Αποστολέας Θέμα: Στα Χανιά για 15 ώρες...  (Αναγνώστηκε 6832 φορές)

Αποσυνδεδεμένος notos

• Jr. Member
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Εκεί στον νότο...
Στα Χανιά για 15 ώρες...
« στις: Νοέμβριος 01, 2010, 12:01:46 μμ »
Τελικά τα απρογραμμάτιστα είναι και τα ωραία. Εχθές βρέθηκα στα Χανιά για λίγες ώρες (15 περίπου). Εννοείται ότι είναι λίγες μεν για να γυρίσεις την πόλη, πολλές δε για να αισθανθείς ότι δεν είσαι στην Αθήνα. Κατά τις 09:30 φύγαμε από Σούδα με κατεύθυνση την πόλη των Χανίων. Παρκάραμε κοντά στην αγορά (δίπλα στο ξενοδοχείο Κύδων) και με τα πόδια κατευθυνθήκαμε στην παλιά πόλη. Κάναμε την βόλτα μας (εγώ & ο αδερφός μου) και μετά από λίγο καταλήξαμε να παίρνουμε πρωινό σε ένα καφέ μία ανάσα από την θάλασσα απέναντι (σε νοητή ευθεία ) από τον φάρο.

Μιας και τα Χανιά δεν είναι για καθισιό αλλά για περιήγηση, σηκωθήκαμε και ξεκινήσαμε το πάνω κάτω τραβώντας φωτογραφίες κάνοντας απόσβεση τα 12*2 megapixels. Ο καιρός σύμμαχος. με τον ήλιο στην θέση του και το ελαφρύ βορειαδάκι να κάνει τον περίπατο ευχάριστο. Τα καφέ γύρω από το λιμάνι γέμιζαν σιγά σιγά και έβλεπες κάποιους ντόπιους παράλληλα με τον πολλά βαρύ και όχι ελληνικό, να πίνουν και ρακιές!

Μετά από κάμποση ώρα αφήσαμε τα Χανιά και ακολουθώντας τον δρόμο προς το αεροδρόμιο, περάσαμε από τους τάφους των Βενιζέλων με προορισμό τα Κουνουπιδιανά όπου μένουν συγγενικά μας πρόσωπα. Περάσαμε κάμποσες ώρες μαζί τους και το απογευματάκι πήγαμε για καφέ στην πασίγνωστη Κουκουβάκια από την οποία έχεις στα πόδια σου όλα τα Χανιά.

Δυστυχώς nothing lasts forever and especially the good one! Κατά τις 20:00 επέστρεψα στο πλοίο (άφιξη - αναχώρηση με το Ελευθέριος Βενιζέλος της ΑΝΕΚ) και σκεφτομουν ότι αύριο δεν θα πίνω την ζεστή μου σοκολάτα στην παλιά πόλη. Πήγα στην καμπίνα μου να αφήσω κάποια πράγματα και στην συνέχεια έκανα βόλτα στους χώρους του πλοίου (σαλόνια, κατάστημα αφορολόγητων ειδών). Κατά τις 22:00 πήγαμε στο self service για φαγητό και για κουβεντούλα αφού γνωρίσαμε 2 ακόμη ταξιδιώτες. Όντας κουρασμένος και νυσταγμένος πήρα τον δρόμο της επιστροφής για την καμπίνα. Ξύπνησα σήμερα στις 05:30 με άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06:00.

Και τώρα που γράφω δεν είμαι στα Χανιά αλλά στη δουλειά. Αυτή η μίνι και απρογραμμάτιστη απόδραση και εμπειρία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον αδερφό μου Ηλία, υποπλοίαρχο του Ελευθέριου Βενιζέλος. Καλές θάλασσες μπρό!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 12, 2010, 02:27:49 πμ by dk »
Ποιά πόλη, ποιά χώρα, ποιά θάλασσα σε ταξιδεύει τώρα...

