Αποστολέας Θέμα: Ανταποκριθείτε στο κάλεσμα…της λάβας  (Αναγνώστηκε 7212 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ανταποκριθείτε στο κάλεσμα…της λάβας
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 02, 2011, 20:50:26 μμ »
Ευχαριστουμε πολυ για ολα αυτα τα tips που εδωσες Φωτη... προσωπικα τα ηξερα γιατι τα ειχαμε συζητησει... ενα μεγαλυτερο ομως ευχαριστω στις κορες σου για τις καταπληκτικες φωτογραφιες τους!!

ΥΓ.Καποια στιγμη ζήτα απο τα κοριτσια να σε μαθουν και σενα να βγαζεις τοσο ομορφες φωτογραφιες. :laugh: :rofl: :rofl:

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
    • NoName
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 02, 2011, 21:20:47 μμ »
 :beee:

ΥΓ.Καποια στιγμη ζήτα απο τα κοριτσια να σε μαθουν και σενα να βγαζεις τοσο ομορφες φωτογραφιες. :laugh: :rofl: :rofl:
Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος apleisto$

• Newbie
  • *
    • My Personal youtube channel
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 02, 2011, 23:05:56 μμ »
Την Σαντορίνη την γνώρισα όταν ακόμα ανεβαίναμε με τα γαιδουράκια και τα μουλάρια στο παλιό λιμάνι.
Πολλοί από εσάς  μπορεί να μην είχατε καν γεννηθεί τότε.
Έκτοτε πήγα πολλές φορές και μου άρεσε πολύ διότι υπάρχει συγγενικό σπίτι εκεί που είχα την άνεση να πηγαίνω όποτε ήθελα.
Τότε ήμουν και νεότερος  :wink: οπότε ήταν must προορισμός.

Από τότε άλλαξε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

Εμένα λοιπόν ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ή Σαντορίνη.

Είχα 16 χρόνια να πάω
Το Καμάρι ο Μονόλιθος ο Πύργος δεν είναι έτσι όπως εγώ τα γνώρισα.
Τα Φηρά και η Οία ... άσε καλύτερα...
Κάθε χρόνο που πήγαινα όλο και κάτι άλλαζε αλλά μετά από τόσα χρόνια έπαθα σοκ  :chok:

Έχει μείνει η γραφικότητα και η μοναδικότητα του τοπίου αλλά έχει χαθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό η γραφικότητα των μικρών στενών δρόμων που κατακλύζονται πιά από εμπορικά καταστήματα σουβλατζίδικα παγωτατζίδικα κιτσάτα μαγαζιά που πουλάνε τουριστικά είδη και σκουπίδια παντού.

Τότε το λευκό και το γαλάζιο ήταν κυρίαρχα χρώματα.

Δεν υπήρχαν όλες αυτές οι πινακίδες και μαρκίζες κάθε γούστου και έμπνευσης που παγιδεύουν το μάτι και το τραβάνε μακρυά απο την μοναδικότητα.
Δεν υπήρχαν πισίνες στην καλντέρα και εστιατόρια που για να δειπνήσει μια οικογένεια θέλει το μισό μηνιάτικο ενός πρωτοδιοριζόμενου.
Δεν ξέρω αν αυτά μπορεί να τα πέι κάποιος πολιτισμό αλλά εμένα μου χάλασαν την Σαντορίνη που γνώρισα.

Οι κόρες μου που την πρωτογνώρισαν ενθουσιάστηκαν - δικές τους και οι φωτογραφίες - περπατήσαμε βέβαια στα δρομάκια που όλοι όσοι πάνε περπατάνε βγάλαμε τις φωτογραφίες που όλοι βγάζουν και γυρίσαμε και τις παραλίες για να τις δούμε .

Φάγαμε σε δύο "σκουφάτα" εστιατόριο στην καλντέρα που μας είχαν προτείνει και δεν μπορώ να πω ότι φάγαμε άσχημα κάθε άλλο αλλά η σχέση ποιότητας τιμής δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ καλή.
Φάγαμε όμως  στο Αμμούδι ψάρια εξ ίσου καλά και ΠΟΛΥ φτηνότερα αλλά και σε μιά Ιταλικη τρατορία στο Φηροστεφάνι κάτω από τον Μύλο που μου διαφεύγει τώρα το όνομα της αλλά θα μου μείνουν αξέχαστες οι γεύσεις της  και οι τιμές της.
Αναφέρω ότι η μακαρονάδα με θαλασσινά στην καλντερα είχε 30 !!! ευρώ διότι μάλλον πληρώσαμε και τον σκόυφο του σεφ και στην τρατορία 11 και μπορεί να ήταν και καλυτερη.

