Αποστολέας Θέμα: Με χρώματα κι αρώματα  (Αναγνώστηκε 37364 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Με χρώματα κι αρώματα
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 23:18:47 μμ »

Σας μισώ!!! :cray: :laugh:

Αποσυνδεδεμένος leon00

• Full Member
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 23:28:09 μμ »
Ένα χρόνο πριν στο ίδιο μαγαζί έτρωγα τα ίδια μοναδικά λουκάνικα  :drink: :drink: :drink: :drink: :drink:

(Λουκάνικα Νυρεμβέργης έχει το Λιντλ και είναι πάρα πολύ καλά)

εχω στο ψυγειο ,για να μην ξεχναμε τις γευσεις ...

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 16, 2010, 00:34:02 πμ »
σας ευχαριστω ολους για τα ενθαρρυντικα σχολια...
Αnel,για να γινεις μελος του travelclub στη superfast πρεπει να κανεις δυο τουλαχιστον ταξιδια το χρονο στην Ιταλια...μετά μαζευεις ποντους απο τα εισητηρια καθως και απο οτι καταναλωνεις στη διαρκεια του ταξιδιου(εστιατορια ,καφε)...μετά εξαργυρωνεις τους ποντους και κερδιζεις αναλογα δωρα...για λιγους ποντους παιρνεις κουπες ,καπελα και τετοια μικροπραγματα ενω με περισσοτερους ποντους μπορεις να εχεις αναβαθμιση καμπινας ή δωρεαν γευμα στο a la carte εστιατοριο...

ευχαριστώ...αλλά μάλλον δεν με βλέπω μέλος του κλάμπ σ' αυτή τη ζωή :laugh:
με φαντάζεσαι 2 φορές το χρόνο τόσες ώρες στο καράβι.... :dash:
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!

Συνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 16, 2010, 14:10:20 μμ »
Μπορεί να μου χάλασες την διατροφή αλλά περιμένω με αγωνία την συνέχεια  :happy:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος ANEL

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 16, 2010, 21:36:43 μμ »
Ένα χρόνο πριν στο ίδιο μαγαζί έτρωγα τα ίδια μοναδικά λουκάνικα  :drink: :drink: :drink: :drink: :drink:

(Λουκάνικα Νυρεμβέργης έχει το Λιντλ και είναι πάρα πολύ καλά)

εχω στο ψυγειο ,για να μην ξεχναμε τις γευσεις ...

έχετε στο ψυγείο???πότε είπαμε λείπετε απ΄το σπίτι??? :yahoo:
Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο.Ενέδωσε!

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 16, 2010, 23:44:39 μμ »
Παιρνουμε το δρομο για το Αμβουργο …ξεκιναμε πρωι πρωι γιατι έχουμε αρκετα χιλιομετρα…σε ολη σχεδον τη διαρκεια της διαδρομης βρεχει και η θερμοκρασια δεν ξεπερνα τους 15 βαθμους… θαυμαζουμε το καταπρασινο τοπιο,τα πυκνα δαση με τα πανυψηλα δεντρα…Το μεσημερακι φτανουμε στο Αμβουργο…ευτυχως η βροχη δινει σιγα σιγα τη θεση της σε ένα χλωμο ήλιο ….Κανουμε check in στο ξενοδοχειο μας(και παλι της αλυσιδας motel one) και κατευθειαν μπαινουμε στην πολη.Εδω οι εικονες είναι λιγο διαφορετικες …ναι μεν η κλασσικη γερμανια με τα επιβλητικα κοκκινωπα κτιρια σε νεορομαντικο στυλ αλλα και καναλια που εισβαλλουν στην πολη …έχει κατι από Αμστερνταμ ,και κατι από Κοπεγχαγη(όπως θα διαπιστωνα αργοτερα) .

Από τα σημαντικοτερα αξιοθεατα της πολης το δημαρχειο ….μπαινεις στην εισοδο και βγαινεις από την πισω πλευρα σε ένα προαυλιο που σου επιτρεπει να θαυμασεις την αρχιτεκτονικη του…πισω από το δημαρχειο υπαρχει το κτιριο του χρηματηστηριου που είναι το παλιοτερο χρηματηστηριο της Γερμανιας σύμφωνα με τις σημειωσεις μου!

