δεν θυμαμαι μπορει..
ταξιδι πανακριβο στη ρομαντικη γερμανια .. μια εβδομαδα 1600ε... πριν 4 χρονια..
περιμενα να περασω χλιδη....
και μετα ξυπνησα...
αρχηγος ασχετος.. δεν μιλουσε γερμανικα και εριχνε και κατι υπνους...
ο οδηγος τσεχος δεν μιλουσε αγγλικα... αρα αυτοι οι δυο δεν μπορουσαν να συνεννοηθουν..
ολα εκτος απο ενα τα χοτελ ηταν εκτος πολης και οχι κατι ιδιαιτερο και για το ενα θα μιλησω ιδιαιτερως...
λοιπον μια μερα ειχαμε λιμνη κωνσταντζα και ο οδηγος.. εκρινε οτι ο δρομος δεν ειναι καλος και μας πηγε βορεια προς φρανκφουρτη...
2.5 ωρες πηγαιναμε λαθος χωρις κανεις να καταλαβει τιποτα και ενα μικρο του γυμνασιου τολμησε να ξυπνησει τον αρχηγο και να πει.. εδω λεει οτι φτανουμε φρανκφουρτη ενω η κωνσταντζα ειναι νοτια..
μετα εγινε ενας διαπληκτισμος φωναζε ο οδηγος και τελικα ειδαμε μια γωνια της κωνσταντζας.. για μιση ωρα.. ενω ειχαμε το γυρο του...
το ωραιο ηταν μετα.. δεν θυμαμαι σε πια πολη θα πηγαιναμε οπου μας περιμεναν και για ξεναγηση... και ο οδηγος μας παραταει σε ενα βενζιναδικο εκτος πολης γιατι λεει οτι περασε το 8ωρο του...
και δεν ξερει λεει που ειναι το χοτελ μας
εκει εγινε χαμος
τον παρακαλουσε ο αρχηγος να γυρισει..σε τι γλωσσα....ασχετο... και αυτος ουρλιαζε..μετα πηρε τηλεφωνο ο τσεχος το γραφειο του..και ακουγαμε ενα τεταρτο παρα πολυ εντονη κουβεντα με μαλλον τσεχικα βρισιδια και ουρλιαχτα.. λες και τον σφαζαμε..
ολα αυτα σταματημενοι εξω απο το βενζιναδικο στο πουθενα ...τελικα δινει το τηλ στον υποτιθεμενο αρχηγο μας... και λεει τελειωσε το ωραριο του...
και παρακαλουσε ο αρχηγος να μας παει καπου εστω σε κατοικημενη περιοχη..
με ουρλιαχτα και διαφορα μας παει.. τελικα.. η ξεναγος ηταν εξαλλη ειχαμε καθυστερηση 2 και ωρες... και παταει και ενα χαλαζι και ας μη πω τι ξεναγηση εγινε,... αν εγινε..
εντωμεταξυ ειχαμε να δουμε και μια λουτροπολη... που εξαφανιστηκε...
ο αρχηγος μας ειπε οτι δεν υπαρχει τετοια πολη και οτι την εβαλε το πρακτορειο για να φαινεται πιο πλουσιο το προγραμμα. ... και φυσικα επεμενε....
μεναμε παντα σχεδον εκτος πολεων.. και το λεωφορειο.. ξεκουραζοταν και εμεις για ξεναγησεις πηγαιναμε με τραμ...που ουτε ηξερε που θα κατεβουμε η πως θα κοψουμε εισητηριο.. ετσι δεν πληρωναμε και κατεβαιναμε οπου λεει κατεβαινει ο πολλης ο κοσμος.....
μας ζητουσε καθε φορα που ειχαμε ξεναγο ημερησιως να μαζεψουμε λεφτα για να του δωσουμε μπουρμπουαρ ενω τοτε μας ειχε πει οτι για καθε ξεναγηση το πρακτορειο δινει στο ξεναγο 500ε...
καλα ας μη μιλησω για τις κατατοπιστικες οδηγιες του.. για το πως θα γυρισουμε στο ξενοδοχειο... ασε ευτυχως που καποιοιη ντοπιοι ηξεραν αγγλικα και μεσα στα σκοταδια ψαχναμε το δρομο.. ειχα μαζι μου και 2 κυριες που δεν ηξεραν γκρι αγγλικα...και το παρκο που ειχαμε να διασχισουμε για να φτασουμε στο χοτελ οπως μας ειπε ειχε απλα κλεισει τις πορτες του..
το καλυτερο το αφησα τελευταιο..
ηταν το χοτελ..
ουτε πια θυμαμαι πολη.. ηταν λεει ανακαινισμενο... η πτερυγα δηλ που μας εδωσαν.. αλλα μαλλον για να δεχεται ζευγαρακια..εγινε η ανακαινιση..
ακουσον ειχε καμπινα ολη τζαμενια μεσα στην κρεβατοκαμαρα.. τελειως διαφανη οπου την εβλεπες απο οπου και αν ησουν... και απεναντι εναν τεραστιο καθρεπτη ..μη σου ξεφυγει και τιποτα...
η τουαλετα ειχε μια τελειως διαφανη πορτα..ουτε καν αμμοβολημενη.. ειτε ηταν πορτα τουαλετας ειτε ηταν η πορτα του ντουζ.. ηταν για 2 χρησεις....
δηλ οποιος πηγαινε τουαλετα τον εβλεπες τελειως αλλα το θεαμα σινεμα ηταν η ντουζιερα...
ετσι οι οικογενειες η οι φιλες αναγκαστικα την εβγαζαν στη ρεσεψιον μεχρι να κανει μπανιο η αλλη .. το ιδιο και οι οικογενειες.... μονο τα ζευγαρακια το ευχαριστηθηκαν... αλλα δεν ειχαμε και πολλα
ειχε και εσω πορτες που επικοινωνουσε με το διπλα διαμερισμα... και δεν ηταν κλειδωμενες.. ηταν χαλασμενη η κλειδαρια λεει....[ευτυχως διπλα μου εμεναν οι κοπελες που εγιναν φιλες μου μετα..]
οταν ολα αυτα ..το ταξιδι παρωδια το ανεφερα στα γραφεια της θεσνικης και τα εστειλε αθηνα.. μετα απο 1 μηνα πηρα την εξευτελιστικη απαντηση...οτι... την λουτροπολη την πηγαμε αλλα δεν την ειδαμε καλα γιατι ειχε ..ομιχλη...
κανεις δεν εκανε παραπονα για τον οδηγο και αρχηγο....[ψεμα γιατι και οι φιλες απο αθηνα διαμαρτυρηθηκαν εντονα..] επισης οτι κανεις δεν εκανε παραπονα για το χοτελ.. και μονο οτι ζητουσε φιλοδωρηματα βρηκαν κουσουρι.... οτι ηταν μεσα στη τιμη και δεν επρεπε αλλα εγω λεει ...τι παραπονιεμαι αφου δεν ειχα.. δωσει
και μου εδωσαν εκπτωση νομιζω 5% για το επομενο ταξιδι μου μαζι τους που επρεπε να γινει μεσα σε 3-4 μηνες..
..
εννοειται οτι δεν ξαναπατησα και λυπαμαι που δεν τους εκανα καταγγελια