Αποστολέας Θέμα: Με χρώματα κι αρώματα  (Αναγνώστηκε 37329 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Με χρώματα κι αρώματα
« στις: Νοέμβριος 15, 2010, 10:47:27 πμ »
Επελεξα να δωσω αυτό τον τιτλο στην ταξιδωτικη αυτή ιστορια γιατι τα χρωματα και τα αρωματα ,οι μυρωδιες των ταξιδιων (το «αρώματα» είναι απλως πιο ποιητικο )  συγκινουν τις αισθησεις και μας γοητευουν….

Tα τελευταια χρονια ,κάνουμε ένα μεγαλο οδικο ταξιδι τον Αυγουστο ,20-24 μέρες ….
Ειπα να ξεκινησω να μοιραστω μαζι σας το φετινο μας καλοκαιρινο ταξιδι και έτσι να θυμηθω και να έχω κι εγω καπου καταγεγραμμενες τις ομορφες και ξενοιαστες στιγμες του ταξιδου μαζι με μοναδικες εικονες ….
Καθως το ταξιδι είναι πολυημερο θα μου επιτρεψετε να ανεβαζω αποσπασματικά καποιες διηγησεις από κάθε σταθμο του ταξιδου…για να μη σας κουρασω και για να μην κουραστω και γω….(χαρα στο κουραγιο σας αν καταφερετε να το διαβασετε ολο)
Μπηκαμε λοιπον στο superfast,στις αρχες του Αυγουστου…η θαλασσα λαδι…το βραδακι πήγαμε στο a la carte εστιατοριο…ειχαμε εξαργυρωσει τους ποντους από προηγουμενα ταξιδια καθως είμαστε μελη του travelclub και με χαρα μας ενημερωσαν ότι δικαιουμαστε ένα δειπνο πεντε πιατων για δυο άτομα και με ένα μπουκαλι εμφιαλωμενο κρασι παρακαλω….πήγαμε κατά τις 8.30 για φαγητο και δεν είχε νυχτωσει ακομα…φαγαμε εξαιρετικα και χαζευαμε από το παραθυρο τις καταπρασινες πλευρες των νησιων του Ιονιου καθως το καραβι επλεε πολύ κοντα ...το δειπνο ήταν αξιας 98 ευρω (καθως ειδαμε στην αποδειξη) και δεν πληρωσαμε τιποτα….χορτατοι ,λιγο ζαλισμενοι από το κρασι και γεματοι ενθουσιασμο για το ταξιδι πεσαμε για υπνο…
Το πρωι φτασαμε κατά τις 11 στην Ανκωνα όπως ήταν προγραμματισμενο…πρωτος σταθμος μας ηταν ένα αλπικο χωριουδακι ,20 χιλιομετρα από το Ινσμπρουκ…αυτή τη φορα είπαμε να μη μεινουμε στο Ινσμπρουκ παροτι μας αρεσει πολύ ,αλλα καθως το είχαμε επισκεφθει δυο φορες στο παρελθον και τωρα θα καναμε μια μονο διανυκτερευση στην περιοχη ,επιλεξαμε ένα τυρολεζικο χωριουδιακι που θα μπορουσαμε να το ....τριγυρισουμε σε κανα δυο ωρες …έτσι επιλεχθηκε το Seefeld. Το χειμωνα μαζευει πολύ κοσμο από οσο ξερω γιατι βρισκεται διπλα στο χιονοδρομικο αλλα και το καλοκαιρι είναι πανεμορφο…ζωγραφισμενα σπιτια ,προσεγμενα μαγαζια ,ωραιες πλατειες και έντονα αλπικη –αυστρικη ατμοσφαιρα…

Το ξενοδοχειο μας ηταν το Hotel Christina

Πολυ ωραιο, σε παραδοσιακο στυλ…Μετα λοιπον από μια διαδρομη χωρις απροοπτα και διασχιζοντας τις πανεμορφες ιταλοαυστριακες αλπεις φτασαμε στο Seefeld. Ξεχασα να σας πω ότι φτασαμε κατά τις 7 το απογευμα και εικοσι λεπτα μετα την αφιξη μας  ,καναμε ήδη τις βολτες μας….το βραδακι φάγαμε στο εστιατοριο «sailor».Tι αλλο? Ένα χαρακτηριστικο αυστριακο πιατο που δυστυχως δε θυμαμαι πως λεγεται…είναι κομματακια χοιρινο με διαφορα μυρωδακα ,πατατες και από πανω…αυγο τηγανητο!!!!
Ετσι έκλεισε η πρωτη μερα του ταξιδιου και πεσαμε για υπνο καθως την επομενη θα φεύγαμε για Νυρεμβεργη.