Μπροστα από το δημαρχειο ,στην πλατεια είναι στημενα κιοσκια με φαγητο και …κρασι…ναι ,κρασι γιατι εκεινες τις μερες υπηρχε αυτό το φεστιβαλ κρασιου ,χωρις φυσικα να λειπουν και οι μπυρες…λουκανικα αλλα και άλλα τυπικα φαγητα της γερμανιες σερβιρονταν ,και πολύς κοσμος συνερεε,καθ’ολη τη διαρκεια της μερας…δοκιμασα κατι ζυμαρικα με μια σαλτα περιεργη…..καλουτσικη ήταν αλλα δεν ενθουσιαστηκα κιολας…

Αξιζει κανεις να επισκεφθει την εκκλησια του Αγιου Νικολαου….με κατι λιγοτερο από 4 ευρω μπορει κανεις να ανεβει στο κωδωνωστασιο και να απολαυσει την εξαιρετικη θεα της πολης από 75 μετρα ύψος.Επιστρεφοντας περναμε από τη γεφυρα Trostbucke ,μια ιστορικη γεφυρα που ενωνει την παλια με τη νεα πολη.

Στο υπολοιπο της μερας καναμε βολτες στο κεντρο ,εξορμησαμε στα πολυκαταστηματα που βρισκει κανεις πολύ καλες τιμες κατά την περιοδο των εκπτωσεων και το βραδακι καναμε βολτα κατά μηκος του ποταμου οπου υπηρχαν μπαντες με μουσικη ,καντινες με φαγητο και πολυς πολυς κοσμος που διασκεδαζε ,επινε τη μπυρα του….καθισαμε κι εμεις σε ένα καφε με θεα το ποταμι ,φαγαμε κατι ελαφρυ και τιμησαμε την περιφημη γερμανικη μπυρα…έτσι κουρασμενοι αλλα και γεματοι πήγαμε για ύπνο…είχαμε μια ολοκληρη μερα ακομα για να εξερευνησουμε την πολη….
Το επομενο πρωι ξεκιναμε να δουμε το λιμανι της πολης…..πολυχρωμο ,ασχημουτσικο αλλα με μια κρυφη γοητεια …τη γοητεια της απλοτητας ,την αισθηση των βιωματων των ανθρωπων που δουλευουν εκει που πανε κι έρχονται ,τη γοητεια του πηγαινε –ελα που έχουν τα λιμανια ….
Για πρωινο τρωμε ένα σαντουιτσακι της αλυσιδας nordsea που βρισκει κανεις παντου στη γερμανια (σαντουτς με θαλασσινα και γενικα ψαρονοστιμιες σε στυλ προχειρου φαγητου).

Προχωραμε προς  την περιοχη saint pauli….ξρεροντας περιπου τι θα συναντησουμε εκει επιλεξαμε να την επισκεφθουμε πρωινες ωρες…καποτε εδώ ήταν μαζεμενοι οι κατασκευαστες σχοινιων αλλα σημερα η περιοχη είναι γεματη με μαγαζια …αγοραιου ερωτα…λαμπακια, παρακμιακα μαγαζια ….εκει βρισκεται και το μουσειο του σεξ της πολης αλλα δεν το επισκεφθηκαμε…..

Επιστρεφουμε στο κεντρο της πολης με το μετρο και εγω κατευθυνομαι σε ένα πολυκαταστημα οπου ειχα αφήσει κατι εκρεμμοτητες την προηγουμενη μερα και ο leon00 πηγαινει να εξερευνησει ανενοχλητος τα ηλεκτρονικα που είναι το κεντρο του ενδιαφεροντος του σε ότι αφορα τα ψωνια και ειδικα στη γερμανια….δινουμε ραντεβου σε μια ώρα ….
Μετα από τρια τεταρτα περιπου χτυπα το τηλεφωνο μου …”που εισαι ?” μου λεει ο leon… «δεν πηρες ειδηση τιποτα?¨» «στο ka de we(γερμανικο πολυκαταστημα) ειμαι» του λεω -«σε πεντε λεπτα στην εισοδο του μου λεει….»μολις εκεινη τη στιγμη συνειδητοποιω μια φασαρια,μουσικη,….τι γινεται? Βγαινω στο δρομο και τι να δω?παντου φτερα και πουπουλα…αρματα με μπαντες ,κοσμος να χορευει και τι είναι αυτοι ? αντρες? Ναι αντρες με απαστραπτουσες ,παρδαλες τουαλετες ,μπολικο γλιτε στο προσωπο, φτερα ,πουπουλα ,πουλιες….ααααααα,τωρα καταλαβα γιατι το προηγουμενο βραδυ στο ποταμι ,τριγυρω από τις μπαντες που τραγουδουσαν ηταν παντου ομοφυλοφυλοφυλα ζευγαρια !!!!gay and lesbian festival!!!

