικες και στρατιωτικες τιμες και διακρισεις, συμφωνα με το νομο.
  στ.Να ενημερωνεται για τις υποθεσεις του κρατους και να προεδρευει των συνεδριασεων του Συμβουλιου των υπουργων, εφοσον, θεωρει ο ιδιος αναγκαιο αλλα και  κατοπιν αιτησης της κυβερνησης.
  ζ. Να εκδωσει την τελεσιδικη εσχατη εντολη  στις ενοπλες δυναμεις
  η. Να ασκησει το δικαιωμα της επιεικειας, συμφωνα με το νομο, ή να εγκρινει γενικα την απονομη χαριτος.
  θ. Να επιβλεπει την ομαλη λειτουργια  στις βασιλικες ακαδημιες.

{-Τίτλος II The Crown, το άρθρο 62, το ισπανικό Σύνταγμα του 1978}

Το μονο αμεσο  προνομιο του μοναρχη στο σχηματισμο της ισπανικης κυβερνησης  βρισκεται στο το διορισμο του Προεδρου της Κυβερνησης
Presidente del Gobierno de España, αφου συναντηθει και μιλησει με τους αρχηγους πολιτικων κομματων που εκπροσωπουνται στο Cortes {βουλη}

Ηδη απο το 1975, ο Χουαν Καρλος εξεφρασε την αποψη του οτι ο ρολος του στην κυβερνηση της «βασιλευομενης δημοκρατιας" θα ηταν γι 'αυτον καθαρα συμβουλευτικος  ενω η κυβερνηση εχει να αναλαβει τις πρωτοβουλιες στις αποφασεις της, χωρις να ειναι υποχρεωμενη να τον συμβουλευεται συνεχως.
 Ως εκ τουτου, Χουαν Καρλος αποφευγει να προεδρευει των συνεδριασεων του υπουργικου συμβουλιου εκτος απο ειδικες περιπτωσεις ή περιστασεις. Κατα τη διαρκεια πχ. της οικονομικης υφεσης στα τελη του 2000, η οποια κατελαβε το εθνος, ο βασιλιας  χρησιμοποιησε πολυ διακριτικα την επιρροη του για να διευκολυνει μια  δι-κομματικη λυση στην κριση και να μην φτασει η βουλη σε αδιεξοδα ή κομματικες εριδες και αντιπαλοτητες που δεν οδηγουν πουθενα.

