Αποστολέας Θέμα: Αγαπημένα βιβλία  (Αναγνώστηκε 8042 φορές)

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
Αγαπημένα βιβλία
« στις: Ιανουάριος 07, 2011, 01:15:31 πμ »
Σας αρέσει το διάβασμα; Η λογοτεχνία; Άλλα είδη γραφής; Όπου κι αν πάω και ότι και αν μου συμβαίνει θυμάμαι πάντα να έχω ένα βιβλίο δίπλα μου να με συντροφεύει, είτε με φανταστικές ιστορίες είτε με περιγραφή πραγματικών γεγονότων είτε με ποίηση είτε με ταξιδιωτικές ιστορίες είτε με σκίτσα.

Σας αρέσει κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο; Διαβέζετε μήπως τώρα κάποιο βιβλίο;

Εμένα η πρωτοχρονιά με βρήκε να διαβάζω για πρώτη φορά στην ζωή μου, παρόλο που είναι τόσο κλιασσικό μυθιστόρημα - τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες! Βέβαια δεν είναι και τόσο παράξενο αν σκεφτείν κανείς ότι η πλήρης μετάφραση και των δύο βιβλίων έγινε πρόσφατα.

Αυτήν την στιγμή διαβάζω τον Ιδιωτικό Βίο του Μάξουελ Σιμ του Τζόναθαν Κόου. ( έναν από τους καλύτερους Άγγλους συγγρφαφείς των ημερών μας)

Εσείς τι βιβλία διαβάζετε; Τι θα θέλατε να διαβάσετε; ¨Εχετε γενικά καμιά ιδέα να μοιραστούμε;

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Αγαπημένα βιβλία
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 08, 2011, 09:57:44 πμ »
Γενικά μου αρέσει να διαβάζω βιβλία.Παλαιότερα που είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο διάβαζα και περισσότερο.Έχω διαβάσει από το πιο light βιβλίο μέχρι και Έλληνες κλασικούς.
Τώρα διαβάζω ένα βιβλίο ενός από τους πιο δημοφιλής συγγραφείς της Σουηδίας, του Στιγκ Λάρσον , ο οποίος έγινε γνωστός μετά θάνατον.
Είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας MILLENIUM ,το κορίτσι με το τατουάζ.
Από τα αγαπημένα μου βιβλία είναι η Τερέζα και η Γυναίκα από βελούδο του Φρέντυ Γερμανού , η τριλογία του Νίκου Θέμελη , η Αναζήτηση , η Ανατροπή και η Αναλαμπή και ο Κανόνας των τεσσάρων των Ian Caldwell και Dustin Tomason.Επίσης πάρα πολύ μου άρεσε και το Έκγλημα και Τιμωρία του Ντοστογιέφκι...

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 08, 2011, 13:13:29 μμ »
το μυστικο εκδ λιβανη... δειτε κ το ντιβιντι του που υπαρχει κ στα ελληνικα..πολυ καλο
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 09, 2011, 04:19:49 πμ »
Συμφωνώ για τον Ντοστογιέφσκυ! Δεν έχω συνατήσει άνθρωπο έως τώρα που να έχει διαβάσει Ντοστογιέφσκυ και να μην έχει συγκλονιστεί με το έργο του. Θυμάμαι ήμουν έφηβη όταν διάβασα τον Παίκτη και ακόμα μου έχουν μείνει εικόνες στο μυαλό μου. Πριν από μερικά χρόνια η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου είχε ανεβάσει μια καταπληκτική διασκευή τπυ Εγκλημα και Τιμωρία με τον Ανρδέου και ήταν συγκολινστική!!!

Μπορείς να μου πεις περισσότερα για τον Στιγκ Λάρσον; Θα με ενδιέφερε να μάθαινα περισσότερα για αυτπον και το έργο του ( πιυ έχει μεταφραστεί τουλαχιστον εδώ).

Κι εγώ διαβάζω τα πάντα: από αυτά που θεωρούνται ελαφρά έως τα πιο βαριά!!! Ποια είναι η βαριά λογοτεχνία;;

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 09, 2011, 09:33:49 πμ »
Ο Στιγκ Λαρσον δεν έχει γράψει άλλα έργα παρά μόνο την τριλογία MILLENIUM.Ήταν δημοσιογράφος και είχε στο μυαλό του να γράψει δέκα βιβλία στα οποία να μιλάει για όλα τα κακώς κείμενα της κοινωνίας:για την πολιτική,τις οικονομικές απάτες,τις φασιστικές απειλές,την πορνεία,το τραφικινγκ,τις μυστικές υπηρεσίες κ.α.Μετά την παράδοση των τριών πρώτων βιβλίων πέθανε χωρίς να προλάβει να τελειώσει το έργο του και χωρίς να γευτεί την τεράστια επιτυχία.Έχει πουλήσει πάνω απο δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλη την Ευρώπη.λ¨ενε ότι είχε τελειώσει και το τέταρτο βιβλίο και ήταν σε προχωρημένο στάδιο και τα άλλα δυο σε έναν υπολογιστή που κρατάει η γυναίκα με την οποία συγκατοικούσε μαζί της και η οποία δεν δικαιούταν τίποτα από τα πνευματικά δικαιώματα καθώς δεν ήταν παντρεμένοι και όλα τα χρήματα πήγαν στον πατέρα του και τον αδερφό του με τους οποίους δεν μιλούσε καν τα τελευταία χρόνια.
Τα τρία βιβλία είναι στην ουσία αστυνομικά μυθιστορήματα.Έχουν βραβευτεί πολλές φορές κυρίως στη Σουηδία.Και τα τρία βιβλία έχουν γυριστεί και σε κινηματογραφικές ταινίες.Ειδικά η πρώτη είναι απίστευτη...Προτείνω τα βιβλία τόσο για το γράψιμο όσο και για την πλοκή...

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 09, 2011, 17:26:30 μμ »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!  :good:Πάντα χαίρομαι να μαθαίνω για συγγραφείς που δεν γνωρίζω.Θα αγοράσω βιβλίο του με την πρώτη ευκαιρία.

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 01, 2011, 20:28:56 μμ »
Αγαπημενο βιβλιο... :good:

Ξυπνούν τα όνειρα και γίνονται ταξίδι. Έτσι, κάποια ανύποπτη στιγμή παίρνεις το σακίδιό σου και ξεκινάς για το γύρο του κόσμου. Πρώτη στάση στο "λεωφορείο" της περιπλάνησης, η Κούβα. Κάπως έτσι ήταν για τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παρούση η αρχή της περιπέτειας που έγινε βιβλίο. Το πρώτο της σειράς "Πάρε ένα σάκο κι έλα..." που φέρει τον τίτλο "Κούβα" . "Μια χώρα όπου ο χρόνος μπερδεύει το παρόν με το παρελθόν χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη του μέλλοντος", όπως λέει ο συγγραφέας του.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 03, 2011, 14:53:21 μμ »
Διαβάζω αρκετά, κυρίως το καλοκαίρι που εχω και περισσότερο χρόνο...
Μου αρέσουν και τα ιστορικά,  τα μυθιστορήματα αλλά και ο Χαρυ Ποτερ.... :blush:
Αγαπημένα βιβλία ακόμα και τώρα είναι η σειρά της Αλκη Ζεη την οποια διάβασα κατά τη διάρκεια της εφηβειας μου για πρώτη φορά και απο τότε τα βιβλία αυτά εχουν λιώσει στα χέρια μου.... :smile_:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 03:01:11 πμ »
Παράθεση
αλλά και ο Χαρυ Ποτερ....

Έχω διαβάσει και τα επτά βιβλία. Πραγματικά σε ξεκουράζουν και σε μεταφέρουν σε άλλους κόσμους. Δεν είναι ακριβώς λογοτεχνία με την στενή έννοια του όρου αλλά μια χαρά περνάς διαβάζοντάς τα. Και όλοι μας έχουμε άνάγκη να ξεφύγουμε από την μίζερη πραγματικότητα.

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 07, 2011, 19:43:58 μμ »
Νομίζω ότι σε τέτοιου είδους βιβλιά τα σπάει ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών.Όταν διάβαζα την τριλογιά πραγματικά μέσα απο τις σελίδες ταξίδευα σε κόσμους μαγικούς.Ευτυχώς η μεταφορά τους στον κινηματογραπφο ήταν πάρα πολύ καλή και αποτυπώθηκε το αριστούργημα το Τόλκιν σε εικόνα...