Αποστολέας Θέμα: Νέο Μουσείο Ακρόπολης  (Αναγνώστηκε 36946 φορές)

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2008, 14:54:36 μμ »
Στις αρχές του 2009, πιθανότατα τον Μάρτιο, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το νέο μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Λιάπη που ξεναγήθηκε στους χώρους του. Επίσης θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το ΝΠΔΔ που αφορά το μουσείο της Ακρόπολης. 
 
 Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σήμερα δημοσιεύθηκε και στην Ελλάδα- αφού έχει προηγηθεί δημοσίευση στο εξωτερικό- προκήρυξη που αφορά στο διαγωνισμό για την ανάδειξη μειοδότη που θα αναλάβει την προβολή των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, με εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη πριν και μετά τα εγκαίνια. Ο κ. Λιάπης παραδέχθηκε ότι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Λονδίνο είναι ένας ακόμα τρόπος πίεσης, προκειμένου η βρετανική κυβέρνηση να απαντήσει θετικά στο αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου επιβεβαίωσε την άτυπη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, σε ό,τι αφορά την τελετή των εγκαινίων και σημείωσε ότι το κόστος στο οποίο θα ανέλθει η τελετή είναι το ποσό των 6 εκατ. ευρώ. Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ανακοινωθεί ο μειοδότης. Επίσης κατατίθεται μέσα στην ημέρα το σχέδιο νόμου για το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που αφορά το Μουσείο της Ακρόπολης. Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και τη μεθεπόμενη στην Ολομέλεια. Ελπίζω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν καθώς ένα σύγχρονο Μουσείο πρέπει να έχει και σύγχρονο νομικό καθεστώς.
 
πηγη aboutgreece.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 21, 2008, 10:32:22 πμ by dk »

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 24, 2008, 21:10:14 μμ »
Σημαντική έκθεση στο Νέο Μουσείο  
 
 Τα εγκαίνια της «Νόστοι», στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας και ο υπουργός Πολιτισμού Μ.Λιάπης, παρουσία του Ιταλού προέδρου Τζ. Ναπολιτάνο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. 
 
  Στο μήνυμά του ο υπουργός ανέφερε: «Η λέξη "Νόστος" χρησιμοποιείται για να δηλώσει τη νοσταλγία που προκαλεί η απόσταση από την πατρίδα. Στην πραγματικότητα αντηχεί τον πόνο που προκαλεί η βίαιη απομάκρυνση από τη γενέθλια γη. Από τον τόπο που πρωτοαντικρύσαμε το φως του ήλιου, κάναμε τα πρώτα μας βήματα, νιώσαμε την καρδιά μας να χτυπά πιο δυνατά. Η λέξη πατρίδα δεν περιγράφει απλά μια περιοχή, αλλά την σχέση του ανθρώπου με τον τόπο του», δήλωσε και καλωσόρισε όλα τα αντικείμενα, που, όπως ανέφερε, «απομακρύνθηκαν βίαια από τον τόπο που τα γέννησε και επέστρεψαν, μετά από μια πραγματική Οδύσσεια, σε αυτόν». Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο υπουργός στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δύο χώρες κατά καιρούς ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και εξήρε τις προσπάθειες της Ιταλικής κυβέρνησης στην αντιμετώπισή της. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην έκθεση, εξέφρασε την ευχή να είναι «προπομπός» της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. «Η έκθεση «Νόστοι» είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Σηματοδοτεί την πίστη τόσο της Ελλάδας όσο και της Ιταλίας στο ότι είναι δυνατή η επιστροφή συλημένων αρχαίων στο χώρο, όπου δημιουργήθηκαν, όσο δύσκολη και αν φαίνεται. Μάς δίνει δύναμη για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Μάς καλεί να αναγνωρίζουμε τις χειρονομίες των ιδρυμάτων που τιμούν το όνομά τους και ελευθερώνονται από εκθέματα που τους ρίχνουν σκιές. Η κνήμη της θεάς Αρτέμιδας που ξαναβρίσκει σήμερα τη θέση που την έπλασε ο κλασσικός δημιουργός ας είναι προπομπός για την επούλωση του τραύματος που άφησε στο ιερό αυτό μνημείο η αφαίρεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγη aboutgreece.gr

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 08, 2008, 23:09:56 μμ »
«Ναι» στο νέο ν/σ για το Μουσείο
 
 Υπερψηφίστηκε επί της αρχής του, στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης με τον υπουργό Μιχάλη Λιάπη να τονίζει την ανάγκη ίδρυσής του με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. 
 
  «Το μουσείο διατηρεί το δημόσιο χαρακτήρα του και ταυτόχρονα απολαμβάνει περισσότερες ελευθερίες κινήσεων στη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων, απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία της αμιγούς δημοσίας υπηρεσίας», δήλωσε ο υπουργός. Ο κ. Λιάπης μίλησε και για την προσπάθεια επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, επισημαίνοντας την κρισιμότητα του νέου Μουσείου για αυτήν τη ν»εθνική», όπως χαρακτήρισε, υπόθεση. «Η επανένωση των Γλυπτών είναι μια εθνική υπόθεση και το νέο Μουσείο, σύγχρονο και ασφαλές, είναι η πειστικότερη απάντηση σε αυτούς που πεισματικά αντιστέκονται σε αυτή την αξίωση». Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφώνησε πως η ίδρυση του Μουσείου σχετίζεται με την πολιτική της επιστροφής των Γλυπτών.

πηγη  aboutgreece.gr

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 18, 2008, 14:55:00 μμ »
Νέο ωράριο στο Μουσείο

Αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και την περιοδική έκθεση που φιλοξενεί ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανέγερσης του, μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένοντας να ολοκληρωθεί και να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό η μόνιμη έκθεση του Μουσείου. 
 
  Το ισόγειο του Μουσείου καθώς και η έκθεση «Νόστοι», που θα διαρκέσει μέχρι 30 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτά για το κοινό καθημερινά από τις 10.00 έως τις 17.00 το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη το Μουσείο θα λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 22.00 το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα έμπειρο προσωπικό του Μουσείου θα παρέχει πληροφορίες για το Μουσείο και την έκθεση από τις 10.00 έως και τις 15.00 το μεσημέρι.
 
πηγη aboutgreece.gr

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 20, 2008, 11:10:38 πμ »
Την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα ζητά εμμέσως το Βατικανό
 
Την πρόταση για έκθεση όλων των Γλυπτών του Παρθενώνα σε ενιαίο μουσειακό χώρο -που θα μπορούσε να είναι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης- παρουσίασε ο υπεύθυνος της επιτροπής του Βατικανού για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, Φρ.Μπουρανέλλι, τασσόμενος εμμέσως υπέρ της επιστροφής τους στην Αθήνα από το Λονδίνο.

Σε ομιλία του στην πρεσβεία της Κροατίας παρά την Αγία Έδρα, υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα να σκεφθούμε να δημιουργήσουμε το πρώτο Ευρωπαϊκό Μουσείο, που να χαίρει ενός διπλωματικού καθεστώτος, όπως οι διάφορες πρεσβείες. Να δημιουργήσουμε έναν χώρο, στον οποίο να εκθέσουν τα ευρήματα του Παρθενώνα, όλα τα ευρωπαϊκά μουσεία, που τα διαθέτουν, χωρίς να χάσουν την νόμιμη ιδιοκτησία τους».

Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βατικανού, είναι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει ευρωπαϊκό προφίλ. Κατά την πρόταση του Μπουρανέλλι, συντονιστικό ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει ομάδα ειδικών, με μέλη επιλεγμένα από την ΕΕ.

