Αποστολέας Θέμα: Νέο Μουσείο Ακρόπολης  (Αναγνώστηκε 36954 φορές)

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 22, 2009, 23:06:41 μμ »
Αντιφατικά δημοσιεύματα απο Βρετανούς

Παρά την ασφυκτική πλέον πίεση στη Βρετανία, για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, με εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο να μιλούν για λεηλασία και να ζητούν να επιστραφούν στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, οι Βρετανοί αντιδρούν. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Βρετανικού Μουσείου, που κρατούν στα χέρια τους την τύχη των γλυπτών, θεωρούν ότι ανήκουν εκεί και ότι ακόμα και για να μας τα δανείσουν για κάποιο χρονικό διάστημα, πρέπει να αναγνωρίσει η Ελλάδα ότι τους ανήκουν.

Σ' αυτό το «βρετανικό» κλίμα, για εγκαίνια με φανφάρες, που θα στοιχίσουν στους Έλληνες φορολογούμενους 3.000.000 λίρες κάνουν λόγο οι «Times» του Λονδίνου, σημειώνοντας ότι «πιθανώς, η αίθουσα του Παρθενώνα θα παραμείνει άδεια στο ορατό μέλλον».

Αντίθετα, στο δισέλιδο αφιέρωμά της η εφημερίδα «Independent», επισημαίνει ότι τα εκθέματα αδικούνται στο Βρετανικό Μουσείο, σε σύγκριση με το υπέροχο νέο απόκτημα των Αθηνών. «Δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να φροντίσει καταλλήλως τα μάρμαρα» αναφέρει το δημοσίευμα, που ολοκληρώνεται με τη φράση: «ο Παρθενώνας μοιάζει να κοιτάει κάτω, αυτή την αρχιτεκτονική σύλληψη, όχι με αποδοκιμασία, αλλά με υπερηφάνεια, στοργή και πάνω απ\' όλα ελπίδα».

www.traveltimes.gr

Αποσυνδεδεμένος palaiohelen

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Απ'όλους τους προορισμούς καλύτερο είναι το ταξίδι
    • ΕΛΕΝΗ.-
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 23, 2009, 16:14:25 μμ »
Και μερικά πετυχημένα δημοσιεύματα!!!   :chok: :mad: :wacko: :vava:

http://www.newsfilter.gr/2009/06/21/arthro-parodia-sto-vima/

http://www.akouseto.gr/erdogans-visit-at-athens/
Σ’ αγαπώ τόσο που δεν σε θέλω.
Γιατί δεν θες παρά ότι σου λείπει κι εσύ πια δεν μου λείπεις αφού στης αγάπης τον τόπο δεν χωρά η απόσταση.
Σ’ αγαπώ κι αγαπώντας σε, σε περιέχω, σε έχω αφού είμαι, είμαι από σένα και μαζί σου κι όπου κι αν είμαι έρχεσαι......

Αποσυνδεδεμένος GNS

• Hero Member
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 25, 2009, 20:16:09 μμ »
Δεν σας κρυβω πως θα ηθελα πολυ να προγραμματισουμε τις επομενες μερες, συναντηση εντος μουσειου, για να το γνωρισουμε αλλα και να απολαυσουμε τον καφε μας ή το φαγητο μας με θεα την Ακροπολη http://www.theacropolismuseum.gr/default.php?pname=Cafe&la=1!!! :smile_:

ΜΑΚΑΡΙ....!!!!και εγω δημητρη θα το ηθελα πολυ. :smile_:  θα μπορεσουμε να βρουμε ημερομηνια να παμε οσον το δυνατον περισσοτεροι απο την παρεα του φορουμ....? :scratch: :scratch: :scratch:
don't drink & drive!!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 25, 2009, 21:22:14 μμ »
«Ας επιστρέψουμε τώρα τα Ελγίνεια μάρμαρα» 

«Ας επιστρέψουμε τώρα τα Ελγίνεια μάρμαρα» είναι ο τίτλος του άρθρου του Βρετανού κριτικού τέχνης και αρχιτεκτονικής Ρόουαν Μουρ στην απογευματινή εφημερίδα του Λονδίνου Ίβνινγκ Στάνταρντ, στο οποίο τονίζεται ότι «το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι αρκετό για τους πατριώτες του Λονδίνου να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να δώσουν πίσω στους Έλληνες την ιστορία τους».