Καμια διαταξη στο Συνταγμα επιτρεπει  στο βασιλια  να ασκησει βετο νομοθεσιας, εντουτοις καμμια διαταξη τον απαγορευει και  απο την αρνηση της βασιλικης συγκαταθεσης, ουσιαστικα του δινει το δικαιωμα του βετο. Ομως αυτος δρα παντα πολυ δημοκρατικα, δεν το χρησιμοποιησε ποτε εναντια στην κοινη γνωμη, ουτε  τοτε που τα ΜΜΕ ζητησαν ανοιχτα απο το βασιλια την γνωμη του,  αν θα ενεκρινε  { το 2005 } το νομοσχεδιο νομιμοποιησης των γκει γαμων ,κατι που ολοι γνωριζαν οτι  ηταν τελειως αντιθετο με τα πιστευω του και τις πεποιθησεις του, ενω αυτος απαντησε "Soy el Rey de España y no el de Bélgica» («Εiμαι ο βασιλιας της Ισπανιας, οχι του Βελγιου ") - μια αναφορα στον Baudouin I του Βελγιου ο οποιος ειχε αρνηθει να υπογραψει το βελγικο δικαιο που  νομιμοποιουσε την αμβλωση στο Βελγιο.
 Ετσι η Ισπανια νομιμοποιησε τους γκει γαμους...{ παρ ολο που η καθολικη εκκλησια συνηχιζει να ειναι εναντιο τους}
  Η προσωπικες φιλοδοξιες του Χουαν Καρλος αποδειχτηκαν πραγματικες, οσον αφορα την επιθυμια του για ηρεμια στο κρατος ,δικαιωσυνη και
 ισοτητα.
 Εδωσε το καλο παραδειγμα, αναζητωντας συγκεκριμενη θεση εργασιας με συνταγματικο μισθο , τοσο για αυτον οσο και την υπολοιπη οικογενεια του
 και παραιτουμενος καθε βοηθηματος, επιδοματος γιε την συντηρηση της βασιλικης εικονας , ακομη και αυτου του παλατιου.
  {παρολο που το κοινοβουλιο του ενεκρινε ενα ποσο, που ομως το διαθετει συνηθως σε φιλανθρωπιες. Υπαρχουν βεβαια και τα εξοδα "παραστασης"
   ρουχα , ταξιδια , γευματα ..που βεβαια δεν τα πληρωνει απο την τσεπη του. Εκραξε δημοσια δυο φορες την νυφη του [Λετιτσια Ορτιθ,γυναικα του Φελιππε για τις υπερβολες στο ντυσιμο της και οτι για καθε δημοσια εμφανηση της, δεν χρειαζεται νεο συνολακι....}
 Αφησε την υπερπολυτελη κατοικια του , μετατρεποντας το παλατι σε μουσειο και το οποιο συντηρει τους βασιλικους "κρατικους" πλεον
 θησαυρους απο τα εσοδα των εισητηριων εισοδου, και μετακομισε στο Zarzuela, μια απλη μικρη και κοινη βιλλα.
 {Φυσικα οι εργαζομενοι στο παλατι τοσο το επισημο οσο και την βασιλικη βιλλα, πληρωνονται απο το κρατος.}
  Η εργασια των υπολοιπων μελων της βασιλικης οικογενειας ειναι . Η βασιλισσα Σοφια  μαζι με τον συζυγο στις δημοσιες σχεσεις.
 Η πρωτη κορη Ελενα ως αρχιλογιστρια στο λογιστηριο του κρατους, η δευτερη ως απλη νηπιαγωγος σε ιδιωτικο νηπιαγωγειο ,{ μεχρι προτεινως
 στην Βαρκελωνη, τωρα μετακομισαν για λιγο στην Ν Υορκη} ενω ο Φελιππε , ο διαδοχος, ειναι στρατιωτικος {στρατηγος}.

