Αποστολέας Θέμα: Αγαπημένα βιβλία  (Αναγνώστηκε 8041 φορές)

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
Απ: Αγαπημένα βιβλία
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 23:42:41 μμ »
Εγώ αντίθετα έχω διαφορετική γνώμη για "τις πύλες της φωτιάς". Το τέλειωσα με το ζόρι. Νομίζω οτι ο Στηβεν Πρέσσφιλντ είναι κλασσική περίπτωση αμερικανού μιλιταριστή.

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 21:25:42 μμ »
Σχετικά με τα ιστορικά μυθίστορήματα εχω μια πολύ ενδιαφέρον τριλογία του Valerio Massimo Manfredi για τον Μεγα Αλέξανδρο και μπορώ να ομολογίσω ότι διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τη ζωή και την εκστρατεία του στρατηλάτη απ' οτι στο σχολείο.....

Επίση αυτό το καιρό ξεκινάω να διαβάσω Τζωρτζ Οργουελ το 1984 Ο Μεγάλος Αδελφός.....

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 21:53:36 μμ »
Την τριλογία του Μανφρέντι την διάβασα κι εγώ και μου άρεσε πάρα πολύ...Βέβαια εμένα μου αρέσει ότι έχει σχέση με τον Μ.Αλέξανδρο... :bigre: :bigre: :bigre:

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 19, 2011, 00:08:09 πμ »
Πρόσφατα διάβασα τις "Βιρμανέζικες ημέρες" του Τζόρτζ Όργουελ. Απλά καταπληκτικό και ας είναι το πρώτο του δημοσιευμένο μυθιστόρημα.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 20, 2011, 00:19:02 πμ »
Δεν νομίζω να έχει μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά, όπως κι αν έχει για όσους ξέρουν αγγλικά και τους ενδιαφέρει υπάρχει το βιβλίο του Philippe Sands "Torture Team", σχετικά με τις συνθήκες κράτησης στο Γκουαντάναμο. Το διαβάζω τώρα και είναι απίστευτο πόσα πράγματα δεν ξέρουμε και πόσα ...δεν θα μάθουμε ποτέ!!

Αποσυνδεδεμένος carmen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 29, 2011, 11:42:52 πμ »
 Ενα απο τα καλυτερα βιβλια ΟΟΟλων των εποχων και ιδιαιτερα για οσους εχουν παει Βαρκελωνη.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ο κανονικος τιτλος," La catedral  del Mar."
 του Idelfons Falcones
 μεταφρασμενο και στα ελληνικα εννοειται
Απιθανη αφηγηση, πολυ σωστα γραμμενο, με αληθινα γεγονοτα, ιντργκες, ιστοριες... με λιγα λογια σε καθηλωνει, ο,τι γουστα
{λογοτεχνικα} και αν εχεις. καμμια 700 σελιδες, το διαβασα σε 2 μερες σχεδον ασταματητα....δεν μου εκαμνε καρδια να το
 αφησω...
...και αν εχω τα παντα και εχω κερδισει τον κοσμο ολο, αγαπη αν δεν εχω...ειμαι ενα τιποτα

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 15, 2011, 01:23:15 πμ »
Μόλις τελείωσα την εκπληκτική βιογραφία της Claire Tomalin "Charles Dickens- a life" , μια φοβερή έρευνα για την ζωή του μεγαλύτερου Άγγλου συγγραφέα από την εποχή του Σαίξπηρ. Δεν τον ωραιοποεί, δεν τον δαιμονοποιεί. Προσπαθεί να τον καταλάβει. Και αυτό θα έπρεπε να κάνει κάθε βιογράφος. Δεν ξέρω αν υπάρχει στα ελληνικά αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι όπου νάναι θα μεταφραστεί αυτό το βιβλίο ή κάποιο άλλο λόγω των 200 χρόνων από την γέννησή του το 2012.   

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #27 στις: Ιούνιος 12, 2013, 16:00:12 μμ »
Για όποιον διαβάζει αστυνομικά μυθιστορήματα να διαβάσει οπωσδήποτε τα βιβλία του jo Nesbo...Ειδικά το Νέμεσις είναι τέλειο...

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #28 στις: Ιούνιος 12, 2013, 16:55:51 μμ »
Μιας και άνοιξε και πάλι τι θέμα και ο Αλέξης ανέφερε αστυνομική λογοτεχνία έχω να προτείνω τον Αντρέα Καμιλλέρι. Ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας σήμερα στην Ιταλία, άρχισε να γράφει στα 60 του. Στα ελληνικά κυκλοφορούν γύρω στα 30. Έχω διαβάσει 5-6 και είναι το ένα καλύτερο από τα άλλα. 

Αποσυνδεδεμένος Taksideutis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιούνιος 27, 2013, 12:13:49 μμ »
Αλχημιστης P.Coelhο .