Αποστολέας Θέμα: Tαξίδι στη Νικαράγουα  (Αναγνώστηκε 4789 φορές)

Αποσυνδεδεμένος jorge

• Full Member
  • Φύλο: Άντρας
  • ο μαναβης οτι εχει πουλαει.
Tαξίδι στη Νικαράγουα
« στις: Μάιος 14, 2011, 22:21:38 μμ »

Απο την κοστα ρικα η νικαραγουα ειναι διπλα.με ενα ταξιδι στην κοστα ρικα μπορειτε να γυρισετε 5 χωρες.η νικαραγουα η ονδουρα η γουατεμαλα και το ελ σαλβαδορ εχουν κανει μια συμπραξη κατι σαν την δικη μας ευρωπαικη ενωση,οποτε αν μπειτε σε μια χωρα απο αυτες η μετακινηση σας ειναι ευκολη,εγω περασα τα συνορα απο κοστα ρικα προς νικαραγουα οδικως.δηλαδη περασα κατι σαν συνορα που μαλλον ητανε τελωνειο.η δικη μου πλευρα ητανε αδεια η εισοδος ομως προς την κοστα ρικα ητανε φουλ ,ειδα μια ουρα πολλων δεκαδων μετρων να περιμενει μεσα στον ηλιο για να μπει στην κοστα ρικα.πιθανοτατα πηγαιναν στην κοστα ρικα για δουλεια.ειχα παρει αποφαση να επισκεφτω  την μαναγκουα την πρωτευουσα της νικαραγουας ομως συναντησα πολλα προβληματα κυριως μετακινησης στο εσωτερικο της χωρας,το ποσο που μου ζητουσανε τα ταξι ητανε εξωφρενικα μεγαλο για χωρα της λατινικης αμερικης.το λεωφορειο με πηγε ως την πολη μπελεν παραπανω δεν πηγαινε γιατι μετα εστριβε δυτικα και πηγαινε σε καποιες πολεις παραθαλασσιες,εμεινα στο μπελεν σε μια τρωγλη που ουτε τζαμπα δεν μενεις και πληρωσα και 3 ευρω.μεσα στο λεωφορειο οι ντοπιοι μου ειπανε πολλα.αυτο που με ενδιεφερε ητανε να βρω λεωφορειο την επομενη για μαναγκουα,ως σκεψη ητανε καλα να μεινω στο μπελεν επειδη ηδη ειχε νυχτωσει και η εμπειρια μου λεει νυχτα σε αγνωστη χωρα να μην ταξιδευω.απο οτι ειδα στον χαρτη βρισκομουν κοντα σε ενα μεγαλο ενεργο ηφαιστειο που ητανε βορεια μου και ενω ειχα δει στην διαδρομη να προσπερναμε ηδη ενα ηφαιστειο,βρισκομουν δηλαδη αναμεσα σε 2 ηφαιστεια και σε μια μεγαλη λιμνη ,η λιμνη λεγοτανε λιμνη της νικαραγουας ,την λιμνη  την ειδα καλα αλλα μου ειπανε οτι εχει μεσα και νησακια τα οποια δεν τα ειδα καλα και μαλιστα ειναι κατοικησιμα,το ηφαιστειο ομως φαινοτανε ποιο καθαρα ,ητανε το ηφαιστειο εσπερανζα που σημαινει ελπιδα.
αυτο ητανε το ηφαιστειο που προσπερασαμε πριν την πολη μπελεν.το επομενο που κοιταζα εγω στον χαρτη και μου φανηκε ποιο μεγαλο λεγοτανε μομπατσο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 15, 2011, 13:25:56 μμ by dk »
Ουδεις ασφαλεστερος εχθρος απο τον ευεργηθεντα αχαριστο,,,,,,,

Αποσυνδεδεμένος jorge

• Full Member
Απ: Tαξίδι στη Νικαράγουα
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 14, 2011, 23:47:03 μμ »