Σε κλιμα ευφοριας ,ο κοσμος φωτογραφιζεται με τις αιθεριες υπαρξεις ,πινουν ,χορευουν ,τραγουδανε….να σημειωσω ότι στο τελος της παρελασης ακολουθουσαν καθαριστικα που δεν άφηναν ουτε ένα πουπουλακι και οι δρομοι λιγα λεπτα μετα το περασμα της παρελασης ηταν πεντακαθαροι!!!
Ουφ!αμαν πια με αυτά τα λουκανικα …καλη αυτή η γερμανικη κουζινα αλλα ποσο πια!θελω κατι διαφορετικο…και το βρήκα…
Είναι το εστιατοριο Daniel wischer   .Παλιο εξαιρετικο  εστιατοριο με θαλασσινα και ψαρικα …αυτό που βλεπετε δεν είναι μπιφτεκι …είναι ψαρομπιφτεκι και μαλιστα πεντανοστιμο με συνοδεια πατατοσαλατας …φαγαμα και τα ψαρια μας και ειμαστε χορτατοι!!!

Τι θελουμε τωρα? Ένα παγωτακι …αυτό το είχα βρει από την προηγουμενη .Στο πολυκαταστημα europa passage ,στην εισοδο έχει το  “l’italiana….”δεκαδες γευσεις παγωτων ,οσες δοκιμασα καταπληκτικες με αποκορυφωμα αυτό με σταφιδα και ρουμι….αφου ξεκουραστηκαμε λιγακι καναμε μια μεγαλη βολτα προς την αντιθετη μερια της πολης ανακαλυπτωντας ότι είναι μια πολύ μεγαλη και απλωμενη πολη με πολλα πολλα μαγαζια…

Έτσι έκλεισε η περιηγη μας σε αυτή τη ζωντανη πολη ,την πολη με τα φεστιβαλ ,τα καναλια ,το βορειοευρωπαικο αερα,μια πολη που συνδιαζει το παλιο με το καινουριο και μας αφησε αριστες εντυπωσεις….

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 25, 2010, 10:27:00 πμ by Dafni »

Αποσυνδεδεμένος coolalexis

• Hero Member
  • Φεύγω...πάλι!
    • Αμμουδιά Σερρών
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 16, 2010, 23:54:15 μμ »
Με νοστιμιές και αρώματα έπρεπε να ονομάσεις αυτή την ιστορία... :bigre: :bigre: :bigre: :drink: :drink: :drink:
Πολύ μου αρέσει το ταξίδι σου...και τα φαγητά :crazy: :crazy: :crazy:Συνέχισε!!!

Αποσυνδεδεμένος Dafni

• Full Member
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 16, 2010, 23:56:47 μμ »
ευχαριστω πολυ coοlαlexis   :bigre:

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 23:02:07 μμ »

Μπροστα από το δημαρχειο ,στην πλατεια είναι στημενα κιοσκια με φαγητο και …κρασι…ναι ,κρασι γιατι εκεινες τις μερες υπηρχε αυτό το φεστιβαλ κρασιου ,χωρις φυσικα να λειπουν και οι μπυρες…λουκανικα αλλα και άλλα τυπικα φαγητα της γερμανιες σερβιρονταν

Πωπω τι μου θυμισες τωρα... τα κιοσκια με τις ομπρελες στις πλατειες που πουλουσαν αυτα τα υπεροχα ασπρα λουκανικα και που τα εβαζαν σ' ενα μικρο ψωμακι και αυτα περισσευαν δεξια κι αριστερα και δεν ηξερες πως να το φας!! :mocking:

Αποσυνδεδεμένος leon00

• Full Member
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 17, 2010, 23:30:20 μμ »

Πωπω τι μου θυμισες τωρα... τα κιοσκια με τις ομπρελες στις πλατειες που πουλουσαν αυτα τα υπεροχα ασπρα λουκανικα και που τα εβαζαν σ' ενα μικρο ψωμακι και αυτα περισσευαν δεξια κι αριστερα και δεν ηξερες πως να το φας!! :mocking:
και συ μου θυμισες αυτο :food:
«Όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος, εκτός από τα λουκάνικα που έχουν δύο»