Επομενος σταθμος το Ζακοπανε…θα μεναμε ένα βραδυ κι εκει….
Η διαδρομη από την Κρακοβια στο Ζακοπανε ,κάτι παραπανω από 100χλμ…μέσα σε πανεμορφη φυση…όλα καταπρασινα με ωραιες εναλλαγες αναμεσα σε λιβαδια και λοφους με πυκνα δεντρα….
Ηταν 15 αυγουστου και υποψιαστηκαμε φυσικά γιατι έχει τοση κινηση ο δρομος….πολλοι πολωνοι πηγαιναν στα χωρια λογω της ημερας….Βλέπαμε παααρα πολλα αυτοκινητα σε διαφορα χωριουδακια ,έξω από τις εκκλησιες….
Το Ζακοπανε είναι αρκετα τουριστικο αλλα συμπαθητικο μερος….Παντου υπηρχε πολύς κοσμος εκεινη τη μερα ,παγκοι με τοπικα προιοντα και πολλα μαγαζια με φαγητο…Τα πιο….. «ενδιαφεροντα» ήταν δυο τρια με τεραστιες ψησταριες που διαλεγες τι ηθελες από τα διαφορα που ήταν ηδη πανω στην ψησταρια…..
Υπαρχουν πολλα προσεγμενα σπιτια ,καλοδιατηρημενοι κηποι και γενικά το μερος μου αφησε καλη εντυπωση χωρις να πω ότι ξετρελλαθηκα κι ολας…Είναι καλα για εκδρομη από την Κρακοβια ή το πολύ για μια διανυκτερευση…Ο φιλος μας ο Σταυρος (του οποιου εμπιστευομαι την κριση)μου ειπε ότι υπαρχουν ομορφοτερα χωρια στην επαρχια της Κρακοβιας που αξιζει περισσοτερο να τα επισκεφθει κανεις…..
Το high light του Ζακοπανε ήταν το ξενοδοχειο που μειναμε….ήταν σα να έχει βγει από παραμυθι …πολύ μου αρεσε και εξωτερικα και εσωτερικα….ειχει και πολύ ωραιο πρωινο σε μια καλαισθητη αιθουσα και την απολαυσα πολύ τη διαμονη ….
http://www.booking.com/hotel/pl/willa-kominiarski-wierch-zakopane.html?label=gog235jc;sid=b46620ab91ecbbfb51ff139db5bc43a7;srfid=ff9a021d3810cf623adff70b845fedf3,11κοσμος στο κεντρο του χωριου

η εισοδος του ξενοδοχειου

απο το μπαλκονι του ξενοδοχειου

το ξενοδοχειο

οι ψησταριες....