Σήμερα μείναμε όλη την ημέρα στο ξενοδοχείο. Όχι πως δεν το ευχαριστηθήκαμε! Χρόνια έχω να ρηλαξάρω τόσο πολύ, να γράφω με την ησυχία μου, να διαβάζω! Θα σας πω λοιπόν λίγα λόγια για το ξενοδοχείο. Είναι το Mareblue Apostolata, βρίσκεται στην περιοχή της Σκάλας, πολύ κοντά στο λιμάνι του Πόρου. Ο Πόρος δεν έχει καμία ιδιαίτερη ομορφιά, ένα λιμανάκι και ένα χωριό σκαρφαλωμένο στον λόφο με λίφες καφετέριες και σουβενίρ. Τίποτα το ιδιαίτερο. Τώρα το ξενοδοχείο για αυτά που προσφέρει είναι πολύ ακριβό. Τιμή δωματίου για αυτήν την εποχή που δεν είναι η πιο ακριβή είναι 172 ευρώ το δίκλινο + 18 ευρώ κατ' άτομο το πρωινό + 30 ευρώ κατ' άτομο το δείπνο. Δηλαδή το πακέτο που έχω εγώ έρχεται στα 270 ευρώ τα δύο άτομα. Το μπουφέ όχι με τόσ μεγάλη πιοικιλία και φτηνό ( από κρέατα υπάρχει μόνο κοτόπουλο και κιμάδες) και από ψάρια ( μπακαλιάρος, άντε και κανένα χταποδάκι σε σαλάτα). Το πρωινό πολύ καλύτερο. Οι τιμές των κρασιών αρκετά ακριβές ( το φτηνότερο, ένα αγιορείτικο κάνει 17 ευρώ, η τοπική ρομπόλα φτάνει τα 32 το μπουκάλι, δεν την δοκιμάσαμε, αρκεστήκαμε στο αγιορείτικο!) Το δωμάτιο είναι τεράστιο και γενικά ευχάριστο αλλά όταν πληρώνεις τόσα χρήματα θέλεις να έχει σαμπουάν και αφρόλουτρο, εδώ έχει μόνο ένα κρεμοσάπουνο. Επίσης δεν έχει παντοφλίτσες, ρόμπες κλπ. Μπορεί να ακούγονται πολυτέλεια αλλά όταν θέλεις να χρεώνεις 200 ευρώ το δωμάτιο και να χαρακτηρίζεσαι πολυτελείας διαθέτεις τέτοιες αηδίες. Αλλιώς δεν δικαιολογείς την κατηγορία σου και τα χρήματα που δίνει ο κόσμος. Φυσικά ελάχιστοι ¨Ελληνες υπάρχουν με αυτές τις τιμές, οι περισσότεροι είναι Ευρωπαίοι , κυρίως Άγγλοι, Γερμανοί και Ελβετοί που θα έχουν αγοράσει πακέτα σε πολύ πιο οικονομικές τιμές. Τέλος η πισίνα είναι απόλαυση, με μπαρ, μεγάλη, όλα υα κομφόρ και οι τιμές εδώ είναι πιο νορμαλ ( 8 ευρώ δύο καφέδες και δύο νερά), όχι φτηνα΄αλλά ούτε εκενυριστικά ακριβά. Η θέα είναι εκπληκτική , φαντάζομαι όλοι για την θέα έρχονται, έχεις πιατο το Ιόνιο. Γενικά για ηρεμία και ξεκούραση είναι ότι πρέπει.