Όπως τόνισε ο Ιταλός αξιωματούχος της Αγίας Έδρας, «με τον τρόπο αυτό, θα σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, όχι μόνο στον τομέα της πολιτικής, αλλά και σε εκείνον του πολιτισμού και θα ξεπεραστούν εγωισμοί και πάγιες θέσεις για απόλυτη ιδιοκτησία».

Ο Φρ.Μπουρανέλλι δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στο νέο αυτό ευρωπαϊκό μουσείο, θα υπάρχει, ασφαλώς, και πτέρυγα με τα μάρμαρα του Παρθενώνα που σήμερα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, κίνηση που θα αποκτούσε πολύ μεγαλύτερο βάρος, από τις διάφορες προσωρινές εκθέσεις ευρημάτων, στο εξωτερικό.

Δήλωσε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να έρθει στην Αθήνα, για να παρουσιάσει πιο αναλυτικά την πρότασή του και τόνισε ότι οι ως τώρα αντιδράσεις από τον ακαδημαϊκό, κυρίως, χώρο, ήταν θετικές.

Όσο για τη δυνατότητα να επεκταθεί η ίδρυση ενός «ευρωπαϊκού μουσείου» και για άλλες περιπτώσεις, ο υπεύθυνος της Αγίας Έδρας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σχολίασε ότι «εκείνη του Παρθενώνα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η συγκεκριμένη πρόταση ελπίζουμε να ανοίξει νέους ορίζοντες, αλλά δεν μπορεί, σίγουρα, να γενικευθεί».

Newsroom ΔΟΛ
 

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 10, 2009, 14:40:40 μμ »
Εγκρίθηκε το μουσειολογικό πρόγραμμα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης 
 
Το μουσειολογικό πρόγραμμα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από τα μέλη του Συμβουλίου Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού, παρά τις σοβαρές ενστάσεις που διατυπώθηκαν.
Όσον αφορά στο πότε θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου, σύμφωνα με τα Νέα, η ημερομηνία μετατέθηκε για μετά την άνοιξη (Μάιο ή Σεπτέμβριο).
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια μιας μαραθώνιας συνεδρίασης, τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν πλήθος ενστάσεων, ανάμεσά τους ότι οι αίθουσες δεν αναδεικνύουν τα γλυπτά της Ακρόπολης, ότι η αίθουσα που στεγάζει τα αρχαϊκά εκθέματα έχουν πολλές κολώνες που δίνουν την αίσθηση ότι τα «συνθλίβουν» και ότι ο φωτισμός είναι πλημμελής.
Άσκησαν, επίσης, κριτική στο γεγονός ότι τα αυθεντικά γλυπτά του Παρθενώνα συνυπάρχουν με γύψινα αντίγραφα εκείνων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ κατέκριναν και την απουσία ειδικών μουσειολόγων από την ομάδα εργασίας.
Τις προδιαγραφές του Μουσείου υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος είπε ότι το μουσείο σχεδιάστηκε με βάση τα εκθέματα και τη διευκόλυνση του κοινού.
«Θέλαμε ένα μουσείο εξωστρεφές, με φυσικό φως, απλή και καθαρή διάρθρωση» τόνισε.
Βάσει του μουσειολογικού προγράμματος, μεγάλο βάρος δίνεται στην εξυπηρέτηση του κοινού με τη διαμόρφωση ειδικών χώρων υποδοχής (φουαγέ, καταστήματα, εστιατόριο, αμφιθέατρο, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων κτλ.) και την παροχή πληροφοριών, έτσι ώστε να είναι απολύτως ενημερωμένο για ό,τι έχει σχέση με την Ακρόπολη και τα μνημεία της, με το μουσείο και τα εκθέματά του.

Πηγή: ΔΟΛ
 

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2829
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 18:34:00 μμ »
Στις 20 Ιουνίου τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Στις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μεγαλύτερη πηγή πλούτου για τη χώρα μας και, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία μας, οφείλουμε να την αναδείξουμε και να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα περιοριστούν τα κονδύλια για το υπουργείο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα γίνουν περικοπές απ' όπου είναι απαραίτητο, αλλά «οι βασικές ανάγκες θα ικανοποιηθούν πλήρως».