...συνεχιζεται
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2010, 21:16:04 μμ by dk »

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
Απ: Με χρώματα κι αρώματα
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 11:43:56 πμ »
αμαν λενα και ειναι μεσημερι.. παει η διαιτα...
αχ τι μας κανεις... :mocking:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 16:11:07 μμ »
αυτό το φαγητό με το τηγανητό αυγό από πάνω το έχω φάει και εγώ στη Βιέννη :yahoo: :yahoo: :yahoo:
(οι πανηγυρισμοί γιατί είναι από τα λίγα φαγητά που έχει φάει η Dafni και τα έχω δοκιμάσει και εγώ :yahoo: :yahoo:)
πολύ ωραίες φώτο...για πες και πως προέκυψαν αυτοί οι πόντοι που σας χάρισαν το δείπνο στο πλοίο,να μαθαίνουμε και εμείς... :help:
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 18:45:42 μμ »
Επελεξα να δωσω αυτό τον τιτλο στην ταξιδωτικη αυτή ιστορια γιατι τα χρωματα και τα αρωματα ,οι μυρωδιες των ταξιδιων (το «αρώματα» είναι απλως πιο ποιητικο )  συγκινουν τις αισθησεις και μας γοητευουν….

Λαθος μερα επελεξες... ξεκινησαμε διαιτα!! :cray_: :cray_:

Καθως το ταξιδι είναι πολυημερο θα μου επιτρεψετε να ανεβαζω αποσπασματικά καποιες διηγησεις από κάθε σταθμο του ταξιδου…για να μη σας κουρασω και για να μην κουραστω και γω….(χαρα στο κουραγιο σας αν καταφερετε να το διαβασετε ολο)

Ανεβασε οπως θελεις... και καθε μερα ν'ανεβαζεις εμεις αντεχουμε!! :mocking:

Αποσυνδεδεμένος κερκυραια

• Full Member
  • τρελα με την Κερκυρα!!!
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 18:59:13 μμ »
Dafni συνεχισε,δεν κουραζομαστε με ιστοριες για τοσο ομορφα μερη!!!Καλα αυτα τα τοπια & τα κουκλιστικα σπιτακια στις φωτογραφιες ειναι τρελα!!! :happy:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 19:00:31 μμ »
Ωραία η αρχή και το ορεκτικό. Για προχώρα σιγά σιγά με το κυρίως πιάτο

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 21:21:45 μμ »
σας ευχαριστω ολους για τα ενθαρρυντικα σχολια...
Αnel,για να γινεις μελος του travelclub στη superfast πρεπει να κανεις δυο τουλαχιστον ταξιδια το χρονο στην Ιταλια...μετά μαζευεις ποντους απο τα εισητηρια καθως και απο οτι καταναλωνεις στη διαρκεια του ταξιδιου(εστιατορια ,καφε)...μετά εξαργυρωνεις τους ποντους και κερδιζεις αναλογα δωρα...για λιγους ποντους παιρνεις κουπες ,καπελα και τετοια μικροπραγματα ενω με περισσοτερους ποντους μπορεις να εχεις αναβαθμιση καμπινας ή δωρεαν γευμα στο a la carte εστιατοριο...

