Αποστολέας Θέμα: Πληροφορίες για βαλκανικές χώρες?  (Αναγνώστηκε 10711 φορές)

Αποσυνδεδεμένος traveler-eirini

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Πληροφορίες για βαλκανικές χώρες?
« στις: Οκτώβριος 02, 2011, 00:38:50 πμ »
Καλησπερα!
Ολο το απογευμα σκεφτομουν αν θα κανω κατι τις μερες της 28ης και αν ναι, τι? Λεφτα υπαρχουν ελαχιστα, χρονος γυρω στις 4-5 μερες και διαθεση για εξορμηση τρελη! Θελω πολυ να παω εξωτερικο! Γιατι σκεφτομαι οτι σε μερικα πανεμορφα μερη που θελω να παω εδω στη Μακεδονια μπορω να παω και σαββατοκυριακο. Τωρα που εχω λιγες παραπανω μερες (πραγμα πολυ σπανιο) θελω να το εκμεταλευτω για να παω εξωτερικο. Το βασικο προβλημα ειναι τα λεφτα! Κοιταξα για αεροπορικα για μερικες ευρωπαικες πολεις που θελω πολυ να παω αλλα ειναι πολυ αργα για να βρω μια πραγματικα φτηνη πτηση (ας προνοουσα) οποτε σκεφτηκα να παω σε καμια κοντινη χωρα με τρενο η λεωφορειο! Πολυ καλη λυση για καποιο με το προβλημα μου θα ηταν η Κωνσταντινουπολη που ειναι υπεροχη αλλα εχω ηδη παει και θελω κατι καινουργιο και διαφορετικο. Δεν εχω παει στα βαλκανια παρα μονο στη Ρουμανια, στο Ιασιο που ειχα περασει τελεια! Ειναι κανεις που να εχει παει σε καποια απ τις γειτονικες μας χωρες και να εχει να μου προτινει ενα προορισμο που του αρεσε? Με τη διαμονη δεν εχω θεμα... Να ναι καλα το couchsurfing!
Ευχαριστω παααρα πολυ!
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Πληροφορίες για βαλκανικές χώρες?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 00:52:08 πμ »
Αφού έχεις πάει μόνο Ιάσιο στη Ρουμανία γιατί δεν βλέπεις και τα πιο δυτικά της χώρας αυτής και τα Καρπάθια που είναι υπέροχα ειδικά αυτή την εποχή. Μιλάω για Μπρασόβ, Σιμπιού, Σιγκισοάρα κ.ά.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 00:53:56 πμ »
Ξεκιναω με τη Βουλγαρια που ειναι πολυ κοντα σου... τα γνωστα Μπανσκο, Σοφια, Φιλιππουπολη και λιγο πιο μακρια αλλα ομορφοτερο το Velico Tarnovo.
Στο FYROM μια καλη επιλογη ειναι η λιμνη Οχριδας... μετα παμε σε πιο μακρινους προορισμους... βλεπε Αλβανια, Μαυροβουνιο, Σερβια, Βοσνια, Κροατια.
Προσωπικα εχω γυρισει ολα τα Βαλκανια και μπορω να σε κατατοπισω αρκετα... δεν ειμαι ομως ο μονος... πολλα μελη μας εχουν τρομερη εμπειρια απο τα αυτα τα μερη.
Αποφασισε λοιπον εσυ που θελεις να πας κι εμεις ειμαστε εδω. :smile_:

• Full Member
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 00:57:32 πμ »
Αφού έχεις πάει μόνο Ιάσιο στη Ρουμανία γιατί δεν βλέπεις και τα πιο δυτικά της χώρας αυτής και τα Καρπάθια που είναι υπέροχα ειδικά αυτή την εποχή. Μιλάω για Μπρασόβ, Σιμπιού, Σιγκισοάρα κ.ά.

Λες, ε? Αμα το λες σε εμπιστευομαι! Πρεπει να ξερεις πολλα (βλεπε αρχαιολογικη αξια χαλστατ χαχα). Ομως ειναι καπως μακρια... Και το προβλημα ειναι οτι εχουν κοψει ολα τα δειθνη τρενα. Οποτε αναγκαστικα λεωφορειο. Θα κοιταξω τιμη αλλα πρεπει να ειναι πολλα... Ευχαριστω παντως για την προταση! Θα ψαξω και πληροφοριες στο google για τα μερη και πως μπορω να παω! Αχ Ρουμανια! Ημουν μικρη οταν πηγα... Καπου 13... Ηταν με ενα προγραμμα ανταλλαγης μαθητων! Θα ηθελα πολυ να ξαναεβλεπα τα παιδια εκεινου του σχολειου! Τωρα που μου ξυπνησαν οι ωραιες μνημες ειμαι ικανη να παω παλι Ιασιο! χαχαχα
We live in a wonderful world that is full of beauty and charm.  There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 01:04:12 πμ »
Ξεκιναω με τη Βουλγαρια που ειναι πολυ κοντα σου... τα γνωστα Μπανσκο, Σοφια, Φιλιππουπολη και λιγο πιο μακρια αλλα ομορφοτερο το Velico Tarnovo.
Στο FYROM μια καλη επιλογη ειναι η λιμνη Οχριδας... μετα παμε σε πιο μακρινους προορισμους... βλεπε Αλβανια, Μαυροβουνιο, Σερβια, Βοσνια, Κροατια.
Προσωπικα εχω γυρισει ολα τα Βαλκανια και μπορω να σε κατατοπισω αρκετα... δεν ειμαι ομως ο μονος... πολλα μελη μας εχουν τρομερη εμπειρια απο τα αυτα τα μερη.
Αποφασισε λοιπον εσυ που θελεις να πας κι εμεις ειμαστε εδω. :smile_:

Μπανσκο μου φαινεται παραειναι τουριστικο (μπορει να ειναι ομορφο βεβαια, δεν ξερω) αλλα και μονο που ειναι η must εκδρομη των φοιτητικων παραταξεων ειμαι αρνητικα προκατηλημενη! Για Σοφια και Φιλιππουπολη ποια ειναι η γνωμη σου?
Για Velico Tarnovo λιγο που κοιταξα μου φαινεται πολυ καλη επιλογη! Και λιμνη Οχριδας!
Ευχαριστω πολυ! Το ξερω ετσι ειναι πολυ γενικο το θεμα και δε σας βοηθαω... Μολις αποφασισω θα σας πω να μου πειτε περισσοτερες προτασεις :)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 01:11:13 πμ »
Το Velico Tarnovo ειναι super... αλλα οπως ειπα λιγο μακρια... μεταξυ Σοφιας και Φιλιππουπολης προτιμω τη δευτερη... οσο για τη λιμνη Οχριδας ενα τριημερακι ειναι αρκετο. 

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 01:31:30 πμ »
Ριξε μια ματια για Οχριδα εδω  http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,526.0.html

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 09:07:30 πμ »
Για το ταξίδι που είχα κάνει εγώ στη Ρουμανία πριν 2 χρόνια ακριβώς δες παρακάτω να πάρεις ιδέες
http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,3163.0.html

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 09:46:24 πμ »
Για τη λιμνη Οχριδας δεν εχεις ετοιμασει κατι Δημο?

• Full Member
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 02, 2011, 19:30:14 μμ »
Και οι 2 ιστορίες αποτέλεσαν έμπνευση για μελλοντικές περιπέτειες! Είναι κρίμα που οι Έλληνες "φοβούνται" αυτά τα μέρη!. Αν και έχει και πολλά θετικά γιατί έτσι δεν είναι πολύ τουριστικά!