Κάναμε όλα -εκτός από ένα- τα μπάνια μας στον Αγ. Γεώργιο στο τέρμα σχεδόν του γνωστού Περίβολου στον 'Άνεμο" με λίγο κόσμο, περπατήσαμε στο Εμποριό και τον Βόθωνα,  χωθήκαμε σε μικρά καλντερίμια που μάλλον δεν θα μπορέσουμε να ξαναθυμηθούμε που είναι.

Και τους είπα να θυμούνται αυτήν την Σαντορίνη γιατί σε 10 χρόνια μπορεί να τις απογοητεύσει πολύ...

Με αφορμή την αναφορά σου σ’αυτά που έζησες πέρυσι στο νησί, οφείλω να απαντήσω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.
Θα σταθώ στο «συγγενικό σπίτι» όπως αναφέρεις, εφόσον λοιπόν είχες εξασφαλίσει την διαμονή σου, λογικά θα σου περισσεύουν περισσότερα χρήματα ώστε να «πειραματιστείς» και να δοκιμάσεις ακόμα πιο πολλά εστιατόρια – ταβέρνες και «στέκια». Με λίγα λόγια, το ότι δεν έχεις διατηρήσει «δεσμούς» και δεν έχεις καταλήξει μετά από τόσες φορές, στα 10-15 «αξιόγευστα» μαγαζιά που συνδυάζουν ποιότητα-λογικές τιμές-ανάλογη θέα, πρέπει να σε ανησυχεί… Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα συνεχίζουν να σε αντιμετωπίζουν ως Αμερικανό τουρίστα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, σε μέρη παγκόσμιας προβολής, το πιθανότερο σενάριο είναι να μας «δαγκώσουν» όσον αφορά τις τιμές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες (ακόμα και αν μιλάμε την ίδια γλώσσα). Αντίδοτο σ’όλα αυτά, είναι η όσον το δυνατόν καλύτερη και έγκαιρη οργάνωση του ταξιδιού και αποσαφινισμός τόσο στις τιμές όσο και στις υπηρεσίες. Να ψάξει κανείς για προτεινόμενα και εγγυημένα «προϊόντα», όπως που θα φάμε, που θα βγούμε το βραδάκι και που θα κοιμηθούμε. Μια απλή σύγκριση τιμών δηλαδή, παντού και πάντα θα υπάρχουν τόσοι ευσυνείδητοι, όσοι και χωρίς τσίπα επαγγελματίες. Βασικά πράγματα δηλαδή, που απ’ότι αποδεικνύεται κανείς δεν μπαίνει στην αυτή την διαδικασία της αναζήτησης. Αυτό που δεν ξεχνάει ΠΟΤΕ όμως είναι η γκρίνια.
Οποιοσδήποτε  επισκεφτεί οποιοδήποτε μέρος πάνω σ’αυτόν τον πλανήτη, και υπερθεματίζει στο πόσο ακριβές τιμές συνάντησε, πόσο άσχημες συμπεριφορές συνάντησε, πόσα σκουπίδια βρέθηκαν στα πόδια του, σίγουρα  δεν είδε το αυτό το μέρος απλά το κοίταξε…
Beauty Exists Everywhere You Have To Develop An Eye For It And Be Able To See It (American Beauty.1999.)

H ευτυχία (ευδαιμονία) βρίσκεται στη διάθεση και όχι στα πράγματα

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 03, 2011, 00:06:54 πμ »
apleisto$ νάσαι καλά! Δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω στη Σαντορίνη, κάτι που θέλω εδώ και πολλά χρόνια διακαώς.
Μια ερώτηση. Το Ακρωτήρι είναι ανοικτό; Ήξερα ότι μετά το ατύχημε είχε κλείσει.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 03, 2011, 01:17:48 πμ »
Ωραία η Σαντορίνη αλλά υπερβολικά τουριστική πλέον στις ημέρες μας. Θα συμφωνήσω με τον No name εδώ: όποιος την έχει ζήσει πριν πάρα πολλά χρόνια αυτό που αντικρίζει πλέον σήμερα δεν έχει καμία σχέση. Είναι ανάλογα τι θέλει και ο καθένας και το τι ψάχνει. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη το νησάκι, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν πάει, αλλά δεν είναι και ο παράδεισος.

Αποσυνδεδεμένος NoName

• Hero Member
    • NoName
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 03, 2011, 09:27:30 πμ »
@ apleisto$

Φίλε μου μάλλον παρεξήγησες το κείμενο ή δεν το έγραψα καλά.

Εγώ δεν γκρίνιαξα για τις τιμές διότι ήταν επιλογή μου να πάω για φαγητό στα συγκεκριμένα εστιατόρια που ήταν ακριβά.
Το ήξερα από την Αθήνα ότι είναι ακριβά το είδα και στους καταλόγους που κρέμονται στην πόρτα το είδα και στους καταλόγους που μου έφεραν στο τραπέζι.
Και στην Οία έφαγα σε ακριβό εστιατόριο αλλά οι τιμές ανταποκρινόντουσαν στην ποιότητα.
Αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά διότι και η γεύση είναι υποκειμενική.
Δεν άρεσει σε όλους κάποιο φαγητό έτσι δεν είναι?
Είχα 15 χρόνια να πάω και πολλά καταστήματα έχουν αλλάξει χέρια οπότε οι γνώσεις έχουν πάει περίπατο αλλά παρόλα αυτά είχα τις πληροφορίες μου οι οποίες δεν αποδείχτησαν πάντα σωστές γιατί και πάλι τα γούστα διαφέρουν.
Αλλά δεν μπορέι να μην πώ την γνώμη μου για κάτι που συνάντησα.
Παραδείγματος χάριν το φαγητό στο "Sphinx " δεν με ξετρέλανε αλλά στο "1800" ήταν πάρα πολύ καλό.
Δύο εστιατόρια που είναι πολύ γνωστά και πολύ καλά αλλά κατ εμέ το 1800 είναι καλύτερο αλλά η απλή τρατορία στο Φηροστεφάνι μου άρεσε εξ ίσου με το "Sphinx" .
Eίμαι της άποψης να δοικιμάζει κανείς όσο μπορεί και ανάλογα τα χρήματα του πολλά στέκια για να βγαζει άποψη και αυτό έκανα.
Έχω την άποψη μου λοιπόν και αυτήν είπα.
Παντύ θα υπάρχουν καλά και κακά εστιατορια είτε φτηνα είτε ακριβά.

Εγώ "γκρίνιαξα" και  είπα ότι δεν είναι η Σαντορίνη που γνώρισα μικρός που δεν ήταν η Σαντορίνη που είδα το 1994-95 και σίγουρα δεν έχει καμία σχεση με την Σαντορίνη που είδα πέρυσι.
Με τα χρόνια κατά την άποψη μου πάντα χαλάει.
Μίλησα για τα καταστήματα που έχουν αλλοιώσει την εικόνα που εγώ είχα και για τις πινακίδες που αντί να έχεις το μυαλό σου στο τοπίο σου τραβάνε την προσοχή και σε αποπροσανατολίζουν.
Μίλησα για τα κιτσάτα μαγαζιά που μου χάλασαν την εικόνα που ΕΙΧΑ  και ΟΧΙ ότι χάλασαν την ομορφιά του τοπίου και την μοναδικότητα του.
Μίλησα για τα σκουπίδια που έχουν γεμίσει τα δρομάκια και που θα μπορουσε ο Δήμος να φροντίσει για να μην υπάρχουν.
Με τις κόρες μου περπάτησα και τα Φηρά και την Οία (που σε εμένα άρεσε και αρέσει περισσότερο) αλλά ΚΑΙ στα στενά δρομάκια του Εμπορείου και του Βόθωνα και του Πύργου θέλοντας να δουν την άλλη Σαντορίνη όχι την τουριστική .
Άρα προσπάθησα να την δουν και οι κόρες μου και όχι απλά να την κοιτάξουν...

Η Σαντορίνη είναι ένα πανέμορφο γεωλογικά νησί και μοναδικό στον Κόσμο με εξαιρετική αρχιτεκτονική και σίγουρα απο τα μέρη που πρέπει να δεί κάποιος ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αν ζεί και στην Ελλάδα που το έχει μέσα στα πόδια του.
Είναι ένα νησί που θα ξαναπάω αν είμαστε καλά γιατί είναι πανέμορφο.

Αλλά αν συνεχίσει αυτός ο βιασμός κατ εξακολούθηση σε λίγο θα έχει αλλάξει όψι τουλάχιστον από αυτήν που εγώ είχα    :sad:

Οι βλάκες είναι ανίκητοι.... αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

http://nonamegr.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 03, 2011, 11:24:58 πμ »
Μιας και το θέμα γενικεύτηκε μια άποψη. Σε οποιοδήποτε μέρος και αν πάμε μετά από χρόνια σίγουρα έχει αλλάξει (δε γίνεται αλλιώς). Τις περισσότερες φορές προς το χειρότερο. Και αυτό όμως έχει την υποκειμενικότητά του ανάλογα με τη "ματιά" του καθενός. Και κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο είναι οι αναμνήσεις του. Αν είχε περάσει καλά με τα τότε δεδομένα πολύ πιθανά τα τωρινά να τον χαλάνε. Το θέμα λοιπόν είναι η δεδομένη στιγμή. Δυστυχώς καθέ ένας από μας δεν έχει ένα διακοπτάκι με on off και έτσι οι συγκρίσεις πάντα θα υπάρχουν.

• Newbie
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 03, 2011, 11:49:47 πμ »
apleisto$ νάσαι καλά! Δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω στη Σαντορίνη, κάτι που θέλω εδώ και πολλά χρόνια διακαώς.
Μια ερώτηση. Το Ακρωτήρι είναι ανοικτό; Ήξερα ότι μετά το ατύχημε είχε κλείσει.

Όλα δέιχνουν ότι ούτε το φετινό καλοκαίρι θα είναι επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος. Το καινούργιο στέγαστρο είναι σχεδόν έτοιμο, απλά πρέπει να δωθεί το τελικό οκ απ΄τους αρχαιολόγους. Υπολογίζεται ότι το δημόσιο απ'τον Σεπτέμβριο του 2005 εως σήμερα έχει χάσει έσοδα 4.500.000 ευρω! 
Beauty Exists Everywhere You Have To Develop An Eye For It And Be Able To See It (American Beauty.1999.)

• Newbie
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 03, 2011, 11:52:31 πμ »
@ Noname
Η άποψη μου ότι οι «αρπακτικές» συμπεριφορές από επαγγελματίες των χώρων εστίασης και των ξενοδοχειακών μονάδων προς όλους τους εν δυνάμει πελάτες τους, έχει φθίνουσα πορεία. Οι προηγούμενες γενιές «συμβιβαζόντουσαν», αυτό που συναντώ μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου, είναι ότι αλλάζουν οι καταναλωτικές απαιτήσεις…χρόνο με το χρόνο. Όταν ο πελάτης δεν θα μείνει ευχαριστημένος, δεν θα το «καταπιεί», όπως παλαιότερα. Πότε άλλοτε γινόταν αυτό? Αυτό και μόνο φέρει μια νέα δυναμική στον χώρο του τουρισμού. Πρέπει να καταλάβουμε, ότι ο μόνος δρόμος για καλύτερες υπηρεσίες – τιμές – συμπεριφορές, ξεκινάει από το πόσο ψηλά θέτουμε τον πήχη…Ο ωχαδελφισμός του χθες (σ’όλες τις πτυχές του) ξεπερνιέται! Οι πλειοψηφία των νέων επαγγελματιών κάνει αισθητή αυτή την διαφορά. Αυτό που θα πληρώσει κανείς ΟΦΕΙΛΕΙ να’χει ανταποδοτικό χαρακτήρα. π.χ Αλλού πληρώνεις το ποτό 8€ με θέα την απέναντι πλατεία και αλλού πληρώνεις το ποτό 12€ με θέα το υποφωτισμένο νησί τη νύχτα,(αυτό που πρέπει να απαιτούμε και από τις δύο αυτές επιχειρήσεις είναι να’χουν καθαρά ποτά), αυτή είναι η «νέα» για την Ελλάδα αντίληψη που  αξίζει να (συ) ζητάμε.

Αποσυνδεδεμένος marizaki

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
    • http://timefortrips.blogspot.com/
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 12, 2011, 14:57:04 μμ »
Μιας και φαίνεται ότι γνωρίζετε καλά το νησί χρειάζομαι συμβουλή. Πού είναι καλύτερο να κοιτάξω για διαμονή ώστε να μη χρειάζεται αυτοκίνητο για να βγω το βράδυ? Απ' ότι είδα η λύση είναι Φηρά, ισχύει αυτό?
Ευχαριστώ   :smile_: