Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στα Καρπάθια  (Αναγνώστηκε 11266 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Νικολας

• Newbie
  • *
Ταξίδι στα Καρπάθια
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 18:26:46 μμ »
Χαιρετω ολη την ταξιδιωτικη παρεα..

Εχθες ψαχνωντας πληροφοριες για τη διαδρομη αλλα και τη διαδρομη που θελω να κανω στη Ρουμανια,επεσα πανω στο φορουμ..

Ετσι λοιπον σκεφτηκα πως ισως θα ηθελε καποιος που εχει παει να μου δωσει καποιες χρησημες πληροφοριες..σχετικα με τα Καρπαθια αλλα και με το καστρο του Κομη..

Θα παω μεσα στο Νοεμβρη οδικος με μια διανυκτερευση στη Βουλγαρια και τις υπολοιπες στα Καρπαθια σε καποιο καταλημα Αγροτουριστικο...εκτος και εχετε κατι αλλο να προτεινετε..

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
  • Φύλο: Άντρας
  • Τα ταξίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο!!
    • facebook/dktravelchat
Απ: Ταξίδι στα Καρπάθια
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 18:31:06 μμ »
Πηγα πριν πολλα πολλα χρονια αλλα θα βοηθησω οσο μπορω... αυτος που τα εχει φρεσκα ειναι ο dimosf που μολις το δει σιγουρα θα απαντησει :bigr:

Γραψε μας ομως λιγα πραγματα για το προγραμμα που εχεις φτιαξει, ετσι για να καταλαβουμε καποια πραγματα... ποσο θα οδηγεις καθε μερα, που θελεις να κανεις διανυκτερευσεις, τι θελεις να δεις κλπ.

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 21:57:39 μμ »
Πού ακριβώς στα Καρπάθια σε ενδιαφέρει να πας; Έχω σπουδάσει στην Ρουμανία στην Τρανσιλβανία και έχω μείνει εκεί  6 χρόνια, αν μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως.

Αποσυνδεδεμένος leftergr

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 09:39:14 πμ »
Πριν από περίπου 2 χρόνια σχεδιαζαμε αυτό το ταξίδι οδικός με την γυναίκα .Από την Σόφια μέχρι το κάστρα στην Τρανσυλβανία .  Τελικά όμως λόγο χρόνου , φτασαμε μόνο μέχρι το Βουκουρέστι , μείναμε μια ημέρα , και μετά επιστρέψαμε Βουλγαρία . Έπρεπε να δώσει κάτι εξατάσεις στο πανεπιστήμιο , και έτσι αποφασίσαμε να το αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον .

Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι έκανα σε μια ημέρα οδικός το ταξίδι από Σόφια στο Βουκουρέστι . Ξεκίνημα πρωί από Σόφια ( κατά τις 9 πρέπει να ήταν ) , άφιξη στο Ρούσε της Βουλγαρίας κατα το μεσημεράκι ( εκεί που είναι η γέφυρα και περνάς πάνω απο τον Δούναβη ) , και περίπου κατά τις 4-5 είχαμε φτάσει Βουκουρέστι .

Κανένα πρόβλημα στον δρόμο μέσα στην Βουλγαρία , αλλά και ούτε στην Ρουμανία . Το μόνο πρόβλημα που βρήκα ήταν η τρομερή κίνηση που πέτυχα στο Βουκουρέστι . Προφανώς λόγο ώρα άφιξης , ήταν και καθημερινή θυμάμαι , όλος ο κόσμος που δούλευε εκτός Βουκουρεστίου εκείνη την ώρα επέστρεφε στην πόλη . Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έφαγα τουλάχιστον καμιά ώρα για να κάνω μερικά χιλιόμετρα και να μπώ μέσα στην πόλη .

Οπότε εγώ θα σου πρότεινα μια διανυκτέρευση ίσως στο Ρούσε , που είναι και ωραία πόλη και μεγάλη , που έχει να χαζέψεις και να κάνεις και καμιά βόλτα , και μετά την επόμενη μέρα περνάς με την ησυχία σου τα σύνορα .

