Αποστολέας Θέμα: Με χρώματα κι αρώματα  (Αναγνώστηκε 37385 φορές)

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
Απ: Με χρώματα κι αρώματα
« Απάντηση #80 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 09:19:12 πμ »
Μας ξέχασε... :sad: :sad: :sad:

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #81 στις: Ιανουάριος 23, 2011, 10:50:20 πμ »
οχι ,δε σας ξεχασα....ξεχαστηκα λιγακι  :indif:.....και τα σαββατοκυριακα που έχω περισσοτερο χρονο ,ολο και κατι μου προεκυπτε τελευταια...θα συνεχισω συντομα....αλλωστε μου εχουν μεινει τα καλυτερα,και θελω και γω να τα γραψω για να τα θυμαμαι.....

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #82 στις: Ιανουάριος 25, 2011, 13:45:08 μμ »
οχι ,δε σας ξεχασα....ξεχαστηκα λιγακι  :indif:.....και τα σαββατοκυριακα που έχω περισσοτερο χρονο ,ολο και κατι μου προεκυπτε τελευταια...θα συνεχισω συντομα....αλλωστε μου εχουν μεινει τα καλυτερα,και θελω και γω να τα γραψω για να τα θυμαμαι.....
Ωραία.Περιμένουμε με ανυπομονησία

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #83 στις: Ιανουάριος 26, 2011, 05:14:43 πμ »

Εμεις ομως ωφειλουμε να στο θυμιζουμε συνεχεια... :bigr:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #84 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 09:18:06 πμ »
και τα σαββατοκυριακα που έχω περισσοτερο χρονο...

Χαιρομαι που σημερα ειναι Σαββατο. :bigr:

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #85 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 21:24:40 μμ »
Kρακοβια λοιπον!!!εδω ειμαστε!!!

Μια πολη αριστουργημα…ιδιαιτερη ,ομορφη με ωραιους ανθρωπους και …..αυρα που μου ταιριαζει….δεν ξέρω αν είναι κατανοητο αυτό που θα πω….εμενα όλα τα ταξιδια μου αρεσουν……οπου και αν είναι αυτά …αλλα υπαρχουν μερη που….με αγγιζει η αυρα τους,που μου κανουν κατι ιδιαιτερο….αυτα είναι τα μερη που θελω να παω και να ξαναπαω….ε,κάτι τετοιο μου συνεβη και με την κρακοβια
Μειναμε σε appartment ,στην κεντρική πλατεια της Κρακοβιας(δυστυχως δεν είχε θεα το δωματιο γιατι έβλεπε στην πισω πλευρα του κτιριου),αλλά ήταν αρκετα καλο και κοστισε 65 ευρω τη βραδια ,χωρις πρωινο.

Το σημαντικοτερο αξιοθεατο της πολης είναι φυσικά το κάστρο wawel.
Eπειδη χωριζεται σε τμηματα(κάστρο,καθεδρικος ναος ,μουσειο,χαμενη βαβελ,και μερικά ακομη που μαλλον μου διαφευγουν τωρα)πληρωνεις ξεχωριστα για το καθενα.Επειδη είναι χρονοβορο και δαπανηρο να παει κανεις παντου ,καλο είναι να έχει ενημρωθει από πριν και να επιλεξει τι θελει να δει….εμεις ειδαμε το κάστρο ,τον καθεδρικο ναο(μην τον χάσετε)με τους ταφους των βασιλιαδων και των στρατηγων(εκει βρισκεται και ο ταφος του πολωνικου ζευγους που πεθαναν σε αεροπορικο ατυχημα πριν κανα δυο χρονια)καθως και ένα εντυπωσιακοτατο κωδωνοστασιο οπου βρισκεται η μεγαλυτερη καμπανα της Πολωνιας.Επσκεφθηκαμε και τη χαμενη wawel ,η οποια εμενα δε με ενθουσιασε αλλα και το μουσειο, που το βρηκα αρεκτα ενδιαφερον…..
Άλλη ενδιαφερουσα περιοχη της Κρακοβιας είναι το Karzimierz….Παλια εβραική συνοικια οπου υπαρχουν ακομα μερικες συναγωγες….ωραιο μερος για περιηγηση αλλα και για ένα βραδυνο ποτο.

