Τελικά τα απρογραμμάτιστα είναι και τα ωραία. Εχθές βρέθηκα στα Χανιά για λίγες ώρες (15 περίπου). Εννοείται ότι είναι λίγες μεν για να γυρίσεις την πόλη, πολλές δε για να αισθανθείς ότι δεν είσαι στην Αθήνα. Κατά τις 09:30 φύγαμε από Σούδα με κατεύθυνση την πόλη των Χανίων. Παρκάραμε κοντά στην αγορά (δίπλα στο ξενοδοχείο Κύδων) και με τα πόδια κατευθυνθήκαμε στην παλιά πόλη. Κάναμε την βόλτα μας (εγώ & ο αδερφός μου) και μετά από λίγο καταλήξαμε να παίρνουμε πρωινό σε ένα καφέ μία ανάσα από την θάλασσα απέναντι (σε νοητή ευθεία ) από τον φάρο.
Μιας και τα Χανιά δεν είναι για καθισιό αλλά για περιήγηση, σηκωθήκαμε και ξεκινήσαμε το πάνω κάτω τραβώντας φωτογραφίες κάνοντας απόσβεση τα 12*2 megapixels. Ο καιρός σύμμαχος. με τον ήλιο στην θέση του και το ελαφρύ βορειαδάκι να κάνει τον περίπατο ευχάριστο. Τα καφέ γύρω από το λιμάνι γέμιζαν σιγά σιγά και έβλεπες κάποιους ντόπιους παράλληλα με τον πολλά βαρύ και όχι ελληνικό, να πίνουν και ρακιές!

Μετά από κάμποση ώρα αφήσαμε τα Χανιά και ακολουθώντας τον δρόμο προς το αεροδρόμιο, περάσαμε από τους τάφους των Βενιζέλων με προορισμό τα Κουνουπιδιανά όπου μένουν συγγενικά μας πρόσωπα. Περάσαμε κάμποσες ώρες μαζί τους και το απογευματάκι πήγαμε για καφέ στην πασίγνωστη Κουκουβάκια από την οποία έχεις στα πόδια σου όλα τα Χανιά.
Δυστυχώς nothing lasts forever and especially the good one! Κατά τις 20:00 επέστρεψα στο πλοίο (άφιξη - αναχώρηση με το Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ) και σκεφτομουν ότι αύριο δεν θα πίνω την ζεστή μου σοκολάτα στην παλιά πόλη. Πήγα στην καμπίνα μου να αφήσω κάποια πράγματα και στην συνέχεια έκανα βόλτα στους χώρους του πλοίου (σαλόνια, κατάστημα αφορολόγητων ειδών). Κατά τις 22:00 πήγαμε στο self service για φαγητό και για κουβεντούλα αφού γνωρίσαμε 2 ακόμη ταξιδιώτες. Όντας κουρασμένος και νυσταγμένος πήρα τον δρόμο της επιστροφής για την καμπίνα. Ξύπνησα σήμερα στις 05:30 με άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00.
Και τώρα που γράφω δεν είμαι στα Χανιά αλλά στη δουλειά. Αυτή η μίνι και απρογραμμάτιστη απόδραση και εμπειρία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον αδερφό μου Ηλία, υποπλοίαρχο του Ελευθέριου Βενιζέλος. Καλές θάλασσες μπρό!!!