Τώρα για περισσότερες πληροφορίες για την διαδρομή μετά το Βουκουρέστι , αν θέλεις θα μπορούσα να ρωτήσω την γυναίκα , μιας και είχε καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο ταξιδιού  :bigr:

Φιλικά Λευτέρης

Αποσυνδεδεμένος Νικολας

• Newbie
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 13:02:06 μμ »
Eυχαριστω για τις απαντησεις..
Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα εχουμε μονο πεντε μερες χρονο,απο Δευτερα η Κυριακη βραδυ μεχρι Παρασκευη βραδυ.Επεισης σιγουρο ειναι οτι δυο μερες θελουμε να κατσουμε και να μην κανουμε τιποτα..

Οποτε με ενδιαφερει Α) οι διαδρομες μου πηγαινε-ελα να κρατησουν δυο με τρεις μερες
                            Β)οι διαδρομες μου να αποτελουντε απο ορεινες η παραποταμιες διαβασεις
                            Γ) Να επισκευτω το Καστρο του Κομη
                            Δ) Να διανυχτερευσω σε καποιον ξενωνα,ωστε να ζησω οπως ζουν οι ανθρωποι εκει και οχι οπως ζουν οι τουριστες...(αυτη ειναι η επιδιωξη μου σε οποια χωρα κι'αν εχω επισκευθει)

Για τη διαδρομη εχω σκεφτει μια διανυχτερευση Σερρες και η επομενη στο τελικο μου προορισμο διανυοντας τη Βουλγαρια και φτανοντας στα Καρπαθια την ιδια μερα...

Αυτα προς το παρον..

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 14:02:45 μμ »
Φιλικά Λευτέρης

:thank: leftergr... εισαι εδω οποτε σε χρειαζομαι!!! :good:

Αποσυνδεδεμένος dimosf

• Συντονιστής Gallery
  • Hero Member
  • disaki.blogspot.gr και fototsepi.blogspot.gr
    • το δισάκι μου στον ώμο......
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 14:24:16 μμ »
Έκανα το ταξίδι τον Οκτώβριο που μας πέρασε, μόνο που φτάσαμε αεροπορικά στο Βουκουρέστι. 1η νύχτα Βουκουρέστι. Μετά Σινάια και το Κάστρο Πέλες (αυτό είναι κάστρο καιόχι αυτό του Κόμη), Κάστρο Μπραν (καλό αλλά "λίγο"), Μπρασόβ, Σιμπίου (2η νύχτα). Σιμπίου, Σιγκισοάρα, Ιάσιο όπουκαι μείναμε 4 νύχτες και από εκεί κατευθείαν Βουκουρέστι και επιστροφή. Κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα: Σιγκισοάρα (μακράν η καλύτερη μεσαιωνική πόλη που έχω δει), Σιμπίου, Μπρασόβ. Το κάστρο Πέλες αριστούργημα και τελευταίο το Μπραν. Το Βουκουρέστι έχει ενδιαφέροντα  με κορυφαίο το Μουσείο του Χωριού και το πάρκο του.
Οι δρόμοι με καλό οδόστρωμα, αρκετή κίνηση (πολλά, μα πάρα πολλά κάρα!!!), στενοί μέσα από χωριά και μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Οι Ρουμάνοι οδηγοί, τα καλά τα δικά μας ίσως λίγο προς το χειρότερο.
Η Ρουμανία είναι μεγάλη χώρα, έχει πάρα πολλά να δεις και θέλει χρόνο.Τα χιλιόμετρα λόγω των δρόμων δεν βγαίνουν. Σιγκισοάρα-Ιάσιο κάπου 450 χμ, 9 ώρες!!
Στη διάθεση σου. Έχω ξεκινήσει την ιστορία από το ταξίδι μου αυτό καιθα την ολοκληρώσω πολύ σύντομα.
http://www.travelchat.gr/forum/index.php/topic,3163.0.html

Αποσυνδεδεμένος evi

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 02:05:45 πμ »
Αν οδηγείς μόνος σου από Σέρρες το επόμενο βράδυ στην Ρουμανία μου φαίνεται πολύ! Είναι πολλά τα χιλιόμετρα. Εγώ προσωπικά δεν οδηγώ αλλά έχω κάνει την διαδρομή αυτή χιλιάδες φορές με πούλμαν. Θέλεις σχεδόν δύο ημέρες από Αθήνα για βόρεια Ρουμανία ( Καρπάθια- Τρανσιλβανία) , από Σέρρες θέλεις τουλάχιστον μία ημέρα.