Στις 7 το πρωι ξεκινησα με ενδιαμεσο σταθμο την γκραναδα για μαναγκουα,αυτο που μου εκανε εντυπωση μετα τα ηφαιστεια και την λιμνη που ειδα ειναι η πολη της γκραναδας,λες και ημουνα στην κουβα.τετοια ομοιοτητα δεν μπορουσα να φανταστω.η γκραναδα ειναι μια φανταστικη πολη και ισως για αυτο να εχει και τοσο τουρισμο.εχει ποιο πολλους τουριστες και απο το σαν χοσε της κοστα ρικα.εμεινα μολις 5 ωρες στην γκραναδα και αποχωρησα τελικα για την πρωτευουσα με αλλο λεωφορειο.εφτασα μερα στην μαναγκουα ,αν και ειδα την πινακιδα οτι μπηκαμε στην πολη εγω ακομα περιμενα να δω την πρωτευουσα .μαλιστα μου εκανε εντυπωση το ποσο μεγαλα ειναι τα προαστια .ομως δεν ητανε προαστια ητανε η πολη.μια πολη χωρις πολυωροφα κτιρια κτισμενη μεσα σε δασος και μια λιμνη στο κεντρο.απο οτι μου ειπανε οι ντοπιοι μετα τον μεγαλο σεισμο του 1972 η πολη αλλαξε.δεν κτιζονται πλεον μεγαλα κτιρια για τον φοβο νεου σεισμου και το κεντρο αποκεντρωθηκε και κτιζονται συνεχεια σπιτια προς τα προαστια.τωρα εξηγητε γιατι δεν καταλαβα οτι ημουνα μεσα στην πολη.η πολη εχει καποια εμπορικα κεντρα αλλα οι τιμες δεν ειναι καλες ,ποσο μαλλον για τους ντοπιους,μετα το κολον ,το νομισμα της κοστα ρικα περασα στο κορδοβα στο νομισμα της νικαραγουας.οι συναλλαγες ομως γινονται με δολλαρια,η πολη δεν εχει αρχη ουτε τελος σημειο κατατεθεν της πολης για να προσανατολιστεις ειναι η λιμνη στο κεντρο της πολης που ειναι μεσα σε εναν κρατηρα ηφαιστειακο .η φτωχεια ειναι εκδηλη παντου ακομα και στη πρωτευουσα, η πορνεια και αυτη εκδηλη καποιες περιοχες στην μαναγκουα ειναι πολυσυχναστες και εχουν πολλα μπαρακια και κλαμπ ,στην βολτα που εκανα ειδα και πολλα καζινο.τουριστες εχει και εδω κυριως αμερικανοι οχι ομως τοσοι πολλοι οσο στην γκραναδα. αν και ειμαι στην πρωτευουσα της νικαραγουα δεν βλεπω να υπαρχει επικινδυνοτητα,αυτο μου ειχανε πει και στην κοστα ρικα,οτι η νικαραγουα ειναι σχετικα ασφαλης χωρα .οι ντοπιοι παντως ειναι πολυ ποιο φιλικοι απο τους κατοικους της κοστα ρικα .η νικαραγουα μπορει να μην ειναι κοστα ρικα εχει και αυτη ομως παρα πολλα δαση,σε ολη την διαδρομη εβλεπα δαση και απο καμμια φορα εβλεπα και πεδιαδες και καμπους.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 15, 2011, 13:30:09 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος jorge

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 15, 2011, 12:08:00 μμ »

στο μπελεν πληρωσα 3 ευρω για ενα παλιοδωματιο που δεν ειχε τιποτα εκτος απο ενα κρεβατι και ενα μισογκρεμισμενο μπανιο,ομως επρεπε να μεινω και δεν ειχα χρονο να ψαξω για κατι καλυτερο και δεν το ρισκαριζα να χασω πολυτιμο χρονο ψαχνωντας,αυτα ειναι τα μειονεκτηματα οταν ταξιδευεις χωρις προγραμμα ομως δεν με απασχολει και τοσο.στην μαναγκουα ομως τα πραγματα ητανε διαφορετικα,ειχε πολλα ξενοδοχεια μοτελ και ενοικιαζομενα δωματια για ολες της τσεπες,ετσι με μολις 5 ευρω βρηκα ενα καταπληκτικο ενοικιαζομενο δωματιο σε μια μεγαλη συνοικια που στην ουσια αποτελουντο απο ενοικιαζομενα δωματια,κατι δηλαδη σαν της δικες μας εργατικες κατοικιες με την διαφορα οτι εκει μενανε τουριστες.στο κεντρο των ενοικιαζομενων δωματιων ειχε και πισινα αλλα και καφετερια και εστιατοριο.ολα αυτα φυσικα σε ποιοτητα λατινικης αμερικης.σκεφτηκα να μεινω περισσοτερο απο οσο υπολογιζα στην μαναγκουα γιατι μου αρεσε και ειχα τακτοποιηθει καλα,μετα θα πηγαινα στην τσιναντεγκα μια ομορφη πολη οπου εκει θα εβρισκα τροπο να περασω στο ελ σαλβαδορ με φερρυ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 15, 2011, 13:30:31 μμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 15, 2011, 12:40:26 μμ »
Περιμενουμε τη συνεχεια. :good:

Αποσυνδεδεμένος jorge

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 15, 2011, 20:10:27 μμ »
εμεινα στην μαναγκουα ακριβως 14 μερες ,μεσα σε αυτες της 14 μερες επισκεφτηκα ξανα την πολη της γκραναδας και εμεινα και εκει αλλες 2 μερες.αν και δυσκολευτηκα πηρα την αποφαση να περασω στην γειτονικη χωρα το ελ σαλβαδορ.οι ντοπιοι φιλοι μου στην νικαραγουα μου ειπανε να μην παω στο ελ σαλβαδορ γιατι ειναι πολυ επικινδυνα,για να ειμαι ειλικρινης σκεφτηκα να μην παω και να ταξιδεψω προς την ονδουρα ,αλλα τελικα ο πειρασμος και ο φοβος οτι θα μετανοιωνα αν δεν πηγαινα με νικησαν.ετσι αποχαιρετησα την πανεμορφη μαναγκουα και τους φιλους που εκανα εκει και με τα λιγα υπαρχοντα μου συνεχισα οδικως για την πολη της τσιναντεγκα .για μια αποσταση 150 χιλιομετρων απο την μαναγκουα στην τσινατεγκα χρειαστηκαν 4 ωρες,τοσο καλος ητανε ο δρομος και να φανταστει κανεις οτι πηγα με ταξι με συμφωνημενη τιμη.καναμε πολλες στασεις δεν λεω ομως ο δρομος ητανε το λιγο λιγο απαραδεκτος.στην τσιναντεγκα δεν ειχα σκοπο να μεινω ομως επρεπε να οργανωθω και κυριως να περιμενω το φερρυ που φευγει απο το πουερτο κοριντο και εχει μονον 2 δρομολογια την εβδομαδα.η τσιναντεγκα ειναι μια φτωχη πολη με 125.000 κατοικους,ειναι κυριως αγροτικη πολη και η θαλασσα ειναι στα δεκα χιλιομετρα απο την πολη.η πολη αυτη ειναι μια καθαρη πολη χωρις τουριστες ισως για αυτο να μου αρεσε τοσο.στην πολη αυτη βγαινει ενα φανταστικο ρουμι που ειναι γνωστο σε ολο τον κοσμο.επισης φανταστικες ειναι και οι μπανανες που βγαινουν εδω.σε 2 μερες ομως επρεπε να αναχωρησω για το ελ σαλβαδορ που βρισκονταν πια πολυ κοντα μου.πληρωσα δεκα δολλαρια το εισιτηριο μου για το φερρυ και απλα επρεπε να περιμενω 2 μερες στην υπεροχη αυτη πολη και δεν το κρυβω επινα ολη την μερα αυτο το φανταστικο ρουμι .ενοικιαζομενα δωματια βρισκεις ευκολα και οι τιμες αρκετα καλες και εδω.η πολη εχει παρα πολλες εκκλησιες,καθε τετραγωνο και μια εκκλησια.ειναι η πολη με τα περισσοτερα ηφαιστεια και με το ποιο μεγαλο ηφαιστειο της νικαραγουας τον σαν κριστομπαλ.το σαν κριστομπαλ φαινετε σε οποια πλευρα της πολης και να μενεις.ο ταξιτσης μου ειπα οτι το παρατσουκλι της τσιναντεγκα ειναι πολη των πορτοκαλιων Ciudad de las Naranjas ασχετα αν πορτοκαλια δεν ειδα πουθενα στην πολη.αν και ρωτησα απο που προερχετε το παρατσουκλι δεν ηξερε να μου πει.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 15, 2011, 20:18:46 μμ by jorge »

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 17, 2011, 05:38:09 πμ »
 :thank: jorge

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 18, 2011, 22:24:02 μμ »
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!! :good:

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 13, 2017, 21:29:18 μμ »
εμενα παντως η γραναδα δε μου θυμισε καθολου  την κουβα ηταν πολύ καλυτερη κ περιποιημενη αλλα και παλι δεν τρελαθηκα κιολας αν κ ειχε χρωμα κ αρκετα αποικιακα κτηρια που ανακαινισαν κ τα εκαναν χοτελ ...εμενα 2 μερες κ την γυρισα αρκετα...η κουβα [ συγνωμη γιωργο που μαλλον σε γνωρισα κ προσωπικα στο μεξικο ]..είναι χειροτερη...
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