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 22:52:12 μμ »
Τo επομενο πρωι ,παιρνουμε ένα δυναμωτικοτατο πρωινο και ξεκιναμε για τη Νυρεμβεργη.290 χιλιομετρα και να μαστε !!!Φτανουμε στο ξενοδοχειο μας κατά τις 12.30 το πρωι.Εχουμε επιλεξει το Motel One.
http://www.booking.com/hotel/de/motel-one-nurnberg-city.en.html
Eιναι μια γερμανική αλυσιδα αρκετα οικονομικων ξενοδοχειων,πολύ μοντερνα και ντιζαινατα,με ωραιους χωρους υποδοχης …εχουμε μεινει και άλλες φορες σε άλλες γερμανικες πολεις σε motel one και τα θεωρω πολύ καλη επιλογη.Τα δωματια δεν είναι τεραστια αλλα δεν είναι και τοοοοσο μικρα οσο σε αλλα ξενοδοχεια ευρωπαικων πολεων…φτανει να μην κουβαλατε ολοκληρη την γκαρνταρομπα σας.Επισης το πρωινο χρεωνεται επιπλεον ,αλλα εγώ προτιμω να μην παιρνω πρωινο στο ξενοδοχειο γιατι τρελλαινομαι για τα μοσχομυριστα  αρτοσκευασματα των γερμανικων φουρνων….
Το ξενοδοχειο μας βρισκεται λιγα μετρα από τα τειχη της πολης και πολύ συντομα μπαινουμε στο ιστορικό κεντρο…παλια ,ομορφα επιβλητικα κτιρια ,εκκλησιες ….κουκλα το κεντρο της Νυρεμβεργης σκεφτομαι….
Μα τι μυριζει η χαριτωμενη γαλλική μυτουλα μου??? :laugh:καπνιστο χοιρινο μου φαινεται….ακολουθωντας τη μυρωδια φτανουμε στην πηγη της…μαγαζακι με λουκανικα ,καπνιστα χοιρινα και τα σχετικα….παιρνουμε για μεσημεριανο ένα σαντουιτς με καπνιστο χοιρινο από αυτά τα ξεγυρισμενα ,που και μονο που τα βλεπεις χορταινεις(μονο που εμεις το φαγαμε κιολας!|)
Στο κεντρο υπαρχουν δυο δρομοι με εμπορικα καταστηματα(και πολυκαταστηματα) που τον αυγουστο εχουν καλες εκπτωσεις….κάναμε το περασμα μας κι από κει…
Ο καιρος είναι μαλλον μουντος και  αρχιζει και ένα ψιλοβροχο….δεν πτοουμαστε…συνεχιζουμε την εξερευνηση….βλεπουμε τον καθεδρικο ναο και το ομορφο δημαρχειο της πολης ανηφοριζοντας αντικρυζουμε το καστρο….

Εντυπωση μου έκανε ένα συντριβανι με κυκλικες παραστασεις που απεικονειζουν την εξελιξη της ερωτικης σχεσης μεταξυ δυο ανθρωπων σταδιακα ….για να μην τις ανεβασω ολες παραθετω την αρχή και το τελος του ερωτα (συμφωνα με τον καλλιτεχνη)

Το ποταμι που διασχιζει την πολη της προσδιδει ιδιαιτερη ατμοσφαιρα…χαζευουμε τα μαγαζια,τα καφε ,τον κοσμο που πινει ανεμελα την μπυρα του …..

Το βραδυ πήγαμε για φαγητο σε ένα από τα τυπικα παραδοσιακα εστιατορια της πολης,απεναντι από το δημαρχειο
http://www.tripadvisor.com.au/ShowUserReviews-g187310-d1390048-r59064435-Bratwursthausle-Nuremberg_Bavaria.html
Ρουστικ ,ζεστη ατμοσφαιρα και φυσικα λουκανικο και κοτσι…

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 23:05:24 μμ »
Ένα χρόνο πριν στο ίδιο μαγαζί έτρωγα τα ίδια μοναδικά λουκάνικα  :drink: :drink: :drink: :drink: :drink:

(Λουκάνικα Νυρεμβέργης έχει το Λιντλ και είναι πάρα πολύ καλά)

Πάντως αν δεν το κόψεις αυτό με τις φωτογραφίες των πιάτων δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 23:12:45 μμ »
Ένα χρόνο πριν στο ίδιο μαγαζί έτρωγα τα ίδια μοναδικά λουκάνικα  :drink: :drink: :drink: :drink: :drink:

(Λουκάνικα Νυρεμβέργης έχει το Λιντλ και είναι πάρα πολύ καλά)

Πάντως αν δεν το κόψεις αυτό με τις φωτογραφίες των πιάτων δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα

ελα βρε Δήμο,εγω ξερεις ,ειμαι λιτοδιαιτη  :chok:
αλλα για να αντεξω τον ποδαροδρομο των ταξιδιων εχω αναγκη να φαω κατι ,να στηλωθω ο ανθρωπος!!!
 :food: