@ apleisto$Φίλε μου μάλλον παρεξήγησες το κείμενο ή δεν το έγραψα καλά.
Εγώ δεν γκρίνιαξα για τις τιμές διότι ήταν επιλογή μου να πάω για φαγητό στα συγκεκριμένα εστιατόρια που ήταν ακριβά.
Το ήξερα από την Αθήνα ότι είναι ακριβά το είδα και στους καταλόγους που κρέμονται στην πόρτα το είδα και στους καταλόγους που μου έφεραν στο τραπέζι.
Και στην Οία έφαγα σε ακριβό εστιατόριο αλλά οι τιμές ανταποκρινόντουσαν στην ποιότητα.
Αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά διότι και η γεύση είναι υποκειμενική.
Δεν άρεσει σε όλους κάποιο φαγητό έτσι δεν είναι?
Είχα 15 χρόνια να πάω και πολλά καταστήματα έχουν αλλάξει χέρια οπότε οι γνώσεις έχουν πάει περίπατο αλλά παρόλα αυτά είχα τις πληροφορίες μου οι οποίες δεν αποδείχτησαν πάντα σωστές γιατί και πάλι τα γούστα διαφέρουν.
Αλλά δεν μπορέι να μην πώ την γνώμη μου για κάτι που συνάντησα.
Παραδείγματος χάριν το φαγητό στο "Sphinx " δεν με ξετρέλανε αλλά στο "1800" ήταν πάρα πολύ καλό.
Δύο εστιατόρια που είναι πολύ γνωστά και πολύ καλά αλλά κατ εμέ το 1800 είναι καλύτερο αλλά η απλή τρατορία στο Φηροστεφάνι μου άρεσε εξ ίσου με το "Sphinx" .
Eίμαι της άποψης να δοικιμάζει κανείς όσο μπορεί και ανάλογα τα χρήματα του πολλά στέκια για να βγαζει άποψη και αυτό έκανα.
Έχω την άποψη μου λοιπόν και αυτήν είπα.
Παντύ θα υπάρχουν καλά και κακά εστιατορια είτε φτηνα είτε ακριβά.
Εγώ "γκρίνιαξα" και είπα ότι δεν είναι η Σαντορίνη που γνώρισα μικρός που δεν ήταν η Σαντορίνη που είδα το 1994-95 και σίγουρα δεν έχει καμία σχεση με την Σαντορίνη που είδα πέρυσι.
Με τα χρόνια κατά την άποψη μου πάντα χαλάει.
Μίλησα για τα καταστήματα που έχουν αλλοιώσει την εικόνα που εγώ είχα και για τις πινακίδες που αντί να έχεις το μυαλό σου στο τοπίο σου τραβάνε την προσοχή και σε αποπροσανατολίζουν.
Μίλησα για τα κιτσάτα μαγαζιά που μου χάλασαν την εικόνα που
ΕΙΧΑ και
ΟΧΙ ότι χάλασαν την ομορφιά του τοπίου και την μοναδικότητα του.
Μίλησα για τα σκουπίδια που έχουν γεμίσει τα δρομάκια και που θα μπορουσε ο Δήμος να φροντίσει για να μην υπάρχουν.
Με τις κόρες μου περπάτησα και τα Φηρά και την Οία (που σε εμένα άρεσε και αρέσει περισσότερο) αλλά ΚΑΙ στα στενά δρομάκια του Εμπορείου και του Βόθωνα και του Πύργου θέλοντας να δουν την άλλη Σαντορίνη όχι την τουριστική .
Άρα προσπάθησα να την δουν και οι κόρες μου και όχι απλά να την κοιτάξουν...
Η Σαντορίνη είναι ένα πανέμορφο γεωλογικά νησί και μοναδικό στον Κόσμο με εξαιρετική αρχιτεκτονική και σίγουρα απο τα μέρη που πρέπει να δεί κάποιος ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αν ζεί και στην Ελλάδα που το έχει μέσα στα πόδια του.
Είναι ένα νησί που θα ξαναπάω αν είμαστε καλά γιατί είναι πανέμορφο.
Αλλά αν συνεχίσει αυτός ο βιασμός κατ εξακολούθηση σε λίγο θα έχει αλλάξει όψι τουλάχιστον από αυτήν που εγώ είχα