Μία από τις πρώτες αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού σχετικά με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν να ματαιώσει τον διαγωνισμό για τα πολυδάπανα -ύψους 6 εκατ. ευρώ- εγκαίνιά του.

Με εγκεκριμένο το μουσειολογικό πρόγραμμα του Μουσείου, το μόνο που εκκρεμούσε ήταν να οριστεί η νέα ημερομηνία των εγκαινίων.

Το μουσειολογικό πρόγραμμα εγκρίθηκε στις 9 Φεβρουαρίου από το Συμβούλιο Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού, εν μέσω σοβαρών παρατηρήσεων.

Τις προδιαγραφές του Μουσείου υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, σημειώνοντας ότι το μουσείο σχεδιάστηκε με βάση τα εκθέματα και τη διευκόλυνση του κοινού.

Βάσει του μουσειολογικού προγράμματος, μεγάλο βάρος δίνεται στην εξυπηρέτηση του κοινού με τη διαμόρφωση ειδικών χώρων υποδοχής (φουαγιέ, καταστήματα, εστιατόριο, αμφιθέατρο, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων κτλ.) και την παροχή πληροφοριών, έτσι ώστε να είναι απολύτως ενημερωμένο για ό,τι έχει σχέση με την Ακρόπολη και τα μνημεία της, με το μουσείο και τα εκθέματά του.


Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Αποσυνδεδεμένος Dimitra

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2829
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 20, 2009, 15:30:25 μμ »
Προσωπικότητες στα εγκαίνεια του Μουσείου Ακρόπολης

Εγκαίνια ανάλογα των εκθεμάτων νέου μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου και όχι εγκαίνια πυροτεχνημάτων ή εφήμερη εκδήλωση, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι "στις 20 Ιουνίου παρουσία προέδρων χωρών, πρωθυπουργών, διεθνών προσωπικοτήτων αλλά και σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη θα γίνουν μουσειακές αποκαλύψεις".

Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα με την πόλη της Αθήνας -και όχι μόνο- να ντύνονται γιορτινά και να χαιρετούν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Η αποκάλυψη των εκθεμάτων, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει με τρόπο αναπάντεχο και το καλλιτεχνικό γεγονός της βραδιάς θα είναι νέες τεχνολογίες που θα προβάλουν τις σημαντικές αρχαιότητες του μουσείου.

Την ασφάλεια των εκδηλώσεων έχει αναλάβει για το πενθήμερο το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ προγραμματίζεται και κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό για την επομένη των εγκαινίων για τους αρχηγούς κρατών.

Να σημειωθεί ότι το 2009 το αντίτιμο του εισιτηρίου για όλο τον κόσμο καθημερινά θα ανέρχεται σε 1 ευρώ και για το 2010 στα 5 ευρώ, ώστε να τιμηθεί ο έλληνας φορολογούμενος που χρηματοδότησε το μουσείο αυτό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.


WWW.flash.gr

Συνδεδεμένος dk

  • Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 31300
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 23, 2009, 07:54:15 πμ »

Να σημειωθεί ότι το 2009 το αντίτιμο του εισιτηρίου για όλο τον κόσμο καθημερινά θα ανέρχεται σε 1 ευρώ και για το 2010 στα 5 ευρώ, ώστε να τιμηθεί ο έλληνας φορολογούμενος που χρηματοδότησε το μουσείο αυτό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.


Το «1 € η είσοδος» έκανε τον γύρο του κόσμου

Περισσότερο από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, περισσότερο από την επιστροφή των Γλυπτών, περισσότερο από τους ανεκτίμητους θησαυρούς που παραδίδονται στο κοινό από τις 20 Ιουνίου, η παγκόσμια κοινότητα εντυπωσιάστηκε από την τιμή εισόδου του εισιτηρίου του ενός ευρώ για το 2009 που ανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς.

Από την Κίνα έως την Αλάσκα, από το Σαν Φρανσίσκο έως την Ταϊλάνδη, στην Ευρώπη, την Τουρκία, στις Ηνωμένες Πολιτείες ταξίδεψε η είδηση μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, συνοδευόμενη σε πολλές περιπτώσεις και από τη φωτογραφία του υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά.

Η διαφήμιση που γίνεται στο γεγονός των εγκαινίων του νέου Μουσείου είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για τον αρχαιολογικό τουρισμό, αφού χιλιάδες είναι οι εφημερίδες, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ηλεκτρονικός και ο περιοδικός Τύπος που αναφέρονται στο γεγονός, τονίζοντας τον εντυπωσιασμό τους από το 1 ευρώ.

«Οι θησαυροί της Ακρόπολης σε έκθεση με ένα ευρώ» είναι ο τίτλος του τηλεγραφήματος του Ασοσιέιτεντ Πρες που γύρισε τον κόσμο και έγινε αιτία για τα εκατοντάδες δημοσιεύματα σε όλη την ήπειρο.

Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι η είσοδος θα κοστίζει ένα ευρώ για έξι μήνες, τόσο όσο ένα εισιτήριο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και ύστερα αναφέρεται στα λόγια του υπουργού Πολιτισμού: «Η τιμή είναι απρόσμενα χαμηλή..., αλλά πιστεύω ότι είναι απόλυτα αναγκαία, προκειμένου να επιτρέψουμε στον οποιονδήποτε να επισκεφθεί το Νέο Μουσείο Ακρόπολης».

Στη Γερμανία

«Ενα ευρώ είσοδος για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης» είναι οι γερμανικοί τίτλοι. Το ποσό αυτό, πρωτοφανές για όλα τα μουσεία του κόσμου, επιτρέπει ακόμη και σε πολυμελείς οικογένειες να συμπεριλάβουν το κορυφαίο μουσείο με ελληνικές αρχαιότητες στο πρόγραμμα επίσκεψής τους στην Αθήνα.

«Μια μεγάλη φιέστα θα σημαδέψει τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης», αναφέρεται στα ισπανικά έντυπα, ενώ σε Μινεάπολη, Τουρκία, Ισλανδία, Σκοτία, αναφέρουμε ενδεικτικά, μιλούν με κολακευτικά λόγια για το όλο θέμα.

Οι Βρετανοί, από τη μεριά τους, προτιμούν να βλέπουν τα πράγματα από το δικό τους πρίσμα και επιλέγουν να μη μιλάνε για την ουσία του θέματος. Αναφέρουν ότι στα εγκαίνια δεν «προσκλήθηκαν οι απόγονοι του Ελγιν», στέκονται στις πληροφορίες σχετικά με τα εγκαίνια και στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν αναφέρουν λέξη για το διεθνές ρεζιλίκι που τους περιμένει στην αίθουσα του Παρθενώνα.

Στο μεταξύ, άρχισαν ήδη οι ανεπίσημες επισκέψεις στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Χθες ο Ζισκάρ Ντ Εστέν, πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και φίλος της Ελλάδας και ο βασικός μοχλός της εισόδου της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, ξεναγήθηκε στους χώρους του από τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά.

πηγη ethnos.gr

Αποσυνδεδεμένος elina

  • Διαχειριστής
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3551
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ταξιδεύω... άρα ζω!
    • Travelchat
Απ: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 26, 2009, 19:43:41 μμ »
Περισσότερες πληροφορίες

http://www.newacropolismuseum.gr/
Ένα χαμόγελο αξίζει πολλά. Κάνει πλούσιο εκείνον που το παίρνει... χωρίς να κάνει φτωχότερο εκείνον που το δίνει!