Κυκλοφορουν στο δρομο, οταν ειναι εκτος υπηρεσιας, σαν απλοι πολιτες, σπανιως με σωματοφυλακες και αν ειναι, παντα πολυ διακριτικα και
 γενικα συμπεριφερονται σαν κοινοτατοι ανθρωποι χαιρετωντας τον κοσμο με ευγενεια και υπομονη, ενω ο λαος, που τους αγαπα πολυ,
 τους αφηνει συνηθως στην ησυχια τους χωρις να τους κανει πρωταγωνιστες θεατρου.
  Βρεθηκα στην Μαγιορκα Πασχα, που συνηθιζει να επισκεπτεται η βασιλικη οικογενεια παντα, και στο παραπερα τραπεζακι της καφετεριας  μας,
 καθοταν η Σοφια με την Ελενα {κορη} την Λετιτσια {νυφη} και καμποσα εγγονια , και ο κοσμος , ενω τις αναγνωρισε τις αφησε στην ησυχια τους...
 Και αυτες βεβαια συμπεριφερονταν σαν να εηταν κανονικες τουριστριες και οχι τιποτα το ιδιαιτερο...
 Αλλωστε δεν ειναι... !!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
« Απάντηση #69 στις: Δεκέμβριος 02, 2011, 00:53:52 πμ »
Υπαρχει μια μεγαλη διαφορα που βοηθησε ενα λαο, μιλω λιγο ειδικοτερα για τους Καταλανους, να αναπτυχθουν σε μια μεγαλη
και προοδευμενη αυτονομια, παρ ολο που τους θεωρω αρκετα "χαζους" ωστε να μην μπορουν ωρες ωρες, να χωρισουν δυο γαιδαρων σανο.
  Δεν προοδευσαν και δεν "τακτοποιηθηκαν" , γιατι ηταν τακτικοι...καλοι, εργατικοι..{ ψιλοτεμπεληδες ειναι}.
 Προοδευσαν, πρωτον γιατι ηθελαν να προοδευσουν
 και δευτερον γιατι ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΑΝ  την προοδο τους.
Τους νομους που εθεσαν , τους ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ. Ολοι μαζι , σαν μια γροθια, προσπαθουν για το ΚΟΙΝΟ καλο, θυσιαζοντας
πολλακις προσωπικα συμφεροντα. { Το εζησα με τα ιδια μου τα ματια και αυτια}
Οι κεφαλαιες αυτες λεξεις , ειναι που στην Ελλαδα ειναι ...σχετικες. Περιφρουρωωωωωωω...τι? το προσωπικο μου συμφερον φυσικα.
 Αλλιως, αν με καταδοσεις γιατι παραβιαζω κατι, ονομαζεσαι αυτοματα ΧΑΦΙΕΣ, οχι φρουρος των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΝΟΜΩΝ ....
 Αν κατι δεν με συμφερει ή δεν με βολευει  κατι, μονιμα ή και προσωρινα, το ΚΑΤΑΠΑΤΩ...δεν το ΕΦΑΡΜΟΖΩ...πχ..{ας πιασουμε τα πιο απλα}
 2πλο και 3πλο παρκινγκ,κλεινω το πεζοδρομιο και δεν μ ενδειαφερει αν μανες ή ατομα με ειδικες αναγκες δεν μπορουν  να περασουν. ΔΕΝ δινω προτεραιοτητα στην διαβαση στους πεζους ή παρκαρω μπροστα στο μαγαζι σου γιατι ετσι με βολευει , αλλα στο δικο μου μαγαζι δεν αφηνω να παρκαρουν μπροστα...Λαδωνω...γιατι δεν σεβομαι την ΟΥΡΑ που υπαρχει και θελω να γινει η δικη μου δουλεια πρωτα.
Εχω τους κανονισμους ....γραμμενους, αν δεν με βολευουν...
 Πουθενα στην Καταλωνια δεν βλεπεις παρανομα παρκαρισμενα αυτ/τα. Ο γερανος { που ειδοποιειται ταχιστα -σε 5 λεπτα το πολυ-}
 θα στο μεταφερει στο δημ. παρκινγκ , με ολα τα επακολουθα...
  ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ δεν θυσιαζω το ....σπιτι μου , για να αναδειχθει πχ η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ...{ενω οι Βαρκελωνεζοι ιδιοκτητες διαμερισματων ζητησαν
- οι ιδιοι τους-, να απαλλοτριωθουν τα διαμερισματα τους και να γινει παρκο μπροστα στην εκκλησια Σαγραδα Φαμιλια}.
  Τι με νοιαζει η εθνικη μας κληρονομια...ΕΓΩ θα σωσω/ αναδειξω  την Ελλαδα?
Την εξυπναδα μας δυστυχως, δεν την χρησιμοποιουμε δημιουργικα, αλλα ΠΟΝΗΡΑ...για το προσωπικο συμφερον

Για ολα βεβαια, υπαρχει ..υποβαθρο, αλλες φορες δικαιολογημενο, αλλες οχι.Η νοοτροπια ενος λαου δεν ειναι αυτογενης αλλα πλαθεται.
 Ενα ομως εδω και 2000 χρονια...δεν θελουμε να το αλλαξουμε το,    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ....
 Το πολυ πολυ, να το κανουμε γιατι ΑΥΤΟΙ και οχι ΕΓΩ.. ή γιατι ΑΥΤΟΙ και οχι ΕΜΕΙΣ.

Αυτο ηταν και η αιτια που η ελλαδα ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ στους ρωμαιους...το γιατι ΑΥΤΟΙ και οχι ΕΜΕΙΣ. μας χαντακωσε..
 Βαλλαμε τα χερακια μας και βγαλαμε τα ματακια μας
 και εκτοτε φροντιζουμε  να το τηρουμε...πιστα,μην τυχον και προοδευσουμε :sad:

Απο την ωραια και πληρεστατη ελληνικη γλωσσα διαγραψαμε το ΜΑΖΙ και το καναμε ΕΣΥ...ή ΕΓΩ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ολοι  ΜΑΖΙ.... και το για ΟΛΟΥΣ ...θαχουν δικαιο να λενε , οτι εμεις διδαξαμε την Δημοκρατια για να την
εφαρμοσουν ομως οι ΑΛΛΟΙ...