Συγγνώμη που θα το πω αλλά το "κάστρο του Κόμη" είναι τουριστική ατραξιόν που εφευρέθηκε μετά τον Τσαουσέσκου ( 1989) και δεν έχει καμία ιστορική αξία. ¨Οταν έπεσε ο κομμουνισμός στην Ρουμανία βρήκαν τρόπους να πλουτίσουν!! Έζησα στην Ρουμανία επί 6 χρόνια και ούτε καν οι Ρουμάνοι τότε δεν γνώριζαν τον κάστρο του Κόμη- Δράκουλα κλπ. Δεν σου λέω μην πας απλά να ξέρεις ότι είναι στημένο σαν την Ντίσνευλαντ. Όσο κάποιος που πάει στην Ντίσνευλαντ να δει τον Μίκι Μάους έτσι και εσύ θα δεις το κάστρο.

Το Μπρασόβ είναι ένας υπέροχος προορισμός και διαθέτει καταπληκτικό χιονοδρομικό κέντρο, ακόμα κι αν δεν σου αρέσει το σκι ( εκεί προσπάθησα να μάθω σκι, δεν τα κατάφερα ποτέ!!) έχει υπέροχα σαλέ με τζάκι και η διαδρομή με το τελφερίκ είναι υπέροχη.

Η Σιγκισοάρα είναι όντως πανέμορφη - όπως είπε και ο φίλος μας ο Δήμος- δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα τα υπέροχα εστιατόρια με ξύλινη επένδυση και μεσαιωνικό χαρακτήρα και τα πλακόστρωτα δρομάκια.

Αν φτάσεις μέχρι εκεί μην χάσεις το Κλουζ- Ναπόκα ( την πιο όμορφη πόλη της Ρουμανίας) , Ναπόκα είναι το λατινικό της όνομα, Κλουζ το ουγκρικό της. ¨Εχει μια από τις πιο φημισμένες όπερες του κόσμου και είναι πανέμορφη. Γύρω στα 40 χιλ από το Κλουζ είναι το Τζιλάου, ένα χωριό που εμείς το επισκεφτόμαστε συχνά, έχει λίμνη που μπορείς να κολυμπήσεις και υπέροχα εσταιτόρια με πέστροφες. ( δεν έχω ξαναφάει καλύτερες πέστροφες στην ζωή μου!)

Ναι, το Σιμπίου είναι όμορφο όπως και η Οράντεα ( δύο ώρες από τα σύνορα με την Ουγγαρία).

Τέλος το Ιάσι δεν έχει καμία γεωγραφική σχέση με τα μέρη που ανέφερες, βρίσκεται στην βορειανοτολική πλευρά της Ρουμανίας και χρειάζεται σχεδόν άλλο ταξίδι για να το δεις ( είναι Μολτόβα ).

Συνδεδεμένος dk

• Γενικός Συντονιστής
  • Hero Member
    • facebook/dktravelchat
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 11, 2010, 07:21:55 πμ »
Νικολα μετα απο ολες αυτες τις πληροφοριες δε νομιζω να συναντησεις προβλημα στο ταξιδι σου. :bigr:

Αποσυνδεδεμένος Νικολας

• Newbie
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 14, 2010, 15:57:07 μμ »
Nα'στε καλα ολοι,μου δωσατε πολλα περισσοτερα απο οσα περιμενα.

Τωρα θα οργανωσω αλλιως το ταξιδι μου..και ελπιζω να επισκευτω ολα τα ομορφα μερη που προτεινετε..και να επιστρεψω με ομορφες φωτο..