«Θα είναι φοβερό επικοινωνιακό μειονέκτημα για το βρετανικό μουσείο εάν συνεχίσει να έχει τα Μάρμαρα», σημειώνει ο Μουρ και προσθέτει ότι «ο κάθε επισκέπτης στο νέο μουσείο της Ακρόπολης θα διαπιστώνει ότι μια σπουδαία οικογένεια γλυπτών είναι χωρισμένη από τους Βρετανούς οι οποίοι συνεχίζουν να εξασκούν την αποικιοκρατική πολιτική της λεηλασίας».

«Πολύ περισσότερο οι Έλληνες έδειξαν με την κατασκευή του νέου μουσείου τι σημαίνουν γι αυτούς τα Μάρμαρα. Το βρετανικό μουσείο πρέπει να τα επιστρέψει με μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 28, 2009, 16:24:22 μμ »
Σκωτσέζικο «ναι» στον επαναπατρισμό των μαρμάρων

«Οι Έλληνες δικαιούνται να αποκτήσουν έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θησαυρούς τους». Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σκωτίας, αναφερόμενος στα μάρμαρα του Παρθενώνα, που παραμένουν «υπό ομηρία» στο Βρετανικό Μουσείο.

Όπως ανέφερε, οι Σκωτσέζοι υπουργοί πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι απολύτως ικανή να παρουσιάσει και να συντηρήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα με τον κατάλληλο τρόπο, και γι’ αυτό το λόγο θα στηρίξουν την προσπάθεια.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας είναι η τελευταία που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ πλέον κατάλογο εκείνων που υποστηρίζουν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.

πηγη zougla.gr

Αποσυνδεδεμένος GNS

• Hero Member
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 28, 2009, 16:46:43 μμ »

κατι παει να γινει.... :scratch: :scratch: :scratch:για να δουμε μπας και αλλαξουν γνωμη..... :smile_: :clap:
don't drink & drive!!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 27, 2009, 22:44:40 μμ »
Μισό εκατομμύριο επισκέπτες

Περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες δέχθηκε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης μόλις στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του, ενώ σχεδόν αντίστοιχος είναι και ο αριθμός όσων επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα του www.theacropolismuseum.gr, προερχόμενοι σχεδόν από όλο τον πλανήτη. 

Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του Μουσείου ως και τις 26 Αυγούστου οι επισκέπτες του Μουσείου έφτασαν τις 523.540, ενώ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους προέρχονταν από το εξωτερικό. Επιπλέον , 409.000 χρήστες από 180 χώρες έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα του. Σκοπός του υπουργείου Πολιτισμού είναι η αύξηση των επισκεπτών του Νέου Μουσείου με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβρη, αλλά και τις ειδικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν, με πρώτη την «Περικλής Ξανθίππου» με κεντρικό έκθεμα την κεφαλή του Περικλή από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο και στόχο την παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή για την Ακρόπολη. Το Μουσείο διαθέτει ιατρείο στον πρώτο όροφο, ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και δωμάτιο φροντίδας βρεφών και μικρών παιδιών.

πηγη aboutgreece.gr

Χθες επισκεφτηκα κι εγω για πρωτη φορα το μουσειο...δεν ξεχασα οτι θα παμε ολοι μαζι, απλα αυτες τις μερες φιλοξενω μια φιλη μου Σερβα και επρεπε να την ξεναγησω στο συγκεκριμενο χωρο.
Ειναι τελειο...ειναι πανεμορφο...πρεπει να παμε το συντομοτερο!!

Αποσυνδεδεμένος vasiliki

• Hero Member
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 27, 2009, 22:49:08 μμ »
Εχω ακουσει κι εγω τα καλυτερα ... το μονο μελανο σημειο , για μενα τουλαχιστον, ειναι οτι απαγορευονται οι φωτογραφιες!!!! μα γιατιιιιιι?????

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 27, 2009, 22:54:46 μμ »
Nαι απαγορευονται γιατι καποιοι ανεβαζαν φωτογραφιες...απο το μουσειο στο διαδικτυο...παραποιημενες!!

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 30, 2009, 16:23:08 μμ »

Χθες επισκεφτηκα κι εγω για πρωτη φορα το μουσειο...δεν ξεχασα οτι θα παμε ολοι μαζι, απλα αυτες τις μερες φιλοξενω μια φιλη μου Σερβα και επρεπε να την ξεναγησω στο συγκεκριμενο χωρο.
Ειναι τελειο...ειναι πανεμορφο...πρεπει να παμε το συντομοτερο!!

Και μερικες φωτογραφιες απο εκεινη τη μερα!!

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2009, 23:34:55 μμ by dk »