Ας ριξουμε όμως και μια ματια στο κέντρο της πολης….στην πλατεια runek….ειναι κατα τη γνωμη μου απο τις ωραιοτερες πλατειες που έχω δει ….(κάποιες στιγμες της ημερας θα ακουσετε και τον εθνικο υμνο)Αυτή η πλατεια είναι ένα αριστουργημα…..Κοιτας γυρω σου και χαζευεις…η εκκλησια  Mariacki και ο πυργος αλλα και στο κέντρο της πλατειας η αγορα sukiennice οπου βρισκεις ένα σωρο μαγαζακια με κοσμηματα από κεχριμπαρι…πολλά μαγαζακια τριγυρω οπου μπορειτε να πιειτε τον καφε σας αλλά η γνωμη μου είναι να μην καθισετε εκει για φαγητο γιατι είναι τσιμπημενα ενώ σε αλλα σημεια μπορειτε να βρειτε πολλά μαγαζια με καλο και φθηνοτερο φαγητο.Η βολτα στον πεζοδρομο από την κεντρικη πλατεια μεχρι το κάστρο,τωγοντας και ένα παγωτακι στο δρομο είναι υπεροχη.
Επισκεφθηκαμε επισης το πανεπηστημιο της πολης οπου φοιτησε ο Κοπερνικος…δε θυμαμαι ποσο πληρωσαμε για το εισητηριο αλλα περιελαμβανε πολύ καλη ξεναγηση στα αγγλικά.
Στην πολη υπαρχει επισης και μια εξαιρετικη πεινακοθηκη ,η οποια μεταξυ αλλων φιλοξενει και «τη γυναικα με την ερμινα»του Da Vinci αλλα δυστυχως εκεινη την περιοδο ηταν κλειστη καθως η εκθεση ειχε μεταφερθει στη βαρσοβια,για καποιο διαστημα(έστι την ειδε η anel ,πολύ καιρο μετα μια που παραταθηκε η παραμονη της στη βαρσοβια και εγώ έσκασα από τη ζήλια μου!!!)Για την αρχιτεκτονική της πολης οτι και να πω είναι λιγο !!!
Πήγαμε επισης και στο αλατορυχειο wieliczka salt mine,λιγο έξω από την πολη
το οποιο δεν λετουργει πια αλλα το  έχουν αξιοποιησει πολύ οι πολωνοι και αποτελει πολο έλξης των τουριστων….έχουν κανει πολλες αναπαραστασεις από τη λειτουργεια του αλατορυχειου,υπαρχουν πολλά εργαλεια και μεσα τα οποια χρησιμοποιουσαν αλλα το εντυπωσιακοτερο σημειο είναι η τεραστια εκκλησια με εντυπωσιακά γλυπτα από αλατι ,πολλά μετρα κάτω από τη γη.Ενταξει είναι ένα τουριστικο αξιοθεατο,(η ξεναγος αστειευομενη μας ειπε οτι μεταξυ τους αστειευονται λεγοντας «δεν είχαμε αλατορυχειο ,χρυσορυχειο ειχαμε αλλα δεν το ξεραμε)αλλά η ξεναγησεις είναι πολύ αρτια οργανωμενες και το θεαμα εντυπωσιακο σε πολλά σημεια
Πάμε τωρα στο κεφαλαιο φαγητο…το φαγητο στην Κρακοβια είναι εξαιρετικο.Φθηνο και ωραιοτατο …μαγαζια πολλά ,καθενα με δικο του στυλ και υφος και προσεγμενα .Τετοια μαγαζια υπαρχουν πολλά στην περιοχη πανω από την κεντρική πλατεια(όχι προς την πλευρα του κάστρου,αλλά προς την άλλη πλευρα).
Ένα που μου άρεσε πολύ κυριως σα χωρος αλλά και το φαγητο είναι το Starej Kuchni
http://www.wstarejkuchni.pl/english/nasza_restauracja/index.html

To must βεβαια μαγαζι για φαγητο στην Κρακοβια είναι κατά τη γνωμη μου το Pod wawelem ,απεναντι από το κάστρο(δεν είναι ακριβως απεναντι ,είναι απεναντι στο …βαθος).Τεραστιες μεριδες ,ωραιο φαγητο ,και το καλοκαιρι το να καθσεις στη βεραντα και να ακους και τους μουσικους που παιζουν είναι απολαυση…μπορει να χρειαστει να περιμενετε αλλα αξιζει τον κοπο.Τιμες πολύ χαμηλες (17-22ευρω ,δειπνο δυο ατομων….)και φυσικά μη παραλειψετε να παραγγειλετε αφθονη πολωνεζικη μπυρα….
http://www.podwawelem.eu/

Επισης ένα εστιατοριο που μου εκανε πολύ καλη εντυπωση αλλα δυστυχως δεν προλαβα να παω είναι το miod malina,στον πεζοδρομο που συνδει την πλατεια rynek με το κάστρο.Σιγουρα για πιο…gourmet φαγητο(νομιζω ότι έχει και αστερι michelin)αλλα φυσικά πολύ πιο προσιτο στις τιμες από αναλογα εστιατορια στην ευρωπη…..
http://www.miodmalina.pl/
Milky bar,ειναι ένα ειδος φθηνου εστιατοριου που θα βρειτε στην κρακοβια,με διαφορα παραδοσιακα πιατα ...δεν έχουν σερβιτορους ,παραγγελνεις και πας μονος σου και το παιρνεις ,ειναι παμθηνα και αξιζει να φαει κανεις μια φορα τουλαχιστον.
Παραδοσιακο γλυκο είναι η «κρεμοβκα»…θα τη βρειτε σε πολλά μαγαζια ….αυτη που φαγαμε πανω στην κεντρική πλατεια ,με απογοητευσε αλλά δεν πτοηθηκα και δοκιμασα και αλλου …τη καλυτερη την έφαγα στο εστιατοριο του αλατορυχειου ,στα έγγατα της γης ,αλλά και σε έναν απλο μικρο φουρνο-ζαχαροπολαστειο …..
Τρεις μερες στη Κρακοβια ,τις ευχαριστηθηκα και απολαυσα ….η πολη δεν είναι τεραστια και επειδη εμεις έχουμε και τη συνηθεια να κάνουμε nonstop περιηγησεις από το πρωι μεχρι το βραδυ (με καμμια ωρα για ανασυγκροτηση στο ξενοδοχειο ολο κι ολο)μπορω να πω ότι την ειδα αρκετα…την ειδα και αποφασισα …
«θελω να ξαναπαω …..»

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #86 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 22:16:22 μμ »

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 29, 2011, 22:34:01 μμ by Dafni »

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #87 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 22:18:44 μμ »

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 29, 2011, 22:32:18 μμ by Dafni »

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #88 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 23:42:24 μμ »

οι δυο πρωτες είναι απο το εστιατοριο  Pod wawelem και οι δυο επομενες απο το Starej Kuchni

απο την εκκλησια στο εσωτερικο του αλατορυχειου

αποψη της πολης απο ψηλα

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #89 στις: Ιανουάριος 29, 2011, 23:52:27 μμ »