Αποστολέας Θέμα: Ζυρίχη-Καταρράκτες του Ρήνου  (Αναγνώστηκε 15077 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimitrish81

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • O Ταξιδιωτικός μου Χάρτης
Ζυρίχη-Καταρράκτες του Ρήνου
« στις: Μάρτιος 26, 2011, 17:43:23 μμ »
Πρώτη μέρα στη Ζυρίχη και κύριο μέλημα είναι ως συνήθως η βασική εξοικείωση με την πόλη και η εύρεση του ξενοδοχείου. Συνήθως δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από την πρώτη κιόλας μέρα, ωστόσο η άψογη οργάνωση των εκεί μεταφορών σε συνδυασμό με τη θέληση για εξερεύνηση,  μας οδήγησαν στους καταρράκτες του Ρήνου, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα, με επιστροφή στη Ζυρίχη το μεσημέρι περίπου για μια βόλτα στο κέντρο και στη λίμνη της!!!
Στα ατού της πλήρους εκμετάλλευσης της ημέρας είναι και η πολύ πρωινή πτήση(2009) της Swiss απευθείας για Ζυρίχη αλλά και γενικότερα η λειτουργία των συγκοινωνιών εκεί, είναι χαρακτηριστικό ότι οι αποσκευές ήταν ήδη στον ιμάντα πριν καν εμείς φτάσουμε για την παραλαβή τους!!

Πάνω από τις Άλπεις

Triemli, η περιοχή που βρισκόταν το ξενοδοχείο, ένα σχετικά καλό προάστιο της Ζυρίχης με τον ομώνυμο σταθμό του S-Bahn να εξασφαλίζει πρόσβαση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης σε περίπου 10 λεπτά.

Στάση Rheine Fallen (αν θυμάμαι καλά), στάση του σιδηροδρομικού σταθμού αποκλειστικά για τους καταρράκτες κλειστή τους χειμερινούς μήνες. Η πρόσβαση σχετικά εύκολη από Ζυρίχη στo Winterthur με IC και από εκεί άμεσα ανταπόκριση με τοπικό για τους καταρράκτες.

Καταρράκτες από την ακτή αλλά και μέσα από τα πλοιάρια…

Διάφορες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των τουριστών και γενικότερα ειδικά διαμορφωμένος χώρος περιμετρικά από αυτές

Αποβάθρα πλοιαρίων…

Υπήρχε μια τάση να εγκαταλείπουν πράγματα και ακριβό εξοπλισμό χωρίς ασφάλεια μακριά τους…. βέβαια η εγκληματικότητα εκεί είναι όπως και η θερμοκρασία το χειμώνα, υπό το μηδέν….

Στο τοπικό τρένο για επιστροφή με κατεύθυνση  τη Ζυρίχη

Συνεχίζεται άμεσα!!!! :dash:

• Jr. Member
  • **
Απ: Ζυρίχη-Καταρράκτες του Ρήνου
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 26, 2011, 17:44:50 μμ »
Πίσω στο κέντρο της πόλης και σε μια εκδήλωση-παρέλαση για την Ανοιξη???(υποθέτω)

Ένα περίεργο κατοικίδιο!!! (Κουνάβι ή άσβός ή δεν ξέρω..)

Η περίφημη Banhofstrasse  που οδηγεί από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό προς το λιμάνι της πόλης στη λίμνη Ζυρίχης

Περίπου στο τέλος του δρόμου….

Συνεχίζεται....

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 26, 2011, 17:45:45 μμ »
Στη λίμνη της πόλης με το αστικό πλοιάριο που εκτελεί τακτικά δρομολόγια κατά μήκος της πόλης. Οι αστικές συγκοινωνίες περιλαμβάνονται δωρεάν στο Swiss Rail Pass οπότε το boarding έγινε ατελώς..:)

Ωραίο σπιτάκι με κλειστό παρκινγκ  για το σκάφος!!!!!!

Αυτά τα λίγα από εμένα για την πρώτη μέρα στην Ελβετία!!!  

Αποσυνδεδεμένος marizaki

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
    • http://timefortrips.blogspot.com/
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 26, 2011, 18:02:52 μμ »
Πω πω...... καταρράκτες και λίμνες. Τρελαίνομαι για τέτοια. Πόσο μακριά ήταν οι καταρράκτες? Χρειάζεται οργάνωση από πριν ή και επιτόπου? Και κάτι ακόμα. Έχει καμιά δραστηριότητα εκεί - αν ο καιρός το επιτρέπει - ή βόλτα και φωτογραφίες?
Πάντα τέτοιες εκδρομές!

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 26, 2011, 18:46:16 μμ »
Πω πω...... καταρράκτες και λίμνες. Τρελαίνομαι για τέτοια. Πόσο μακριά ήταν οι καταρράκτες? Χρειάζεται οργάνωση από πριν ή και επιτόπου? Και κάτι ακόμα. Έχει καμιά δραστηριότητα εκεί - αν ο καιρός το επιτρέπει - ή βόλτα και φωτογραφίες?
Πάντα τέτοιες εκδρομές!

Αν θυμάμαι καλά δεν ήταν πάνω απο μια ώρα απο τη Ζυρίχη με τρένο με μια αλλαγη :good:

Απλά λίγο μελέτη πριν πας για τον τρόπο που θα πας, καθώς μπορείς να φράσεις εκεί και με λεωφορείο...Αλλά δεν υπάρχει να πας σε μια απο τις πλέον ανεπτυγμένες σιδηροδρομικά χώρες του κόσμου και να χρησιμοποιήσεις λάστιχο....

Αν έχεις χρόνο και αφιερώσεις μέρες στη Ζυρίχη μπορείς να κανεις πολλά....ειδικά την άνοιξη trecking, ποδήλατο,αξιοθέατα  και τα σχετικά...καθώς και άλλα που πιθανόν τώρα δεν μου περνάνε απο το μυαλό....Ωστόσο εμείς ''δουλέψαμε'' περιήγηση και φωτό καθώς σε 6 ημέρες καλύψαμε όλη τη χώρα ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της  :good:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 26, 2011, 18:59:15 μμ »
Πάντα τέτοιες εκδρομές!

Aπο την Ζυριχη μεχρι το Schaffhausen ειναι 52 χλμ... οι καταρακτες του Ρηνου (Rheinfall) βρισκονται 2-3 χλμ πριν την πολη... εγω πηγα με το αυτοκινητο μου 1 Αυγουστου 2006 και επεσα πανω που ετοιμαζαν την εθνική γιορτή τους με τα πυροτεχνηματα.

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 26, 2011, 19:13:12 μμ »
Και έδω όμορφες φωτογραφίες.

Και εκεί βρέθηκα τον Αύγουστο του 2009 με το αυτοκίνητο. Είχε πλάκα που το GPS ακολούθησε μια διαδρομή μέσω Γερμανίας (!!). Βγήκαμε από Ελβετία και ξαναμπήκαμε. Δύο παρατηρήσεις. α. Στην Είσοδο για Ζυρίχη (εμείς μέναμε Λουκέρνη) έφαγα το χειρότερο μποτιλιάρισμα της ζωής μου. Και χωρίς έργα. 1 ώρα και 20 λεπτά για 1 χιλιόμετρο (!!!!!). β. Κοντά στο Schaffhausen πήγα στπ Stein am Rhein, ίσως την πιο ωραία μικρή πόλη που έχω πάει ποτέ. Απίστευτη ομορφιά πάνω σε ένα Ρήνο πεντακάθαρο. Πολλοί πιτσιρικάδες κολύμπαγαν.
Εδώ σχετικές φωτό https://picasaweb.google.com/dimos56/SWITZERLANDAugust2009#

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 26, 2011, 19:20:01 μμ »
Είχε πλάκα που το GPS ακολούθησε μια διαδρομή μέσω Γερμανίας (!!). Βγήκαμε από Ελβετία και ξαναμπήκαμε.

Aυτος ηταν ο δρομος Δημο... κι εγω χωρις GPS τοτε, απο κει πηγα... η εθνικη κοβοταν απο τα γερμανικα συνορα και μετα απο μερικα χλμ ξαναμπαινες Ελβετια κινουμενος παντα στον ιδιο αυτοκινητοδρομο. :mocking:

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 26, 2011, 19:58:58 μμ »
Παιδιά εγώ θα επιμείνω ότι η χρήση αυτοκινήτου είναι περιττή, ειδικά στην Ελβετία!

Φοβερό δίκτυο συγκοινωνιών και ευκολίες για τη χρήση του http://www.swisstravelsystem.com/produkttexte.php?passid=1

Με ένα καλό συντονισμό μπορείς να κερδίσεις χρόνο που θα γλυτώσεις στο δρόμο και σε μποτιλιαρίσματα μέσα σε πόλεις.

Ρίξτε μια ματιά εδώ:
http://www.swisstrains.ch/

Live εικόνα της κυκλοφορίας δικτύου και μηχανισμός αναζήτησης

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 26, 2011, 20:09:18 μμ »
Παιδιά εγώ θα επιμείνω ότι η χρήση αυτοκινήτου είναι περιττή, ειδικά στην Ελβετία!

Δημητρη ξεκινησα απο δω με δικο μου αυτοκινητο... δεν νοικιασα. :mocking:
Διαβασε εδω... Road trip 2006 Δυτικοκεντρική Ευρώπη ...το story μου. :dance: