Με αφορμή το θέμα που άνοιξε ο koyrsaros, θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου σχετικά με την θεματολογία. Αυτά φυσικά που θα γράψω, είναι προσωπικές απόψεις και δεν σημαίνει ότι είναι οι μόνες σωστές και πρέπει απαραίτητα να υιοθετηθούν και από άλλους.
Το παρόν φόρουμ ανήκει σε ένα site, που όπως προσδιορίζεται από τον τίτλο του (Ταξιδιωτικές κουβέντες), είναι ένα καθαρά ταξιδιωτικό site, στο φόρουμ του οποίου πιστεύω ότι θα πρέπει να περιλαμβάνονται μόνον θέματα που έχουν μία οποιαδήποτε σχέση με ταξίδια και συγκεκριμένα να δίδονται με γραπτά ή και με εικόνες, πάσης φύσεως ταξιδιωτικές και τουριστικές πληροφορίες, ενημερώσεις και ειδήσεις για ζητήματα και γεγονότα που έχουν άμεση σχέση με ταξίδια και ταξιδευτές, περιγραφές δρομολογίων, ταξιδιωτικές ιστορίες, πολιτιστικά δρώμενα και πιθανόν και κάποια άλλα που αυτή την στιγμή μου διαφεύγουν.
Αλλότρια θέματα που κατά καιρούς εμφανίζονται και που καμία απολύτως σχέση με ταξίδια δεν έχουν, νομίζω ότι θα πρέπει να αποφεύγονται και για να γίνω κατανοητός, θα αναφέρω σαν παράδειγμα, (ζητώντας μάλιστα εκ των προτέρων συγνώμη για αυτό το ατόπημα από τον ανεβάσαντα, ο οποίος συχνά μας δίνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες και περιγραφές) video, που εκτός του ότι ήταν πλήρως σκηνοθετημένο και κυκλοφορούσε αρκετό καιρό τώρα σαν e-mail, θεωρώ ότι δεν ταίριαζε και δεν προσέφερε τίποτα απολύτως. Όχι ότι δεν γίνονται ακρότητες, ωμότητες και εγκλήματα, όταν επικρατούν ακραίες καταστάσεις, αλλά η θέση τους πιστεύω ότι δεν είναι στο συγκεκριμένο site. Επίσης θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με γραφόμενα που θίγουν πρόσωπα ή που περιλαμβάνουν πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις, , γιατί είναι αναπόφευκτο να δημιουργούν έριδες, διαπληκτισμούς και μερικές φορές και απρέπειες. Είναι κρίμα να χαλάσει το υπάρχον κλήμα του site.
Αυτά σχετικά με τη θεματολογία και επαναλαμβάνω ότι είναι προσωπικές απόψεις και επιθυμίες, χωρίς να έχω την απαίτηση να υιοθετηθούν.
Τέλος κάνω και μία πρόταση. Δεν ξέρω αν είναι δυνατό, αλλά επειδή με την αύξηση των μελών το φόρουμ αρχίζει να γίνεται κουραστικό, προτείνω όλα τα θέματα που δεν σχετίζονται με ταξίδια και που κανονικά γράφονται στο «Περί ανέμων και υδάτων» και στο «Ταξιδέψτε .... παίζοντας!» να μην εμφανίζονται στο «Εμφάνιση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων» αλλά να πηγαίνει εκεί μόνον όποιος ενδιαφέρεται.