εμεινα στην μαναγκουα ακριβως 14 μερες ,μεσα σε αυτες της 14 μερες επισκεφτηκα ξανα την πολη της γκραναδας και εμεινα και εκει αλλες 2 μερες.αν και δυσκολευτηκα πηρα την αποφαση να περασω στην γειτονικη χωρα το ελ σαλβαδορ.οι ντοπιοι φιλοι μου στην νικαραγουα μου ειπανε να μην παω στο ελ σαλβαδορ γιατι ειναι πολυ επικινδυνα,για να ειμαι ειλικρινης σκεφτηκα να μην παω και να ταξιδεψω προς την ονδουρα ,αλλα τελικα ο πειρασμος και ο φοβος οτι θα μετανοιωνα αν δεν πηγαινα με νικησαν.ετσι αποχαιρετησα την πανεμορφη μαναγκουα και τους φιλους που εκανα εκει και με τα λιγα υπαρχοντα μου συνεχισα οδικως για την πολη της τσιναντεγκα .για μια αποσταση 150 χιλιομετρων απο την μαναγκουα στην τσινατεγκα χρειαστηκαν 4 ωρες,τοσο καλος ητανε ο δρομος και να φανταστει κανεις οτι πηγα με ταξι με συμφωνημενη τιμη.καναμε πολλες στασεις δεν λεω ομως ο δρομος ητανε το λιγο λιγο απαραδεκτος.στην τσιναντεγκα δεν ειχα σκοπο να μεινω ομως επρεπε να οργανωθω και κυριως να περιμενω το φερρυ που φευγει απο το πουερτο κοριντο και εχει μονον 2 δρομολογια την εβδομαδα.η τσιναντεγκα ειναι μια φτωχη πολη με 125.000 κατοικους,ειναι κυριως αγροτικη πολη και η θαλασσα ειναι στα δεκα χιλιομετρα απο την πολη.η πολη αυτη ειναι μια καθαρη πολη χωρις τουριστες ισως για αυτο να μου αρεσε τοσο.στην πολη αυτη βγαινει ενα φανταστικο ρουμι που ειναι γνωστο σε ολο τον κοσμο.επισης φανταστικες ειναι και οι μπανανες που βγαινουν εδω.σε 2 μερες ομως επρεπε να αναχωρησω για το ελ σαλβαδορ που βρισκονταν πια πολυ κοντα μου.πληρωσα δεκα δολλαρια το εισιτηριο μου για το φερρυ και απλα επρεπε να περιμενω 2 μερες στην υπεροχη αυτη πολη και δεν το κρυβω επινα ολη την μερα αυτο το φανταστικο ρουμι .ενοικιαζομενα δωματια βρισκεις ευκολα και οι τιμες αρκετα καλες και εδω.η πολη εχει παρα πολλες εκκλησιες,καθε τετραγωνο και μια εκκλησια.ειναι η πολη με τα περισσοτερα ηφαιστεια και με το ποιο μεγαλο ηφαιστειο της νικαραγουας τον σαν κριστομπαλ.το σαν κριστομπαλ φαινετε σε οποια πλευρα της πολης και να μενεις.ο ταξιτσης μου ειπα οτι το παρατσουκλι της τσιναντεγκα ειναι πολη των πορτοκαλιων Ciudad de las Naranjas ασχετα αν πορτοκαλια δεν ειδα πουθενα στην πολη.αν και ρωτησα απο που προερχετε το παρατσουκλι δεν ηξερε να μου πει.