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Στα Χανιά για 15 ώρες...
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 12:21:11 μμ »
Πολυ μου αρεσουν αυτα τα απρογραμματιστα... ειναι τα καλυτερα!!! :yahoo:
Χαρομαι που περασες καλα... επισης χαιρομαι που ο αδελφος σου ειναι υποπλοιαρχος στο Ελευθέριος Βενιζέλος... ξερεις ολο και καποιος θα τον χρειαστει απο μας το καλοκαιρι. :mocking:
Και οι φωτογραφιες σου πολυ καλες... αλλα λιγες!! :bigr:

Αποσυνδεδεμένος elina

• Διαχειριστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 01, 2010, 23:57:58 μμ »
Αυτές οι μίνι αποδράσεις είναι τέλειες. Αλλάζεις παραστάσεις και γεμίζεις τις μπαταρίες  :good:
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 02, 2010, 00:25:10 πμ »
Μια χαρά σε βρίσκω φίλε μου!! Μπράβο στον αδελφό!! :bigr:

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 11, 2010, 22:00:35 μμ »
Μπράβο στον αδερφό που έγινε η αιτία για να επισκεφθείς αυτό το θαυμάσιο μέρος!!! Εύχομαι στο μέλλον να επισκεφθείς ξανά τα Χανιά και να περιηγηθείς σ' ολες τους τις ομορφιες... :good:

Αποσυνδεδεμένος notos

• Jr. Member
  • **
  • Εκεί στον νότο...
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 08:43:19 πμ »
Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. Ακόμη 1 μίνι απόδραση στα Χανιά έληξε, τριήμερη αυτή τη φορά! Το φωτογραφικό υλικό άφθονο και κερασάκι στην τούρτα η βιντεοσκοπημένη διαδρομή από την Θέρισο στα Χανιά, 15 χιλιόμετρα μέσα από δρόμους σκεπασμένους από δέντρα, μικρά γεφυράκια και άφθονη βροχή.(Θέρισος είναι το χωριό του Ελ. Βενιζέλου). Θα ανέβαζα το βίντεο ή έστω μέρος αυτού αλλά θα με κόψει η λογοκρισία :yahoo:
Μπορώ να γράφω ώρες για την Κρήτη. Για τις παραδόσεις, τους ανθρώπους, τα τοπία, την ιστορία, για όλα όσα είναι! Την ώρα που έγραφες το σχόλιό σου είμουν στο βαπόρι για το νησί!
@Δήμητρα:επισκέπτομαι την Κρήτη από μικρό παιδάκι και όσο ακόμη μου επιτρέπεται θα το κάνω μιας και την θεωρώ πλέον σπίτι μου.
Υ.Γ. Μπορούσα να μην φέρω 2 μπουκάλες ρακόμελο σπιτικό; Δεν μπορούσα!!! Όποιος βρεθεί στην Θέρισο και θελήσει να φάει ας προτιμήσει την ταβέρνα "Το Μετερίζι", φαγητό νόστιμο, κρασάκι τεφαρίκι αλλά "την ακούς" εύκολα, τιμές λογικές, άμεση εξυπηρέτηση και κυρίως κλίμα παρέας.
"ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ, ΝΑ ΤΡΩΣ, ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΠΑΛΙ. ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΞΥΠΝΗΤΟΣ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ"...

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 09:05:44 πμ »
"ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ, ΝΑ ΤΡΩΣ, ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΠΑΛΙ. ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΞΥΠΝΗΤΟΣ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ"...

ΩΠΑ!!!!!!!!!!!!!!!
 :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill:

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 09:26:31 πμ »
σιγα καλε Ζωγιανα το κανατε :bigr:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Αποσυνδεδεμένος notos

• Jr. Member
  • **
  • Εκεί στον νότο...
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 09:40:36 πμ »
Κοπέλι πράμα μη λές για τα Ζωγιανά  :cool:

Αποσυνδεδεμένος famek

• Hero Member
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 15, 2010, 10:35:08 πμ »
καλε γιατι ειναι απαγορευμενη λεξη... λες να ρθουν οι κρητικοι μακεδονια και να μας την πεσουν...
ασε σπουδασα εκει και τους γνωρισα... και απο τη καλη και απο την αναποδη...
εχω γραψει και για αυτο....
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ
OΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